IlPadrino, la 15 Nov 2005, 17:51, a spus:
Si nu pot sa cred cat de repede a uitat si Zod si Silviu, ca la inceputuri zburam aripile cu motoare 480BB pe pacuri de 7 celule NiMh ca astea erau disponibile, iar cand a aparut Valteras pe camp cu pacul de 8 celule si l-am incercat cu totii am observat o schimbare dramatica in bine pentru acelas motor aceeasi elice cu doar o celula in plus
Si ca sa nu fiu evaziv, il intreb pe Silviusicstisics
era submotorizat sau subpacuit?
bineinteles ca s-a simtit o diferenta majora.....de la 7 la 8 celule.....era cu totul alta aripa!
dar si carbunii de la motor oboseau mai repede, (adica eu cand am pus 8 celule pe un 300 de exemplu l-am terminat cam in 4-5 ore de zbor),
si motorul era mai incins la aterizare ,dar pe ansamblu zbura muult mai bine.
deci in acest caz particular era subpacuit!
dar atentie -odata cu schimbarea packului,in cazul tau ai si ingreunat aripa ( cu packu ala monstru) ,deci ai schimbat si caracteristicile de zbor- zbura mai repede si mai agresiv ca stii prea bine,ca tu tineai degetutele pe mansa.
dar sa nu-mi spui ca pe un shock din depron care are in total 257 de g ( :D ) ,si vine livrat in kit cu un speed 300(6v) cu reductor ,pot pune de la 2 la 3 celule lipo ,pentru ca parlesc motorul in 20 de secunde.
si atunci ajung sa umblu la motor ca sa zbor cum imi place.pun un motor mai usor ,cu randament mai mare si iaca am facut treaba fara sa umblu la sursa de energie.
si zbor mai mult ,mai bine ,si mai acrobatic.
deci in acest caz particular nu pot spune nici ca e subpacuit nici submotorizat asa cum vine kitul.
numai ca zboara mai mult si mai bine daca "brushlezi" motorul.
sau ca sa sune bine si pentru tine imi transforma mai randamentos,
si ajunge mai mult la elice din ce da packul
Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 15 November 2005 - 06:29 PM
flying is my life...