Modelism - RHC Forum: Jucarie HIGH WIND - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Jucarie HIGH WIND Luat din Cora 100RON

#31 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 30-September 04

Postat 10 May 2006 - 08:33 AM

dynamic stai linistit, la pretul ala sigur e muuult mai competitiva decat jucaria in discutie
0

#32 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 22-May 06

Postat 22 May 2006 - 10:38 AM

pt. Andrixnet.
Salut am si eu un high wind.
Ref motore am intilnit si eu aceiasi problema; este o chestie mecanicista; frecarea axului unui motor este mai mare decit la celalalt. Eu am rezolvat-o aliniind calumea motoarele si reglind piulitele de la elicii.
Acuma cu ea am alte problema: intrerupe radiocomanda :(
Si ieri va fi o zi !
0

#33 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 May 2006 - 10:40 AM

.... Si referitor la preturi si machete; am gasit pe net macheta Tirpitz; are vreo 2 metrii se livreaza la punga, dar costa vreo 2000 euro... de unde atitia bani :(
Si ieri va fi o zi !
0

#34 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 16-June 03

Postat 23 May 2006 - 09:02 AM

@Shumica: cu prima ocazie imi pun o comanda serioasa pe el si variatoare calumea si o carma mai de soi cu servo. Asa cum vine, e exact ce e: o jucarie. Dar IMHO coca e excelenta, daca o dotezi mai bine :D

Poate la toamna o aranjez... deh... finante B)(
Eu ma joc
0

#35 Useril este offline   gsteph 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 104
  • Inregistrat: 12-May 03

Postat 25 May 2006 - 08:40 PM

revin cu o rugaciune mare: unde anume in europa (de colentina nu cealalta http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif ) sunt barcutze? nu am mai calcat niciodata acolo, periodic trec pe acolo cand plec din bucuresti prin urziceni... eu am vazut doar ca e o nebunie pe acolo, din coada ochiului ca sunt la volan si tre' sa am grija de bezmetici!
o sa ma mai uit prin subiectul asta, sa extrag ceva informatii.
un desen - taaare mi-ar fi de ajutor, saru'mana!
ca o sa fiu si contra cronometru maine....
0

#36 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 May 2006 - 08:34 AM

@gsteph eu o sa merg miine (simbata) pe acolo si am timp berechet sa casc gura; daca este iti trimit luni o schema cu locatiile B)
Si ieri va fi o zi !
0

#37 Useril este offline   gsteph 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2006 - 09:08 AM

@shumica: o sa fie un pic cam tarziu, dar oricum iti multumesc!
eu nu o sa am timp prea mult azi sa bantui pe acolo, cel mult 1/2 ora. este posibil sa ratez "locul cu jocul"...
0

#38 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 May 2006 - 12:56 PM

@gsteph
Incearca sa intri in complex prin staga (pe langa pod) tot pe acolo este si accesul auto. Din parcarea auto mergi spre complexul "dragonul rosu" undeva pe la jumatatea distantei sunt standurile cu jucarii, eventual mai intrebi pe acolo. Tot prin zona mai sunt si articole de pescuit (cel putin asa erea anul trecut)

Bafta
0

#39 Useril este offline   gsteph 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2006 - 03:53 PM

multumesc de ajutor!
o sa vad acolo cum e. cred ca prin dreapta trebuie sa intru, venind dinspre colentina.
am plecat!
0

#40 Useril este offline   gsteph 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2006 - 08:21 AM

am fost, am localizat zona, dar era pustiu! doar niste maturatori erau pe acolo.
cred ca inchid mai devreme de ora 5pm, asa ca o sa imi fac vant in zona candva in cursul saptamanii.

daca Shumica a fost pe acolo, poate ne povesteste cam ce se mai gaseste in materie de "modelism alternativ".
0

#41 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 29 May 2006 - 12:17 PM

ei deschid la 6-7 dimineata,si dupa ora 15 nu prea mai gasesti negustori pe acolo...............
si totusi se invirte !
0

#42 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 29 May 2006 - 12:34 PM

O treime, pina la jumatate din negustori inchid pe la 13.

0

#43 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2006 - 03:07 PM

Am fost prin europa da' pe la 10 dimineatza.
Interesul meu a fost sa-mi iau un avion rc cu eleroane pe servo pe care din fericire l-am gasit la 2 mil. fata de 2.600 cit era niste saituri de modelism.
Cit despre barci de toate pentru toti de la 550.000 mii pina la 5 mil juma.
Chiar m-am mirat ca am vazut o salupa de mare viteza cu motor termic si destul de bine realizata.
Mai erau si hoverkrafturi pe la 1 mil bucata da' nu garantez cit de bune erau :D
La preturile care sunt pe acolo merita luate ceva barcute macar pentru coca; se schimba motorizarea radiocomanda etc. si nu te mai obosesti sa faci coci de nave.
P.S. Am fost duminca pe ior si am discutat cu bgs-ul; joaca cu barcute este la liber pe lacul din fata in zona insulei pensionarilor; este interzis in spate deoarece acolo se rup in figuri aia de dau la peste.
Si ieri va fi o zi !
0

#44 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2006 - 03:13 PM

A si am uitat: @soare_geo ai o bere de la mine (o dau la vaporas) ai avut dreptate cu radiocomanda aia care spuneam eu ca intrerupe. Fara "dusmani" imprejur merge bine :D
Si ieri va fi o zi !
0

#45 Useril este offline   gsteph 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2006 - 07:33 AM

multumim Shumica!

pentru coca caut eu barcutza! eventual motoare si acc.
radiocomanda... la cos sau o sa ii pun pe vreo masinuta sau alta dracie unui nepot ...
0

#46 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 July 2006 - 04:22 PM

...cum mai merge "twningul" la chinezarii?
0

#47 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 10 July 2006 - 05:00 PM

Buna Soare-geo, daca tot ai intrebat...
Eu am terminat vedeta torpiloare d.p.v. al montarii a 2 axe de elice "cinstite" si a 2 cirme la fel de "cinstite" ;) plus picoservomecanismul de rigoare (mi s-a rupt inima, ca mai glorios pentru el era sa-l pun pe un micropitts din depron, dar neavind altul ...). Mai am acum sa incropesc doua variatoare pentru cele 2 motoare. Apoi, incetul cu incetul, printre doua iesiri la lac in Cismigiu, sa-i mai inlocuiesc si sa-i mai adaug componentele suprastructurii ca ma doare inima sa le vad atit de... (nu stiu cum sa le zic) de chineziste.

Acum, ca tot veni vorba, a aparut un surogat de "Sovremenny" care se vinde pe un site cu 200lei dar in Niro e fix 100 (simbata asta care a trecut). Si la asta, doar corpul (cca. 80 cm lungime), puntea, motoarele si cele 2 elici in contratimp merita ceva bani (maxim cei 100 lei din Niro) ca restul suprastructurii e de inlocuit cel putin in proportie de 60%. Plus ca "statia" e si ea de aruncat. Dar pentru nepretentiosi, cit si pentru cei ce se uita la el de pe mal, de la peste 3-4 m, merge si asa. Va pun o poza ca sa va dati seama despre ce vorbesc, iar alte detalii le gasiti la prietenul google cautind "HT-2879 (si/sau) distrugator cu radiocomanda" pe pagini ro sau doar "HT-2879" pe tot globul, ca sa gasiti poze mai detaliate.

Pentru cei ce fac alergie la chinezismul astasi tin la detalii, le recomand totusi "Sovremenny" facut de Trumpeter, pe care-l pot gasi la d-nul Craciunoiu. Costa mai mult dar si arata ca realul.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1152543619.jpg

0

#48 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 July 2006 - 05:49 PM

<<2 axe de elice "cinstite" si a 2 cirme la fel de "cinstite">> + 2 elice "cinstite" ;)
Daca tot folosesti servo pt carma de ce nu pui motoarele in paralel pe un singur controler mai puternic??
0

#49 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 10 July 2006 - 09:02 PM

Cind am zis "cinstite" ma refeream la "clasice", cu tuburi si lagare, caci (tu poate cunosti obiectul dar altii nu) chinezii au montat motoarele in niste mici nacele ce atirna sub coca, elicile cu pas pe stinga ambele :) fiind puse direct pe axele motoarelor.
Acum, revenind la intrebarea ta, s-ar putea sa ai dreptate si moftul asta cu 2 controlere separate sa fie o complicatie costisitoare. Dar as vrea sa ma mai distrez un pic facind manevre pe care cu un singur regulator nu as putea. O sa ma mai gindesc.
Oricum, la urmatoarea vedeta rapida S100 de la Revell, desi tot 2 axe si elici o sa pun, nu numai ca o sa folosesc un singur controler dar o sa montez doar un singur motor, constrins fiind de flotabilitatea mai mica a acestui model.

0

#50 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2007 - 04:47 PM

He he am si eu macheta lui s100 de la revell.
Eu inca stau in dubii daca sa pun 2 sau chiar 3 motoare.
Hint: foloseste motorase de la cd-rom (alea de dau platanul afara) sunt mici puternice consuma putin si intra la fix in carena.
Si ieri va fi o zi !
0

#51 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 26 March 2007 - 11:47 AM

He he Shumica, tu m-ai facut sa ma grabesc asa ca am dat fuga la marele viking si nu numai ca am adus acasa o S100-Revell dar i-am si terminat deja de facut - montat cele 3 (TREI) tuburi cu axe si elici plus cirma centrala. Cirmele laterale urmeaza sa le fac azi-miine dar nu le folosesc pe cele originale caci sint prea fragile la dimensiunea aia si fiind din plastic (centrala am pastrat-o pe cea originala ca-i de incredere), ci le fac din tabla de alama, bineinteles la dimensiunea celor de plastic. Stau inca in dubii daca legatura dintre cirma centrala si cele doua laterale s-o fac cu pinioane dintate (5 bucati) sau cu echei clasice (cum defapt gindisem de la bun inceput si chiar am confectionat-o si montat-o pe cea centrala).
Partea frumoasa e ca dupa vopsire, nu poti sa-ti dai seama daca sint puse piesele de plastic (tuburi, axe) originale ale lui Revell sau sint confectionate din alte materiale (otel, alama, plastic). :D

Aceasta postare a fost editata de navigator: 26 March 2007 - 11:49 AM

0

#52 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 March 2007 - 02:43 PM

Spor la treaba http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Eu cred ca o sa ma apuc de s100 mai prin vara.
Acuma sunt pe finalizare cu HMCS Snowberry tot de le revell.
Motorizarea este gata la fel si suprastructura; mai am de fixat ceva sfori; o mana de vopsea si este gata ... timp sa am :D

Bye the way unde ai gasit tub de alama asa subtire si axe ? eu am tot cautat si nimic.

Aceasta postare a fost editata de Shumica: 26 March 2007 - 03:02 PM

Si ieri va fi o zi !
0

#53 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 26 March 2007 - 04:32 PM

Axele le-am facut din sirma de otel ("coarda de pian") de 1,5mm de la robbe. Tuburile din mine de pix metalice (n-a trebuit sa scot multa pasta ca erau pline doar 1/4, fiind chinezesti http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif ). Lagarele sint din teava de alama cu diametre de 2mm ext. si 1,5mm int. ALFER de la Praktiker. A trebuit sa ajustez un pic (2-3 sutimi de mm) axele ca sa se roteasca usor in lagare (si alea alezate cu un spiral de 1,50mm). Uite o poza cu axul central gata de montat prin chila (are si tub de ungere, plasticul ala in care se vede ulei si o bula de aer este provizoriu pus, ptr rodaj). De asemenea se vede si mina de pix ca sa sti ce sa cauti (are 2,55 mm la exterior). Pe ax, am mai intepenit (si cositorit) doi opritori facuti tot din teava aia de 2 dar nealezata, cite unul in fiecare cap de ax.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1174919521.jpg

0

#54 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 26 March 2007 - 04:45 PM

Piesa aia lunga, tubulara dar usor conica, ce ingroasa tubul axului acolo unde iese din corp, nu am reusit s-o gauresc in lung cu 2,5mm (pina la 2mm a mers si apoi am stricat-o cind am bagat spiral de 2,5). Asa ca le-am facut (sint 2) din betele tubulare de la acadele chupa-chups ce aveau 4mm exterior si 2,5mm interior. Prinse in bormasina si "strunjite" cu glaspapir, au iesit aproape ca originalele, mai trebuind sa le aplic nervura aia intre ele si corp. Iti mai pun o poza ca sa vezi despre ce e vorba, mai ales ca cea din dreapta nu e inca lipita si o vezi mai bine cum arata. Sa nu uiti s-o dai cu un glaspapir fin pe toata lungimea, nu numai pe partea conica, ptr a ajuta la aderenta primerului pe care o sa-l folosesti.
Apropo, nici sa nu te gindesti sa nu folosesti primer la vopsitul corpurilor de Snowberry sau S100, caci ai sa te trezesti ca se cojeste vopseaua.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1174920337.jpg

0

#55 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 26 March 2007 - 04:55 PM

Acum sint montate la locul lor ambele axe. O sa finisez rasina in exces cit si adezivii folositi dupa 24-48 ore (intarirea ferma), dupa care dau cu primer. Am uitat sa-ti spun ca fiind din Buc, poti apela la speedy400 ptr sirma aia de 1,5mm de la robbe. Si daca tot am mai postat, iti arat si cum arata in interior in zona axe-servo-cirma (cirme ca eu le pun si pe cele 2 laterale).

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1174920917.jpg

0

#56 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2007 - 08:20 AM

Impresionanta lucratura :D
Merci de sfaturi, bye the way pentru s100 am si eu exact acelasi tip de motoare :D
Si ieri va fi o zi !
0

#57 Useril este offline   z_zizo 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 12-February 07

Postat 11 April 2007 - 02:43 PM

Salut,

Tot in legatura cu tunning de chinezarii...am fost in Niro Sambata trecuta in jur de ora 11 si nu am prea gasit mare lucru. Citisem topicul asta (pag 2,3) si am incercat:

- alea access auto spre Dragonu rosu
- randuri specializate jucarii (am gasit cam pe la mijloc doua randuri) => cam inchis si ce era deschis nu cine stie ce
- piateta "loc mai deschis" => nu am localizat...

Este drept ca era cam inchis.

Poate ma lumineaza si pe mine cineva care a vizitat locul mai recent + un "orar" (numai pt sambata si duminica)

Multumesc
0

#58 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 April 2007 - 08:19 AM

Tre' sa te duci pe la 9-10 deoarece aia pe la 11 o taie.
Si ieri va fi o zi !
0

#59 Useril este offline   Raven1 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 11-April 07

Postat 08 May 2007 - 09:27 PM

z_zizo, la 11 Apr 2007, 14:43, a spus:

Salut,

Tot in legatura cu tunning de chinezarii...am fost in Niro Sambata trecuta in jur de ora 11 si nu am prea gasit mare lucru. Citisem topicul asta (pag 2,3) si am incercat:

- alea access auto spre Dragonu rosu
- randuri specializate jucarii (am gasit cam pe la mijloc doua randuri) => cam inchis si ce era deschis nu cine stie ce
- piateta "loc mai deschis" => nu am localizat...

Este drept ca era cam inchis.

Poate ma lumineaza si pe mine cineva care a vizitat locul mai recent + un "orar" (numai pt sambata si duminica)

Multumesc

salut , trebuie sa te duci dimineata 8-9 iar in fata la dragonul rosu sunt 2 randuri NUMAI cu jucarii ...in rest nu gasesti nicaieri decat in Europa la tigani , dar eu nu recomand ....

btw .....daca este control de la garda financiara si de obicei este destul de des ( miracol nu ? ) cei care vand las si standurile deschise si fug ca si soarecii de foc .....am vazut asta cu ochii mei , deci sa nu te mire daca vezi standuri inchise sau standuri fara vanzator :D
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu