pierdut Silence sos
Postat 02 May 2006 - 10:01 AM
SOS! La Ripa Rosie mi-am pierdut (nu ma intrebati, cum B) ) fuselajul unui planor Silence. Daca a auzit sau a vazut ceva careva dintre cei prezenti acolo, rog sa ma contacteze. Imi lipseste foarte mult... Era echipat cu emitator E-fly de 6 canale, 2 servo nano (6 gr), acu receptor 4 NiMh 1800. Colorat de mine rosu-negru.
Postat 02 May 2006 - 12:52 PM
zsidoferenc, la 2 May 2006, 10:01, a spus:
Cred, totusi ca pe model ai ... receptor, nu ? :( Nu emitator ...
Bafta, sa-l gasesti !
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 02 May 2006 - 03:11 PM
inca doar atit: sunt sigur, ca n-a fost vreun modelist. a fost un pusti. si, banuiesc, acum vrea sa vinda. daca e cumva sa mearga la vreunul dintre voi cu aceste lucruri (emitator art-tech 6 canale etc), ar fi bine sa ma anuntati.
0746651218
Postat 02 May 2006 - 03:29 PM
Deci ti-a disparut un fuzelaj de planor, care contine Rx-u' 6 ch cu servo si un Tx cu 6 ch ?
Postat 02 May 2006 - 10:08 PM
Big
Postat 02 May 2006 - 10:32 PM
Don't drink and drive, smoke and FLY!
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
Postat 03 May 2006 - 08:09 AM
fuselajul a disparut luni, 1 mai, deja eram impachetati sa plecam, insa mai inainte ne-am urcat un pic pe munte, circa 2 ore. in acest timp fuselajul a ramas linga masina, neacoperit, si cineva a "gasit". o pereche a si vazut niste pusti care jucau forbal mai in jos, plecind cu "marfa"
Postat 03 May 2006 - 09:10 AM
Eu am plecat luni pe 1 Mai dupaamiaza si am vazut toata ziua acei copii,jucand fotbal si pe UNII FACAND PLIMBARI PRINTRE CORTURI SI PRIN PADURE.
Parerea mea e ca l-a luat cineva din acei copii.Cred ca cu ajutorul lui @Big se poate afla de unde era acel grup de copii.Probabil ca au venit cumva intr-o excursie organizata.
Cred si sper ca in final iti vei recupera fuselajul.
Mult noroc
Dan P
Postat 03 May 2006 - 10:22 AM
Laser frate!
Postat 03 May 2006 - 01:44 PM
Don't drink and drive, smoke and FLY!
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
Postat 04 May 2006 - 10:41 AM
Postat 04 May 2006 - 10:47 AM
Nu mizati pe bunul simt al celor care sunt prin preajma ... s-ar putea ca ... unii http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif, sa nu-l aiba si sa profite ...
Pacat ca, inca se mai intampla si din astea ... :huh:
Postat 04 May 2006 - 11:00 AM
Postat 04 May 2006 - 11:25 AM
http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/060504/silence_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Postat 04 May 2006 - 11:53 PM
Bafta la gasirea silencelui si poate ne vedem vre-odata sa facem un zbor in formatie :lol:
Postat 06 May 2006 - 08:31 AM
sa sti, ca deja m-am apucat sa construiesc un nou fuselaj, asa ca poti sa fii sigur, ca vom zbura odata in formatie. bani pt electronica deocamdata nu am, dar fac fuselajul (styro placat cu balsa), si om vedea...
Postat 07 May 2006 - 07:11 PM
Imi poti da si mie un plan cum faci fuselaju si la ce greutate il scotzi ?
Ca tare as vrea si dak gasesti o varianta si pt aripi ! ! ! ( ca ale mele de la loop-inguri si-au facut joc si acu tre sa pun balsa deasupra sa stea "fixe")
Cat despre zboruri mai vedem.
Si am o intrebare: participi la F3J ca acolo ne-am putea intalni pobabil
Postat 08 May 2006 - 11:11 AM
iti trimit eu niste poze cu fazele constructiei fuselajului daca imi dai o adresa de mail. Folosesc un profil desenat de mine mai demult (pt un alt rc). E o constructie simpa, din styro, placat cu balsa 1mm, servourile etc vor fi bagate asa lateral ca si in varianta originala.
Despre concursul F3J. M-asi duce. Va fi la Turda cumva, cindva in iunie?
Ferenc
Postat 08 May 2006 - 03:03 PM
@RedBaron,eu l-am motorizat cu un brushless cu elice plianta 11x6 si Lipo3 ramane sa vad cum se va comporta la zbor.Motorizarea am facut-o nu pentru acro (este totusi un planor) ci din considerente de comoditate pentru a elimina necesitatea lansarii la sandou si totodata pentru a-l putea duce cat mai rapid cat mai sus, pentru zbor planat ,eventual termica. Nu am terminat inca toate fazele modificarii,deocamdata am atasat doar motoru care cu elicea plianta si con vine frumos in linia fuselajului. De aratat va arata frumos,dar mai ramane sa si zboare :-) Cu eliminarea pack-ului de receptie si folosirea unor servouri de 9 grame,greutatea mica a brushless-ului si acc. Lipo,il voi scoate la o greutate de aproximativ 680 gr,comparativ cu 650 indicata de producator este o diferenta mica,asta pentru ca incerc sa nu-i modific caracteristicile de planare,fata de varianta fara motorizare.
@zsidoferenc, spune-mi te rog cu ce ai vopsit aripile la Silence-ul tau? M-ar tenta sa le vopsesc si eu,ar avea si o mai buna vizibilitate cand este la inaltime.
Postat 08 May 2006 - 03:38 PM
cat despre modificarea facuta de Vector mar interesa pt ca 30 g nu inseamna mare branza avand in vedere ca la mine deja de la poxi-pol sa ingreunat cu vre-o 50g. si am vazut ca ai zis ca e planor si nu merge acro. iti zic eu ca dak ai inaltime mare si loc faci loop-uri si vrie dar sa ai grija la aripi ca "aplauda" adik se cam indoaie in sus!!
Cat despre f3j nu stiu nimik ,astept sa fiu anuntzat !!
Postat 08 May 2006 - 05:06 PM
Motor brushless Roxxy 2827/34 56 grame
Elice 11x6 cu con 20 grame
Regulator 9 grame
Servo 2x9 grame
Acc LiPo3 92 grame
Total 195 grame
Elimin pack-ul de receptie, intrerupatorul,aproximativ 110 grame.In locul servourilor standard pun servouri de 9 grame.
Fuselajul permite,pozitionarea accumulatorilr LiPo acolo unde "cere" centru de greutate indicat de producator.
Dupa cum spuneam mai ramane sa si zboare ,daca nu il facem macheta :-) sau il donez ca piese de schimb.
Referitor la faptul ca Silence poate face si figuri acrobatice,sunt sigur,poate face looping-uri ,vrie asa cum ai spus,dar parearea mea de habarnist,este ca Silence-ul este totusi un planor "linistit",un planor fara eleroane,destinatia pe care vreau sa i-o dau,fiind cea pentru care a fost conceput,zborul planat.Asta nu inseamna ca din cand in cand nu m-as mai delecta cu cate un looping :-) sau angajare intentionata cand este la inaltime de siguranta,imi place sa pot invata si figurile acrobatice care le permite Silence-ul .Aici din experienta ta,poate imi poti da cateva sfaturi referitor cum se fac aceste figuri,la comportamentul Silence-ului in zbor acro. In principal,ceea ce urmaresc eu,este sa-l duc simplu,comod si rapid cat mai sus,pentru zbor planat,cu un consum al accumulatorilor care sa-mi permita mai multe urcari la inaltime mare.,ramane sa vad ce performante va avea la zborul planat (poate ma prinde si vreo termica,ca eu mai greu o prind :-) cu un afon la "manse"
Postat 08 May 2006 - 05:25 PM
sa stii ca se gaseste vopsea-spray tipic pt styrofoam-uri! are si ######. Nu stiu cum acopera.
Postat 08 May 2006 - 05:50 PM
Vector, la 8 May 2006, 17:06, a spus:
da ce cuplu au servourile alea de le poti pune in loc la standard.
fara suparare dar s-ar putea sa de "barbereasca"
Postat 08 May 2006 - 05:51 PM
Sfatul meu e sa "lipesti niste prelungitoare" suprafetzelor de comanda sa fie mai manevrabil ( lucru pe care urm sa il fac si eu) si poate chiar sa ii pui niste eleroane desi asta nu ti-as recomanda ca e facut sa zboare lin si incet ca pt incepatori nu la viteze de acro!!!
bine nu am trei ani doar de silence am zburat si planoare mult mai mari la F3J cu care acro. era mai posibila dar nu am incercat-o mai mult de frica fiind doar la inceput si pe modelele alea! Dak ai de gand sa iti "donezi " silencele as fi fericit sa il cumpar (la un pretz rez ) ca piesa de schimb pt al meu . ( eu fiind si la palatul copiilor pe silencele meu mai invatza si altzii asa ca se mai rupe )
In legatura cu pierderea silencelui ,pt care era si facut topicul, sa mai aflat ceva??
sper ca da si doar vesti bune ! ! !
Postat 08 May 2006 - 06:21 PM
@RedBaron multumesc pentru sfaturile referitor la suprafetele de comanda,cat despre "Dak ai de gand sa iti "donezi " silencele as fi fericit sa il cumpar" eu totusi am de gand sa-l fac sa zboare ,prin modificare/motorizare sper totusi sa nu-l transform in piese de schimb :-)
Suntem,mai mult in zona"Tips&Tricks la Silence" (cam) offtopic. @zsidoferenc fie ca vei recupera sau nu fuselajul disparut, succes la constructia noului fuselaj si cat mai caurand sa ai Silence-ul gata de zbor :-)
Toate cele bune.
Postat 08 May 2006 - 06:25 PM
Dak reusesti ceva cu motorizarea mar incanta pentru ca sincer as incerca mai ales ca o sa ii maresc mult suprafetzele ca sa raspunda mai promt la viteze mici ! ! !
Nu stiu din ce zone ale tzarii suntetzi dar sper sa ne intalnim la un fun fly odata sa facem o formatzie de silence motorizate! ! !
Postat 09 May 2006 - 09:09 AM
bun venit intre fanii Silence-ului! Sa stiti, ca erau servouri de 9 grame, nu de 6, cum scriam mai inainte, insa functionau perfect. Silence-ul e un planor lent, de aceea e de ajuns servoul de 9 grame. In fuselajul cel nou insa schimb un pic locul: pun in spate, exact in spatele aripilor, ca bara de transmitere sa fie mai scurta. Fuselajul va fi gata in 2 saptamini.
eu la motorizare nici nu ma gindesc, stau in zona deluroasa-montana (Cristuru-Secuiesc), aici se zboara perfect la panta cu vint moderat! Sau ramine bungee-ul!
ne intilnim la fun-fly Brasov cindva in iulie!
Ferenc
Postat 09 May 2006 - 03:12 PM
ce se mai aude de pozele ale pls send me ca ma apuc de construit!
si dak stii cum pot face si aripii ar fi extraordinar si la ce greutate totala iti iese??