dece, la 04 April 2014 - 08:29 AM, a spus:
4. La articolul 5, alin. (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
„(2) Operatorul unei aeronave civile motorizate fără pilot la bord, inclusiv al unui aeromodel, are obligaţia să se informeze înainte de executarea zborului cu privire la eventualele restricţii specifice aviaţiei aplicabile zonei în care urmează să fie executat zborul şi să ia toate măsurile de siguranţă necesare pentru a respecta aceste restricţii, precum şi pentru a preveni eventualele răniri ale persoanelor sau animalelor aflate în apropriere sau distrugeri ale bunurilor mobile sau imobile aflate în zonă.
Dex: ANIMÁL, -Ă, animali, -e, s.n., adj. 1. S.n. Ființă organizată, uni- sau pluri-celulară, înzestrată cu facultatea de a simți și de a se mișca;
Conform dex orice vietate este animal, inclusive muste, tantari, fluturi, conform cerintelor voastre practic nu mai poti ridica un aeromodel in aer.
Fiti atenti la exprimare cand este vorba de un act legislativ.
Stergeti ce este bolduit, este mai sigur asa.
Ca sa iti raspund la fel : Fi atent la ce am intrebat :
Cum ai ajuns la concluzia ca noi am pus fraza aia acolo ?
si repet cealata intrebare sub alta forma : Ti se pare normal sa fie ok sa lovesti oameni, animale sau alte chestii cu un aeromodel ? Putem veni cu o propunere in care sa spunem ca noi nu suntem deacord cu masuri de siguranta si suntem ok cu distrugerea propietatilor sau vatamarea oamenilor, animalelor? Mai mult , si am mai zis asta , fraza aia e ca apa sfintita , nu ajuta dar nici nu face rau. Daca lovesti un animal sau distrugi un bun sunt alte legi in fata carora trebuie sa raspunzi.
Nu crezi ca e penibil sa propunem o modificare de genul " cu exceptia insectelor, fluturilor, mustelor sau tantarilor " ? Asa dupa gandirea ta, crezi ca te-ar mai baga cineva in seama daca ai veni cu asemenea propunere ?
Te rog si pe tine si pe ceilati nu duceti discutiile astea in derizoriu si nu mai exagerati. Vad ca lovirea fluturilor si tantarilor ai luat-o in serios... Repet, eu unu nu pot sa propun stergerea frazei respective sub justificarea ca intra si tantarii la categoria animale. E destul de jenant pt mine sa am discutia asta aici... sa ma duc cu o justificare de genul asta pentru un act legislativ ...eu unu nu pot face asa ceva.