Modelism - RHC Forum: Idei pentru bugete mici , alte idei , ideale ... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »

Idei pentru bugete mici , alte idei , ideale ... Hai aici ca e interesant

#61 Useril este offline   ilie 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 09-May 03

Postat 15 July 2004 - 04:38 PM

Era vorba de dihor!
RESPECT

--------------------
0

#62 Useril este offline   ilie 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 July 2004 - 04:49 PM

si nu stiu daca ideea lui bitex ar merge , pt. ca dihorul s-ar impinge cu capul inainte, si mai repede i-ar reteza capul si nu ar mai tipa ca sa il detecteze senzorul de sunete pe inalte ceasul nu ar mai fi activat , gigi nu s-ar mai trezi , iar recheta ar ramanenemiscata pe rampa! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_04.gif
RESPECT

--------------------
0

#63 Guest_ReVealer_*

• Grup: Guests

Postat 15 July 2004 - 05:21 PM

E misto ideea aia cu sfoara ... bine , in practica o fi putin mai greu dar oricum .
Auziti , cu detonatorul prin telecomanda radio pe 27 Mhz am inteles ca nu mere ca se poate
aprinde accidental , dar o telecomanda cu infrarosii gen cea de la TV se poate face ? Sau
sunt prea scumpe materialele ?
0

#64 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 July 2004 - 08:45 PM

Ideea cu dihorul n-a fost a mea! Eu doar am pus botul la ea ca mi-a placut. Si ideea cu sfoara e o idee cum pot fi multe altele. Am vazut tot felul de dispozitive cu arc, paleta, membrana etc cu rol de intarziere in actionarea unei comenzi. Aproape orice merge folosit cat timp functioneaza. Daca e s-o iau in ordine ca simplitate ar fi fitilul apoi aprinderea electrica in varianta noastra mioritica (acumulatorul, cablul si rezistenta). Din moment ce ajungi sa ai astea 3 elemente ce mai pui nu conteaza.
Faza cu acumulatorul telefonului nu merge ca scoti telefonul din uz fie ulterior folosirii fie inainte pentru a pastra acumulatorul incarcat. Imi amintesc la RR ca spre sfarsit abia mai aveam acumulator. Si am incercat zilele trecute cu unul de Nokia caramida si n-a mers cu orice fel de rezistenta si am riscat scurtand foarte mult cablul. Tot inutil. Nu se face asa ceva, indiferent de Li-ionii disponibili...
E sfant macar acumulatorul de bujii, daca nu altceva mai puternic. Sau vorba unora, bricheta si fitilul. Din pacate, la cele mai mici motoare nu merge orice fitil ca ajutajul abia daca are 1 mm diametru.
Orice electronist poate face un montaj la care comanda circuitului de putere sa se faca printr-o rezistenta a unui cablu oricat de mare sau mica. Deci intrerupatorul sa nu fie in circuitul principal. Ce n-am vazut in discutii, cum sa facem sa avem modele de lansat! Ca nu ramanem cu ele neaprinse pe camp! In caz extrem se piseaza pasta de pe betele de chibrit, se umple complet si fortat gaura din motor inclusiv ajutajul, apoi se acopera cu o foaie subtire de hartie sa nu se scurga nimic si se face si un fitil din aceeasi substanta pusa pe un suport, chiar si nelipita. Uneori chiar din bete de chibrit cu gamaliile lipite una de alta. Si daca vrei, tot o lansezi...
Poti merge pe laser, pe IR, pe radio, pe ce vrei! Nu risti mare lucru, dar te complici. Si tot nu scapi de electrica.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#65 Useril este offline   Draku 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 07-April 03

Postat 15 July 2004 - 09:00 PM

din cate stiu eu, inductorul genereaza destul curent pentru a actiona o sonerie la cateva sute de metri. eu am facut armata la transmisiuni si stiu, iar voi, daca nu ati facut armata, cel putin ati vazut filme cu razboi. ganditi-va un pic la tel de campanie: pe camp, in transee, credeti ca statea cineva sa schimbe bateriile la tel? ele au fost gandite sa functioneze in conditii vitrege, deci....
PS
precum vedeti, am dezvoltat o adevarata fixatie cu inductorul asta http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif . in armata ce ne mai distram cu el, ca in alta parte n-am avut ocazia...
www.bazar05.3x.ro
0

#66 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 July 2004 - 09:15 PM

Nu esti singurul cu fixatia asta! Si Marinaru ma tot bate la cap cu asta ca i-am zis ca am un inductor ratacit pe undeva. Si nu-mi da pace pana nu-l gasesc. Putine sanse. Aprindeam becuri de 60W la 220V daca-l antrenam cu roata de bicicleta. Si daca atingeam bornele in timp ce-l roteam il tranteam de pamant!
O sa caut prin talcioc, poate apare vreo unul...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#67 Useril este offline   degetzica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 17-February 03

Postat 16 July 2004 - 11:28 AM

Pentru fitile :

" din fire de in sau bumbac, groase de 1-2 mm, cu lungimea de 1m, astfel: se introduc intr-o solutie de azotat de potasiu (100 cmc apa calda amestecata cu 10g azotat de potasiu), unde se lasa 1-2 ore. In timp ce firele se usuca atarnate pe o sarma, se pregateste un nou amestec de 75g azotat de potasiu, 12g sulf, 20g mangal si 12g dextrina, mojarate fiecare in parte, trecute printr-o sita fina si amestecate intr-un vas pina se obtine o culoare uniforma. Peste acest amestec se toarna apa calda pina rezulta un lichid vascos ca smantana.
Se introduce firul in noul amestec, timp de cateva minute si dupa aceea se scoate incet. Se usuca din nou, pina se intareste. Se taie apoi in bucati lungi de 6-8 cm. Segmentele obtinute se aseaza spre pastrare intr-o cutie de material plastic. Fitilurile astfel prelucrate au o viteza de ardere de 1 cm pe secunda."

Pentru motoare :

" Se recomanda sa se foloseasca urmatoare compozitie: 75g azotat de potasiu, 12g sulf, 26g carbune si 5-8g alcool. Fiecare substanta se piseaza pina se obtine o pulbere fina. Cu cat particulele sunt mai mici, cu atat compozitia va fi mai buna, de aceea se trece fiecare substanta mojarata printr-o sita fina. Fiindca azotatul de potasiu si carbunele sunt higroscopice, ele vor fi uscate cat mai bine, intr-un exicator sau pe un calorifer. Se trece apoi la cantarirea si dozarea lor cat mai precisa. Puse intr-un mojar de sticla sau portelan, vor fi amestecate impreuna cu alcoolul, cu ajutorul pistilului, pina ce rezulta un amestec de culoare cenusie, umezit uniform."

din "Rachetomodele" de Ion N. Radu, editura Ion Creanga 1977

Spor la fasait !

Aceasta postare a fost editata de degetzica: 16 July 2004 - 11:30 AM

Ala Bala Portocala ...
0

#68 Guest_ReVealer_*

Postat 16 July 2004 - 02:55 PM

Personal cred ca fitilele "home-made" nu sunt "performante" . Mai bine m-as chinuii sa fac un sistem electric http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif . Oricum e bine de stiut si o alta alternativa :D .
0

#69 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 24-June 03

Postat 17 July 2004 - 06:54 AM

Zice-ti voi ca na ramai cu racheta pe camp da eu am ramas de cateva ori si credeti-ma ca am incercat tot c mi-a venit in cap(inclusiv sa stau cu bricheta sub racheta:-))
Monkey Island Rulz
0

#70 Guest_ReVealer_*

Postat 17 July 2004 - 12:08 PM

Da` stiu ca ai avut curaj :huh: .
0

#71 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 July 2004 - 07:23 PM

Era o rachetutza mica cu motor de hartie, nu era chiar asa periculoasa

Dar nu asta e important, important e ca habar n-am sa fac fitiluri(teoretic stiu cum dar practic nu mi-a iesit nici unul) si ca n-am reusit sa aprind nici un motor cu fitil homemade.

Mai demult m-am enervat asa de tare ca era sa ma las de rachetomodelism(era a treia oara cand ramaneam cu racheta pe rampa)
Monkey Island Rulz
0

#72 Guest_ReVealer_*

Postat 19 July 2004 - 10:03 PM

Parerea mea ca fitilele homemade nu se merita . Aprinderea cu sistemele electrice mi se pare cea mai usoara sau cu fitile cumparate facute klumea .Si dak ai dupa tine 1 m de nichelina si ce mai trebuie e imposibil sa nu o aprinzi intr-un final . ;)

parerea mea http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif ...
0

#73 Guest_ReVealer_*

Postat 19 July 2004 - 10:16 PM

Uite k mi-am adus aminte . Am incercat sa lansez cu Bitex o racheta ( nu am reusit pana la urma si a ramas pe alta data ) si avea un fel de capse care se detonau electric , aveau 2 fire . Capsele erau facute sa intre in ajutajul motoareleor , din pacate motorul nostru avea ajutajul prea mic , poate putem face ceva de genul asta mai usor decat un fitil home-made . ;)

Aceasta postare a fost editata de ReVealer: 19 July 2004 - 10:17 PM

0

#74 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 July 2004 - 10:47 AM

Am mai citit pe undeva un sistem pt. motoare cu ajutaj mic

Iei 2 fire, la capatul le legi ori cu un fir f. mic de nichelina, ori un filament de la un beculet pt. pomul de craciun.

Filamentul asta il bagi intr-un pai.(sau alt tub de diam. mic)

La un capat astupi paiul (poti si cu vata sa-l astupi)si in pai pui fosfor sau alta subst.(in functie de ce ai) si capatul care nu e astupat il bagi in ajutaj. Cand conectezi firele la baterie filamentul se incalzeste sau chiar ia foc aprinzand fosforul.

"Caldura" degajata de fosfor ar trebui sa aprinda motorul

N-am incercat metoda ca mi s-a rupt filamentul cand il bagam in pai si sau cand spargeam becul si am ramas fara beculete
Monkey Island Rulz
0

#75 Guest_ReVealer_*

Postat 20 July 2004 - 12:25 PM

Da , metoda asta mi-a spus-o si D3xt3r_Jr. pe care nu l-am mai vazut online , ultima oara cand am vb cu el a zis ca ii cazuse netul din cauza furtunii . Dar de ce neaparat cu sulf , nu poti sa bagi pur si simplu firul de nichelina in ajutaj ? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif ;)

Aceasta postare a fost editata de ReVealer: 20 July 2004 - 12:26 PM

0

#76 Guest_ReVealer_*

Postat 20 July 2004 - 12:27 PM

Apropos , ti-a mai ramas ceva din ghirlanda de Craciun ? ;) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#77 Useril este offline   ilie 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 July 2004 - 12:29 PM

Apropo nu lanseaza nimeni recent o racheta in bucuresti ca daca ma tot aflu acolo sa vad si eu ceva de la voi! sau poate sa ne intalnim!
RESPECT

--------------------
0

#78 Guest_ReVealer_*

Postat 20 July 2004 - 12:32 PM

Eu urmeaza sa lansez 2 buc. dar nu stiu exact cand .
0

#79 Useril este offline   ilie 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 July 2004 - 12:43 PM

Dar in ce zona le lansezi? In stadiu se afla acum?
RESPECT

--------------------
0

#80 Guest_ReVealer_*

Postat 20 July 2004 - 01:05 PM

Paii , ambele sunt "ready to launch" si zona in care o sa le lansez este probabil zona Politehnicii .
0

#81 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 July 2004 - 07:04 PM

Pai poti sa pui si nichelina direct in ajutaj dar nu stiu daca degaja destula caldura( poate daca ai nichelina de-aia f. subtire dar eu n-am gasit decat una care de-abia se incalzeste(nu te frige daca pui mana pe ea) dar e destul ca sa aprinda fosforul.
Monkey Island Rulz
0

#82 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 July 2004 - 07:05 PM

Cand mai trec prin bucuresti te anunt, poate lansam ceva, sau poate treci tu prin Constanta?
Monkey Island Rulz
0

#83 Guest_ReVealer_*

Postat 20 July 2004 - 07:45 PM

pai ..... prin Constanta nu prea cred ca am cum sa trec ... am niste rude pe acolo ... dar slabe sanse ... dak treci prin Buc cu cea mai mare placere , vedem ce lansam . :( :(
0

#84 Useril este offline   Dan Popa 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 18-July 04

Postat 20 July 2004 - 07:54 PM

Voi de unde luati pulbere neagra ? Exista conditii la cumparare ?
0

#85 Guest_ReVealer_*

Postat 20 July 2004 - 08:27 PM

Intreaba-l pe Bitex , cred ca stie el . :( :(
0

#86 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 July 2004 - 06:46 AM

Pai pulbere neagra habar n-am de unde sa iei dar poti sa iti faci pulbere neagra din azotat de potasiu-75%,
carbune-15% si sulf-10% (nu sunt sigur daca proportiile date de mine sunt bune, corectati-ma daca am gresit)

Carbune nu cred ca e o problema sa gasesti.

Azotat de potasiu au unele firme din Bucuresti: chimopar, laborex (da vezi ca trebuie sa aiba puritate destul de mare ca altfel trebuie sa mai faci niste chestii ca sa il purifici)

Cat despre sulf stiu ca se fol. la vitele de vie si eu avand o ruda acolo imi mai aduce, nu stiu de unde sa cumperi dar sigur stie cineva de pe forum.
Monkey Island Rulz
0

#87 Useril este offline   Dan Popa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 July 2004 - 10:12 AM

mersi pt. reteta. Cred ca o sa-ncerc si sa prepar, si testez ce rezulta. Ideea e ca n-as avea nevoie de multa ( un borcanel de-ala de pastile ar fi suficient deocamdata ) dar ar trebui sa fie de buna calitate ( sa nu fi tras umezeala, etc ) ca daca vrau sa fac un model in trepte, o sa-mi trebuiasca la aprindere ( la tr. a II a ). Pe fabricat motoare nu ma bag deocamdata. Nu prea cunosc chimie multa si stiu persoane care s-au ars ( la propriu ) pe treaba asta. Plus ca n-as avea cu ce sa le fac asha cum trebuie.
Ps: nu va recomand motoarele cu piese metalice. De fapt sunt interzise in rachetomodelism, plus ca sunt grele.
daca aveti nevoie de ceva motoare, spunetzi shi poate fac rost. saptamana viitoare s-ar putea sa ma duc pe la Bz, si daca e vorbesc cu un producator. S-ar putea sa-mi vanda.

mai vorbim. Sus cu ele !
0

#88 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 July 2004 - 04:19 PM

Sti ceva despre motoarele astea care zici ca le ei din Bz
Monkey Island Rulz
0

#89 Useril este offline   Dan Popa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 July 2004 - 04:42 PM

Nu l-am intrebat ( pe producator ), dar din cate stiu eu, face mai orice ( inclusiv motoare pt. machetele lui, deci motoare mai mari - peste 20 Ns ). Shi face si motoare mici: 2,5 ; 5 ; 10 Ns. Cu alte cuvinte face cam ce-i trebuie. Insa stiu ca pt campionate isi mai cumpara si el motoare de la producatori straini ( cel mai sanatos, cand vine vorba de performanta.... )
Preturile nu cred ca sunt prea mari. Face doar motoare pe baza de pulbere neagra, care sunt destul de ieftine.

Daca va interseaza, ideea e urmatoarea: ziceti cam ce-ati vrea, eu ma interesez si va spun ce-am aflat.

Aceasta postare a fost editata de Dan Popa: 21 July 2004 - 04:46 PM

0

#90 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 July 2004 - 06:50 AM

Pe mine ma intereseaza de 10 Ns.

Cate iau depinde de pret.

M-ar mai interesa daca are ceva mai mare de 25Ns