Idei pentru bugete mici , alte idei , ideale ... Hai aici ca e interesant
#1 Guest_ReVealer_*
Postat 05 July 2004 - 04:34 AM
#2 Guest_ReVealer_*
Postat 05 July 2004 - 05:19 AM
Cu totii avem nevoie la un moment dat de un cantar electronic sau o balanta pentru a masura cantitatile de substante . Multi nu au acces sau nu detin astfel de aparate ... si atunci isi pot construi unul :( .
Iata link-ul original dupa care mi-am construit si eu balanta : http://www.wecreate4...cale/scale.html
Iata link-ul unde gasiti poze si explicatii din constructia mea : http://smiley.dap.ro/balanta/index.htm
Balanta este atat de buna incat daca este realizata corect puteti catari si o scobitoare :( .
P.S.: Imi cer scuze pentru cum este realizata pagina ( prost ) si pentru calitatea proasta a imaginilor ( facute cu un amarat de webcam :( ) ... dar m-am grabit sa fac pagina .
Aceasta postare a fost editata de ReVealer: 05 July 2004 - 05:23 AM
#3 Guest_ReVealer_*
Postat 05 July 2004 - 05:26 AM
O idee de fitil .
Amestecati silicon ( din acela care la solidificare se face ca o guma ) cu fosfor sau pulbere neagra ( KNO3 + Sulf + Carbune ) , puneti amestecul intr-o seringa si trasati pe o bucata de geam o dunga . Asteptati sa se intareasca apoi vedeti cum functioneaza . Desi metoda nu este testata ... siliconul arde foarte bine iar in amestec cu fosfor sau pulbere neagra teoretic poate arde foarte repede . Daca testati metoda anuntati-ne si pe noi ce a iesit . Rezultatul teoretic este un fitil elastic , destul de rezistent , nu asa de fragil ca cele de pana acum ... si puteti sa il faceti de orice grosime , depinde de seringa in care il puneti . :(
Aceasta postare a fost editata de ReVealer: 05 July 2004 - 05:36 AM
Postat 05 July 2004 - 12:03 PM
Din cate am auzit fitilul ala se gaseste la rola (metru).
Stie careva de unde se poate cumpara? Cei care construiesc rachete si petarde de unde cumpara?
Mai bine dau ceva bani si cumpar o rola de fitil si stau linistit o gramada de timp ca la un motor imi trebuie cativa centimetri.
Postat 05 July 2004 - 12:12 PM
De ce nu folosesti electrica? Telefon de buzunar cu lantisor si acumulator ai, moldoveni se gasesc si-ti trebuiesc cativa metri... Problema e: de unde faci rost de racheta?
PS Am auzit ca acolo au totul cu circuit inchis, de la televiziune, la sisteme audio. Nu prea stiu daca si internetul e cu circuit inchis. Daca DA, presupun ca merge iute... Si fac doar modelism captiv, ca asa-i terenul, in cerc. Oare?
Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 July 2004 - 12:18 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 06 July 2004 - 02:45 PM
Vad ca ReVealer si-a sters mesajul...ce am scris era raspunsul meu la propunerea lui de a utiliza o statie de la masinutele de jucarie pentru a aprinde de la distanta motoarele de racheta.
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 07 July 2004 - 09:02 AM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 06 July 2004 - 04:10 PM
Marinaru, la 6 Jul 2004, 14:45, a spus:
exista sigur
deobicei jucarelele sunt in 27 Mhz care e banda publica.
chiar si telefoanele cu antena alea model mai vechi tot in 27 erau
Postat 06 July 2004 - 08:26 PM
pulbere neagra o amesteci cu lac incolor pana sa face ca o pasta shi apoi trei o atza prin pasta asta shi o pui la uscat
ar trebui sa mearga
PS nu am incercat
Postat 07 July 2004 - 07:36 AM
In loc de aracet e posibil sa fie folosit direct apa cu zahar! Nu folositi prenadezuri, cleiuri, lacuri si alte mehlemuri! Un fitil bun arde in final complet, fara resturi calcinate care sa ramana in ajutaj.
Cu rabdare si ciocan.
#19 Guest_ReVealer_*
Postat 07 July 2004 - 08:16 AM
Postat 09 July 2004 - 02:43 PM
Arata foarte bine si nu se scutura. Cred ca acetona a modificat compozitia chimica a prafului de pusca ca dupa ce sa uscat parca nu ma ardea asa bine.
Chiar nu stie nimeni cum sunt facute fitilele originale si ce compozitie au? Ard foarte bine si aprind motoarele sigur, eu nu am avut nici un rateu cu alea.
Postat 09 July 2004 - 04:01 PM
daca vretzi sa avetzi mult cumparatzi de anul nou (de preferat en-gros sau de unde va unde sunt mai ieftine) tuburile acelea cu artificii ca au foarte mult fitil in ele
cumparatzi cat de lungi putetzi
Postat 09 July 2004 - 07:17 PM
tata zicea ca un coleg de-al sau, vanator, ishi face praful de pushca din cartushe acasa shi prafu ala degaja 7 atmosfere shi o sa-l intrebe retzeta
daca imi reusheste poate o sa va trimit ceva
:D :lol: :D
numai fericiri
Dex