Idei pentru bugete mici , alte idei , ideale ... Hai aici ca e interesant
Postat 22 July 2004 - 02:40 PM
Parca as cumpara cateva, in functie de pret... Sunt tentat sa spun un numar aproximativ de motoare sau o suma maxima dar e cu depinde... In final vreau sa cumpar cam 20 motoare, dar nu e graba. Conteaza mult si pretul pe bucata. Partea rea e ca nu stiu cum sunt si de aceea nu risc sa cumpar multe. Daca nu poti afla mare lucru, nu-i bai. Ziceam ca acum s-a ivit ocazia. E timp pana la anul.
PS. Daca mi se par scumpe prefer sa nu cumpar acum. Exista si riscul asta.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 22 July 2004 - 02:58 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 22 July 2004 - 03:58 PM
Postat 22 July 2004 - 07:16 PM
Pui si tu niste hartii sau ceva sa nu zdrangane prea mult si eventual un semn cu fragil (sa creada aia ca-i vaza) ca sa nu il tranteasca prea tare.
Eu oricum nu iau prea multe ca am mai comandat de altundeva dar ala de la care am comandat n-avea decat de 2,5Ns si 25Ns si as vrea si eu ceva intre astea 2
Postat 23 July 2004 - 03:06 PM
La posta nu te verifica nimeni ca eu am trimis si acum doua zile un colet cu ceva mai dubios .
Te intreaba ce este in colet si ai spui ca sunt diverse ca doar nu esti nebun sa-i spui ca are o "bomba".
De geaba treci un semn cu fragil. Poti sa scri pe colet si TNT ca tot din tren il arunca Gheorghe din mers.
Sulful ala baghete care este pus pe o fasie de carton este excelent numai ca te chinui sa-l dai jos de pe carton. Ala se cumpara de la orice magazin de chimicale. Eu am luat de la un magazin care vindea detoate electrice si vopseluri si a costat 5.000lei bucata. Am luat 10 bucati si a iesit o cutie de margarina de praf macinat cu risnita de cafea.
Carbune gasesti peste tot.
Cand am cautat azotat de potasiu am fost la Chimopar unde au de puritate mare 99.99% dar acolo vind numai pe firma.
am dat de Dropy sau cam asa ceva si ma luminat. Linga Chimopar undeva in spate este Comchim care vind si ei azotat de potasiu luat de la Chimopar ca sunt peste gard.
Estia sunt asa infometati ca vind orice la oricine.
Cand te intreaba de firma ai spui ca vrei pe persoana fizica si iti cere buletinul care daca nu-l ai ai spui datele si gata.
E si in 15 minute aveam in mina o cutie cu 1 kg de azotat.
Problema e ca aici este cam scump dar merita. Este 200 si ceva de mii lei.
Postat 23 July 2004 - 05:43 PM
O sa vad si cat costa ( dak ma duc in weekend ), dar nu cred ca o sa difere prea mult de pretzurile zise de Marinar. Mai vedem !
#98 Guest_ReVealer_*
Postat 24 July 2004 - 10:54 PM
Sal .
Postat 25 July 2004 - 05:10 PM
1 APRINDERE ELECTRONICA
se ia un beculetza din instalatzia pt pomu de craciun se scoate din suportu ala din plastic shi i se inrosheshte varful; in foc iar apoi se baga in apa rece s rupe varful cu un patent shi apoi beculetzul se umple cu fosfor in varf se pune un mic dop din servetzelprin cu banda adeziva sau se lipeshte daca nu intra in ajutaj se face o "reductzie" tot din hartie de servetzel carese umple cu fosfor shi verful i se rasuceshte putzin ca sa nu cada fosforul asta se poate aprinde cu o baterie de 9 V de la o dist de ~ 100 metrii asha ca nu vad nici o problema
2 MOTOARE
eu personal folosesc motoare metalice umplute cu 60% KNO3 + 40% zahar care au o fortza enorma
numa bine
Dex
Postat 30 July 2004 - 05:45 AM
1. Se rade silistra de pe cutiiile de chibrituri, atentie daca gasiti de alea mari e fffff bine.
2. Se pune partea rasa intr-o eprubeta,
3. Se astupa gura eprubetei cu plastelina (daca pui degetul risti sa te trezesti cu degetul ars pe vr-o citeva luni);
4. Se incalzeste eprubeta la flacara de la aragaz (nu chiar direct, prin agitare);
Se degaja prima data un fum galben (oxidul de fosfor) care consuma aerul dupa care fosforul din silistra se depune pe peretii eprubetei. Daca luati plastelina va ve-ti convinge ca se autoaprinde.
Ca sa-l scoateti umpleti epubeta cu o seringa cu petrol.
Mai departe se pot face variatiuni pe aceiasi tema!
PS: Spor la raschetat cutii.
PS2: Nu umpleti eprubeta cu benzina si o purtati in buizunar ca mie pe la 12 ani mi-au luat foc pantalonii (s-a spart eprubeta) si de atunci m-am linistit de facut fosfor acasa.
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
Postat 02 August 2004 - 08:51 AM
se face asha
se ia o cutie de chibrite li se rade cu un cutzit maciulia shi se maruntzeshte apoi se amesteca cu putzina pulbere neagra shi se pune in capse
Postat 30 August 2004 - 12:14 PM
Fitilul electric era facut dintr-o lamela subtire de cupru iar in capul ei fosfor. La fitil se conecteaza firele cu 2 crocodili si de acolo pleaca la 4 baterii de 1.5v sau acumulatori de 1.2V. Restu stiti voi. Intrerupator etc....
Postat 30 August 2004 - 09:51 PM
voi ce ziceti?
acum se mai ridica o problema....se mai fabrica stelute?