Idei pentru bugete mici , alte idei , ideale ... Hai aici ca e interesant
Postat 15 July 2004 - 04:49 PM
--------------------
#63 Guest_ReVealer_*
Postat 15 July 2004 - 05:21 PM
Auziti , cu detonatorul prin telecomanda radio pe 27 Mhz am inteles ca nu mere ca se poate
aprinde accidental , dar o telecomanda cu infrarosii gen cea de la TV se poate face ? Sau
sunt prea scumpe materialele ?
Postat 15 July 2004 - 08:45 PM
Faza cu acumulatorul telefonului nu merge ca scoti telefonul din uz fie ulterior folosirii fie inainte pentru a pastra acumulatorul incarcat. Imi amintesc la RR ca spre sfarsit abia mai aveam acumulator. Si am incercat zilele trecute cu unul de Nokia caramida si n-a mers cu orice fel de rezistenta si am riscat scurtand foarte mult cablul. Tot inutil. Nu se face asa ceva, indiferent de Li-ionii disponibili...
E sfant macar acumulatorul de bujii, daca nu altceva mai puternic. Sau vorba unora, bricheta si fitilul. Din pacate, la cele mai mici motoare nu merge orice fitil ca ajutajul abia daca are 1 mm diametru.
Orice electronist poate face un montaj la care comanda circuitului de putere sa se faca printr-o rezistenta a unui cablu oricat de mare sau mica. Deci intrerupatorul sa nu fie in circuitul principal. Ce n-am vazut in discutii, cum sa facem sa avem modele de lansat! Ca nu ramanem cu ele neaprinse pe camp! In caz extrem se piseaza pasta de pe betele de chibrit, se umple complet si fortat gaura din motor inclusiv ajutajul, apoi se acopera cu o foaie subtire de hartie sa nu se scurga nimic si se face si un fitil din aceeasi substanta pusa pe un suport, chiar si nelipita. Uneori chiar din bete de chibrit cu gamaliile lipite una de alta. Si daca vrei, tot o lansezi...
Poti merge pe laser, pe IR, pe radio, pe ce vrei! Nu risti mare lucru, dar te complici. Si tot nu scapi de electrica.
Telefon: 0721 385365
Postat 15 July 2004 - 09:00 PM
PS
precum vedeti, am dezvoltat o adevarata fixatie cu inductorul asta http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif . in armata ce ne mai distram cu el, ca in alta parte n-am avut ocazia...
Postat 15 July 2004 - 09:15 PM
O sa caut prin talcioc, poate apare vreo unul...
Telefon: 0721 385365
Postat 16 July 2004 - 11:28 AM
" din fire de in sau bumbac, groase de 1-2 mm, cu lungimea de 1m, astfel: se introduc intr-o solutie de azotat de potasiu (100 cmc apa calda amestecata cu 10g azotat de potasiu), unde se lasa 1-2 ore. In timp ce firele se usuca atarnate pe o sarma, se pregateste un nou amestec de 75g azotat de potasiu, 12g sulf, 20g mangal si 12g dextrina, mojarate fiecare in parte, trecute printr-o sita fina si amestecate intr-un vas pina se obtine o culoare uniforma. Peste acest amestec se toarna apa calda pina rezulta un lichid vascos ca smantana.
Se introduce firul in noul amestec, timp de cateva minute si dupa aceea se scoate incet. Se usuca din nou, pina se intareste. Se taie apoi in bucati lungi de 6-8 cm. Segmentele obtinute se aseaza spre pastrare intr-o cutie de material plastic. Fitilurile astfel prelucrate au o viteza de ardere de 1 cm pe secunda."
Pentru motoare :
" Se recomanda sa se foloseasca urmatoare compozitie: 75g azotat de potasiu, 12g sulf, 26g carbune si 5-8g alcool. Fiecare substanta se piseaza pina se obtine o pulbere fina. Cu cat particulele sunt mai mici, cu atat compozitia va fi mai buna, de aceea se trece fiecare substanta mojarata printr-o sita fina. Fiindca azotatul de potasiu si carbunele sunt higroscopice, ele vor fi uscate cat mai bine, intr-un exicator sau pe un calorifer. Se trece apoi la cantarirea si dozarea lor cat mai precisa. Puse intr-un mojar de sticla sau portelan, vor fi amestecate impreuna cu alcoolul, cu ajutorul pistilului, pina ce rezulta un amestec de culoare cenusie, umezit uniform."
din "Rachetomodele" de Ion N. Radu, editura Ion Creanga 1977
Spor la fasait !
Aceasta postare a fost editata de degetzica: 16 July 2004 - 11:30 AM
#68 Guest_ReVealer_*
Postat 16 July 2004 - 02:55 PM
Postat 19 July 2004 - 07:23 PM
Dar nu asta e important, important e ca habar n-am sa fac fitiluri(teoretic stiu cum dar practic nu mi-a iesit nici unul) si ca n-am reusit sa aprind nici un motor cu fitil homemade.
Mai demult m-am enervat asa de tare ca era sa ma las de rachetomodelism(era a treia oara cand ramaneam cu racheta pe rampa)
#72 Guest_ReVealer_*
Postat 19 July 2004 - 10:03 PM
parerea mea http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif ...
#73 Guest_ReVealer_*
Postat 19 July 2004 - 10:16 PM
Aceasta postare a fost editata de ReVealer: 19 July 2004 - 10:17 PM
Postat 20 July 2004 - 10:47 AM
Iei 2 fire, la capatul le legi ori cu un fir f. mic de nichelina, ori un filament de la un beculet pt. pomul de craciun.
Filamentul asta il bagi intr-un pai.(sau alt tub de diam. mic)
La un capat astupi paiul (poti si cu vata sa-l astupi)si in pai pui fosfor sau alta subst.(in functie de ce ai) si capatul care nu e astupat il bagi in ajutaj. Cand conectezi firele la baterie filamentul se incalzeste sau chiar ia foc aprinzand fosforul.
"Caldura" degajata de fosfor ar trebui sa aprinda motorul
N-am incercat metoda ca mi s-a rupt filamentul cand il bagam in pai si sau cand spargeam becul si am ramas fara beculete
#75 Guest_ReVealer_*
Postat 20 July 2004 - 12:25 PM
Aceasta postare a fost editata de ReVealer: 20 July 2004 - 12:26 PM
#76 Guest_ReVealer_*
Postat 20 July 2004 - 12:27 PM
Postat 20 July 2004 - 07:04 PM
Postat 21 July 2004 - 06:46 AM
carbune-15% si sulf-10% (nu sunt sigur daca proportiile date de mine sunt bune, corectati-ma daca am gresit)
Carbune nu cred ca e o problema sa gasesti.
Azotat de potasiu au unele firme din Bucuresti: chimopar, laborex (da vezi ca trebuie sa aiba puritate destul de mare ca altfel trebuie sa mai faci niste chestii ca sa il purifici)
Cat despre sulf stiu ca se fol. la vitele de vie si eu avand o ruda acolo imi mai aduce, nu stiu de unde sa cumperi dar sigur stie cineva de pe forum.
Postat 21 July 2004 - 10:12 AM
Ps: nu va recomand motoarele cu piese metalice. De fapt sunt interzise in rachetomodelism, plus ca sunt grele.
daca aveti nevoie de ceva motoare, spunetzi shi poate fac rost. saptamana viitoare s-ar putea sa ma duc pe la Bz, si daca e vorbesc cu un producator. S-ar putea sa-mi vanda.
mai vorbim. Sus cu ele !
Postat 21 July 2004 - 04:42 PM
Preturile nu cred ca sunt prea mari. Face doar motoare pe baza de pulbere neagra, care sunt destul de ieftine.
Daca va interseaza, ideea e urmatoarea: ziceti cam ce-ati vrea, eu ma interesez si va spun ce-am aflat.
Aceasta postare a fost editata de Dan Popa: 21 July 2004 - 04:46 PM