Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#1518 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 06 March 2015 - 10:02 PM

Vezi postareabitex, la 06 March 2015 - 09:45 PM, a spus:

Buna seara tuturor.
Am discutat despre problema adresei trecuta in formularul de inscriere si cred ca am ajuns la oarece consens, ca ar fi sanse si de mai bine.
In toate actele se trece adresa de domiciliu sau in caz exceptional adresa de rezidenta.
In formularul ARA exista campurile pentru adresa, dar in final se sugereaza ca ar fi nevoie de completat acolo adresa de corespondenta (aia in care se pot primi si colete, respectiv tricoul si legitimatia). De aici apar confuziile. Desi este logic de pastrat legatura prin mail si de stabilit acolo detaliile, nu se intelege din cererea de inscriere sau de pe pagina ARA cum ar fi normal de procedat cu adresa.
Sunt putine cazuri dar sunt milioane in tara in care adresa de domiciliu este una, adresa de resedinta este alta si pentru ca omul sta de dimineata pana seara la job, adresa la care poate primi un eventual pachet este adresa unei firme.

Multumesc membrilor ARA pentru clarificari...

PS. Sau si mai rau, daca cineva citeste: "7. Vei primi din partea ARA legitimaia, pliantul şi tricoul cu logo ARA prin curierat rapid la adresa menionată mai sus de către dumneavoastră. " si nu doreste sa primeasca tricou, nu completeaza deloc adresa.

Sincer nu reusesc sa va inteleg intru totul pozitia. Va stiu de foarte multi ani pe acest forum si inca imi amintesc vremurile vechi cand eu eram la inceputuri intr-ale acestui hobby si citeam cu respect si admiratie parte din postarile dvs. pe teme tehnice.
Inca odata va repret, se pot face si sunt foarte multe scpari, dar asa cum v-am mai spus resursele sunt destul limitate si mai ales concentrate in alte directii acum. Astfel daca doriti intr-adevar sa sustineti obiectivele asociatiei si credeti ca puteti face unele eforturi in acest sens, am rugamintea sa faceti un prim minim efort in completarea acelui formular de inscriere, dupa care va asigur ca veti gasi intelegere penru orice propunere concreta de imbunatatire a sistemului de inscriere si nu numai. Desigur ar fi util sa va si asumati responsabilitatea implementarii respectivelor solutii propuse.
In alta ordine de idei, cred ca inaintea semnalarii unor aspecte ar fi utila si putina informare, astfel veti fi suprins poate sa aflati ca inscrierea juniorilor este gratuita, deci in cazul lor nu este necesara efectuarea unei plati. Costurile curierului prin care sunt trimise cererile fac obiectul unei sponsorizari. Ca idee insa ati fi primul membru ce ar trimite cererea prin curier, intamplarea face ca pana acum nici un alt membru nu a urmat aceasta metoda desi au solicitato, astfel ca sansele ca asociatia sa poata fi supusa riscului de falimentare prin metoda descrisa de dvs. sunt practic nule. Din punctul meu de vedere si mai ales in amintirea vremurilor de demult trecute, asociatia noastra ar avea de castigat cu un membru de notorietatea dvs.. Totusi ma face mirat insistenta dvs. asupra modalitatii de inscriere. Pana la urma cu totii am acceptat ca pot fi aduse unele imbunatatiri dar asta nu reprezinta o prioritate imediata in acest moment. Ma intreb daca acum incercati sa ne demonstrati ca in fapt toate proiectele in curs ale ARA ar trebui amanate pana la rezolvarea problemei semnalate de dvs. sau aveti o problema personala cu aceasta asociatie.
0

#1519 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 06 March 2015 - 10:18 PM

Asa sunt eu mai greu de inteles din simplul motiv ca poate nu stiu sa exprim clar ce gandesc.
O iau incetisor, poate reusesc.
Se plange lumea ca sunt putini membri. Un numar cat mai mare de membri ar da bine...
Pe de alta parte ARA se refera doar la aeromodelisti. Cum pot demonstra eu ca sunt aeromodelist? Nu pot. Desi eu pot ca sunt legitimat si la aero, cu taxe platite la zi, dar aproape toti ceilalti nu pot. Si daca este complicat de demonstrat calitatea de aeromodelist, de ce sa n-am posibilitatea sa-mi inscriu copilul, mama, bunica sau seful de la job? Ca in mod sigur aia nu va vor incurca pe cerul patriei. Dar in mod sigur un numar mare de membri ar fi fost bine sa fie, daca tinem cont de situatia actuala. Cand treburile se mai linisteau sau cu trecerea timpului, situatia se clarifica, puteau fi trecuti prin sita...
Repet, nu este vorba de mine si nici de a trimite bani in cont. E vorba ca puteau fi multi membri. Daca se doreste ca ei sa fie doar aeromodelisti nu se poate demonstra calitatea lor, daca e sa fie cat mai multi iar nu e bine.
Copilul meru mereu tranteste cate un elicopter de peretii Politehnicii dar nu este aeromodelist si nici nu-l pot inscrie ca nu am gasit precizari despre asta. Seful meu desi nu este legitimat nicaieri are mai multe modele (aero si auto) decat mine si iar nu pot sa-l inscriu usor. Mama zice ca mine si sigur ar veni cu o mamaliguta calda la camp si iar nu o pot inscrie sa fie un nume oarecare cu o taxa de inscriere platita. Aveam eu grija sa o retrag cand treburile deveneau serioase. Zic "sa-i inscriu" ca plateam eu taxa de inscriere pentru ei daca era simpla aderarea...
Daca nu se poate, asta este, respectam criteriile nobile de la inceput pana la capat, dar traim in alte vremuri.

PS. Am lamurit oarecum problemele, sunt idei diferite privind anumite amanunte, o sa incerc sa conving cat timp nu exagerez, si cam atat.
Se putea si mai bine.
Si sa nu-si faca cineva iluzia ca daca termin cu inscrierea, renunt la a discuta despre unele probleme marunte.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 March 2015 - 10:40 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#1520 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 06 March 2015 - 11:01 PM

Andras, problema aia măruntă cu orgoliile clar nu se rezolvă. :D
Rămâne problema răspunsului cu înscrierea persoanelor juridice. Rămâne acelaşi răspuns ? Se supune aprobării A.G. ?

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 06 March 2015 - 11:01 PM

URA şi la zbor fofezelor !
0

#1521 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 11:01 PM

Vezi postareabitex, la 06 March 2015 - 10:18 PM, a spus:

Asa sunt eu mai greu de inteles din simplul motiv ca poate nu stiu sa exprim clar ce gandesc.
O iau incetisor, poate reusesc.
Se plange lumea ca sunt putini membri. Un numar cat mai mare de membri ar da bine...
Pe de alta parte ARA se refera doar la aeromodelisti. Cum pot demonstra eu ca sunt aeromodelist? Nu pot. Desi eu pot ca sunt legitimat si la aero, cu taxe platite la zi, dar aproape toti ceilalti nu pot. Si daca este complicat de demonstrat calitatea de aeromodelist, de ce sa n-am posibilitatea sa-mi inscriu copilul, mama, bunica sau seful de la job? Ca in mod sigur aia nu va vor incurca pe cerul patriei. Dar in mod sigur un numar mare de membri ar fi fost bine sa fie, daca tinem cont de situatia actuala. Cand treburile se mai linisteau sau cu trecerea timpului, situatia se clarifica, puteau fi trecuti prin sita...
Repet, nu este vorba de mine si nici de a trimite bani in cont. E vorba ca puteau fi multi membri. Daca se doreste ca ei sa fie doar aeromodelisti nu se poate demonstra calitatea lor, daca e sa fie cat mai multi iar nu e bine.
Copilul meru mereu tranteste cate un elicopter de peretii Politehnicii dar nu este aeromodelist si nici nu-l pot inscrie ca nu am gasit precizari despre asta. Seful meu desi nu este legitimat nicaieri are mai multe modele (aero si auto) decat mine si iar nu pot sa-l inscriu usor. Mama zice ca mine si sigur ar veni cu o mamaliguta calda la camp si iar nu o pot inscrie sa fie un nume oarecare cu o taxa de inscriere platita. Aveam eu grija sa o retrag cand treburile deveneau serioase. Zic "sa-i inscriu" ca plateam eu taxa de inscriere pentru ei daca era simpla aderarea...
Daca nu se poate, asta este, respectam criteriile nobile de la inceput pana la capat, dar traim in alte vremuri.

PS. Am lamurit oarecum problemele, sunt idei diferite privind anumite amanunte, o sa incerc sa conving cat timp nu exagerez, si cam atat.
Se putea si mai bine.
Si sa nu-si faca cineva iluzia ca daca termin cu inscrierea, renunt la a discuta despre unele probleme marunte.

Conform discutiei telefonice pe care ati avut-o cu Andras(68min), aveti mai jos linkul de unde puteti descarca contractul de sponsorizare: https://www.aeromode...o/sponsorizare/
Asteptam cu mult interes sponsorii promisi.
Tot aici cererea de aderare cu noile mentiuni: https://www.aeromode...ere-de-aderare/

Aceasta postare a fost editata de xorg: 06 March 2015 - 11:04 PM

0

#1522 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 11:12 PM

Să nu uit ... ! E cazul să stabiliţi şi o cotizaţie. Probabil există teama că unele persoane nu s-ar mai înscrie şi/sau problema contabilităţii. Orice organizaţie care doreşte să aibă imaginea de stabilitate şi să-i facă pe cei din sfera de activitate ţintă, să-şi dorească să se îmscrie, au o cotizaţie. Alte motivaţii sunt temeri şi gândiri pesimiste. Cu, sau fără cotizaţie, discuţii nedorite, legate de bani, tot apar.
0

#1523 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 06 March 2015 - 11:17 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 06 March 2015 - 11:01 PM, a spus:

Andras, problema aia măruntă cu orgoliile clar nu se rezolvă. :D
Rămâne problema răspunsului cu înscrierea persoanelor juridice. Rămâne acelaşi răspuns ? Se supune aprobării A.G. ?

Buna
La prima adunare generala voi pune problema inscrierii persoaneleor juridice fara interventia Adunarii Generale, pana atunci insa orice aderare a unei persoane juridice este necesar a fi votata in Adunarea Generala. Tot atunci vom stabili si modalitatea de calcul a taxei de aderare pentru persoanele juridice precum si regulile ce sunt necesar a fi respectate in aceste situatii.
O zi buna,
Andras
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#1524 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 March 2015 - 11:19 PM

Vezi postareaxorg, la 06 March 2015 - 11:01 PM, a spus:

Conform discutiei telefonice pe care ati avut-o cu Andras(68min), aveti mai jos linckul de unde puteti descarca contractul de sponsorizare: https://www.aeromode...o/sponsorizare/

Dupa cum banuiam, s-ar parea ca mai simplu e sa devii sponsor decat membru, dar asta nu rezolva problema de fond, nu mareste numarul membrilor. Deci un sponsor nu trebuie sa treaca prin aceeasi procedura prin care trece un membru la inscriere.
Nu trebuie sa depuna formulare scanate, poza, si alte cacaturi. Asa este la noi...
O s-o fac pe mama (cea venita cu mamaliga la camp) sponsor ca e mai simplu (dar nu o sa figureze ca membru si nu o sa fie un numar pe o lista deci sa nu mai aud discutii ca sunt prea putini membri in ARA). Ceilalti indeplinesc conditiile sa fie membri si incerc sa-i inscriu tot eu. N-am nevoie de nici o scutire de taxa de inscriere pentru junior. Pana la urma o sa lupt indiferent de idealurile voastre nobile, ca ARA sa aiba cat mai multi membri si cat mai multi dintre ei sa plateasca taxa de inscriere si cotizatie anuala. Ca sa stie ce-i aia responsabilitate: Vrei ceva, platesti, ai platit ceva, trebuie sa stii ce obtii ce ai platit.
Si cu asta cred ca o sa iau o scurta pauza legat de subiect. Am ceva treburi de facut.

PS. Am uitat sa multumesc de link si de informatie.
Sponsorul fiind o persoana fizica, pot modifica documentul?

Adica imi pare absurd sa am de completat sediul social, cod fiscal, inregistrat la oficiul registrului comertului, numar, din,,, contul ... reprezentata de...
Hai sa-ti traduc daca tot esti purtator de cuvant al ARA ca si formularul asta este de cacao.

N-am experienta in contracte de sponsorizare, dar imi pare anormal ca sponsorul sa inghita precizarea:
"III. OBLIGATIILE PARTILOR3.1. Sponsorul se obliga sa nu urmareasca, direct sau indirect, directionarea activitatii beneficiarului."

Dupa cateva randuri urmeaza:
"IV. DURATA CONTRACTULUI

4.1. Sponsorizarea este unică şi va fi pusă la dispoziţia beneficiarului până la data de zz.ll.aaaa"
Daca fac o sponsorizare in bani, nu ma mai intereseaza acest aspect.

Ca sa nu fiu rautacios, m-ai trimis la un contract tip pentru firme. Te rog sa-mi dai un link pentru un model de contract de sponsorizare facut de o persoana fizica. Si daca nu pricepi diferenta, ARA poate obtine 50 lei prin contract de sponsorizare dar pierde un membru pe un simplu format A4, trimis o singura data.

PS. Indiferent de suma sponsorizata, regulamentul nu putea permite ca sponsorul sa devina si membru ARA? Macar onorific, dar sa poata fi inregistrat undeva ca membru... Scuze ca dau dovada de atata prostie, dar insist pe lipsa membrilor...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 March 2015 - 11:43 PM

0

#1525 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 March 2015 - 11:45 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 06 March 2015 - 01:22 AM, a spus:

Stimati Aeromodelisti,

Este necesar sa gasim urgent solutii commune in rezolvarea acestei probleme https://www.aeromode...rile-noastre-2/
In continuare asteptam propuneri de la dumneavoastra pe link-ul http://www.rhcforum....0972-propuneri/ sau pe adresa de e-mail info@aeromodelism.ro

Va multumesc,

Andras Babos

Stimati Aeromodelisti,

Va rog sa nu uitam de acest subiect important.

O zi buna,
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1526 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 March 2015 - 11:58 PM

Vezi postareaxorg, la 06 March 2015 - 11:01 PM, a spus:

Conform discutiei telefonice pe care ati avut-o cu Andras(68min), aveti mai jos linkul de unde puteti descarca contractul de sponsorizare: https://www.aeromode...o/sponsorizare/
Tot aici cererea de aderare cu noile mentiuni: https://www.aeromode...ere-de-aderare/

Sa ma ierte cel de sus, dar e din lac in put. Adica "Minorii cu vârsta mai mare de 10 ani pot adera la asociația noastră fără obligația de a plăti taxă de înscriere" Prin urmare, desi al meu are 8 ani nu pot sa-l inscriu in asociatie. Nu e asta o problema ca nu doresc sa-i incarc CV-ul cu activitati, dar vad ca orice ati face, nu sunteti in stare sa atrageti membri in asociatie. Si pe de alta parte, taxa de inscriere nu este mare (indiferent cum ai pune problema) si ar putea fi suportata de cel care inscrie juniorul. Ca o face din motive nobile, asa cum as face-o si eu daca as putea dar ma impiedica varsta.

Si ca tot ati adus in discutie conversatia telefonica cu domnul Andras, vreau sa-i multumesc pentru efortul personal de a lamuri problemele si va garantez ca a si reusit. Merita tot respectul nostru in tot ce face, doar ca nu poate intra in detalii pe forum. Si o sa profit si eu de acest lucru si o sa ma cert singur, pana ma linistesc...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 07 March 2015 - 12:02 AM

0

#1527 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2015 - 12:06 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 06 March 2015 - 11:17 PM, a spus:

Buna
La prima adunare generala voi pune problema inscrierii persoaneleor juridice fara interventia Adunarii Generale, pana atunci insa orice aderare a unei persoane juridice este necesar a fi votata in Adunarea Generala. Tot atunci vom stabili si modalitatea de calcul a taxei de aderare pentru persoanele juridice precum si regulile ce sunt necesar a fi respectate in aceste situatii.
O zi buna,
Andras

Ăsta a fost un răspuns diplomatic. Adică nimic pe lângă ceea ce ştiam. Aveţi în continuare nevoie de o aprobare pentru ceva care există deja legiferat în Statut.
Asta pune sub semnul întrebării multe aspecte ale activităţii şi mobilităţii ARA. Un Preşedinte cu un executiv care aşteaptă aprobări de la A.G. pentru lucruri deja stabilite ... . Pentru mine se traduce cam în felul următor : I. Chestia cu înscrierea persoanelor juridice, din statut, a fost o scăpare. Noi nu dorim aşa ceva, dar nu vă spunem nu. Vă va spune A.G. la recomandarea noastră."; :D II. Nu vreau ca preşedinte să-mi asum responsabilităţi în genul acesta. Nu cunosc consecinţele unei asemenea aderări, aşa că mai bine las A.G. să hotărască."

Voi vă daţi seama că sunteţi cel puţin amuzanţi ?

Mă opresc aici. Am discutat destul.
0

#1528 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 07 March 2015 - 12:20 AM

Pana raspunde la obiect Andrix iti mai zic eu vreo doua cuvinte. Nefiind in interior si necunoscand problemele, aceeasi impresie o am si eu, ca treburile incep sa se miste greu din cauza regulamentelor, ale hotararilor interne, ale statutului, ale sedintelor... In loc sa devina o institutie extrem de flexibila, o sa depaseasca FRMD-ul...Zic si eu, nu dau cu parul.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 07 March 2015 - 12:22 AM

0

#1529 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 07 March 2015 - 01:16 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 07 March 2015 - 12:06 AM, a spus:

Ăsta a fost un răspuns diplomatic. Adică nimic pe lângă ceea ce ştiam. Aveţi în continuare nevoie de o aprobare pentru ceva care există deja legiferat în Statut.
Asta pune sub semnul întrebării multe aspecte ale activităţii şi mobilităţii ARA. Un Preşedinte cu un executiv care aşteaptă aprobări de la A.G. pentru lucruri deja stabilite ... . Pentru mine se traduce cam în felul următor : I. Chestia cu înscrierea persoanelor juridice, din statut, a fost o scăpare. Noi nu dorim aşa ceva, dar nu vă spunem nu. Vă va spune A.G. la recomandarea noastră."; :D II. Nu vreau ca preşedinte să-mi asum responsabilităţi în genul acesta. Nu cunosc consecinţele unei asemenea aderări, aşa că mai bine las A.G. să hotărască."

Voi vă daţi seama că sunteţi cel puţin amuzanţi ?

Mă opresc aici. Am discutat destul.

Buna,

Ca lucrurile sa aiba continuitate va rog sa postati info necesare in legatura cu acest subiect in http://www.rhcforum....post__p__790717 si pe urma mai dezbatem subiectul.

Vip_Eol te rog sa ne acorzi ajutor in gestionarea acestui subiect si pe urma vom vedea care sunt pasii urmatori. Te rog confirma daca ne poti ajuta.

O zi buna,

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 07 March 2015 - 01:21 AM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1530 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 07 March 2015 - 03:28 AM

Nu trebuie sa spui nimic, cred ca toata lumea intelege ce faci. Nu cred ca as rezista fizic ca ma implic atat de mult.
Dar sincer, chiar este greu de inteles de ce lucrurile se pot hotara sau schimba atat de greu. Nu stiu cum este in zona voastra, dar pe aici daca stiu o persoana importanta (sa zicem ca-i sef de firma) si ma duc cu textul invatat cum ca a practica zborul ca pasiune cu avionasul in mana devine o activitate complicata pana la a fi ilegala, dar ca exista si oameni care vor sa normalizeze situatia, si ca exista o asociatie denumita ARA care are initiativa in domeniu si ar putea ajuta, garantez ca toti oamenii normalivor sprijini initiativa. Ca o paranteza, astapentru ca si euas merge sa discut cu cei care stiu ca au aeromodele sauau copii care folosesc asa ceva. Dar asta-i problema de marketing.

Omul imi spune: e corect ce spui, da-mi hartia s-o semnez si contul in care sa trimit banii.
Poate s-ar bucura mai sa foloseasca numele firmei, sau poate vrea numele lui de familie. Dar nu-mi este usor sa-i spun, ca are de semnat o hartie (o completez eu inainte cu datele lui), ca trebuie sa-i fac o poza si ca are de platit niste bani dupa ce primeste oarece mail.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 07 March 2015 - 03:28 AM

0

#1531 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 07 March 2015 - 08:05 AM

In loc de toata polologhia asta interminabila n-ar fi mai simplu sa se faca inscrierea doar printr-un mail si atat?
Cred ca A.R.A. se pierde in detalii si birocratie in loc sa se concentreze asupra scopului in sine.
OK, pot sa rup 5 minute sa comletez un formular on-line, inca 5 sa transfer cotizatia (PayPal, anyone?) dar toata procedura cu printeaza, scaneaza, editeaza, etc e demna de administratia financiara, nu stiu pe cati veti convinge! E totusi secolul 21!
0

#1532 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 07 March 2015 - 08:37 AM

Domnilor, vrem reguli complicate de zbor, dar nu putem urma o regula simpla de inscriere?
Si pe mine ma omoara birocratia de care ma lovesc la tot pasul, si eu urasc hartiile multe cu semnaturi si stampile nenumarate, dar de aici si pana la a arunca in aer o amarata de procedura de inscriere mi se pare cam mult. Nu sunt membru ARA (inca) din motive personale, dar discutia asta interminabila despre amaratul ala de formular m-a convins sa ma inscriu. Macar sa vad si eu ce e atat de greu incat plange lumea pe aici.
Cred ca ARA are acum alte treburi mai importante de facut decat sa "bibileasca" la niste hartii. De exemplu, ARA ar trebui (dupa parerea mea) sa-si defineasca "domeniul de aplicare" mai bine. De ce spun asta? Pentru ca dl. Xorg a spus ceva mai sus un lucru care nu mi-a sunat prea bine, precum ca "numai membrii ARA"......... Pai nu ziceam la prima intalnire la Brasov ca ARA reprezinta toti aeromodelistii din Romania? De aceea zic ca ar trebui stabilit clar "domeniul de aplicare". Reprezinta sau nu toti aeromodelistii? Sau numai pe membrii sai?
Concluzie: atentie, domnilor, la cuvintele utilizate si sensul lor.
Acum ma apuc sa ma inscriu. Intrebare: daca vreau sa platesc mai mult decat cei 50 lei, cum fac? Adica as plati taxa de inscriere + ceva.
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#1533 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 07 March 2015 - 08:38 AM

Vezi postareaGarett, la 07 March 2015 - 08:05 AM, a spus:

In loc de toata polologhia asta interminabila n-ar fi mai simplu sa se faca inscrierea doar printr-un mail si atat?
Cred ca A.R.A. se pierde in detalii si birocratie in loc sa se concentreze asupra scopului in sine.
OK, pot sa rup 5 minute sa comletez un formular on-line, inca 5 sa transfer cotizatia (PayPal, anyone?) dar toata procedura cu printeaza, scaneaza, editeaza, etc e demna de administratia financiara, nu stiu pe cati veti convinge! E totusi secolul 21!

Buna,

Am mai mentionat ca se lucreaza la o pagina web noua care sa includa si inregistrarea online. Acest lucru am dorit sa il fac inainte de a incepe inregistrarea membrilor dar nu am avut suportul necesar desi am avut facut un caiet de sarcini destul de clar. In momentul in care ara a fost infintata dorinta multora a fost sa facem asap inregistrarea membrilor de atunci pana in prezent cei care mi-au promis ca ma ajuta nu au reusit sa finalizeze pagina web. Ca urmare voi plati o firma sa faca acest lucru si am promisiunea ca in aprox o luna va fi finalizata.
Nu le putem avea pe toate deodata. Ce sa zic eu ca am luat fiecare cerer la aprobare pus in excel verificat daca sa facut plata in cont etc. imi iau foarte mult aceste lucruri dar in prezent asta e situatia. Si eu imi doresc sa mearga totul automatizat si mi-am dorit foarte mult sa am toata platforma pregatita inainte ca asociatia sa se infinteze, dar cand e vorba de voluntariat nu toti acorda prioritate maxima.
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1534 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 07 March 2015 - 08:44 AM

Andras, ai mesageria plina si vreau sa-ti scriu, te rog.
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#1535 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2015 - 10:38 AM

Vezi postareaRower, la 07 March 2015 - 08:37 AM, a spus:

Domnilor, vrem reguli complicate de zbor...

Nu prea! Daca vroiam reguli complicate făceam direct scoala de pilotaj! ;)
Tot ce vrem, sau ma rog, ce vreau eu, este sa inalt o "morisca" avand o camera agătata de ea.
Dpmdv reglementarea exagerată tine strict de mentalitatea "Petre, fa-te ca muncesti!" sau, mai aplicat, "un nebun arunca o piatra in balta si o suta de întelepti se chinuie sa o scoata"! Un ordin prostesc, facut de niste tiriplici numiti politic, fara vreun habar despre problema in sine a dus la o mie si una de complicatii inutile! Una dintre el fiind inclusiv completarea unui formular.

Aceasta postare a fost editata de Garett: 07 March 2015 - 10:39 AM

0

#1536 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 07 March 2015 - 10:45 AM

Ok, daca tu simti ca ai avea libertatea sa faci asta intr-un parc sau pe o strada, imi acorzi si mie libertatea sa ti-l dau jos ?
Because... we can !
... cu picioarele pe pamant ...
0

#1537 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2015 - 11:07 AM

Right! Replicile de genul asta si atitudinea de "lup moralist atoatestiutor hollier than thou ma fac sa fiu foarte rezervat vis-a-vis de potentialul succes al A.R.A. Se pare ca principala preocupare a unora este doar sa-si arate muschii, eu unul as fi reticent sa-mi pun la dispozitie datele personale in acest context, nu de alta dar as risca sa ma trezesc interpelat din prea mult "spirit civic" exercitat de unii...
0

#1538 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2015 - 11:20 AM

Vezi postareaRower, la 07 March 2015 - 08:37 AM, a spus:

...... De exemplu, ARA ar trebui (dupa parerea mea) sa-si defineasca "domeniul de aplicare" mai bine. De ce spun asta? Pentru ca dl. Xorg a spus ceva mai sus un lucru care nu mi-a sunat prea bine, precum ca "numai membrii ARA"......... Pai nu ziceam la prima intalnire la Brasov ca ARA reprezinta toti aeromodelistii din Romania? De aceea zic ca ar trebui stabilit clar "domeniul de aplicare". Reprezinta sau nu toti aeromodelistii? Sau numai pe membrii sai?
Concluzie: atentie, domnilor, la cuvintele utilizate si sensul lor.
Acum ma apuc sa ma inscriu. Intrebare: daca vreau sa platesc mai mult decat cei 50 lei, cum fac? Adica as plati taxa de inscriere + ceva.

ARA poate nominaliza si desemna unele responsabilitati in scopul derulari acordurilor pe care le va semna doar propriilor membrii. In cazul de fata pot folosi zonele CTR/TMA ce vor activate/dezactivate de persoanele nominalizate prin acordul ARA si alti modelisti, dar in lipsa calitatii de membru ARA, acestia nu pot fi nominalizati din partea ARA ca persoane imputernicite cu unele responsabilitati in temeiul acordurilor la care ARA este semnatara.
0

#1539 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1143
  • Inregistrat: 08-May 08
  • Interests:CNC , motociclism , aviatie
    comerciala , grafica 3D .

Postat 07 March 2015 - 04:17 PM

Daca A.R.A. reuseste sa negocieze cu autoritatea niste zone clare , delimitate geografic si pe verticala corect , atunci activarea / dezactivarea acestora
se poate face doar de catre A.R.A. , in urma unei cereri standard si a emiterii unui mesaj NOTAM , cu referinte clare ( trimitere la AIP / aeronautical information
publication ) , si nu de catre un membru al ARA , chiar daca ar avea delegata aceasta sarcina . Evident ca o persoana anume se va ocupa de de aceste demersuri legale ,
persoana care este membru ARA , dar o va face in numele institutiei , nu in nume propriu .

Calitatea de membru ARA o sa-ti aduca o serie de obligatii , pe langa eventualele avantaje legate strict de activitatea specifica . Aceste obligatii vor tine de
respectarea unor anumite reglementari / regulamente / proceduri pe care ARA va trebui sa le accepte din partea autoritatii aeronautice . Mie mi se pare destul de
corect ca ARA sa posede o baza de date cuprinzatoare in care sa fie trecuti membrii ei , cu toate datele necesare . Un demers de amplitudinea celui pe care doreste
sa-l faca ARA implica asumarea unor responsabilitati , nu numai distractia pe camp ... Sa avem pardon , dar domeniul asta al sigurantei zborurilor este extrem de
delicat , si nu poate fi tratat cu superficialitate ... Este de dorit ca membrii ARA sa posede un anumit nivel de etica si moralitate , cat si bun simt .

De asemenea , este foarte indicat ca atunci cand echipa ARA merge la eventuale negocieri cu autoritatea ( Romatsa sau AACR-ul ) , sa fie extrem de bine pregatita din
punct de vedere al cunoasterii aprofundate a legii , regulamentelor si reglementarilor in vigoare . Asta inseamna prezentarea unei harti a locatiilor de zbor foarte
clare si bine definite , prezentarea asociatiei , a obiectivelor , statutului acesteia , inclusiv a calitatii membrilor ... faptul ca exista o baza de date bine
pusa la punct , care include si o serie de informatii personale , nu va fi decat in avantajul organizatiei ... nu vad de ce ar trebui sa ingrijoreze ideea ca o organizatie
bine pusa la punct are in posesie si asemenea informatii , sa zicem , confidentiale ... asta inseamna ca membrii acestei organizatii nu au nimic de ascuns , si sunt
de acord sa-si asume responsabilitatea actiunilor lor , sub incidenta legii .

Personal , consider ca ARA ar trebui sa reprezinte aeromodelismul in sine , ca obiect de activitate ... Toti aeromodelistii
care inteleg si respecta acest lucru ar trebui sa se inscrie in asociatie , macar pentru sustinerea acesteia . Fiecare ar trebui sa-si aduca o contributie cat de mica pentru
realizarea acestui proiect , asa mi se pare etic si moral . Nu-i usor pentru o mana de oameni sa faca tot , ar trebui macar sustinuti moral , daca nu si financiar .

cheers.

Aceasta postare a fost editata de katran: 07 March 2015 - 04:18 PM

0

#1540 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1143
  • Inregistrat: 08-May 08
  • Interests:CNC , motociclism , aviatie
    comerciala , grafica 3D .

Postat 07 March 2015 - 05:14 PM

Late edit :

Eu nu sunt aeromodelist ... hobby-ul meu este constructia de masini CNC . Dar intamplator , sunt destul de familiarizat cu anumite aspecte care
intereseaza comunitatea aero . In limita timpului liber disponibil si a priceperii mele , sunt bucuros sa incerc macar sa ajut , atat cat pot .
Ma refer in special la intelegerea corecta a hartilor de navigatie aeriana , a reglementarilor aeronautice in vigoare , etc .

Am avut o discutie telefonica de principiu cu Dl. Iorga , speram sa concretizam ceva in cel mai scurt timp , la nivel de localizare corecta
a locatiilor de zbor , a eventualelor probleme aparute si rezolvarea acestora .

Aceasta postare a fost editata de katran: 07 March 2015 - 05:15 PM

0

#1541 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 07 March 2015 - 05:49 PM

Admir pe Andras ca mai continua demersurile si citeste si scrie aici. Domniilor doriti se faceti ceva pentru hobbyul vostru sau toata vorbaraia are doar senzul bruiaj?
Eu in locul lui Andras asi fi dat sarcina mai departe unui atotstiutor din care aici exista foarte multi, mai ales cei care revin cu idei despre care a fost discutia acum un an deja,
E foarte obositor se citesti unele texte de omeni care intrun rind parca fac suport si in urmatorul vorbesc invers, pe dos, cei care nu stiu ce vor, sau nu vor sa se exprima parerea intrun fel ca se nu cumva pot fi fixat la un DA neconditionat.
Viata poate fi mai simplu daca o data te hotaresti.. Eu unul nici numai asi fi scris vreun cuvint cuiva care tot se invirte si nu vrea in ruptu capului sa faca o hotariire. Arata deja ca si bruiaj.
Si discutiilie imprjurul statutului deasemenea. Hilar. Statutul a fost discutat, au existat juristi care au editat o si lafel, poti adera sau nu. Simplu. Daca esti membru poate gasesti aliati si la o adunare generala poti vota o schimbare. E ca si in politica, dac nu te bagi si daca nu esti disponibil se ei o sarcina in brate, nu o se ai influenta.
Nu poti veni cu idea ca, "daca schimbati statut" ca "daca schimbati formularul" ca "daca nu va trebuie numele meu sau idenditate", etc. Absurdistan. Caragiale live.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 07 March 2015 - 05:51 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#1542 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2015 - 06:01 PM

Vezi postareakatran, la 07 March 2015 - 04:17 PM, a spus:

....

Personal , consider ca ARA ar trebui sa reprezinte aeromodelismul in sine , ca obiect de activitate ... Toti aeromodelistii
care inteleg si respecta acest lucru ar trebui sa se inscrie in asociatie , macar pentru sustinerea acesteia . Fiecare ar trebui sa-si aduca o contributie cat de mica pentru
realizarea acestui proiect , asa mi se pare etic si moral . Nu-i usor pentru o mana de oameni sa faca tot , ar trebui macar sustinuti moral , daca nu si financiar .

cheers.

Cam asa ar fi dorit si este intentia de la inceput. Doar ca multi nici nu inteleg din ce cauza este nevoie o harmonizare cu alte activitati aeriene si mai exista si cei care mentin idea de genul "nu ma conformez, fac ce vreau" Dupa parerea mea genul asta de zburator e fix cel de care a pornit toata problema.
In 2001 cind am zis ca trebuie se facem si in Romania un club national, omeni imi au riz in fata, ca " la noi nu este nevoie" si "pentru ce".Acum chiar este nevoie si nici in momentul asta nu se poate de cit cu foarte mare efort.
Ce ma bucure totusi este ca omeni din adminstratie se pare sint mai cooperativi de cit cei care nu vor se vada administrati hobbyul lor.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 07 March 2015 - 06:02 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#1543 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2015 - 06:04 PM

Mai rau, cei carcotasi, vazand ca vor fi administrati oricum, refuza si se aiba vreo influenta la viitorul hobbyul lor. Complet ilogic.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1544 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2015 - 06:22 PM

Cu tot respectul pentru cei de la A.R.A. influenta lor asupra hobby-ului s-ar putea sa fie mai degraba negativa, dandu-le idei si acordand "autoritatilor" mai multa importanta decat ar fi cazul, cu tot felul de zone segregate, nesegregate, NOTAM-uri si alte nebunii! O sa se ajunga sa se ceara permisiunea turnului pentru pornirea motoarelor, ca in cazul avioanelor reale!
In fond vorbim despre niste jucarii, care ar trebui tratate ca atare, si insistat pe ideea de a nu le trata drept altceva. Nu stiu cati ati observat dar magazinele sunt pline de elicoptere, la preturi chiar modice. Cate persoane care le cumpara credeti ca isi pun problema de culoare de zbor, no fly areas sau mai stiu eu ce? Cati au auzit macar de A.R.A.?
Apropo de zonele astea: de curiozitate, cand se inalta sute de lampioane pe la diverse festivaluri emite cineva NOTAM-uri?
Banuiesc ca e chiar de senzatie sa aspiri un lampion in motor!
0

#1545 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2109
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 07 March 2015 - 06:59 PM

Si pana acum au existat "NOTAM-uri", la nivel neoficial. Nici un om sanatos nu si-a permis sa zboare vreun aeromodel de capul lui in preajma vreunui aerodrom, fara instiintarea si acordul diriguitorilor de acolo. Si eu, desi sunt nou in domeniul aeromodelismului, am procedat asa cand a fost cazul. Am mai dat replici pe acest subiect. ESTE nevoie de instiintare si acord din partea celor responsabili daca nu vrem necazuri. Si nu ma refer la legi, hartii, sanctiuni, ci la pericolul fizic reprezentat de modelele noastre in aer. Nu este moft, este NECESITATE. Si nu concep sa fim toti pedepsiti pentru cei cu deviza de viata "c-asa vrea muschii mei". TREBUIE sa existe si reguli. Au fost si pana acum, chiar daca neoficial, altfel cred ca astazi faceam in Romania doar avioane din foile caietelor de scoala!
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#1546 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2015 - 09:34 PM

Vezi postareaGarett, la 07 March 2015 - 06:22 PM, a spus:

Cu tot respectul pentru cei de la A.R.A. influenta lor asupra hobby-ului s-ar putea sa fie mai degraba negativa, dandu-le idei si acordand "autoritatilor" mai multa importanta decat ar fi cazul, cu tot felul de zone segregate, nesegregate, NOTAM-uri si alte nebunii! O sa se ajunga sa se ceara permisiunea turnului pentru pornirea motoarelor, ca in cazul avioanelor reale!
In fond vorbim despre niste jucarii, care ar trebui tratate ca atare, si insistat pe ideea de a nu le trata drept altceva. Nu stiu cati ati observat dar magazinele sunt pline de elicoptere, la preturi chiar modice. Cate persoane care le cumpara credeti ca isi pun problema de culoare de zbor, no fly areas sau mai stiu eu ce? Cati au auzit macar de A.R.A.?
Apropo de zonele astea: de curiozitate, cand se inalta sute de lampioane pe la diverse festivaluri emite cineva NOTAM-uri?
Banuiesc ca e chiar de senzatie sa aspiri un lampion in motor!

Lucrurile nu sunt inca corect intelese.
Discutiile de aici sunt despre zonele supuse controlului de trafic aerian, zonele CTR / TMA. Zonele de spatiu G nu fac obiectul acestor discutii, cel putin nu inca. Jucarii sau nu, nu ai ce cauta cu ele in spatiul controlat al unui aeroport fara sa te supui unor reguli. Cea ce se doreste este sa stabilim zone de zbor si in astfel de spatii, unde cel mai probabil vom putea cere chiar si plafoane superioare celor 150m permisi in spatiile de tip G. Conditia pentru aceste zone a fost extrem de simpla sa fie declarate si activate, adica sa spui cand vrei sa zbori si cand ai terminat. Discutam totusi despre zone dedicate activitatilor aviatiei mari. Ne permit si nou sa le folosim, atat timp cat respectam niste regului clare. Daca nu ne convine ne strangem jucariile si plecam, este normal pana la urma cand intrii in casa cuiva sa respecti regulile casei, altfel nu poti fi bine venit. In alta ordine de idei nu este tocmai o idee inspirta sa spui autoritaile ca aeromodelele sunt niste jucarii, in timp ce-ti doresti cresterea actualei limite de greutate peste Kilogramul specificat de ordinul 8.
0

#1547 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2015 - 11:51 PM

Sunt tare curios câţi din cei 50 (Comment Babos Andras Sandor: suntem 124 de membri nu 50 vezi https://www.aeromodelism.ro/membri/ ) de membri fac efectiv ceva. După câte observ până şi simpla declarare a unui teren de zbor se lasă aşteptată. Ce e aşa complicat şi ce vă tot codiţi ? Nu le declaraţi, nu vor fi înregistrate. Nu apar pe hărţile oficiale, poţi fi şi Scaraoschi că tot eşti ars dacă eşti prins.
Mulţumesc Irbc, băiat super fain. L-am rugat să pună el, pe site-ul ARA, coordonatele noastre de zbor. El este membru ARA, noi încă nu din motive care ţin de ... am mai scris despre asta.
După câte se pare sunt doar câteva persoane care se zbat să facă ceva, în frunte cu Andras. Culmea, se primeşte sprijin mai mult din afară decât din interior.
Ştiţi povestea cu Măgarul şi încărcarea samarului ? Aşteptaţi să îngenuncheze "Măgarul" să puteţi să spuneţi că el e de vină pentru încă un eventual eşec tipic naţiei noastre ?

P.S. Mister Garett, poţi face ceea ce-ţi doreşti în zonele de care spui şi fără să fii pe vreo hartă, cu condiţia să cunoşti măsurile de siguranţă obligatorii pentru acest domeniu. Ca exemplu, cu o celulă de LiPo poţi da foc la o pădure.
Am şi o rugăminte. Nu mai intercala expresii în limba engleză, sau a altor naţii. Personal cunosc foarte bine engleza şi nu numai. E păcat ! Limba noastră e foarte bogată şi expresivă, iar literatura noastră e cât se poate de edificatoare dacă doreşti să preiei expresii. Ar ajunge numai opera lui Caragiale pentru ceea ce se scrie pe aici. (Valabil şi pentru ceilalţi care au tendinţa să exagereze în privinţa asta. De v-ar lovi "grebla" să vă vină "limba" la loc. :D

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 08 March 2015 - 04:53 PM

0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Ultima »