Modelism - RHC Forum: Siguranta... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Siguranta... Ce ziceti ?

#31 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 03-December 04

Postat 28 December 2005 - 06:05 PM

SILVIU66, la 28 Dec 2005, 17:22, a spus:

zozo s-a legitimat ca sportiv la un club afara ,si clubul i-a facut asigurarea.

Neaah, nu cred.
A dat vreo 50 de euro daca bine-mi amintesc si are acoperire full.
Luci
0

#32 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 28 December 2005 - 11:59 PM

unul dintre navomodelistii nostri e boss la asigurari....mi-a spus ca se poate face dupa modeluldin Elvetia (de care vorbeam la inceput), cu conditia unui numar ...."corespunzator" de solicitanti..mi-a mai spus ca arfi de preferat sa se faca prin federatie....
Aici e buba: io nu-s decat negrisorul de pe plantatie, iar "stapanul" nu vrea sa se "complice"....

Eu vedeam problema in felul urmator (cu implicarea federatiei): toti legitimatii trecuti pe o lista cu antetul federatiei+stampila; intelegere+negociere cu o companie de asigurari care (pentru anul in curs) asigura la pret preferential pe toti sportivii de pe lista de mai sus......Asta mi s-a spus ca s-ar putea realiza cu 3-400.000 lei / persoana....in conditiile in care am avea un numar de min. 1000 asigurati.....

Inca odata, NU DEPINDE DE MINE!
No brain, no headache.....
0

#33 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 December 2005 - 12:21 AM

Dar putem afla daca acel boss la asigurari poate face ceva si pentru o cifra mai mica de asigurati, eventual cu cresterea taxei de persoana? Ca e pacat sa nu iasa prezenta si sa nu se treaca examenul pe motiv de absente la catastif. In fond cu cat sunt mai putin implicati dar suma obtinuta e aceeasi, pentru cel cu asigurarea nu cred ca-i o problema, ba chiar poate e mai bine. Zic si eu... Ca 1000 nu ne adunam nici daca venim cu soacrele si pisicile de acasa!
Problemele sunt mai degraba legate de conditiile asigurarii, cum scriau unii colegi de suferinta...
Ca parca as da si eu pret de doua pizza dar sa stiu ca fac ceva ca in (m)UE. Pana atunci nu mai e mult si tot vom fi obligati sa semnam hartii aiurea... Sa fie intr-un ceas bun si bine prinde discutia! In curand vom fi obligati sa avem asigurare. Cu cat aflam mai multe acum cau atat vom dormi noaptea mai greu! Spor la treaba tuturor!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 December 2005 - 01:01 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#34 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 29 December 2005 - 12:36 AM

Suma ramane discutabila, dupa parerea mea. Nu am auzit de o astfel de asigurare mai mica de 50EUR, dar poate nu aud eu tot, nu?
Ramane sa se precizeze CE anume se acopera din prima. In ce conditii. Daca se acopera max 100EUR, si numai daca se intampla in cadru organizat, omologat, sau competitional.
Cinstit, pe mine ma tenteaza o asigurare in genul casco, pentru activitati de hobby/amator. Despagubiri in orice conditii, ca nu am timp de pierdut prin tribunale. Asigurari cu numele se pot face gramada, dar in caz de.... sunt egale cu zero. Nu exista reglementari, cum spunea Silviu, sau metodologie.

Se poate obtine un raspuns de la domnul cu pricina? Macar daca e alba sau neagra, sa nu ne mai strofocam atat...

Cu stima,
Costel

P.S. - ok, dar de ce numai legitimatii? ei zboara cel mai organizat, riscul mare e la noi, la amatori! Despre rubricile de la profil nimic nou?

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 29 December 2005 - 12:38 AM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#35 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 12:48 AM

Pai crezi ca daca ridica taxa de asigurare la 100 lei, se vor gasi 400 de piloti? Nici vorba. Si sa mai si fie legitimati la federatie.
Eu zic ca nu trebuie amestecata federatia cu asigurarile.
Si credeti ca despagubirile se vor ridica la nivelul celor externi (5.000.000 euro)? Ca taxa e comparabila (50 euro/an).
Nu inteleg de ce cine vrea sa-si faca asigurare, nu-si face afara. Trebuie doar completat un formular si trimisi banii.
De ce nu sint bune asigurarile astea externe? Daca asiguratorii nostrii is batuti in cap, sa fie sanatosi, sa moara iute si sa vina altii mai dezghetati.
Luci
0

#36 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 12:51 AM

Problemele sunt doua: prima, s-ar putea sa nu stie sa o citeasca cine trebuie.
A doua, ca sa fie recunoscuta aici si validata, trebuie sa te judeci. Asta am primit eu ca raspuns.
Daca cineva stie alta varianta, sa o spuna!

Cu stima,
Costel

P.S. - Federatia ar putea macar intermedia afacerea, oricum asiguratorii vor iesi in castig! E altfel cand o institutie face un demers, nu?

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 29 December 2005 - 12:54 AM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#37 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 29 December 2005 - 12:59 AM

Hopla! Ce se discuta pe-aici? :D

Vad ca se discuta din nou despre lucruri serioase, este un semn bun! Ar fi multe de facut pentru ca sa existe un control asupra canalelor utilizate insa nu cred ca acest lucru se va realiza curand si mai ales civilizat. Nu cred deasemenea ca realizarea unor liste publice pe forumul de modelism sa fie solutia potrivita ci mai degraba un mod de razbunare... sa moara si capra vecinului... :D

Am studiat destul de amanuntit modul prin care se practica modelismul acolo unde acest lucru are deja traditie. De ce? Fiindca eu m-am speriat acum doi ani de "chinezismele" aparute pe piata libera si vroiam sa ma simt mai in siguranta zburand intr-un mod mai organizat. Probabil sunt noi modelisti aici asa ca probabil nu stiu ca sunt fondatorul unuia dintre putinele cluburi private de aeromodelism din Romania. Tocmai pentru a scapa de belele despre care antevorbitorii mei si-au spus parerile, am amenajat un aerodrom special destinat acestui scop unde exista panou de frecvente, coordonator de zbor, jurnal de zbor. Eu consider ca in primul rand problema provine din lipsa acestor aerodromuri organizate. Pana cand iesim la zbor pe campuri, terenuri de fotbal, maidane, etc. vom fi expusi in continuare acestor riscuri deoarece aceste locuri nu sunt amenajate, nu sunt semnalizate si popularizate. Am vazut printre multe altele locurile unde zboara Yak, Corsar4Fu si Albatros asa ca am cat decat niste informatii. La magazinul de modelism din oraselul x deja esti atentionat ca vei putea practica acest sport doar daca intri in legalitate si doar daca o desfasori in mod organizat. Cand doresti sa cumperi o statie te vor intreba la ce vrei sa-l folosesti. Ti se va da canalul aferent pentru ramura de modelism aleasa! Ce sa zicem ca in continuare sunt si se mai cumpara statii cu canale practic ilegale de catre modelisti adevarati si aici nu vorbim despre copiii care au primit cadou jucarii R/C de Craciun! Uitandu-ma la un nou topic aparut despre zburatorii din Iasi, am observat ca fara probleme se zboara pe canale care in mod normal nu au ce cauta la sectiunea aero...

Nu va exista nici o firma de asigurare care sa preia riscul in necunostinta de cauza! Cine s-ar angaja sa ne asigure daca habar n-are despre canale si legislatia ( inexistenta ) care se calca in picioare chiar de catre cei care vor sa se asigure?

Da, eu mi-am facut asigurare internationala prin DMFV, clubul de specialitate al aeromodelistilor din Germania. Nu este club in sensul in care noi suntem obisnuiti aici in Romania, cand zici ca esti legitimat la un club, automat te gandesti la cineva care concureaza....gresit!
Revenind la subiect, pentru suma de 42 euro/an am devenit membru al DMFV prin care automat primesc asigurare valabila in toata Europa pentru utilizarea aeromodelelelor cu greutate maxima de 25 kg pe aerodromuri organizate. Pentru ca eu sunt necivilizat si mai zbor si in afara aerodromurilor organizate, mai platesc inca 14 euro/an pentru a extinde valabilitatea asigurarii in afara cadrului de zbor organizat. Tocmai ieri mi-a sosit cardul de asigurare pentru 2006! Fi-ti sigur ca daca ar exista un astfel de organism in Romania, m-as asigura fara indoiala! De ce exista la ei asa ceva? Pentru ca firma de asigurari lucreaza cot la cot cu acest club! Clubul este cel care se ocupa cu partea tehnica in instruirea modelistilor si cu expertiza situatiilor nefericite. Niciodata firma de asigurari nu va avea posibilitatea de a intelege fenomenul doar daca si angajatii lor ar fi modelisti. Cred ca aici ar putea interveni FRMd ca si organism abilitat. Ar cam trebui odata sa scapam de preconceptia ca Federatia si Cluburile exista pe lumea asta exclusiv pentru oameni care vor sa se intreca intre ei! Exista si piloti care zboara de placere si nu exista un organism care sa-i indrume, sa-i reprezinte sau sa-i sprijine!
0

#38 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 29 December 2005 - 12:59 AM

Pai daca @zozo a facut una in exterior, sa ne spuna conditiile !! Si ma rog, celelalte detalii, daca tot ne batem ... deshtele p-acilea...

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#39 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 01:04 AM

Cred ca telepatia :D o fi de vina, de-am postat in acelasi timp !!

Stima,
0

#40 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 01:06 AM

pavcostel, la 29 Dec 2005, 00:51, a spus:

... sa nu stie sa o citeasca cine trebuie...

Aici n-am inteles nimic...

Citeaza

...sa fie recunoscuta aici si validata...

De cine??

E simplu: dai cu modelul in mertzanu' lu' Adi (ca tot s-a mai pomenit de el aici :D ) si "ei" il despagubesc (platesc reparatiile).

Din cite am inteles eu, te despagubesc si pe tine daca-ti rupi piciorul in drum spre aerodrom...

Hai Zoli si zi-ne ceva mai concret ca zburam in ceatza aici :D

PS
Adi (13), ai grija unde-ti parchezi masina la RR :D :D
Luci
0

#41 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 01:10 AM

Pai daca exista Clubul Bautorilor de Bere cu buline, de ce nu ar exista un club al hobbystilor? In sensul de comunitate, cum este la englezi, de exemplu. Si la italieni cluburile au cel putin doua categorii: de competitie si de placere, amatori adica. Dar acest organism cu adevarat ar putea sa faca demersurile necesare. La noi asta presupune un CA, presedinte, secretar, contabil, gradinar, samd. Lucru greu de obtinut dintr-o cotizatie civilizata, nu? Si atunci, pe drept, asiguratorul nu face afacerea cu nimeni, ca-i este frica sa nu fie fraudat. Deci suntem in impas.

@zozo. Spune-mi, in caz de ceva, cum rezolvi cu asigurarea ta? Din cate stiu e lung, trebuie expertiza si eventual tribunal. Am dreptate sau am fost gresit informat?

Si ar fi utila departajarea aero/navo/auto, ca ne calcam unii pe altii. Cel putin 72 cum am eu, se gasesc la toate, am vazut. Macar sa fie afisate in profil, si actualizate periodic, asta ar avea un efect pozitiv, s-ar corecta multi. Campuri organizate si omologate, mai rar pe aici. Bravo voua la Arad si Tm!

Cu stima,
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#42 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 01:11 AM

domnu_doctor, la 29 Dec 2005, 00:59, a spus:

Pai daca @zozo a facut una in exterior, sa ne spuna conditiile !! Si ma rog, celelalte detalii, daca tot ne batem ... deshtele p-acilea...

Stima,

Eu nu fac nici un fel de propaganda pro sau contra DMFV fiindca nu am nici un interes. Motivul intemeiat pentru care m-am legitimat si asigurat este faptul ca zbor si la intalniri organizate de catre cluburi din strainatate unde fara asigurare nu ai ce cauta!

Gasiti totul aici.
0

#43 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 01:13 AM

domnu_doctor, la 29 Dec 2005, 01:04, a spus:

Cred ca telepatia :D o fi de vina, de-am postat in acelasi timp !!

HE HE HE

Sta ascuns... scrie de-o juma' de ora si ne lasa sa transpiram aici :D

Cred ca acum, dupa ce ne-a explicat, a inteles toata lumea.
Luci
0

#44 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 01:20 AM

Oricum, as prefera sa nu aflu niciodata procedura de despagubire insa exista niste pasaje interesante in regulament. Adica daca stau ca boul gura casca pe un aerodrom organizat uitandu-ma la avioanele de pe cer si-mi rup piciorul sau cad de pe acoperisul clubului in timp ce-l repar si nu in ultimul rand la accidentul datorat bruiajului prin dublarea canalului sunt despagubit. Modul in care se concretizeaza acestea sunt descrise in regulamentul de pe site-ul pe care vi l-am indicat. I-mi pare rau dar limba lor oficiala este germana asa ca... traduceti cum puteti, si eu ma chinui cum pot ca termenii ma depasesc...
0

#45 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 01:22 AM

@AB17LUK.
QUOTE (pavcostel @ 29 Dec 2005, 00:51)
... sa nu stie sa o citeasca cine trebuie...

Aici n-am inteles nimic..."

In Romania, de cate ori se intampla un eveniment cu pagube materiale sau mai rau, se face o constatare. Organul abilitat trebuie sa intocmeasca un proces verbal. Din cate stiu in acesta se specifica si conditia partilor: asigurat/neasigurat, unde si in ce conditii. Daca eu vin cu asigurare italiana, sau cu card de asigurat, cum crezi ca vor incheia Procesul -verbal? Cu ce vor citi cardul? La orice asigurator te duci DUPA ce politia a incheiat procesul verbal. La asta ma refeream.

La fel cu recunoscutul asigurarii. Sper ca nu a-ti trecut prin experienta neplacuta a imbolnavirii peste hotare. In general dureaza cel putin o zi sa se perfecteze formele DINSPRE ei spre noi! Si la ei merge snur, nu ca la noi...La noi cum i-l despagubeste pe X care a parcat merzanu' tocmai unde vroia Y sa aterizeze? Pai tot dupa PV politie si apoi constatator de la Asigurari. Daca e confuz politistul, faci si teste de sange, sa nu ai alcool sau metanol in sange... Traim in Romania! Daca te duci sa repari o zgarietura fara constatare te pot ascunde o vreme...
@zozo. Merci de link. O sa buchisesc pana la urma cu germana mea de balta...Macar scrie ceva clar.

Cu stima,
Costel

P.S. uite un alt exemplu cretin. Pe Valea Oltului am luat o pietricica pe parbriz. La casco au spus ca nu e nici o problema, dar trebuie sa iau intai certificat de la politie. Ai idee ce coada si balamuc e la Udriste? M-am lipsit, decat asa ceva. Silviu parca a patit si el cam la fel...

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 29 December 2005 - 01:26 AM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#46 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 December 2005 - 01:30 AM

Nu vreau sa se inteleaga aiurea, dar pentru 100 euro pe an m-as asigura si eu chit ca zbor in casa intre acvariu si sifonier, fara model. Ca si asa o frec la rece pe simulator. Dar tare mi-ar place sa avem si noi o activitate recunoscuta, inteleasa, taxata si perceputa asa cum ii este importanta. N-as fi contra nici taxelor asa cum le au radioamatorii, dar care le garanteaza exclusivitatea unor frecvente. Ca tare nu mi-ar conveni sa aud in FM, pe unul, in canalul meu 70, ca ajunge la destinatie in 15 minute, ca asa are el frecventa pe statie, pe taxi si nu-l doare capul. Exagerez dar ideea e tot aia... Adica prefer sa platesc onorabil pentru niste drepturi pe care sa le si am garantate. De la utilizarea unei statii de radiofrecventa pana la accesul pe un mic teren de zbor si o taxa de asigurare...
Imi pare bine ca s-a adus discutia pe tapet.
Si ce-mi pare cel mai bine e ca exista varianta asigurarii in afara. Ca daca ar fi sa avem doar varianta autohtona s-ar alege praful de tot. Tare sunt satul de fazele proaste facute de societati de asigurare romanesti. Daca e sa iasa prost cu aia din afara macar esti fericit ca ti-a tras-o un european si nu un bastinas...
Acum lasand glumele in urma, e cineva in stare sa vina cu detalii despre DMFV in limba romana?
Si inca o intrebare ciudata: in Romania, federatia va recunoaste asigurarile facute cu firme din afara tarii? Conform traditiei, asta poate fi o problema. Adica s-ar putea sa fie agreate anumite firme de asigurare, in detrimentul altora. Ca suntem mesteri in a complica viata...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 December 2005 - 01:30 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#47 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 29 December 2005 - 05:59 AM

chiar nu imi dau seama cum vine asiguratorul sa constate daunele lui zozo cand el vede un deal frumos in drum spre soacra intre arad si brasov si ia pauza juma' de ora sa se dea la panta....
da vorba lui mai bine sa nu aflam niciodata!
flying is my life...
0

#48 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 12-November 04

Postat 29 December 2005 - 07:15 AM

Interesant cum tot apare altceas subiect de cind in cind. Si tot interesant cum chiar daca lucrruile pot fi rezolvate cu 50-60 de EUR pe partea de assigurare, numai 1-2 care stiau de pozibilitati si erau informati complet, au si facut assigurare, chiar daca ar fi simplu pentru toti. Adica informare complecta si fara ceata era dat candva deja in larg si public per Forum, fara multe rezultate.
Interesant si subiectul in sensul de unificarea fortelor si formarea unui club national, dar si inclusif asta era de mai multe ori discutat si inceput pana la punct unde singurul care chiar facea ceva concret este ZoZo.
Pana cind modelisti, unde sint mai multi, nu sint in stare sa se unifica macar in cluburi locale, nu are sens nici sa discute despre ceva pe plan national. Ultimul rezultat dupa discutia indelungata despre club national a fost organziarea de club lui ZoZo care, din cate stiu eu este SINGURUL club privat de aeromodelism fondat recent si nu dependent de vreun club care a existat sub alta forma deja.

Dezpagubire si modalitate de la DMFV sint foarte simplu. Trimiti de exemplu copie tradus si original de proces verbal, ceva poze si descriere de caz si dezpagubire va fi platit. Este lafel de simplu ca si dezpagubire in caz de accident auto cu masina inmatriculata in Germania. Am avut cazul si totul a durat mai putin de cat 2 saptemani pana au ajuns bani. Nu va faceti grija, sistemul de assigurari este destul de bine dezvoltat si au toti assigurai de dincllo si parteneri de aic care in caz ca este de nevoie si paguba peste 5000 EUr, vor trimite expoert pe costurile lor.

Aceasta postare a fost editata de Yak 52: 29 December 2005 - 07:48 AM

0

#49 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 29 December 2005 - 09:47 AM

bun si eu care is la racheto ce fac??
ca nefiind cluburi de inscris canci. de incercat sa obtin o autorizatie de pirotehnie(cum au prin Canada) nici vorba ca ma umfla asa scurt cu cateva milioane bune, 20jdemii de hartoage. si nici atunci nu am tot ce trebuie.
stie cineva cum pot obtine o autorizatie sa intru naibii si eu in legalitate???? :D
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#50 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 29 December 2005 - 09:55 AM

zozo, la 29 Dec 2005, 01:11, a spus:

.....

Gasiti totul aici.

Nu va chinuti cu germana.
Google-ul are functii de traducere automata ... cit poate...
aici
0

#51 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 10:47 AM

bitex, la 29 Dec 2005, 01:30, a spus:

...federatia va recunoaste asigurarile facute cu firme din afara tarii?...
...s-ar putea sa fie agreate anumite firme de asigurare...

Pai crezi ca in situatia actuala mai fac mofturi?
Sau mai stii ce interese sint la mijloc (sub tejghea)...

Eh, glumeam... ar fii culmea...
Luci
0

#52 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 11:00 AM

>>...federatia va recunoaste asigurarile facute cu firme din afara tarii?...<<<

Ma intreb ce to aveti cu FRM. Ei sint o federatie sportiva doar si de fapt nu au nici un interes pentru majoritate de noi care fac modelism ca si hobby. A zis si inclusif Pitts de mai multe ori ca FRM nu este organizatia "generala" a modelistilor, ci doar de cei care practica ca sport competitiv.

Oricum ar fi culmea intre o tara unde nici nu poti sa te assiguri la asemenea riscuri sa mai fie si pretentii mai mari decat unde sa practice asigurari respective de mult. Dupa cand va intra in CE in anul 2008 sau 2009, probabil sa va schimba ceva. Inclusif terenurile de zbor vor fi de cumparat mai ieftin ca dea faliment agricultura din Romania din cauza CE.
0

#53 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 11:12 AM

@Yak.
Tot respectul, dar din pacate pe meleagurile astea mioritice nu prea functioneaza totul cum ar trebui! (adica nemteste, de ce nu?) Ca sa inchei un amarat de Proces-Verbal, ai nevoie sa anexezi o copie a asigurarii si sa completezi unele date. Altfel, culmea, mai platesti si amenda. Acum, cum mama naibii anexezi o copie dupa un card la politie? Sau un contract scris in alta limba decat romana! Personal pot face asigurarea asta in afara, nu neaparat Germania, dar e efectiva? S-a informat cineva temeinic? Cine sunt partenerii agreati? La anumite asigurari straine, culmea, o faci de fapt tot aici, prin firma Coris parca.

Din pacate, sistemul de despagubire IN ROMANIA, nu merge chiar cum ai descris tu! Poate au fost mai expeditivi, tu avand si alta cetatenie. Abia se misca, si ca sa dovedesti ca a fost un accident la aero, te imbolnavesti de nervi! Daca tipul a avut o noapte proasta, te va innebuni pur si simplu, cu placere, pur si simplu pentru ca nu exista reguli la constatare/consemnare.

Sa nu intelegeti gresit! Doresc sa fac o asigurare! Da, doresc sa intru in legalitate. Dar in niste conditii normale, ca oricare tip de dincolo de fosta cortina. Nu vad de ce as face o asigurare, sa platesc prime si sa aiba efect juridic nul sau despagubiri minime si doar dupa procese! Doar ca sa o arat la prieteni?
La fel, in Bucuresti nu suntem in stare sa ne organizam macar pe grupe! La 38 ani as fi grupa mica,poate, dar nu se poate! Ca trebuie cineva sa alerge o gramada pentru a fi inregistrata gruparea, apoi cotizatii, personalul minim cerut de lege, etc. Aici e nevoie cu adevarat de cineva care se pricepe la organizare/inregistrare grupari de amatori.
Si abia dupa aceea, se poate discuta serios cu o companie de asigurari, printr-un reprezentant. Dupa mine, singura problema mare e circuitul actelor intre politie, asigurator intern - asigurator extern! De aia tot intreb daca nu e posibil sa o faci in tara, aici tipii stiu care e circuitul hartiilor...

@AB17LUK.
Din pacate, orice asigurator extern stiu ca are un reprezentant care agreeaza anumite companii. Adica poti face asigurarea la Astra, Asirom, etc., dar pentru "agreement"-ul companiei respective reprezentantul oficial ia un procent. Pe care daca nu-l platesc, nu se pune. Iar Federatia poate stabili si ea regulile proprii...DACA vrea.

Cu stima,
Costel

P.S. - si membrii mai izolati geografic? Sau cu activitati speciale, ca Dex? Ce sanse au?
P.P.S

Citeaza

Dupa cand va intra in CE in anul 2008 sau 2009, probabil sa va schimba ceva.
Sunt roman, dar cred ca esti cam optimist, din pacate...

Citeaza

Ei sint o federatie sportiva doar si de fapt nu au nici un interes pentru majoritate de noi care fac modelism ca si hobby
Pai inseamna ca am gresit Filmul! De ce in alte tari mai la apus Federatiile aduna TOTI modelistii? Chiar daca o fac ca un hobby? De ce organizeaza cursuri de pilotaj si acorda diverse permise pentru diferite categorii? AMATORILOR. Doar pentru au vrut sa se implice si sa nu stea linistiti pe scaun? S-ar simplifica enorm multe probleme, iar infrastructura birocratica necesara oricarei alte organizatii (club, sau asociatie de amatori) ar fi nenecesara! Oare cati bani s-ar scoate daca FRdM ar organiza sesiune de obtinere a unui PERMIS de zbor, analog cu cel auto? Si pe baza lui sa inchei o asigurare efectiva?

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 29 December 2005 - 11:40 AM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#54 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 11:48 AM

pavcostel, la 29 Dec 2005, 11:12, a spus:

(adica nemteste, de ce nu?) Ca sa inchei un amarat de Proces-Verbal, ai nevoie sa anexezi o copie a asigurarii si sa completezi unele date. Altfel, culmea, mai platesti si amenda. Acum, cum mama naibii anexezi o copie dupa un card la politie? Sau un contract scris in alta limba

Scuze, dar iar eu am vorbit de realitate si de practica. Imi contrazici lucrurile practicate si legale. Exista assigurare legala, sa poate fi cumparat si de romani asta saraci si amariti si sa aplica si aici.

Pentru pana la urma cei care vor fi dezpagubiti nu le intereseaza de unde platesti tu paguba, daca din buzunarul teu sau de la assigurare romaneasca sau assigurare strain. Asta mai ales cand nici nu exista ceva assigurare local si nici reguli de assigurare asupra activitatea asta de modelism. Asa cei care le strici lucrurile sau corpul vir fi foarte primitor, daca macar ai assigurare de orice fel.

De fapt pozibilitate de assigurare pentru membri de un club international este un avantaj pentru toate lumea si nu stiu din ce cauaz lucrurile bune trebuie negat in felul asta.
0

#55 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 11:57 AM

pavcostel, la 29 Dec 2005, 11:12, a spus:

Pai inseamna ca am gresit Filmul! De ce in alte tari mai la apus Federatiile aduna TOTI modelistii? Chiar daca o fac ca un  hobby? De ce organizeaza cursuri de pilotaj si acorda diverse permise pentru diferite categorii? AMATORILOR. Doar pentru au vrut sa se implice si sa nu stea linistiti pe scaun? S-ar simplifica enorm multe probleme, iar infrastructura birocratica necesara oricarei alte organizatii (club, sau asociatie de amatori) ar fi nenecesara! Oare cati bani s-ar scoate daca FRdM ar organiza sesiune de obtinere a unui PERMIS de zbor, analog cu cel auto? Si pe baza lui sa inchei o asigurare efectiva?

Nu ai gresit film. Numai ca nu ai sezisat ca si multi alti aeromodelisti ca Romania NU ARE nici o entitate de modelism pe plan national privat care sa ocupe de interese de toti modelisti, sau sa zicem aeromodelisti/navo/auto macar. Pur si simplu nu exista. Si FRM nu sa intereseaza si nici nu are statut potrivit si nu este prevazut sa fie asa ceva.

Cea mai mare "entitate" ar fi Forumul aceasta, dar nici asat nu face ce ne dorim sau la ce te gandesti tu si nici nu poate.

Si nici nu trebuie sa fie FRM , sa poate face oricine. Probabil impeidicament cel mai mare este statut asta de associatie privata in Romania este vazut ca si o organziate de a evita impozite si taxe si este foarte complicat sa o infintezi, cu demersuri nu stiu unde. Dupa asta vine orgolii intre modelisti si zone a tari ca sa nu faca altcineva mai bine de cat "noi" sau scheme din genul asta.

De unde vin eu, te intelnesti cu minim 7 omeni, faci un protocol de infintare si un statut cum vrei tu , (si chiar dupa mostre gasite pe internet). Trimiti totul PRIN POSTA la registru si ai asociatie privata. Atit.

Gresesc ?

Aceasta postare a fost editata de Yak 52: 29 December 2005 - 11:59 AM

0

#56 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 12:16 PM

Yak 52, la 29 Dec 2005, 07:15, a spus:

Dezpagubire si modalitate de la DMFV sint foarte simplu. Trimiti de exemplu copie tradus si original de proces verbal, ceva poze si descriere de caz si dezpagubire va fi platit. Este lafel de simplu ca si dezpagubire in caz de accident auto cu masina inmatriculata in Germania. Am avut cazul si totul a durat mai putin de cat 2 saptemani pana au ajuns bani. Nu va faceti grija, sistemul de assigurari este destul de bine dezvoltat si au toti assigurai de dincllo si parteneri de aic care in caz ca este de nevoie si paguba peste 5000 EUr, vor trimite expoert pe costurile lor.

O fi simplu la... Jermanika, da' la noi...
Cine face "proces verbal si descriere de caz si dezpagubire va fi platit." ?? :D ...

Stima,
0

#57 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 12:18 PM

Citeaza

Pentru pana la urma cei care vor fi dezpagubiti nu le intereseaza de unde platesti tu paguba, daca din buzunarul teu sau de la assigurare romaneasca sau assigurare strain. Asta mai ales cand nici nu exista ceva assigurare local si nici reguli de assigurare asupra activitatea asta de modelism. Asa cei care le strici lucrurile sau corpul vir fi foarte primitor, daca macar ai assigurare de orice fel.

Pai eu vorbeam de Constatarea faptica, domnul meu... :D :D :D ACOLO te omoara cu zile! Legal, orice constatare se face de catre un serviciu specializat al Politie. AICI se blocheaza totul. Pentru ca nu exista norme, cititoare de card, etc. Si lor TREBUIE sa le prezinti asigurarea, si o copie se anexeaza la P-V. Asa e regula... Daca nu o ai, sau e NELIZIBILA, adica in limba straina sau pe card, te amendeaza si se specifica in P-V !De aici vin intrebarile mele obsesive si plictisitoare...

Citeaza

Si nici nu trebuie sa fie FRM , sa poate face oricine. Probabil impeidicament cel mai mare este statut asta de associatie privata in Romania este vazut ca si o organziate de a evita impozite si taxe si este foarte complicat sa o infintezi, cu demersuri nu stiu unde. Dupa asta vine orgolii intre modelisti si zone a tari ca sa nu faca altcineva mai bine de cat "noi" sau scheme din genul asta.
Aici ai dreptate. Dar nu vad de ce nu am incerca sa facem un club mai bun ca al lui Zozo? In zona de sud? Trebuie sa incercam doar sa-l " aducem" la nivelul nostru, in jos? Atunci regret ca am renuntat la intentia de a emigra...

Citeaza

De unde vin eu, te intelnesti cu minim 7 omeni, faci un protocol de infintare si un statut cum vrei tu , (si chiar dupa mostre gasite pe internet). Trimiti totul PRIN POSTA la registru si ai asociatie privata. Atit.

Pai aici ma blochez si eu. De ce nu se poate face? Cerintele statutare legale stiu ca cer o minima organigrama si birocratie a asociatiei. Poate stiu eu gresit? Stie cineva mai exact? Sa spuna! In topicul asta suntem doar sase-sapte insi care ne dam cu parerea, de parca am fi pericolul public numarul 1! Tu cum te-ai simti sa nu mai zbori pentru ca un tip a lovit o masina cu un amarat de EZ*? La 600km de casa ta?

Apropo, nu vad de ce ar trebui sa fie o Entitate privata la nivel national! La nivel local, da, dar la nivel National nu se justifica! Si raman la ideea ca un permis de zbor pentru electrice si planoare ar fi potrivit pentru mine... Cum au francezii, italienii, ca sa-i enumar pe latini...

Dupa parerea mea suntem in impas.

Cu stima,
Costel

P.S. - Yak, wabo.ro nu merge. Stiai?

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 29 December 2005 - 12:21 PM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#58 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 29 December 2005 - 12:24 PM

si intrebare mea obsesiva la racheto ce facem??
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#59 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 12:48 PM

domnu_doctor, la 29 Dec 2005, 12:16, a spus:

<Cine face "proces verbal si descriere de caz si dezpagubire va fi platit." ?? :D ...
<

Tu o faci "proces verbal" si iar repet, vorbesc de practica si propriu exeperienta. Assig. german, paguba in Romania, plata de assigurare.
0

#60 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2005 - 12:57 PM

Dumnezeu sa te-auda !! :(
Da' tare ma tem... ca mai avem mult pana acolo... :D

Stima.