renatoa, la 08 April 2014 - 08:46 AM, a spus:
...cumperi cu 15$ = 50 lei 50 zboruri a 10 minute ?
Da.Poti.OS Max sau Magnum de 4cc consuma exact 60ml in 10 min atentie gaz la maxim.
Intrebarea e CE zbori cu un acumulator de 15 usd(sau ai calculat costul energiei electrice?:))
la o spumitza mica sau ceva micut e mai mult decit ok,dar la ceva de 1,7metri anvergura se complica treaba.Eu sunt mai batrin asa si nu mai vad asa de bine...:lol:
15 usd= 11 euro=3l gaz cu 5 % nitro(35 Euro bidon de 10 l inclusiv posta in Germania) : 300 ml=10 zboruri de MINIMUM 10 min cu cioroi de 4kg si ASP 120 FS(elice Graupner G-Sonic 16X8 8400 Rpm) in cioc.Daca zbori mai domol si nu tot timpul gaz la maxim 15 min,cu rezerva.Daca as vrea sa zbor asa ceva electro imi trebuie minim 8 celule de 5000mAh pentru cam 5 min de zbor acro si 7 mai domol.deci pentru acelasi timp am nevoie de 2 seturi de acumulatoriSetul e MINIMUM 73 usd ca sa nu mai zic ca are 1200 grame.Atunci un calcul simplu imi spune ca ies la fel cu electro ca si cu termic Incepind de la dimensiunea asta(raportat strict cost zbor).Daca ai in vedere ceva mai mare de 6kg si 1,8 metri anvergura,singura varianta viabila e ...Benzinica.Cind s-or face acumulatorii la o treime cit costa acuma si esc-urile (de 8-12 celule si 100A)care sa tina cit timp tine un DLE 30 la acelasi pret,atunci trec numai pe electro,pina atunci la mine tot ce e mai maricel scoate fum si papa combustibil special pt motoare de aeromodelism(ca sa fiu in ton cu legea) sau benzina.
Si pe termic poate fi cuantificat precis costul per zbor,nemaivorbind de fiabilitate,rezervoarele nu explodeaza si nu patesc nimic mai ales daca sunt goale iar de motoare ce sa mai zic ASP-ul de 20cc are cel putin 100 litri papati si merge ca ceasul inca dupa 15 ani.Vreau sa vad asa ceva si la un echipament electro.
Fiecare mod de zbor are farmecul lui dar incepind cu o anumita dimensiune treaba cu electro devine problematica,
Mai e o chestie cu nr de celule,tot ce depaseste 48 V devine periculos pentru oameni iar in multe imprejurari poate fi mortal,cc fiind cu mult mai periculos decit ac la tensiuni mai mici.
Aceasta postare a fost editata de nitrometan: 08 April 2014 - 03:22 PM