Modelism - RHC Forum: ACCES CLINCENI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

ACCES CLINCENI NOW OR NEVER

#91 Useril este offline   sigxcpu 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 29-May 06

Postat 04 July 2006 - 05:25 PM

Cornel, subscriu la ce a zis Silviu, din perspectiva "ailalta", adica a ta :)
0

#92 Useril este offline   VRY 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 July 2006 - 05:38 PM

Perfect, in cazul asta cred ca o sa ne vedem intr-un week-end.
0

#93 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 04 July 2006 - 07:26 PM

o mica interventie nu dau cu parul
Domnule Albastru te rog frumos sa vii la o intalnire modelistica(peste nici 2 saptamani este cea de la Arad) sa vezi ca si acolo sunt reguli, sau dute pana la Arad intr-un weekend si roaga-l pe @Zozo sa te ia cu el la un zbor pe aeroport acolo...sa vezi cum se intra pe baza de semnatura cu numar limitat de masini si daca trebuie se aterizeaza la comanda
Sa vezi ca pe Clinceni nu e o conspiratie diabolica sa te tina pe tina afara ca sa nu zbori ci peste tot se practica reguli.
Numai bine
Dex
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#94 Useril este offline   sigxcpu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 04 July 2006 - 07:59 PM

Cred ca incep sa ma prind cum e cu cei care se impotrivesc. Ei nu contesta un set de reguli (trebuie sa fii orb sa nu iti dai seama ca sunt necesare acolo), ci faptul ca cineva din "gasca" si-a "permis" sa organizeze acest lucru. Dupa atatia ani de comunism, in care am fost o turma pentru care altii faceau regulile, ne este greu sa intelegem ca organizarea pleaca in primul rand de la turma, nu de la cioban (in fine, valabil pentru turmele de oameni, la animale inca se merge pe regula veche :) ).

Zic bine?
0

#95 Useril este offline   mihaim 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 24-June 06

Postat 04 July 2006 - 08:25 PM

mamaaa, razboi civil?....
nene sigxcpu, nu cred ca e bine sa confunzi turma cu echipa.
nu da bine la ceea ce vrei de fapt sa spui.
"...N-AM GASIT ALTA RIMA...SA TRAITI! ..."-ca dedicatie, sceneta cu caragiu si diaconu, tuturor celor care nu pot respecta pertinenta acida...
0

#96 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 04 July 2006 - 08:29 PM

albastru, la 4 Jul 2006, 15:24, a spus:

Cu legitimatii nu faceti decat sa ingraditi accesul liber pe un domeniu care este al tuturor.Va purtati de parca ati venit cu aeroportul ala de la voi de casa.De cand ma stiu am fost acolo si nu m-a intrebat nimeni nimic.Asa fara sa va constranga cineva cu ceva, s-au gandit unii cum sa faca sa devina acel aeroport numai al lor si s-au gandit ca este cazul sa dam si probe de indemanare si multe altele in fata unora care vad ca s-au erijat in sefi...asa peste noapte.
Ne trebuie invitatii si legitimatii de la niste personaje care n-au fost in stare sa zboare in viata lor un singur metru.
Eu cred ca este rusinos modul in care incearca unii sa ingradeasca accesul liber pe un domeniu care nu le apartine.
Vad ca sunt unii care vorbesc chiar urat si isi imagineaza tot felul de accidente stupide...ca , vezi Doamne, le-ar interzice lor acesul cineva daca trece altul pista pe unde nu trebuie.
Eu cred ca nu trebuie sa muriti de grija altuia...si stiti voi despre cine vorbesc.
Mizeria asta se intampla strict numai pe Clinceni.
Am zburat peste tot si este super frumos pretutindeni, mai putin pe Clinceni pentru ca sunt acolo niste personaje care...nu stiu...nu le mai ajunge.
Regulile alea sa le faceti la voi acasa, nu pe un aeroport, ca n-ati venit cu el de casa.

Albastru

Albastru

Hai sa-ti spun cum e "de cand ma stiu io"....anii 1991-1995 (a-propos, ce faceai pe atunci?...)
Erau anii cand eram 3 aiuritzi pe Clinceni care isi dadeau in capetele proprii cu aeromodele rc Home-made...de buni ce eram....(am casete video, poze, ce vrei tu).....si culmea e ca erau reguli mai abitir ca acum! Nu intre aeromodelisti, ci in relatia aerodrom-aeromodelisti!!!
Ideea este ca pe Clinceni, Calugareni si aiurea, unde se intalnesc mai mult de doi aeromodelisti, TREBUIE SA EXISTE REGULI STRICTE!!!! STRICTE!!!! asa cum se incearca acum!..altfel, NU SE POATE!..
Nu imi dau seama care e rationamentul tau!....dar oricare ar fi el, trebuie sa te aliniezi majoritatii! Altfel, zbori in alta parte!

@ Silviu66: nu inteleg de ce mai intindem pelteaua atata!

Aceasta postare a fost editata de pitts: 04 July 2006 - 08:30 PM

No brain, no headache.....
0

#97 Useril este offline   gicosu 

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1849
  • Inregistrat: 08-May 03

Postat 04 July 2006 - 08:36 PM

Oameni buni eu il cunosc personal pe Albastru si pot sa spun ca este un om deosebit si aici ma refer absolut in cadrul modelismului,ma shocheaza unii cum pot vorbii asa de murdar gen 'ma doare in c.. ca tu iti construesti singur modelele',e clar ca nu simpatizez cu astfel de persoane dar si el sa fie sanatos[Zod].Trebuie doar sa acceptam reguli pentru toti valabile in rest fiecare cu caracterul lui.
0

#98 Useril este offline   sigxcpu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 04 July 2006 - 08:46 PM

mihaim, la 4 Jul 2006, 20:25, a spus:

mamaaa, razboi civil?....
nene sigxcpu, nu cred ca e bine sa confunzi turma cu echipa.
nu da bine la ceea ce vrei de fapt sa spui.

off-topic: cred ca termenul de "turma" se asociaza mai bine cu poporu' roman. "echipa" imi suna prea idealist :)
0

#99 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2006 - 09:52 PM

gicosu, la 4 Jul 2006, 20:36, a spus:

Oameni buni eu il cunosc personal pe Albastru si pot sa spun ca este un om deosebit si aici ma refer absolut in cadrul modelismului,ma shocheaza unii cum pot vorbii asa de murdar gen 'ma doare in c.. ca tu iti construesti singur modelele',e clar ca nu simpatizez cu astfel de persoane dar si el sa fie sanatos[Zod].Trebuie doar sa acceptam reguli pentru toti valabile in rest fiecare cu caracterul lui.

Si eu il cunosc pe "albastru" si INCA am o parere faina despre el!.....ma nedumireste totusi motivul pentru care este impotriva curentului :)
In acelasi timp, si pe mine ma socheaza uneori limbajul neacademic ...totusi, incerc sa le dau (acelora care il folosesc) o circumstanta atenuanta fata de incapatanarea ALTORA de a nu se conforma regulii generale...
Beeey, tare complicata chestia asta dar in acelasi timp ASA DE SIMPLA!....zicea odata cineva la FAI ca daca ar fi sa faca aeromodelistii politica, atunci nu ar mai fi razboaie!.......ce dracu', noi tre sa ii contrazicem cu orice pret???......io zic ca inca sunt conditii sa picam pe un numitor comun!..chiar nu se poate sa coexiste toti zburatorii care s-au intalnit pana acum pe Clinceni??????(si pe langa ei si un pitts prafuit care traieste din amintirile anilor '90).... :(
0

#100 Useril este offline   gicosu 

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1849
  • Inregistrat: 08-May 03

Postat 04 July 2006 - 11:04 PM

si pe langa ei si un pitts prafuit care traieste din amintirile anilor '90)....
Amintirile sunt bune dar si ceva prospatura n-ar strica :)
0

#101 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 07-June 05

Postat 05 July 2006 - 12:26 AM

Vad ca este foarte interesant cum unii incearca sa deturneze adevaratul sens al discutiei si spun ca eu as fi impotriva regulilor de zbor de pe Clinceni.
Eu sunt de acord cu toate reguli de acolo, mai putin acestea doua care o sa fie introduse cat de curand.
Prima este ca nu sunt de acord cu restrictionarea accesului cu legitimatii si invitatii si alte lucruri d-astea.
A doua este ca nu vreau sa dau examen de zbor in fata unuia care zboara mai slab ca mine sau nu stie sa zboare deloc.
Zau, este chiar rusinos daca ingraditi accesul incepatorilor in felul asta...ca eu tot o sa vin p-acolo sa va fac ceva poze...chiar daca n-o sa am legitimatiile lui Bogdan Stancu si al restului trupei.
Vad ca Zod este rau intentionat si tot incearca si rastalmaceste orice afirmatie, doar, doar o sa iasa mare scandal si o sa ramana pe Clinceni singurel, el si cu alti cativa care au initiat povestea asta.
Probabil isi imagineaza ca daca vin mai putini modelisti o sa rupa mai putine modele.
Am fost prin multe locuri si nu cred ca am facut eu altceva fata de ce-au facut ceilalti.
De multe ori am fost pe Chitila si m-am simtit foarte bine in compania celor de acolo si nu cred ca am incomodat pe cineva cu ceva oricat de putin.
Eeeahh...gata cu rastalmacitul ca n-aveti succes!
Pe Clinceni, de departe se zboara cel mai periculos, cred ca este cel mai periculos loc de zbor, se zboara in figuri si peste masinile parcate.
De fiecare data am vazut ca se fac treceri la joasa inaltime peste masini, elicoptere zburate la 10 metri de masini si multe alte lucruri d-astea.
De ce oare se rup cele mai multe modele chiar pe Clinceni?
Va spun tot eu, indisciplina si figuri din toate punctele de vedere.
Dar asta este...culmea...cine s-a gasit sa-mi rastalmaceasca toate cuvintele ca eu n-as vrea reguli...tocmai Zod are abia daca are doi ani de cand i-am aratat ce trebuie sa faca cu un model, cu statia...ca pana atunci l-a cules cu matura de pe camp si l-a aruncat la gunoi de fiecare data.
Dar asta este...eu tot o sa vin p-acolo chiar daca n-o sa vrea el sau altii.
Mai pun si eu pe aici pe site cate o poza, sa vada si altii ce superpiloti sunt GALACTICII, asa cum le place lor sa-si zica.
Of!Cata treaba este de facut si cu se ocupa unii!
Gata, n-o sa mai intervin, ca deja m-a plictisit subiectul asta.

Albastru
0

#102 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 05 July 2006 - 03:59 AM

Albastrule, vino la noi la betoane. Te primim cu drag.
0

#103 Useril este offline   Flightaddicted 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 12-May 04

Postat 05 July 2006 - 07:19 AM

albastru, la 5 Jul 2006, 00:26, a spus:

Pe Clinceni, de departe se zboara cel mai periculos, cred ca este cel mai periculos loc de zbor, se zboara in figuri si peste masinile parcate.
De fiecare data am vazut ca se fac treceri la joasa inaltime peste masini, elicoptere zburate la 10 metri de masini si multe alte lucruri d-astea.

Sincer anu trecut nu te-am vazut niciodata pe acolo.
0

#104 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 05 July 2006 - 07:24 AM

albastru, la 5 Jul 2006, 01:26, a spus:

A doua este ca nu vreau sa dau examen de zbor in fata unuia care zboara mai slab ca mine sau nu stie sa zboare deloc.

Zau, este chiar rusinos daca ingraditi accesul incepatorilor in felul asta...

De ce oare se rup cele mai multe modele chiar pe Clinceni?

din asta inteleg ca tu esti cel mai tare pilot de pe clinceni....adica efectiv nu are cine sa te examineze pe tine...esti cel mai tare.

nu ingradeste nimeni pe nimeni ,doar incercam sa tinem sub (un oarecare) control pe toti cei ce doresc sa zboare acolo.

pentru ca noi suntem singurii care mediatizam crashurile(poate pentru ca sa invatam si noi si altii din greselile noastre)....in rest se rup la fel de multe si pe alte terenuri de zbor numai ca nu zice nimeni nimic !
flying is my life...
0

#105 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 05 July 2006 - 08:19 AM

Stau si ma minunez de ce sunteti in stare sa debitati... Nu comentez nimic doar as dori sa fac o remarca. Ganditi-va bine inainte de fiecare decolare daca zburati intr-un loc cu risc deosebit! Daca faceti o gafa cu care ve-ti ajunge pe prima pagina a ziarelor sau in topul stirilor de la TV, ve-ti crea dificultati nu doar modelistilor care zboara in acel loc ci si intregii comunitati modelistice din toata tara!

Stiti bine ca s-a discutat si aici despre acel accident mortal din Ungaria unde au murit doi oameni nevinovati. Motivele inca nu sunt elucidate si se pare ca nici nu se va afla vreodata cauza adevarat. Ghinionul din pacate atrage altele si nu dupa mult timp au mai avut doua incidente destul de grave. Un aeromodelist a reusit sa-i taie suspantele unui parapantist care s-a prabusit dar spre fericire a supravietuit iar un altul a prabusit un planor de 6 metri propulsat cu turbina in curtea unui om care a luat foc de au chemat si politia si pompierii.

Rezultat? Aeromodelistii nu mai sunt acceptati pe aerodromuri sportive, nu se mai accepta participarea la intalniri fara asigurare, sunt maltratati pe terenurile de zbor publice unde mai sunt si grataragii care i-au denumit killeri si taietori de capete. Toate institutiile statului s-au sesizat si incep sa gaseasca fel si fel de constrangeri, taxe, autorizatii.

Chiar asta vreti? Se pare ca pana nu se va intampla ceva grav si la noi nu ne putem abtine....

Atata timp cat nu exista legi si regulamente oficiale dupa care sa convietuim alaturi de acest sport/hobby, orice initiativa gen "accesul la Clinceni" este laudabila.

O ultima intrebare? Cati dintre voi care zburati aveti frecventa si canalele conform reglementarilor in vigoare? Vad in continuare la toate intalnirile 40MHz in toate canalele, 72MHz, 41MHz si de AM sa nici nu mai vorbim...
Rar am auzit pe cineva sa zica...hmmm, il vand si-mi iau una sa fiu in legalitate....

Doar atat am avut de spus...
0

#106 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 05 July 2006 - 09:02 AM

ingraditi accesul incepatorilor in felul asta...ca eu tot o sa vin p-acolo sa va fac ceva poze...

Ce discutam noi...si ce zice dumnealui...te consideri incepator? Vezi cine rastalmaceste discutia?! A zis cineva ca nu poti face poze?!
Nu am mai avut timp ieri sa continui discutia, am crezut chiar ca stai in banca ta, dar vad ca pleaca omu' acasa si se trezeste la intoarcere cu balega la usa... Imi poti explica ce legatura are subiectul cu faptul ca noi cumparam modelele, iar tu le faci cu manutele tale? Te face pe tine mai destept? Suntem noi, astialalti (multi, al dracu) mai inferiori, doar pentru ca ne cumparam modelele? A rupt vreunul din cei pe care tu nu ii socotesti modelisti, ceva din banii tai, ca sa iti permiti sa scrii ceva despre adunatul resturilor cu farasul?
Ce legatura au toate astea, decat sa scrii ceva, daca altfel nu poti lovi in oameni?

Va spun tot eu, indisciplina si figuri din toate punctele de vedere.
pai ti s-a mai spus: supara-te si nu mai veni!

Ti-a scris si Silviu ca nu sunt legitimatiile noastre si nici nu ingradim pe nimeni, cu atat mai putin a fost vorba de vreun examen, dar atunci cand apare cineva nou, ar fi normal sa vedem daca acel cineva ne pune in primejdie bunurile, integritatea sau statutul de tolerati la terenul ala. Stai linistit, stim ca stii sa zbori, nu va fi nevoie in cazul tau de un examen, poate doar asa cum zicea Gicosu, un control prin alte locuri ar mai trebui din cand in cand.

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 05 July 2006 - 09:04 AM

Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#107 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 05 July 2006 - 09:13 AM

Domnu Vivi e mare modelist. In 3 ani de zile a venit la camp cu un singur model pe care cu drag el il denumeste Messershmit (unu verde ) pe care anu trecut nu l-a zburat . Un singur model... mare modelist.
DT
0

#108 Useril este offline   COSTI 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 15-May 03

Postat 05 July 2006 - 09:33 AM

Domnule Bogdan Stancu, dintre toţi utilizatorii acestui forum, dumneata eşti cel mai rău intenţionat şi foloseşi un limbaj care nu este caracteristic unui modelist.
Îţi reamintesc că la intrarea pe acest forum , care nu este gestrionat de tine, ţi se spune aşa:

"Ai ales sa accesezi Forumul RHC.ro!

Inainte de a intra te rugam sa lasi deoparte nervii, orgoliile, limbajul nepotrivit si orice alte sentimente negative care nu ar face decat sa perturbe comunitatea noastra virtuala.
Ne-am saturat de scandalurile care ne-au facut sa uitam scopul pentru care ne-am adunat impreuna si anume de a avea o comunitate virtuala cu ajutorul careia sa putem schimba idei, sa primim si sa daruim din experienta personala, sa ne ajute sa ne intalnim!"

Încearcă să fii respectuos cu ceilalţi sau părăseşte forumul, tu şi alţii cu acest gen de limbaj.
Încercaţi forţa argumentului nu tupeul şi limbajul de şmecher.

Dacă tot trebuie să respectăm regulille pe Clinceni atunci va trebui ca toţi utilizatori de RC să respecte şi frecvenţele legale.

Ataşat găsiţi banda de frecvenţe alocată pentru Controlul aeromodelelor în România şi anume 34.995 - 35.225 MHz aşa cum apare în Tabelul Naţional de Atribuire a Benzilor de Frecvenţă, TNABF, Banda 30 - 1000 MHz, elaborat de către IGCTI.

Aceasta postare a fost editata de COSTI: 06 July 2006 - 03:16 PM

0

#109 Useril este offline   sigxcpu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 July 2006 - 09:34 AM

Nu cred ca rezolvam ceva in directia atacurilor la persoana.
Ideal ar fi, daca tot se pare ca se doreste un "cioban", sa se faca niste controale prin sondaj de la comandament, dupa ce ei decid ca regulamentu' e in vigoare. Atunci nu ar mai sari aeromodelistu' (exemplu aleator, Albastru) la gatu' aeromodelistului (exemplu aleator, Silviu).
Cred ca asta ar face sa inceteze o "discutie" complet aiurea, ce face doar sa scindeze o comunitate si-asa firava.
Din cate inteleg eu, Albastru chiar e cu state vechi pe lista, deci ar trebui sa inteleaga bine utilitatea unui asemenea regulament (cel putin, asta vad la altii cu vechime).
Poate, pe undeva, e cu totul alt conflict, ce nu are nici o legatura cu regulamentul asta, el fiind doar pretextul.
0

#110 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 05 July 2006 - 10:27 AM

Domnule COSTI ce te manaca pe tine la morcov ca niste "nebuni" s-au hotarat sa faca o "conspiratie diabolica" acolo pe Clinceni prin care sa aplice niste reguli ca sa fie si la noi ca si in Vest in tarile civilizate(arunca un ochi pe forumurile straine sa vezi acolo cum toti intra organizat la aerodroame, unii au legitimatii, sunt reguli de zbor, se predau statiile, etc.)
dar vorba..."noi suntem romani..."
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#111 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 05 July 2006 - 10:40 AM

Dex, respecta dreptul fiecaruia la o parere! Nu stii cum este acolo, asa ca tot ce poti face e sa le urezi colegilor din Bucuresti sa ajunga la o solutie buna!
Acum, din cate am inteles, filtrarea celor care intra pe camp va fi facuta de santinelele de la UM. Deci daca nu ai ecuson/ID, Ciao.Ca sa aplanam o parte din orgoliile ravasite pe aici, propun lui Silviu sa treaca toti doritorii pe lista, eventual sa se mai puna la punct unele reguli la fata locului. Ideea e sa nu ne excludem reciproc noi de acolo, sunt campuri inca libere, ci cei de la Aeroclub/Aerodrom au inceput sa fie selectivi. Asta nu o putem influenta, asa ca eu zic sa fim mai flexibili. Iar restrictiile sunt valabile cand se zboara si 1:1.

Cu stima,
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#112 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 05 July 2006 - 11:59 AM

COSTI, la 5 Jul 2006, 10:33, a spus:

Domnule Bogdan Stancu, dintre toţi utilizatorii acestui forum, dumneata eşti cel mai rău intenţionat şi foloseşi un limbaj care nu este caracteristic unui modelist.
Îţi reamintesc că la intrarea pe acest forum , care nu este gestrionat de tine, ţi se spune aşa:
Încearcă să fii respectuos cu ceilalţi sau părăseşte forumul, tu şi alţii cu acest gen de limbaj.
Sunteţi foarte tupeişti , dacă vi se ia tupeul nu mai rămâne nimic din voi.
Dacă tot trebuie să respectăm regulille pe Clinceni atunci va trebui ca toţi utilizatori de RC să respecte şi frecvenţele legale.
Ataşat găsiţi banda de frecvenţe alocată pentru Controlul aeromodelelor în România şi anume 34.995 - 35.225 MHz aşa cum apare în Tabelul Naţional de Atribuire a Benzilor de Frecvenţă, TNABF, Banda 30 - 1000 MHz, elaborat de către IGCTI.

Domnule Costi,
Asa cum spui in incheierea mesajului dumitale,

Citeaza

as vrea argumente ca eu sunt mai tupeist decat altii, in relatia dintre noi doi. Cat despre reaua intentie...mai bine sa nu comentez.
As intreba, pentru cultura mea generala, daca tot spui ca sunt tupeist, care este "limbajul caracteristic unul modelist?"
Ce legatura are subiectul de fata cu faptul ca forumul nu e gestionat de mine? Ce vrei sa spui, ca deranjez pe cineva din cei (CEL) care cheltuie ca sa tina forumul in functiune? Nu ma chinui sa gasesc rationamente ascunse, poate doar te-a luat mana pe dinainte...ca sa nu zic ca esti prea usor influentabil.
Nu cred ca eu arat lipsa de respect mai putin ca dumneata, care spui

Citeaza

dacă vi se ia tupeul nu mai rămâne nimic din voi.
. Ca sa iti permiti asta, ar trebui sa ai argumente, sau macar sa ne cunosti pe fiecare dintre noi. Si nu cred ca ar trebui sa fii dumneata cel care sa spuna

Citeaza

sau părăseşte forumul, tu şi alţii...

Iar nu vad vreo legatura intre discutiile avute mai devreme si frecventele legale. Daca sapi un pic prin forumul asta, am fost unul dintre cei care au sustinut mereu, fara rezerve, utilizarea frecventelor legale. Am impresia ca dumneata incerci -fara succes, pentru mine- sa abati atentia de la subiect, la detalii care te deranjeaza pe dumneata, dar care nu au nici o relevanta in -repet- subiectul in sine, cu efect clar asupra franarii incercarii de civilizare RC a celor care isi petrec timpul la Clinceni.

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 05 July 2006 - 12:04 PM

Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#113 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 July 2006 - 12:56 PM

Domnilor Costi si Bogdan Stancu.
Propun sa incheiati aici aceasta polemica. Personal cred ca ea a aparut si din faptul ca nu va cunoasteti personal, iar eventualele neintelegeri/confuzii propun sa le discutati la proxima intalnire la fata locului, eventual in fata unor beri reci (fara alcool in cazul cand sofati).Eventual aruncati cu cutiile/sticlele (goale?!?) dupa mine, ca am propus asta!
Sincer, sper ca si disputa cu Albastru (membru pe care-l stimez pentru ceea ce a realizat si mai ales a finalizat, ceea ce eu nu am reusit din lene, lipsa de concentrare, cunostinte sau inspiratie,) sa se rezolve in acelasi mod, trecand peste mai vechile motive de polemica. In fond, desi din tonul unor raspunsuri s-ar insinua asta, nimeni nu da afara pe nimeni, selectia se va face la intrare de catre altii. Daca se intra peste camp, vor incerca sa paseze pisica tot la noi. In fond, Aeroclubul incearca sa scape de niste batai de cap, nu? Noi ne alegem cu ele, dar sincer cred ca vom trece peste asta cu totii in bune relatii.

Cu stima,
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#114 Useril este offline   COSTI 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 15-May 03

Postat 05 July 2006 - 01:28 PM

Nu sunt împotriva regulamentului pe Clinceni ci doar împotriva modului de abordare a problemei, cu atac la persoană şi limbaj violent.

Cred că se poate găsi o soluţie care să permită oricărui modelist să aibă acces pe aerodrom fie că este începător sau experimentat.

Cred că aerodromul are un rol important în formularea unui regulament de acces pentru aeromodelişti, regulament pentru care , cel mult, putem fi consultaţi.

Pare absurd ca cineva din afara aerodromului să stabilească reguli care să fie respectate pe aerodrom.
Acest regulament poate fi adus la cunoştinţă sub semnătură, în momentul solicitării accesului pe aerodrom.
Personal am declarat că sunt dispus să ajut.
Cred că putem să adoptăm, într-o formă modificată , un regulament deja existent.
Încerc să aduc un astfel de regulament duminică, la Cinceni , regulament ce poate fi dezbătut şi amendat corespunzător.

Îmi cer scuze celor care s-au simţit ofensaţi.

Aceasta postare a fost editata de COSTI: 05 July 2006 - 03:34 PM

0

#115 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 July 2006 - 01:55 PM

Citeaza

Nu sunt împotriva regulamentului pe Clinceni ci doar împotriva modului de abordare a problemei, cu atac la persoană şi limbaj violent.

Asta deplang si eu. Daca ne-am cunoaste cu totii personal, am intelege ca firea unora este mai aplecata spre zeflemea si asa sunt ei. Sunt " de-ai nostri", oricum.

Citeaza

Cred că se poate găsi o soluţie care să permită oricărui modelist să aibă acces pe aerodrom fie că este începător sau experimentat.

Cred că aerodromul are un rol important în formularea unui regulament de acces pentru aeromodelişti regulament pentru care , cel mult, putem fi consultaţi.

Asta e de fapt scopul demersului. Intrucat suntem un grup eterogen, de "obsedati", lipseste mult din rigoarea unui club sau unei structuri organizate.
Cu greu ne vom strange mai multi la un loc sa dezbatem fata in fata problema. Pe forum devine "la bloc", si nu are rezultate pozitive, dupa parerea mea.

Citeaza

Pare absurd ca cineva din afara aerodromului să satbilească reguli care să fie respectate pe aerodrom.
Acest regulament poate fi adus la cunoştinţă sub semnătură, în momentul solicitării accesului pe aerodrom.

Pana acum nu au fost decat cateva reguli mutual acceptate, si nici alea respectate mereu. Vezi comentarii, incidente, polemici, etc.

I-l rog pe aceasta cale pe Silviu si ceilalti colegi care vor fi la CLN in week-end sa discute "pe viu"un set de reguli, arhipopularizate pe forum, si sa schiteze un proiect de regulament. Perfectibil, evident! Pe care fie incepator, fie avansat sa-l semneze spre luare la cunostinta si respectare. Asta ar fi unicul criteriu de excludere a cuiva, intrucat se pericliteaza bunul altuia, asigurarile lipsesc, si un incident ne arunca pe toti in morisca presei, legilor, interdictiilor. Daca fiecare ar avea asigurare, mi-ar pasa mult mai putin de reguli. Daca lovesc masina cuiva, deja e cotoioasa rau, chiar daca e prieten!
Lista probabil va fi deschisa, cei nou veniti eventual sa stabileasca cu un coleg de drum sa intre impreuna prima data, sa treaca de filtrul de la intrare. ( nu al modelistilor!) Personal nu vad nimic umilitor aici. Desi vin rar la CLN, anunt ca voi semna in cunostinta de cauza un astfel de regulament. Apelul catre Silviu nu-l pune pe acesta in postura de lider sau "taie-tot", ci el a initiat subiectul, este si Moderator, face parte din mediul respectiv, aviatie. Cand ai o "pila", cat de mica, trebuie sa te folosesti de ea!Poate are si ceva timp de sacrificat... Nu vad pe multi sa se ofere voluntari in a-si consuma timpul personal pentru rezolvarea problemelor unuei comunitati...

Cred ca e vremea sa "ingropam securea".

Cu stima,

Costel

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 05 July 2006 - 01:58 PM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#116 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 July 2006 - 02:33 PM

duminica la clinceni vom incepe discutiile pentru proiectul de regulament.
flying is my life...
0

#117 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 July 2006 - 03:49 PM

Este mare diferenta intre persoana reala (cu experienta, prestanta, aspect, istoric....) si persoana virtuala (supusa limitarilor comunicarii in scris). Vad ca multi fac aceasta confuzie (eu il stiu, e bun si atunci aici il respect), gresit. Poate sa fie foarte bun si vechi pilot RC cineva, daca nu are capacitatea de a-si sustine (coerent si cu argumente) o opinie in scris.

Trebuie sa va definiti (alegeti,daca puteti) o autoritate locala (acordul celor implicati este necesar dar nu suficient).
Trebuie sa va definiti regulile RC (tabela, spatiu de zbor, pista, disciplina...) si regulile de aerodrom pentru ca mai exista parti prezente in teren(ecusoane, intrare, taxe...). Trebuie sa faceti astea, pentru ca voi aveti nevoie.
0

#118 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 July 2006 - 04:38 PM

am inchis sondajul intrucat este clar care este vointa poporului... :D

postez acum un draft necizelat de regulament ,scurt si la obiect!

astept DOAR ADAUGARI SI CRITICI CONSTRUCTIVE.orice mesaj de alt gen il voi sterge direct.

este o buna baza de discutie.

Citeaza

1.declararea frecventei(urmeaza detaliere+proceduri)
2.respectarea stricta a zonei de zbor conform schitei anexate in cele doua situatii cu si fara zbor 1 :1;
3. - fiecare pilot care zboara, la un moment dat, sa fie secondat pe timpul zborului de un asistent/observator; ex : daca vrea sa vina la aterizare, pilotul trebuie sa-i anunte pe ceilalti , SI SA FIE ASIGURAT ca pista este libera, fara sa fie nevoit sa-si ia ochii de la model! sau, daca sesizeaza probleme rc, sa poata fi ajutat de asistent, care sa ceara si sa se ASIGURE ca s-au inchis toate statiile de la sol, iar pista este libera; deasemenea, asistentul supravegheaza si anunta eventualele aparitii ale celor de 1:1, atentionand pilotul sa degajeze culoarul de zbor.
4.maxim 5 modele simultan in aer
5.resturile oricarui crash vor fi stranse de pe camp in totalitate.va rugam pastrati campul  inclusiv locul de parcare curat.
6.dupa aterizare modelul va rula cu motorul pornit numai pana in capatul bretelei inierbate,este interzis rulajul modelului cu motorul pornit pe drumul de acces autovehicule;tot pe bretelele de intrare la pista se vor porni motoarele pentru decolare cu motorul indreptat spre pista;
7.decolarile si aterizarile se vor face numai (de) pe pista special amenajata ;exceptie pot face modelele electrice usoare care pot fi decolate prin lansare din mana ;totusi lansarile din mana nu se vor face spre linia de masini sau in directia in care se afla alte persoane ;
8.aterizarile modelelelor cu probleme aparute in aer (dead-stick) ,vor avea prioritate absoluta asupra oricaror modele aflate in aer ,sau in proces de aterizare/decolare.mecanicul –ajutor al pilotului va anunta evenimentul si va anunta ceilalti piloti sa se indeparteze de zona respectiva;
9. se va anunta cu voce tare intentia de decolare sau aterizare ;
10.este responsabilitatea oricarui pilot  sa impuna si sa respecte aceste reguli ;
11.elicopterele nu vor zbura la o distanta mai mica de 30 de m de zona de parcare a masinilor ;
12.este interzisa pilotarea modelelor sub influenta bauturilor  alcoolice ;
13.aeromodelele care au ratat decolarea sau carora li s-a oprit motorul la aterizare vor fi ridicate in cel mai scurt timp posibil de pe pista cu respectarea regulilor de siguranta;
14.in cazul in care doi piloti folosesc acelasi canal ,acestia se vor intelege direct asupra perioadelor de zbor ;
15.fiecare pilot va executa urmatoarele activitati inaintea oricarui inceput de zi de zbor
  - testul de distanta este recomandat;acest test este obligatoriu in cazul in care se zboara cu acelasi receptor dupa un crash;
  - verificarea suprafetelor de comanda
  - pilotii care folosesc sistemul fail-safe sunt rugati sa seteze fail –safe in caz de pierdere semnal cu motorul pe “off”
16.zona in care se piloteaza se gaseste in schita;este cu desavarsire interzis sa se piloteze modele de pe pista ,sa lasati scule si dispozitive folosite pentru pornirea modelelor pe pista sau bretele ;
17.in cazul in care apar modelisti care nu se alatura grupului ,zborul radiocomandat se va intrerupe pana la clarificarea situatiei ;
18.orice pilot se obliga sa suporte legal si/sau pecuniar orice daune provocate din vina si cu modelul lui tertilor (bruiajul in sensul de deschidere a statiei fara ca pilotul sa se asigure ca frecventa este libera este inclus la vina pilotului care a deschis statia) ;
19.orice incalcare  a acestor reguli va fi raportata comandantului aeroclubului care va lua masuri in consecinta.
20.orice membru poate cere sa zboare modelul cu spatiul aerian perfect liber (modele noi –pentru trimare ,modele foarte mari –pentru siguranta),cu toate acestea el nu va depasi ca timp de zbor 15 minute ;
21. pentru cei ce vin cu minori pe camp acestia se afla sub directa supraveghere si raspundere a parintelui/tutorelui/celui care l-a adus ca invitat pe camp.celilati piloti nu pot fi facuti vinovati pentru nerespectarea regulamentului de catre minori.

declar ca inteleg aceste reguli ,sunt de acord cu ele ,si ma oblig sa le respect ,in caz contrar bla bla bla....

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 06 July 2006 - 07:44 AM

flying is my life...
0

#119 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 July 2006 - 04:57 PM

Mai bine se stabileste o zona precisa de alimentare, mai degajata de masini si fumatori! De acord cu observatia despre improvizatiile electrice.

Cu stima,
Costel

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 08 July 2006 - 08:56 AM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#120 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 July 2006 - 05:24 PM

In sfarsit o chestie de bun simtz sub toate aspectele. Orice sugestii constructive( menite sa contribuie la sigurantza la modul general) vor fi binevenite> Sugerez moderatorului (si initiatorului acestui regulament de mult asteptat) sa supuna discutiei orice noua idee, si sa rejecteze fara drept de apel orice deviere de la subiect (gen: io am FACUT aeromodele, tu LE CUMPERI, etc, samd). regulile se aplica atat constructorilor, cat si celor care le zboara "de-a gata". Fara alta gargara abisala. Si ziceti merci ca e numai atat. Sa nu va doriti sa vina vremea sa vi se ceara taxa de acces (PE LANGA RESPECTAREA RIGUROASA A REGULAMENTULUI PROPUS AICI)!!!!
Bine Silviu66!

Aceasta postare a fost editata de Webmaster: 05 July 2006 - 06:32 PM

0

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6