pierdut Silence sos
Postat 10 May 2006 - 09:52 PM
Am deschis un subiect nou cu Silence, vad ca planorul in cauza trezeste interes. E explicabil, find un model reusit!
Big.
Postat 11 May 2006 - 09:36 AM
sa sti ca eu deja am renuntat la vechiul fuselaj. dar daca e totusi sa gasiti, ar fi o minune! deja construiesc noul fuselaj, peste a saptamina va fi gata.
ne mai vedem zburind!
Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 11 May 2006 - 12:06 PM
Postat 13 May 2006 - 04:41 PM
Dar mai bine mutati discutia la subiectul "Silence" deschis de @Big.
Cu stima
Dan P
Postat 13 May 2006 - 08:45 PM
Multzumesc mult si am intzeles ideea ! ! ! o sa ma apuc si eu de unul
dar ar mai fi ceva : eu cred ca o sa incerc sa construiesc un fuselaj cu batiu pt motor electri ceva ( adik o gaura in bot) si o sa facgaurile de la servo pt miocro sa fie mai usor ! ! !
Cred ca o varianta a silencelui dar cu motor e rangerul dar momentan nu dispun dee fonduri sa il iau asa ca incerc o motorizare la al meu
Multa bafta si termica sa zburde ! ! !
Postat 16 May 2006 - 10:26 AM
Redbaron,
ca sa ai motorul i siguranta, eu zic sa pui in sus peste aripa in centru de greutate
Postat 20 May 2006 - 01:12 PM
cu ce le-ai lipit ca sa nu le ingreunezi??(prea rau)
m-am apucat si eu am luat ce imi trebuie am facut sablonul dar mai am nevoie de detaliul asta
Postat 21 May 2006 - 01:03 PM
Redbaron,
polistirenul am lipit cu adeziv poliuretanic monocomponent - e specific pt styrouri. Placajul tot cu asta. nu l-am ingreunat prea mult, ba am scos cu 50 grame mai usor, decit varianta originala. a deja gata, iti mai trimit niste poze.
Postat 21 May 2006 - 01:42 PM
cu greu am reusit sa le pun aici: trebuie sa taiati link-urile de aici si sa le copiati in noi pagini de internet.
http://www.kepfeltoltes.hu/060521/IMG_0743...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/060521/IMG_0841...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/060521/IMG_0875...ltoltes.hu_.jpg
Postat 21 May 2006 - 02:08 PM
vin cu detalii miine-poimine, cum zboara!
Postat 22 May 2006 - 08:58 AM
Postat 22 May 2006 - 11:45 AM
SI am si intrebari :
1. nu crezi ca l-ai ingreunat un pic cam mult cu atata vopsea?
2.sincer sper sa zboare ca pare aerodinamic desi nu prea aduce cu silence ( cel putzin in poze pare mult mai subtzire)
3.la servouri de ce sa pun placaj ? eu vroiam sa le prind in suruburi asa cum sunt prevazute! crezi ca nu o sa tzina? oricum o sa le trag un scotch ca sa fiu sigur ca nu cad la acro dak iese si acro!
4.Cum ai calculat unde itzi iese centru de G ca vreau sa stiu( sau nu ia calculat )?
5.La ce greutate a iesit fara electronica stii cumva??
Sper sa nevedem curand la un zbor ,chia dak nu termin fuselajul il iau pe ala vechi desi e cam greu de la poxipol ! ! !
Postat 23 May 2006 - 09:00 AM
iata raspunsurile:
- nu s-a ingreunat prea mult, modelul a iesit din 680 grame cu electronica cu tot (variata oroginala a fost 700 grame)
- ai observat corect, fuselajul e mai "subtire" ca originalul, asa am vrut sa cistig ceva viteza, ca eu zic ca e mai bine, daca zboara mai repede
- in legatura cu placajul: de aia zic ca-i bine sa acoperi zona in care pui servourile, fiindca taind gaurile servourilor, slabesti mult partea respectiva a fuselajului, si e posibil sa sparga (am patit deja...). De aia e bine sa fie placat.
- zona botului tot cu placaj am placat
- iata cum am "calculat" centrul de geutate: dupa ce am taiat fuselajul si "coada", am cautat centrul de geutate, numai dupa asta am taiat gaura aripii - sa vina unde "cere". Dupa asta trebuia sa am grija numai sa nu se modifice acest centru - de aceea de exemplu servourile am pus in spatele aripii, acumulatorul bineinteles in bot. a iesit foarte bine, si sa stii ca zboara foarte frumos, chiar mai bine ca originalul. din pacate i-am facut o "fractura", in zona aia despre care am vorbit, ca merita placat...
Postat 23 May 2006 - 12:20 PM
Singura faza e ca eu am preferat sa fac si deriva dintr-o bucata cu fuselajul ca sa nu mai pun atat bison( deci sa fie mai usor)
si te rog posteaza si u parerea pe elalt subiect deschis de mine cu opinia despre e-starter
pacat de buff dar orice zboara tre sa si ajunga jos cumva :-D
Postat 29 May 2006 - 09:54 AM
da, este clubul, si am fost inscris acolo intre 1984-1990. acum am 30, dar din cind in cind mai trec pe acolo, se lucreaza. cred ca voi merge cu grupul sa mai ajut un pic profu la RC-u.
eu in 91 m-am lasat un pic de modelism, acum un an am reinceput.
cu noul Silence de zburat n-am mai zburat de saptamina trecuta (am vro 3 starturi, nu mai mult). acum nu am timp, dar urmeaza vacanta (sunt prof), si atunci!!!
Postat 30 May 2006 - 06:14 AM
Postat 02 June 2006 - 09:06 AM
deci teoretic ne vedem!