Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#2509 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 03 September 2015 - 01:14 PM

Elegant
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#2510 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 03 September 2015 - 04:17 PM

Ne bucurăm să va anunțăm că am lansat noua pagină web a asociației www.aeromodelism.ro. Aceasta funcționează mult mai bine ca versiunea anterioară și are câteva facilități pe care noi le considerăm importante, printre care se numără:
1. funcționarea mai rapidă a meniului
2. posibilitatea de înregistrare a membrilor online
3. posibilitatea de efectuare a plăților online cu cardul
4. posibilitatea de gestionare a membrilor online
5. platformă de vot
6. galerie foto de la evenimentele organizate și/sau sprijinite de ARA
7. secțiune dedicată termenilor și condițiilor de aderare
8. secțiune dedicată întrebărilor celor mai frecvente, împreună cu răspunsuri amănunțite

Sperăm ca această îmbunătățire să ajute pe toți cei interesați de activitatea asociației. Așteptăm feedback-ul tău și îți mulțumim că ești alături de noi.
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#2511 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 03 September 2015 - 05:21 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 03 September 2015 - 04:17 PM, a spus:

Ne bucurăm să va anunțăm că am lansat noua pagină web a asociației www.aeromodelism.ro. Aceasta funcționează mult mai bine ca versiunea anterioară și are câteva facilități pe care noi le considerăm importante, printre care se numără:
5. platformă de vot
8. secțiune dedicată întrebărilor celor mai frecvente, împreună cu răspunsuri amănunțite

Sperăm ca această îmbunătățire să ajute pe toți cei interesați de activitatea asociației. Așteptăm feedback-ul tău și îți mulțumim că ești alături de noi.

Arata bine !
Bravo !

Se poate pune pentru membri macar un raport de activitate cu incasari versus cheltuieli?
Mersi,
Bogdan
0

#2512 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 03 September 2015 - 06:57 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 03 September 2015 - 04:17 PM, a spus:

5. platformă de vot

http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

P.S
membrii pot contribui cu foto la galerie (in sensul de a le posta) sau doar un administrator le poate pune?

Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 03 September 2015 - 06:59 PM

0

#2513 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 03 September 2015 - 08:50 PM

Vezi postareabogdan.motrici, la 03 September 2015 - 05:21 PM, a spus:

Arata bine !
Bravo !

Se poate pune pentru membri macar un raport de activitate cu incasari versus cheltuieli?
Mersi,
Bogdan

Buna,

Imi place ideia dar din pacate nu avem asa ceva. Sunt foarte multe lucruri de facut dar din pacate resurse putine. Hai te rog cu o propunere clara cum ar trebuii sa arate un astfel de optiune in pagina web. Cine va adauga informatiile manual din documentele contabile? Nu este chiar asa de simplu. De dorit ne dorim multe dar din pacate putini dau o mana de ajutor.
O zi buna.
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2514 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 03 September 2015 - 08:57 PM

Vezi postareadanysoft32, la 03 September 2015 - 06:57 PM, a spus:

http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

P.S
membrii pot contribui cu foto la galerie (in sensul de a le posta) sau doar un administrator le poate pune?

Buna. In prezent doar adminul are aceasta posibilitate. Daca doriti sa adaugam poze la albumele existente sau sa adaugam alte albume le postam fara nici o problema doar sa le selectati pe cele mai reprezentative.
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2515 Useril este offline   Misu199774 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 358
  • Inregistrat: 02-January 13

Postat 04 September 2015 - 08:52 AM

Ati putea deschide un mic magazin online cu accesorii ARA(tricouri, sepci, badge-uri, etc)
Pentru inceput un tiraj mic de obiecte iar daca merge treaba sa mariti stocurile sau eventual obiectele sa fie facute la comanda pentru nu a risca pierderi mari

Aceasta postare a fost editata de Misu199774: 04 September 2015 - 08:53 AM

FrSky X9D Taranis Plus
Durafly HyperBipe
HobbyKing GoDiscover
F-22 Depron
0

#2516 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 04 September 2015 - 09:01 AM

Vezi postareaMisu199774, la 04 September 2015 - 08:52 AM, a spus:

Ati putea deschide un mic magazin online cu accesorii ARA(tricouri, sepci, badge-uri, etc)
Pentru inceput un tiraj mic de obiecte iar daca merge treaba sa mariti stocurile sau eventual obiectele sa fie facute la comanda pentru nu a risca pierderi mari

Se vor face prin sierra.ro in curand
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2517 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 07 September 2015 - 08:08 AM

Vezi postareaGigiGL, la 02 September 2015 - 08:25 PM, a spus:

Daca ajunge modelul meu sau alte avioane de-ale noastre sa se ciocneasca cu un Boeing sau Airbus, nu-l ajuta nici ca sa-l scape de chinuri... Oricum in aceasta situatie Boeingul sau Airbusul ar mai avea cel mult cateva secunde de trait zburand la acea altitudine... La ce ne-ar folosi un transponder?
Exceptam zonele pentru decolare si aterizare, oricum interzise zburatoarelor noastre.

Unde ai vazut dumneata pomenit de transponder ? :unsure:
Ideea nu este se se faca vizibile modelele noastre pentru aviatia 1:1, ca oricum nu le pot evita... ci sa impiedici decolarea in anumite zone sensibile, mult mai simplu e implementat, si mai eficient, nu crezi?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2518 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 September 2015 - 10:41 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 03 September 2015 - 10:52 AM, a spus:

...
Pentru ei treaba e clară. Aeromodeliști sunt doar cei care construiesc. RTF au doar pentru copiii care învață să zboare (spume) și se mai destind și cu lupte între spume ieftine.
...

Si eventual si copii au calea de abordare serioasa, precum si propriile competitii:

http://uhucup.elbrauschen.com/regeln/

Un alt aspect care ma racaie personal destul de rau, este ca unii, ca sa nu generalizez intreaga ARA, par excesiv de preocupati de includerea in aceste regulamente a unor aspecte care tin de activitatea competitionala.
Sa imi fie cu iertare, dar credeam ca ARA s-a infintat si pentru ca FRMD si bagat... propulsorul cand a fost vorba de Ord.8...
La acest nivel, de EU, negociere aspectelor de zbor competitional sunt de nivelul FAI, nu al nostru... Daca FAI nu are nimic de comentat sau se considera neafectata de noua reglementare, consider ca e energie risipita inutil sa ne gandim macar o clipa la asa ceva si sa elaboram observatii sau corecturi la unele puncte din noua reglementare care ar afecta categoria Fxy.
Sunt convins ca exista deja reglementari in aceasta privinta... 150m exista si inainte de ord.8 dar totusi se zbura F5J... dar nu printre blocuri ;)
0

#2519 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2109
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 07 September 2015 - 02:12 PM

Vezi postarearenatoa, la 07 September 2015 - 08:08 AM, a spus:

Unde ai vazut dumneata pomenit de transponder ? :unsure:
Ideea nu este se se faca vizibile modelele noastre pentru aviatia 1:1, ca oricum nu le pot evita... ci sa impiedici decolarea in anumite zone sensibile, mult mai simplu e implementat, si mai eficient, nu crezi?

Mai intai categorisirea, apoi dovada ca esti destept nevoie mare in ale aviatiei si la urma exact raspunsul la intrebarea ta... Daca numitul dispozitiv activat automat de radar si care transmite tot automat codul de identificare individual al aeronavei se numeste altfel decat transponder, scuze... ma pricep poate mai putin...

"Propunerea 14: În categoria „deschisă” se creează trei subcategorii, și anume:
—— CAT A0: „Jucării” și „minivehicule aeriene fără pilot” < 1 kg
—— CAT A1: „Vehicule aeriene fără pilot de dimensiuni foarte mici” < 4 kg
—— CAT A2: „Vehicule aeriene fără pilot de dimensiuni mici” < 25 kg"
Propunerea 16: Cerințe suplimentare pentru CAT A1: „Vehicule aeriene fără pilot de dimensiuni foarte mici” < 4 kg:
—— Orice vehicul aerian fără pilot vândut ca produs de consum cu masa mai mare de 1 kg ar putea să intre sub
incidența Directivei aplicabile privind siguranța generală a produselor și trebuie să fie echipat cu mijloacele necesare pentru limitarea automată a accesului la spațiul aerian, precum și cu mijloace care să permită identificarea
automată.
—— Vehiculele aeriene fără pilot operate în „zonele cu acces limitat pentru vehiculele aeriene fără pilot” trebuie
să aibă o funcție de identificare activată și o funcție de georeperaj actualizată.
—— Pentru orice operațiune desfășurată la o altitudine mai mare de 50 m deasupra solului, pilotul trebuie să dețină
cunoștințe de bază în domeniul aviației.

—— Avariile, funcționarea necorespunzătoare, defecțiunile sau alte incidente care conduc la vătămarea gravă sau
la decesul unei persoane trebuie să fie raportate.
Propunerea 17: Cerințe suplimentare pentru CAT A2: „Vehicule aeriene fără pilot de dimensiuni mici” < 25 kg
—— Orice vehicul aerian fără pilot vândut ca produs de consum cu masa mai mare de 4 kg ar putea să intre sub
incidența Directivei aplicabile privind siguranța generală a produselor și trebuie să fie echipat cu mijloacele
necesare pentru limitarea automată a accesului la spațiul aerian, precum și cu mijloace care să permită identificarea
automată.

...."
Si de ce sa n-o spun si p'aia, cineva s-a gandit sa ne mai bage doar in folosul altora, nu si al nostru, manuta in buzunarele si-asa vai de ele sa ne mai ia INUTIL un banut. Da, cu sau fara numitele accesorii electronice va exista atat bunul simt general cat si teribilismul unor indivizi pe care ma abtin sa-i caracterizez.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#2520 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 September 2015 - 02:21 PM

Ajungem ca pe vremea pe care o credeam apusa, cand pentru a deveni radioamator trebuia sa faci nu stiu cata telegrafie desi mie imi placea doar fonia; trebuia sa ma laude si sa ma mangaie pe crestet nu stiu cine dintre ai batrani... si de-abia dupa ceva ani si cu noroc ma lipeam la clasa III limitata pe atunci la 25 W in US. Pana sa ajungi senior cu a-I-a si dreptul la 100W... mancai neica mamaliga, nu gluma... Daca asa doriti si aeromodelismului, dati-mi voie sa ma apuc de oina... poate pe acolo mai sunt oameni intregi la minte...

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 07 September 2015 - 02:23 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2521 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 07 September 2015 - 02:48 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 03 September 2015 - 09:07 AM, a spus:

Pana in prezent avem 4 voluntari care doresc sa intre in echipa. Din punctul meu de vedere prea putini. Avem nevoie de mai multe pareri si idei.

Pana in prezent avem 4 voluntari care doresc sa intre in echipa. Din punctul meu de vedere prea putini. Avem nevoie de mai multe pareri si idei.
Pana in data de 08.09.2015 astept feedback dupa care ne apucam de treaba. Din pacate foarte putin voluntari care doresc sa ajute.....
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2522 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 September 2015 - 02:52 PM

Mai scurt si concret:
EASA si care naiba mai sunteti pe acolo, NU VA PRIVESTE CE ESTE SUB 25Kg SI 150m ALTITUDINE. Sa existe reguli clare in zonele potential periculoase si mai ales SA SE APLICE. SANCTIUNI pentru cei ce nu le respecta. Eu cel putin nu pot accepta sa fim toti nedreptatiti pentru ca cei in drept nu-si fac datoria sa-i sanctioneze pe cei care depasesc limitele permise.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2523 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 September 2015 - 03:02 PM

In ce consta ajutorul posibil?
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2524 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 07 September 2015 - 03:32 PM

Vezi postareaGigiGL, la 07 September 2015 - 03:02 PM, a spus:

In ce consta ajutorul posibil?

Verificarea reglementarilor propuse (doc in limba engleza) si un raspuns din partea noastra in limba Engleza.
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2525 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 September 2015 - 03:50 PM

OK. Nemultumirea mea este multipla:
Intram pe mana birocratiei:
-Sub acele cuvinte nevinovate, "pilotul trebuie să dețină cunoștințe de bază în domeniul aviației", se intrevad cursuri, bani, timp pierdut, pentru a dovedi ca poti face farame un aeromodel. Ma pricep bine la asta si fara ei...
-Desi fara doar si poate sunt adeptul sigurantei in general, nu numai in aeromodelism, detest solutiile birocratice cum este cea cu identificarea automata. Nu o voi agrea de fel. Limitare automata de altitudine... Pai la cate combinatii se pot face fara sa fii expert in domeniul multicopterelor, este o idiotenie! Cine vrea sa zboare aiurea isi va dota modelul dupa pofta inimii, iar toti ceilalti vor fi OBLIGATI sa cumpere lucruri de care nu au nevoie.
NU ESTE CORECT. De aici si supararea mea.
Stiu, cum s-a mai spus, exista si situatii in care limitele normale sunt depasite in zbor. (F5J de exemplu). Asa cum s-a procedat si pana acum, se poate si de aici in colo. Colaborare si comunicare intre cei interesati, NOTAM si alte lucruri care s-au facut si pana acum. Acum au ocazia sa le formuleze frumos din reguli de bun simt in reguli scrise si gata.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 07 September 2015 - 03:51 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2526 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 September 2015 - 07:10 PM

Atentie, in limba romana este doar un sumar ! Documentul de discutat si adnotat este mai maricel, si se gaseste aici. Pe acesta din urma trebuie sa combatem, nu pe sumar ;)

Formularea identificarii din documentul mare nu suna deloc a tehnologie de transponder, ci se doreste utilizarea unor tehnologii tip celular, nu un boeing trebuie sa identifice drona, ci un politist, folosind un echipament cat mai comun.

Daca recititi partea cu introducerea categoriei open, veti vedea ca propunerea este ca politia sa fie cea care o va gestiona.
De acord ca la nivelul politiei noastre, si chiar din alte state europene, asta va fi o provocare, dar atat i-a dus capul pe birocrati :)
0

#2527 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 September 2015 - 07:12 PM

Referitor la cererea lui Andras, propun deschiderea unui topic nou, insiruirea puncrelor cu care nu suntem de acord, si discutarea lor pana pe 20. 5 zile ajung pentru traducere.
Nu vad de ce asta trebuie sa se faca intr-un cerc inchis, chiar cu 100 de voluntari.
0

#2528 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 September 2015 - 07:18 PM

Tot despre identificare... revedeti punctul 7, ala cu desene :) unde se introduce pentru prima oara, notiunea de identificare.
Este asa de ambiguu formulata, ca un vorbitor de limba engleza nativ imi confirma ca identificarea se poate referi la fel de bine atat la drona, cat si la airspace-ul protejat.
0

#2529 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 September 2015 - 08:08 AM

Renato, nu-i normal sa platim noi pentru ca n-are Garcea solutii sa vada a cui drona bazaie pe sus... Nu-i treaba noastra. La fel, de ce sa platim noi, cei multi, pentru nazbatiile altora? Scapa unul, scapa doi... dar cand l-ai prins ii dai cat pentru toti si nu-i mai trebuie nimanui sa mai incerce.
Ca o paralela, OUG 195 este completa, desi prost structurata dupa parerea mea. Se face mare tam-tam ca soferii romani nu sunt bine pregatiti... Eroare! Aceiasi oameni circula foarte bine imediat ce trec granita Romaniei! Pentru ca dincolo SE APLICA LEGEA! Asta este de fapt solutia si la problema noastra. Lipsa celor sapte ani de acasa este cheia problemei.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2530 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 08 September 2015 - 09:15 AM

Vezi postareaGigiGL, la 08 September 2015 - 08:08 AM, a spus:

Renato, nu-i normal sa platim noi pentru ca n-are Garcea solutii sa vada a cui drona bazaie pe sus... Nu-i treaba noastra. La fel, de ce sa platim noi, cei multi, pentru nazbatiile altora? Scapa unul, scapa doi... dar cand l-ai prins ii dai cat pentru toti si nu-i mai trebuie nimanui sa mai incerce.
Ca o paralela, OUG 195 este completa, desi prost structurata dupa parerea mea. Se face mare tam-tam ca soferii romani nu sunt bine pregatiti... Eroare! Aceiasi oameni circula foarte bine imediat ce trec granita Romaniei! Pentru ca dincolo SE APLICA LEGEA! Asta este de fapt solutia si la problema noastra. Lipsa celor sapte ani de acasa este cheia problemei.

O observație foarte corectă și reală.
Nu pot să nu fac o comparație cu locul unde sunt. Și aici există termene de prescripție, dar nu ajungi niciodată la el. Nu ai plătit amenda ... ți se blochează conturi și alte năzdrăvenii deloc plăcute.

Renato are dreptate cu ambiguitatea textului. Pe link-ul pus de el e tot documentul.

Andras, deschide subiect, te rog. Pot ajuta mai mulți decât cei 4 și se poate crea o discuție gen brainstorming cu mult mai mulți membri. Personal, nu mai am timp să intru și pe mail (nu l-am mai deschis de două săptămâni), dar mai intru din când în când aici.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#2531 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 08 September 2015 - 10:19 AM

http://www.rhcforum....post__p__821793
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2532 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 11 September 2015 - 06:21 PM

Dupa comunicarea intre EASA si DMFV regulamentul aceasta nu tangenteaza pe aeromodelismul ci pur si simplu drone/RPAS adica folosirea comerciala/militara sub anumite circumstante si in niciun caz folosirea ca si hobby/modelism.

De acea nu inteleg de ce trebuie sa ne agitam in zona asta de regulamente.
Poate ma ilumineaza cineva.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#2533 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 744
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 11 September 2015 - 07:07 PM

Vezi postareawabo1, la 11 September 2015 - 06:21 PM, a spus:

Dupa comunicarea intre EASA si DMFV regulamentul aceasta nu tangenteaza pe aeromodelismul ci pur si simplu drone/RPAS adica folosirea comerciala/militara sub anumite circumstante si in niciun caz folosirea ca si hobby/modelism.

De acea nu inteleg de ce trebuie sa ne agitam in zona asta de regulamente.
Poate ma ilumineaza cineva.

Pentru ca forumul de aeromodelism de la noi nu a comunicat nimic cu EASA.
0

#2534 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 September 2015 - 08:05 PM

ARA este membru pe acolo, daca au comunicat nu stiu prea multe, totul se hotareste intr-un cerc de 3-4 persoane...

De privit ne priveste din plin, termenul drona a acoperit intotdeauna RC-ul conform definitiilor ICAO, si daca in document se vorbeste de produse comerciale, nu cred ca se vand drone militare la Auchan...

Si daca nu atinge aeromodelismul, de ce se agita ARA sa nu fie afectate anumite clase competitionale FAI ?

Posibil sa nu atinga aeromodelismul facut in mod organizat, "nemteste", la un aeroclub cu teren si spatiu propriu segregat, dar documentul vrea clar sa faca ordine in "aeromodelismul de cartier".
0

#2535 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 11 September 2015 - 09:26 PM

Vezi postarearenatoa, la 11 September 2015 - 08:05 PM, a spus:

ARA este membru pe acolo, daca au comunicat nu stiu prea multe, totul se hotareste intr-un cerc de 3-4 persoane...

De privit ne priveste din plin, termenul drona a acoperit intotdeauna RC-ul conform definitiilor ICAO, si daca in document se vorbeste de produse comerciale, nu cred ca se vand drone militare la Auchan...

Si daca nu atinge aeromodelismul, de ce se agita ARA sa nu fie afectate anumite clase competitionale FAI ?

Posibil sa nu atinga aeromodelismul facut in mod organizat, "nemteste", la un aeroclub cu teren si spatiu propriu segregat, dar documentul vrea clar sa faca ordine in "aeromodelismul de cartier".

Buna Renato,

Doresc sa te informez ca nu se hotareste nimic in cerc de 3-4 personae rog sa nu dezinformam... am trimis la toti membri ARA e-mail cu referire la acest subiect si am cerut sprijin prin e-mail, FaceBook, RHC, sa facem o echipa care sa lucreze la acest lucru.
Am invitat pe toaat lumea sa faca parte din echipa. Pana in present suntem 4 din care fac parte si eu. Ati cerut sa dischid un topic sa il discutam si pe forum dupa cum observati "Request time out"
In decursul sapt viitoare voi incerca cu echipa pe care o am sa facem observatiile de vigoare si le vom face publice pe e-mail, facebook, RHC, si il vom pune la vot (folosind noua pagina web al ARA. OBS doar membri ARA Activi peste 18 ani au drept de vot). Binenteles ca vom lua in considerare si ce se scrie pe rhc.
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2536 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 11 September 2015 - 09:28 PM

Vezi postareaMUGUREL., la 11 September 2015 - 07:07 PM, a spus:

Pentru ca forumul de aeromodelism de la noi nu a comunicat nimic cu EASA.

Care este acel forum?
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2537 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 744
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 September 2015 - 07:39 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 11 September 2015 - 09:28 PM, a spus:

Care este acel forum?

Am scris gresit din graba, este vorba de forul de specialitate, frmd-ul.
0

#2538 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 September 2015 - 08:09 AM

Vezi postareaMUGUREL., la 12 September 2015 - 07:39 AM, a spus:

Am scris gresit din graba, este vorba de forul de specialitate, frmd-ul.

FRMD n-a comunicat nimic cu nimeni, desi initial si-a exprimat sustinerea pentru cauza noastra. Pana una alta, cu exceptia lui Andras si a catorva oameni inimosi, nimeni nu zice si nu face nimic. Daca sperati la niste birocrati sa va apere drepturile, asteptati... dar nu sperati!

Si oina e un sport nobil si nu a intrat inca in atentia MT si EASA. Va puteti reprofila la nevoie.
:drinks:
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +