Intrebare pentru Wabo si Bogdan imi cer scuze dar tre sa intreb
Postat 25 August 2006 - 11:22 PM
As dori si eu niste poze cu sistemul de tractare al planorului !
Mai exact as dori sa stiu cum se prinde "ata" de "remorcher" , si sa stiu cum se prinde de planor si mai important cum o dai jos de acolo !
Eu am niste banuieli dar nu vreau sa rup planorul sau remorcherul ca nu am fost destul de "curajos" sa intreb !
Vrea sa ma apuc acum (impreuna cu domnul @nicajohn) de un PZL-Wilga 104 cu motor de 10 cmc , pentru care as cere niste poze cu varianta romaneasca ( sa stiu sa o desenez) !
In principal Wilga va fi folosita pe post de suport camera foto ( filmulete de sus) , dar as dori sa o folosesc si ca remorcher pentru un planor de vo 3 m! ( greutatea exacta nu vo pot spune pentru ca mai trebuie pus solarul)!
Si nu in ultimul rand as vrea sa stiu ce ata se foloseste ??
Multumesc anticipat tuturor celor ce ma vor ajuta ! :D
Postat 26 August 2006 - 06:05 AM
la remorcher poti sa o pui fixa ,agatata in cg acestuia ,cu grija ca nylonu sa nu-ti afecteze vreo suprafata de comanda ,tija ,servo ,nimic.
cu motor de 10 o sa fie cam greu sa tragi un planor de 3 m! mai bagati ore de zbor cu cessna si ezstaru pana sa va apucati de remorcaje ,ca la remorcaj trebuie alt stil de zbor!
Fisiere atasate
-
declansator_.jpg (23.55K)
Number of downloads: 317
#3 Guest_shake_*
Postat 26 August 2006 - 07:44 AM
Postat 26 August 2006 - 08:35 AM
Postat 26 August 2006 - 08:36 AM
Postat 26 August 2006 - 09:47 AM
Daca va mai uitati pe alt forum, veti gasi si linkuri cu filmulete si poze mai multe...
Pentru a remocra un planor, zic si eu ceva, am impresia ca trebuie cam 5cmc motor termic la remorcher pentru fiecare kg de planor remorcat. Daca este motor pe benzina trebuie 10cmc la fiecare kg. Asa imi a iesit calcul dupa experianta pana acum. Invers poti remorca si modele mai mici cu remorcher mare.
Cine are planor si vine la intelnire la Oradea, sa fie pregatit si cu cirlig pentru remorcaje si putin exerienta de zbor.
Ultimile remorcaje am chiar si facut cu sistem velcro, tip Multiplex. Merge si asa.
Aceasta postare a fost editata de wabo1: 26 August 2006 - 09:51 AM
rhc@born.ro
Postat 27 August 2006 - 01:51 PM
Postat 27 August 2006 - 04:05 PM
Daca crezi ca sti sa remorcezi, atuns poti sa remorcezi pe planorul meu de 800gr cu avionul teu de 10cmc.
Aceasta postare a fost editata de wabo1: 27 August 2006 - 04:08 PM
rhc@born.ro
Postat 28 August 2006 - 09:39 AM
Cat despre declansator, pentru perechi avion remorcher-planor care costa mai mult, e esential sa ai declansatoare pe amandoua aparatele. Canalul declansatorului de pe fiecare model se pune pe un switch pe care stai cu mana (de fapt cu gandul!) tot timpul remorcajului, just in case. Eu personal am modelul de declansator descris de Silviu si sunt foarte multumit de fiabilitatea lui, dar se pot folosi/imagina mai multe sisteme, a caror caracteristica (,) comunca sa fie siguranta in declansare. Si un ultim sfat: incearca sa nu muncesti initial la machete, ele vor fi minunate doar dupa ce ai deprins corect remorcajele...doar ca sa nu plangi dupa minunatii rupte. (eu am folosit la inceput un planor vechi fara eleroane, un model pe care nu-l jeleam daca se facea praf)
@shake, la Brasov, Wabo tocmai a remorcat o aripa, nu chiar wendy, doar de 4 ori mai mare, dar e cam la fel. Sigur, wendy, ca aproape tot ce zboara, se poate remorca.
Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 28 August 2006 - 09:41 AM
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 28 August 2006 - 10:40 AM
@BogdanStancu Multumesc mult de sfaturi si sper sa fiu in stare sa ma remorchez dar oricum as fi incantat daca d-voastra ati accepta sa mi-l ridicati sus prima oara ! Inca mai trebe pus filmul; dar vineri cred ca va fi RTF!
Postat 28 August 2006 - 10:48 AM
de atunci am mai tot muncit la el ! avionu era prevazut cu frane , dar nuu ii pun ! culoarea lui va fi initial rosie ( ma refer la aripa) si abia mai apoi ( cand oi mai avea banii) o sa o fac alba (o sa o schimb cand voi avea destule servo sa ii pun si frana si flaps )
Fisiere atasate
-
planor_aripa.JPG (50.83K)
Number of downloads: 188
Postat 28 August 2006 - 10:56 AM
RedBaron, la 28 Aug 2006, 11:40, a spus:
din pacate s-a anulat Oradea!
Postat 04 September 2006 - 12:22 PM
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 14 September 2006 - 02:13 PM
acu mai trebe puse servo , si d-astea! prima lansare o fac cred ca la elastic sau mosor dar tras de cineva nu electric!!!
scotchul e acolo doar ca subtitut al balamalelor pana le pun:))
Fisiere atasate
-
planor_1.JPG (64.03K)
Number of downloads: 145
Postat 14 September 2006 - 02:14 PM
Fisiere atasate
-
eu_cu_planorul.JPG (60.99K)
Number of downloads: 151
Postat 11 June 2007 - 10:54 PM
tre sa ii mai pun carlinga care e la nea Radu si e ap RTF..
pentru prinderea aripi am optat pt sistemul original....tije in aripi si leastice:( e nasol dar e singura viabila:(
mai trebuie sa gasesc tije pe dimensiuni pt aripa si il scot la aer:D
Fisiere atasate
-
planor_atarnat.JPG (29.41K)
Number of downloads: 116