Modelism - RHC Forum: Siguranta... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Siguranta... Ce ziceti ?

#91 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 29 December 2005 - 06:29 PM

D3xt3r_Jr., la 29 Dec 2005, 18:26, a spus:

... sa speram ca din 2007 o sa fie mai bine.

Tot ... inainte :( :( , ca era mai bine !! :D

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#92 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 29 December 2005 - 06:35 PM

Yak, sorry, dar pe o raza de 30km in jurul Bucurestiului e un pret prohibitiv. Si nu fac agricultura, ca nu planteaza un pai. Au ajuns sa faca vile in serie pe unde erau vii si livezi, daca poti sa-ti imaginezi unde au ajuns. Si acum se declara INTRAvilan. Asa ca macar sa fie cum zice Silviu, sa apara odata respectivul destept, sa platim sa zburam in conditii sigure. Desi suna dur, si ma mai preocupa cealalta fata a problemei: - colegii sau necolegii care sunt elevi, studenti, etc, care nu stiu cum vor achita diverse taxe. Cu ei ce facem? Asigurarea este sigura pana la urma, sau doar o hartie? Bani aruncati? Chiar nu poate cineva sa ne lamureasca cum sta treaba in Romania? Atunci se pare ca vom incheia mai multi asigurarea afara. Profitul la altii...

Dex, sorry, nu-ti face vise... UE e departe, nu in 2007. Nu te mai uita atat la tv, mergi un pic pe jos sa vezi realitatea...Din pacate.

Cu stima,
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#93 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 29 December 2005 - 06:39 PM

pavcostel, la 29 Dec 2005, 18:35, a spus:

Dex, sorry, nu-ti face vise... UE e departe, nu in 2007. Nu te mai uita atat la tv, mergi un pic pe jos sa vezi realitatea...Din pacate.

Cu stima,
Costel

pacat dar asta e realitatea(nu postul TV) pana ajungem noi ca in Germania, Italia, USA o sa treaca zeci de ani. poate nepotii mei vor prinde vremuri mai bune si sa speram ca vor avea si ei virusul....
pacat, deoarece sunt destui modelisti priceputi care daca ar fin dincolo ar face minuni
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#94 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 06:41 PM

... UE e departe, nu in 2007. Nu te mai uita atat la tv, mergi un pic pe jos sa vezi realitatea...Din pacate.

Cu stima,
Costel

Din pacate :D , tre' sa recunosc ca nu esti departe de adevar...
Si chiar de-o fi si-o... fi , o sa fie foarte ... balcanica !!

Stima,
0

#95 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 12-November 04

Postat 29 December 2005 - 06:46 PM

Yak, sorry, dar pe o raza de 30km in jurul Bucurestiului e un pret prohibitiv.

Dex, sorry, nu-ti face vise... UE e departe, nu in 2007.

Ciudatul tara aceasta si deosebit si diferit. In jurul Frankfurt/Germania cred ca sint cel putin 6 sau 7 terenuri de zbor de modelism, sa zicem in raza de 30 km din centru. Ma intreb ori dece si de unde atita bani in Romania asta sarac, ca sa fac vile si viloie intre o raza asa de mare de orase ca numai gasesti nici o bucata de pamint liber.

Daca asa este si oricum te afli numai 1 luna in tara din 12, atuns muta te in zone mai libere unde mai este loc.

Si sunt convins ca nu "intram" in CE inainte de 2008 in cel mai optimistic/ sau pessimistic caz. Eu sunt oricum contra, ca va mai treziti voi cu suprareglementarea si efectele lor si supermarketuri uniforme cu legume uniforme si preturi uniforme cu gust uniform.
0

#96 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 06:57 PM

@Yak 52 poate ca ar fi persoane care sa faca. dar ce zic. decat sa umblu cu hartogaraie, sa platesc taxe, impozite, persoane sa curete, etc ca niste "ciudati" sa vina sa zboare aici mai bine imi fac un viloi maaaare in care o sa stau 1 luna 2 pe an si in rest face copilu chef cu prietenii, iar daca nu sta parasita.
multa lume habar nu are de modelism. nici macar nu stie ca exista asa ceva. daca ai intreba pe cineva ce e ala aeromodelism s-ar uita la tine ciudat si porbabil te-ar injura, s-ar apuca de ras, sau cine site ce manifestare idioata ca doar suntem "cool".
nu de mult a fost la TV un reportaj si intrebau copii daca stiu ce s-a intamplat in acea zii(22 Decembrie) in Bucuresti. o fata a zis ca a fost impreunarea dcilor cu romanii.
pe multi ii aud "decat sa dau atata pe un model, balsa, servouri, etc, mai bine merg si ma imbat" ia cultura. si manifestarile de genul asta se inmultesc ingrijorator de mult. vezi pe strada copii de 11 ani beti manga, fumanand, chiulind de la scoala, prin baruri etc ca sunt "cool" sau "jmecheri".
dupa reportajul despre modelism de la ***** iti mai e si frica sa iesi pe strada sa mergi la un zbor. voi aveti masina. bun mergeti cu masina. nu prea va are nimeni treaba. dar eu daca merg pe jos ce fac. ca unul care a auzit de nushtiu unde ca o radiocomanda costa 2000$ si ma vede cu ea in mana. vine cu inca 4 matahale ma bat de usca, ma fac ciudat si copil bogat si rasfatat, imi iau RC-u si merg si il vand nu stiu unde sa poata merge la baute.
realitatea e foarte cruda...
0

#97 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 December 2005 - 07:06 PM

Nu-i dracu chiar asa negru. Pamant de cumparat se mai gaseste si nu foarte scump. In fond nu avem nevoie de cine stie ce utilitati. E drept ca nu-i chiar in buricul targului, dar cateva zeci de km in exteriorul orasului nu se mai simt la ce circulatie este in interior. De fapt cu cat e mai izolat e mai bine. Si la asta o sa ajungem: strangem bani si cumparam un teren undeva. Parca s-a mai discutat despre asta si e pusa la dospit pe undeva. E drept ca tare mi-ar fi placut sa fie implicat un oarece organism care de modelism se ocupa, dar se poate si fara.
Ca daca stam cu mainile in sân, o sa ajungem sa zburam modele in bucatarie, ca e cel mai simplu.
Si iar ajungem la vechea discutie despre modelism ca sport sau ca hobby. Cu latura sportiva e mai simplu desi acolo vor apare asigurarile obligatorii cat de curand. Legat de aspectul celalalt, din pacate, tot ce e hobby e scump in Romania si va deveni si mai scump. Presupune cheltuieli serioase si nu oricine isi va mai permite. Sunt totusi optimist.
In privinta asigurarilor, cred ca cineva va avea curajul sa inceapa. Ca in fond numarul accidentelor este destul de mic, suma asigurata posibil sa fie destul de mica sau la limita, conditiile impuse precis vor fi dure, asa ca nu vad cine si ce pierde.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#98 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 07:14 PM

Pai, Silviu, daca se face cheta, ma treci si pe mine pe lista! Ca altfel nu sunt sperante... Avem cazul/fenomenul petrecut cu pescuitul sportiv/de placere.
Cu asigurarea putem incepe, statistic e mult mai avantajos ca RCA pentru societati, dar lipseste un amanunt! Colegul navomodelist despre care vorbea dl. Pitts. Banuieli exista despre cine ar fi dansul, dar nu asta e important. Important ar fi DACA ar putea lamuri CE si IN CE conditii asigurarea e operationala. Altfel e doar marketing gratuit, si bagare in seama.

Cu stima,
Costel

P.S. - YAK, nu stii ce norocos esti ca stai in Bistrita! Crede-ma pe cuvant....
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#99 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 29 December 2005 - 07:38 PM

pavcostel, la 29 Dec 2005, 20:14, a spus:

Pai, Silviu, daca se face cheta, ma treci si pe mine pe lista! Ca altfel nu sunt sperante...

chestia cu cheta nu este fezabila!
crede-ma pe cuvant !
cunosc tot ce se vinde si cumpara in jurul bucurestiului si nu se poate face nimic in sensul achizitionarii de teren.(plus ca o sa apara certuri si scandaluri asa ca o sa moara din fasa treaba)

o treaba mult mai fezabila (si credeti-ma stiu ce vorbesc) ar fi urmatoarea:

SA INCHIRIEM UN TEREN!
da,ati auzit bine! in vest se practica demult ,numai la noi nu.(pana si zozo de-l laudam atat(meritat de altfel) tot pe "inchiriere" merge-indiferent daca plateste bani sau nu)

am vazut terenuri in domnesti,in bragadiru ,in tanganu bune de zbor si pline de maracini!
proprietari: niste tarani batrani ,care abia isi mai cultiva prin curte ,terenu e primit de la primarie si sta cu el degeaba!
sau cere pe el bani sa-l vanda fara succes.daca facem un calcul simplu putem observa ca chiar daca se chinuie sa-l cultive ,dupa ce vinde productia taranul nu ramane cu mare lucru.
deci daca am oferi sa zicem un 3000 ron /an eu cred ca avem teren de zbor!
impartit la 30-40-50 de oameni care vor nu este o suma f mare.

dar trebuie cineva cu timp liber care sa se ocupe de intretinere,de amenajare ,etc.

putem face multe in general,pentru ca suntem o gasca de pasionati chiar prieteni intre noi ,dar
in particular fiecare isi vede de ale lui ,cu serviciul ,timpul liber si problemele cotidiene!
flying is my life...
0

#100 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 07:49 PM

Silviu, mai este o varianta. Vechile unitati militare de tancuri si antiaeriana aveau poligoane sau terenuri de antrenament in afara Bucurestiului. Oare a mai supravietuit ceva? Cred ca se poate inchiria mai avantajos, si se rezolva si problema intretinerii...
Zic si eu, cine mai are conexiuni poate gaseste ceva... Cum ar fi la Chitila, dar eventual in sudul Bucurestiului, Mihai Bravu, etc.

Poate, poate...

Cu stima,
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#101 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 29 December 2005 - 08:05 PM

sa revenim la topic
pana se va face ceva in acest sens cel mai bun asigurator suntem noi insine!!
verificati si rasverificati modelele ,acumulatorii si statiile ,zburati departe de oameni si masini ,cand ajungeti pe camp odata cu buna ziua strigati s canalul in care zburati ,reverificati canalul cu ceilalti zburatori INAINTEA FIECARUI ZBOR ,si...... mai sunt multe de spus.

momentan din ce stiu eu cel mai ordonat se zboara pe clinceni.
cu toate ca si acolo mai apare cate cineva nou ,care trage masina langa noi ,zice salut (sau nu) scoate avionul si incepe sa zboare.
si abia atunci ne strangem doi-trei si mergem peste el :bai nene pe ce canal zbori ,sau ce experienta ai ,sau.........
si te poti trezi cu un raspuns de genul : da ce nene e aerodromu tau? B) :huh: http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_13.gif
flying is my life...
0

#102 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 08:23 PM

SILVIU66, la 29 Dec 2005, 19:38, a spus:

...putem face multe in general,pentru ca suntem o gasca de pasionati chiar prieteni intre noi ,dar
in particular fiecare isi vede de ale lui ,cu serviciul ,timpul liber si problemele cotidiene!

Realista constatare... din pacate !!

Stima,
0

#103 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 08:38 PM

Costuri de inchiriere de teren la aerodrom in D unde a fost si ZOZO este 50 eur pe an, primaria a dat asphalt anul aceasta gratis (adica bucati macinate) si fermieri din imprejur sint de acord. Mai mult, omul care are padure pe langa teren este si vanator si s-a facut modelist.

Din cate am auzit in Romania pentru teren agricol in chirie sa dea cam tot 50 EUR/an/hectar. Premiu de teren care va fi in CE poate nu depaseste 200 EUR /ha/an, ca atit primesc si fermieri polonezi si din cate stiu eu fermieri germani au 400EUR hectar/an.

Medie de cumparat in germania = 40000 Eur in zona cautata si in este poti primi cu sub 10000 EUR/hectar.
In Romania daca nu cumperi de la ciudati sau idioti nebuni, poti si acum cumpara terenuri sub 2000 EUR hectar sau si padure cu 2700 EUR hectar. Cu atit am vazut anunturi realiste pe bucati mari, adica terenuri arendati peste 100 hectare.

Sunt convins ca cu locul stabilit creste so responsabilitate de piloti. La intelnirile tip CB la Cluj s-a vazut in mare majoritate disciplina.

Aceasta postare a fost editata de Yak 52: 29 December 2005 - 08:40 PM

0

#104 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 09:34 PM

pai pt un aerodrom decent nu ajunge un hectar doua acolo??
0

#105 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 03-December 04

Postat 29 December 2005 - 10:04 PM

D3xt3r_Jr., la 29 Dec 2005, 21:34, a spus:

pai pt un aerodrom decent nu ajunge un hectar doua acolo??

2-3 ha - minim
Luci
0

#106 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 29 December 2005 - 11:28 PM

Nu stiu la ce fel de aerodrom va ganditi, dar cred ca pentru aeromodele e suficienta pista de decolare si ceva teren pe langa. Ca daca am 500m lungime cu 20 latime se cheama ca am 1 hectar. Si la ce-mi foloseste ca-i 500 lung?
Ideea e ca e suficient un teren pentru decolare si aterizare ca in aer poate trece si pe tarlaua vecinului. O sa-mi cer scuze, dar cine nu poate veni la aterizare unde trebuie sa bage simulator la greu sau sa stea acasa. Nu zic ca-i simplu, dar nici pe sosea nu iesi cu masina sa inveti. Pentru asta faci orele de scoala de dinainte.
Si de ce zic asta? Ca am vazut prin pozele puse de altii de pe afara, o fasie ingusta de teren, cu ceva culturi pe lateral care sigur nu pareau a fi facand parte din "aerodrom".
Pana la urma ideea este: tot terenul survolat sa fie pentru aeromodele sau doar zona de aterizare si decolare? Ca daca avem vecini intelegatori nu cred ca sunt probleme. Din moment ce terenul este pajiste sau cu o cultura oarecare nu cred ca sunt probleme mari. Un crash este totusi un accident, nu-i o regula.

Daca e s-o iau asa e suficienta o parcela de 500x500metri dar cine nu poate ajunge pe pista sa lucreze cu elev-profesor sau la simulator, acasa...
Din cauza asta zic ca si un teren de 1-2 hectatre e suficient Cred ca merge si mai putin. Ca daca e sa fie crash aproape nu conteaza unde este facut. Poti sa ai 5 hectare ca tot poti pica undeva langa.
0

#107 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 December 2005 - 07:39 AM

Terenul asta din D are 15m x 70m. Dar pe langa este numai teren agricol si acollo nu este ca si aici. Acollo nu vor sa apara cladiri si fabrici . In Romania pare ca nu exista reguli de construire si apar case oriunde. Din cauza asta sunt si eu convins ca trebuie mai mult teren.

Nu sunt deacord cu antrenamente de acasa sau simulator sa fie regula pentru incepatori. Totusi faza cand mai inveti sa pilotezi ai senzatii cele mai tari care iti amintesti toata viata. Cand deja sti sa pilotezi iti trebuie alte "droguri" ca sa ai altceas senzatii si sunt convins, ca la astea care nu au produs nici un crash la inceput sau mai tirziu din cauza ca au stat mult in fata calculator, l-e lipseste ceva experienta essential.

Aceasta postare a fost editata de Yak 52: 30 December 2005 - 07:41 AM

0

#108 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2005 - 09:55 AM

Se pare ca impactul anumitor reglementari europene asupra activitatii noastre de zi cu zi este muuult mai mare decat ne imaginam acum. O dovada minora este chiar acasta discutie in care:

Citeaza

...Dar pe langa este numai teren agricol si acollo nu este ca si aici. Acollo nu vor sa apara cladiri si fabrici . In Romania pare ca nu exista reguli de construire si apar case oriunde.

Adicatelea vreau sa spun ca vor fi mult mai multe lucruri de rezolvat, pana sa ajungem sa reglementam si treaba cu modelismu' care nu pare sa fie prioritatea majora a natiei. :huh: Si mai ales sa rezolvam probleme de siguranta si legalitate, despagubiri si altele.
Aparent @bitex si @Yak zic bine: o pista de decolare si aterizare ar cam fi suficienta pentru zboruri normale !! B) Numa' ca nu toate zborurile's la fel... nici pilotzii,... nici modelele,... nici statiile,... nici vantu',...
Da' ce ne facem cu situatiile neprevazute generate de crash-uri, care se intampla...atunci cand le e scris sa se intample. Nimeni nu vrea asta !! Sau cel putin asa cred !! :D
La misiunile NASA, toti stau la lansari cu bucile stranse, si acolo cred ca s-au luat MASURI DE SIGURANTA, NU JOACA, si totusi se mai intampla! :o

Daca @Yaku' zice ca in doo saptamani el a rezolvat o problema de desapgubiri aici in Romania, ar trebui sa incercam sa abordam problemele pe calea pe care a folosit-o el si ... gata !! Nu ??

Stima,
0

#109 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 30 December 2005 - 10:23 AM

Nu zic nici eu sa fie doar simulator, dar mai toate statiile merg pe elev-profesor, poate fi cineva mai experimentat in preajma sa dea un sfat, sa arunce o privire la model inainte de decolare... Ideea era ca nu te poti aventura la pilotat chiar fara sa-ti iei masuri de siguranta, nici daca ar fi aerodromul de 10000x10000 metri si sa fii in centru. Macar pentru faptul ca modelul e scump, daca la ceilalti nu se gandeste nimeni. Si un crash cand e sa fie, pai este, indiferent cine-i la mansa. Dar sa fie exceptie, nu regula.
Adevarul e ca vorbesc in necunostinta de cauza si mai bine ma opresc. Dar subiectul e interesant si chiar daca nu iese nimic acum, macar vor fi cateva idei discutate si intoarse pe toate partile. Incet, incet, facem ce trebuie.
0

#110 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2005 - 11:30 AM

@bitex.
Sorry, dar subiectul in sine e ingropat.
Exceptand cele spuse de Zozo si Yak, nu am aflat nimic concret. Ramane tot incert, cel putin dpdv al asigurarii. Chestia cu terenul care sa fie cat de cat in ordine deriva din conditiile presupus necesare pentru asigurare. Dexter tot nu stie nimic sigur, amatorii/hobbystii la fel. Exista si Flugtag ad-hoc, unde organizarea nu este pe ordinea de zi. Ce facem cu ele?
Am mai spus-o si o sa ma injurati din nou: in alte tari poti zbura NUMAI dupa ce ai dovedit ca poti zbura in siguranta! Adica dai frumusel un" examen", ca la permis auto! Doi modelisti cu experienta te puncteaza la manevrele de baza, specifice fiecarui model. Adica la EZ* - decolare, zbor drept, cercuri, cu motor si fara, aterizare in PERIMETRU stabilit. Asta in general e o arie cam de 100x10m, deci nu e chiar o pista. Apoi ai permis de EZ*. Fara el te salta baietii, si nu poti zbura pe nici un aerodrom de amatori din Italia/Franta. Plus ca acolo trebuie sa ai statie omologata CE. Din fericire la noi sunt mai toate pasibile de omologare, exceptie cele in 72MHz. Important, cei cu termice trebuie sa simuleze o aterizare in perimetru dupa o oprire accidentala a motorului!

Dupa parerea mea, la organizare trebuie sa fie cineva care nu zboara efectiv, altfel va fi pedeapsa pentru respectivul. Asa ca, personal eu mai astept poate dl. Pitts ne da amanunte de la respectivul coleg boss de asigurari.

Cu stima,
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#111 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2005 - 11:35 AM

bitex, la 30 Dec 2005, 10:23, a spus:

... pai este, indiferent cine-i la mansa. Dar sa fie exceptie, nu regula. ...

...iegzact asta e pontu'...

Stima,
0

#112 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2005 - 12:12 PM

Ia uite ce spun alti baieti, care se confrunta cu EXACT aceleasi probleme...

Citeaza

Come modellisti, anche in Italia, siamo assicurati...e fino a che buchi una tegola o ammacchi un'auto non ci sono problemi, ma se rendi invalida una persona o peggio credi di cavartela così facilmente?
Il modello viene prelevato dalla polizia e poi esaminato da specialisti..una prolunga saldata, una qualsiasi modifica all'apparato RC e quant'altro e sei nella "M" fino al collo..che dico, ci sprofondi!

Spune si cam cine se ocupa conform unor proceduri... care seamana putin cu cele mioritice... :D

Cu stima,
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#113 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2005 - 12:31 PM

@pavcostel, fratele (in ale zborului !!) meu alb , ... in cazu' asta va fi necesar si obligatoriu :D , ca Politia Romana, sa se specializeze pe diverse domenii de activitate, sau sa faca o colaborare cu persoane/firme de specialitate in domeniu, printre care va fi si ... modelismu' !! Cam ... delicata treaba ! :D Deocamdata au ei de rezolvat probleme mult mai importante pentru natie (chiar si in interioru' lor...) , si SINCER vorbind, ma cam indoiesc ca va pleca cineva urekea la solicitarile unor ciudati cu jucarii, care... mai si zboara !!

Si ma mai gandesc ca examinarea aia de catre specialisti costa, nu ? De aici vor deriva o serie intreaga de proceduri care sa evite situatiile in care un model venit din afara, sa nu poata fi utilizat din cauza ... comisiei de specialisti de la ... :o :o

Stima si Doamne-ajuta !!
0

#114 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2005 - 12:43 PM

@Dom'doctor
Nu stiu cum e acolo, dar pe oriunde am fost in tara asta politia ajunge EXTREM de repede acolo unde e rost de vreo amenda data usor! Nu vreau sa fac o comparatie cu cei din savana, dar instinctul e acelasi! Acolo scrie ca modelul este RIDICAT de catre politie, asta tradus inseamna toata bucataria aferenta: poze, urme colaterale, declaratii ale eventualilor martori oculari, Proces-Verbal. Tipicul obisnuit. Examinarea se face de multe ori in cuantumul asigurarii. Sa spuna Marinaru', procedura este asemanatoare cu cea de la aeronavele reale. Numai ca la noi nu sunt cutii negre, poate degetute de lemn...

Important este ca numai un ORGAN abilitat poate face chestia asta, si nu se pune ceea ce spunea YAK, trimiti declaratia si vin banii... Nu contest ca asa e in Germania, de aia e Germania! Dar mioriticii ne comparam cu colegii din ginta latina, din pacate... Cu turcii, nu inca, din fericire. Asa ca vom fi in continuare la mana "Organului"... cum am mai zis.

Si, apropo, tipul facea un zbor demonstrativ in port,organizat, mediatizat,amenajat,etc. si a fost bruiat de o jucarie oarecare a unui pusti, cum s-a dovedit. A preferat sa faca totul sa "ingroape" un model de 2,6m in apa, decat sa aiba pe cineva pe constiinta! Nu-ti vine sa urli?

Cu stima,
Costel

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 30 December 2005 - 12:53 PM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#115 Useril este offline   olly 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 676
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 30 December 2005 - 10:15 PM

am intrebat si eu pe cineva, si am aflat ca se poate face asa o asigurare. are un tarif fix, si se numeste RASPUNDERE CIVILA GENERALA. mai intrb maine si daca se poate sigur va spun si firma la care se face .
<<<ZA MOLDAVIAN BRAZARS>>>
Don't drink and drive, smoke and FLY!
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
0

#116 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2005 - 10:34 PM

Smechere, aia o face oricine! Problema este ce acopera asigurarea, in ce conditii se aplica, si daca trebuie sa te judeci ca sa obtii ceva. Asta trebuie sa-l intrebi pe x, restul a fost prezentat aici. Tipul asta de asigurare e absurd, platesti primele si te despagubesc pe tine sau victima doar daca pica un meteorit! Desi daca citesc precontractul, se poate incadra si asta la Forta majora... :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
In rest daca nu platesti primele....

Cu stima,
Costel

P.S. - vad ca dl. Pitts sare la slana lui Big, sa nu faca si Marinaru' un ciubuc! Asteptam sa ne mai dea ceva amanunte, dar sunt prea mic ptr. asta...

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 30 December 2005 - 10:37 PM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#117 Useril este offline   olly 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2005 - 10:44 PM

eu o sa intreb maine pe directorul pe judet de la aceasta firma si daca se poate faceti asigurari la mine :D
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
0

#118 Useril este offline   olly 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2005 - 10:46 PM

si presupun k o sa trebuiasca si un inspector care sa verifice starea avioanelor/masinutelor. si inca o sursa de venit pentru mine :D
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
0

#119 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2005 - 10:47 PM

Daca se poate face in conditiile de mai sus, primesti comision si vei fi cu adevarat Smecher!

Cu stima,
Costel

P.S. - trebuie vazute conditiile neaparat. Si procedurile de constatare/ despagubire, plus pagube catre terti!
Asa ca vezi daca gasesti o copie a precontractului, sa ne dam si noi cu parerea!
Vezi poate iese de un ban cinstit!

:D
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#120 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-January 06

Postat 03 January 2006 - 01:51 AM

Salutare Tovarasi !
Salutare domnul Costel ! Asa cum m-ai sfatuit am intrat pe tema si-mi exprim si PDV-ul (nu e in latina !!)
Pe aici pe la Colosseum lucrurile stau in felul urmator :
Daca ai niste jucarii mai serioase (statii de radioc. barci, masini ,elicoptere s.a.m.d (nu e in latina !!) tra sa fii asigurat ca daca nu... Mie mi s-a intamplat din pacate cu Monsterul meu care a inebunit iesind din parcare ajungand in mijlocul masinilor care sau suit una peste alta ...Urmarea ! Nu eram pe atunci asigurat , m-au dus la Politie si mi-au tras o amenda de am vorbit singur (cu banii aia imi luam un alt SAVAGE ) .Asa !!A sosit un carabinier care era expert in jucarii de -astea a ras o tira si a zis "SCUIPA LOVEAUA " ca daca nu te bagam la zdup .Si ce-am facut "AM SCUIPAT-O" !!
Stiti ce mi-a spus carabinierul ala meserias? - ca daca dadeam peste o baba si ii rupeam picioarele ma inchidea de tot cu SAVAGE-ul meu cu tot !! Va dati seama ?
Deci in concluzie : - am trei barci ,doua masini cu motor termic , un RAPTOR 50 ca ELI., si un altul electric destul de marisor - platesc 64 de euro la an si sunt asigurat in toate tarile UE pana la 1.000.000 de euro contra tuturor tipurilo de incidente inclusiv daca elicopterul meu cade peste Pompa Peco di Spania si asta sare in aer .
Mi-au spus ca dac vin in Romania si cu Monsterul ma bag in primarie la ZALAU DIN GRESALA SI II sparg termopanul de 10mil.lei nu ma despagubeste da stiti de ce nu ca am spart termopanul ci ca ma aflam la Zalau si astia nu stiu unde-i Zalaul pe harta .
Intelegeti domnii mei ?
Cand am cumparat eli-ul Electric Schweizer am fost obligat pe langa scula sa -mi fac asigurare pe un an altfel cu pixu 'ca mi-l dadeau !
Acum lasand glumele deoparte este normal ca sa existe reguli ! Aici la Roma asa functioneaza legea !
Dar nu va faceti probleme !! Eu repet mereu "Este doar o chestiune de timp " Cu intrarea Rom. in Ue (se spera ) toate legislatiile se vor adecva la civilizatia de aici cu conditia ca besinosii aia din parlament sa fie cu mintile deschise si sa vrea sa scoata Romania din mizerie .
In speranta ca nu am jignit pe nimeni si cu scuzele de rigoare pentru evntualle vulgaritati va salut cu tot respectul .
MAPO

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 03 January 2006 - 08:01 AM

0

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou