Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#1578 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 15 March 2015 - 11:21 PM

Am gasit ceva interesant pe net http://www.bihon.ro/...salonta/1445061 (Cupa Mondială şi CN de aeromodelism, la Salonta poza cu aeromodelul meu extra cu motor de 100 cm cubi) :) Nici nu am fost acolo :)

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 15 March 2015 - 11:21 PM

Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#1579 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 16 March 2015 - 10:52 AM

Dupa cum stiti sunt incepute o serie de discutii cu Romatsa in privinta rezervarii/declararii unor zone de zbor pentru aeromodelism in interiorul spatiilor aeriene cu trafic controlat, respectiv zonele CTR si TMA. Asa cum am mai spus, se doreste finalizarea rapida a viitorului TMA Napoc si avem putin timp la dispozitie pentru a rezerva zone destinate aeromodelismului in interiorul acestui TMA. Dupa cum se poate observa pe aceasta harta in Google Earth: https://www.aeromode...r/TMA_NAPOC.kmz , TMA-ul Napoc ocupa o buna parte din centrul tarii si consider ca ar fi necesar acum un efort din partea noastra pentru identificarea si declararea zonelor pe care dorim sa le folosim in zona acestui TMA. Aici instructiuni privind declararea zonelor: https://www.aeromode...otocol-romatsa/
0

#1580 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 16 March 2015 - 11:23 AM

Pentru cei carora le sunt neclari termenii...
http://en.wikipedia....al_control_area

Ma intreb cine a decis aceasta acoperire... este mai mare decat TMA-ul londonez care are trafic de zeci de ori mai aglomerat... acum incep si eu sa aberez, chiar trebuie sa suportam toate deciziile luate de unii a caror competenta este contestata din ce in ce mai mult ?

Aveti atasate cele doua zone, judecati singuri...

Nu cred ca vreti sa pun si lista cu cate SUTE de cluburi aero sunt in zona londoneza, credeti ca au trecut prin procesul acesta de inregistrare ?

Fisiere atasate

• Fisier atasat  tma2.JPG (359.48K)
    Number of downloads: 33

... cu picioarele pe pamant ...
0

#1581 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2109
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 16 March 2015 - 11:42 AM

Renato, priveste problema ca un militar in contextul international actual si cred ca vei gasi si ratiunea acestei decizii. Nu ne place, n-are legatura cu noi si exista bunavointa in ceea ce ne priveste. Daca nu ne prezentam cum se cuvine doleantele, esecul demersului nostru este doar din vina noastra. :drinks:
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#1582 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2015 - 11:47 AM

Nu o vad deloc in acel context, dar nu as vrea sa fabulez pe tema asta... au spus destul in presa sindicatele de la Romatsa zilele astea...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 16 March 2015 - 11:48 AM

0

#1583 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2015 - 11:50 AM

Au spus, dar buba e veche. Acum se face ceva acolo pentru ca TREBUIE in acest moment. N-am idee cat de bine si de rational se va face ceva acolo.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1584 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2015 - 11:26 PM

Incepem sa fim privilegiati cu Ord.8... inca mai putem, atat cat putem...

http://www.thenation...ed-in-abu-dhabi
0

#1585 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 March 2015 - 03:54 AM

Un fel de usurare contra vantului... Interdictia nu rezolva nimic. Daca cineva doreste sa faca ilegalitati nu va tine cont de lege. Tehnologia exista si este la indemana tuturor, fapt incontestabil care poate fi omis doar prin metodele strutului. Am mai dat exemplul prohibitiei care a dat-o in bara din motive similare. Orice astfel de intiativa este din start sortita esecului. Doar niste reguli care sa armonizeze interesele partilor pot fi o solutie viabila.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1586 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 March 2015 - 09:44 AM

Interesant ce suprapunere de timing... cum suntem noi acum cu morcovul sa facem sa dregem cat mai repede cu lista de terenuri, tma-uri, napoace... si in state se pregateste o "regulare" si avocatii lor cauta sa gaseasca cusururi in tot ce pregateste FAA.

Aveti atasat un document in acest sens, poate sunt idei utile si pentru ARA.
0

#1587 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 17 March 2015 - 09:03 PM

Din documentul FAA poti deduce ca vor se reglementeze aeromodelismul lafel ca si aviatia mare si ca telemetria va fi obligatorie si prin logare de zboruri se va controla iactivitatea modelistiilor dupa caz. Nu imi place deloc atitudine cum administratia publica, nu doar in SUA se comporta ca si proprietar aerului. Urmeaza taxa pe respirare.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1588 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1829
  • Inregistrat: 05-February 09
  • Interests:Planoare RC din 2016 - prezent
    Paramotoare RC din 2007 - 2014.

Postat 19 March 2015 - 10:39 AM

Oare daca zburam in pesteri mai deranjam pe cineva ? http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

http://www.mediafax....-video-14006665
Aterizari fericite !

PopaD
0

#1589 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 19 March 2015 - 10:51 AM

Vezi postareapopad, la 19 March 2015 - 10:39 AM, a spus:

Oare daca zburam in pesteri mai deranjam pe cineva ? http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

http://www.mediafax....-video-14006665

Păi deja mai zburăm şi prin saline şi prin săli de sport. :rolleyes:
URA şi la zbor fofezelor !
0

#1590 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 19 March 2015 - 11:00 AM

Vezi postareawabo1, la 17 March 2015 - 09:03 PM, a spus:

Din documentul FAA poti deduce ca vor se reglementeze aeromodelismul lafel ca si aviatia mare si ca telemetria va fi obligatorie si prin logare de zboruri se va controla iactivitatea modelistiilor dupa caz. Nu imi place deloc atitudine cum administratia publica, nu doar in SUA se comporta ca si proprietar aerului. Urmeaza taxa pe respirare.

Asa cum avem IMEI unic la telefoane indiferent de cartela sau retea, avem GU-ID (serie-antet la pachetele de date) unic la fiecare modul de emisie in 2.4. Trebuie doar ca ei sa se organizeze, sa le inregistreze, ca sa poata folosi informatia. Noi ne-am conformat de mult.
0

#1591 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2015 - 11:17 AM

Vand (pe bani buni :D ) module Futaba sau Frsky matrashite cu GUID zero :D lol
0

#1592 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2015 - 12:57 PM

Gata ! Mutăm discuţia aici că e locul care permite. Lăsăm subiectul cu ROMATSA doar pentru discuţiile specifice. :rolleyes:
După câte observ, cam toţi facem o mică confuzie. Trebuie să fim realişti şi să separăm nuanţele.
Aeromodelismul, în accepţiunea FAI şi FRMd nu are probleme (deocamdată). La cei legitimaţi FRMd nici nu s-a pus problema vreodată să fie refuzaţi, sau împiedicaţi să zboare indiferent că se efectua un simplu antrenament, sau o ieşire de plăcere pe care noi o numeam tot antrenament. Cine să stea să verifice că nu e antrenament ? Nici nu şi-ar fi putut da seama.
Aeromodelismul de plăcere (al celor neînregimentaţi FRMd), al găştilor de pe terenurile virane - cum îl numea Renato, nici el nu a avut de suferit atâta vreme cât terenul respectiv nu era în imediata apropiere a unui aerodrom. Posibil să fi existat ceva probleme cu vecinii datorate zgomotului motoarelor termice, dar astea ar fi fost nimicuri rezolvabile amiabil.
Nu pot să nu le dau dreptate unora dintre dumneavoastră care au fost interpelaţi agresiv şi grosolan de către membri FRMd şi nu au fost lăsaţi să zboare (cazul povestit de GigiGl). În opinia mea o asemenea manifestare e regretabilă şi nu onorează pe nimeni.
De fapt toate problemele noastre au apărut odată cu dezvoltarea explozivă a tehnologiei dronelor, care au devenit comerciale şi extrem de accesibile, cumulat cu faptul că această accesibilitate a dat posibilitatea multor persoane să achiziţioneze acest gen de aparatură. Nu ar fi fost nimic rău în asta, dacă în pădure nu ar exista uscături. Din păcate suntem judecaţi după crengile strâmbe şi/sau uscate (asta nu se întâmplă numai în România). Dacă până acum preţurile erau oarecum prohibitive şi cei care achiziţionau aşa ceva erau adevăraţii pasionaţi, oameni responsabili, sau la extrema cealaltă "teroriştii" care oricum sunt ştiuţi şi urmăriţi permanent, acum orice "copil iresponsabil" poate cumpăra, se poate juca, poate să facă pe grozavul cu ce poate face el cu drona lui, lucru care ne dăunează. Acelaşi lucru şi la zborul FPV unde chiar sunt de părere că este necesară o pregătire mai amănunţită şi coordonare obligatorie cu CTR-urile, fiind vorba de zbor la înălţimi mai mari şi dincolo de raza vizuală a operatorului.

Nu este o surpriză că un profesionist (cel menţionat de Renato) a fost mirat de deschiderea celor de la ROMATSA. Chiar dacă nu sunt la fel de profesionist, atitudinea celor de la ROMATSA a fost la fel de surprinzătoare şi pentru mine, mai ales că ştiu şi văd cam în ce direcţie se îndreaptă tratarea subiectului în toată lumea. Mi-am pus întrebarea cum de e posibil ca noi să devenim o insuliţă care nu se înscrie perfect în trend-ul internaţional având în vedere că în privinţa domeniului aeronautic am fost mereu "mai catolici decât Papa".
E clar cel puţin un lucru. Oficialităţile ştiu că fenomenul, indiferent de legislaţie, este în mare parte necontrolabil cel puţin pe teritoriul ţării datorită lipsei acute de resurse şi amplorii pe care îl poate lua. Probabil că soluţia lor a fost de a încerca să controleze ce se poate controla, adică cel puţin membrii FRMd şi ARA. Dilema mea se referă la ceea ce va urma să se întâmple dacă cineva "va călca strâmb". Mi-e teamă că toate se vor sparge în capul nostru (şansele să se întâmple asta sunt destul de mari). Dacă pe cei din conducerea FRMd "îi doare la bască" pentru că sunt oarecum acoperiţi, rămân de sacrificiu cei din ARA. Teama mea e că cei sacrificaţi vor fi cei câţiva care se zbat să rezolve aceste probleme şi în final nu vor avea o susţinere solidară din partea întregii organizaţii, adică exact obiceiul nostru de a ne da deoparte când arde prea tare. Din păcate am ceva experienţă neplăcută în domeniul acesta. Eşti mandatat să discuţi ceva, eşti împins, rugat, o faci, rezolvi situaţia, dar în momentul în care apar probleme, tot suportul pe care te bazai, tot "spatele" pe care credeai că îl ai dispare ca un fum.

Discuţiile privitoare la înscrierea în ARA (la mine) cam trenează atât din motive obiective, cât şi din ceva motive subiective. Aşa merg lucrurile la noi. Dacă nu pleci în trombă când ai ocazia, pe urmă totul se urneşte mai greu. Probabil că pe săptămâna viitoare o să fac individual demersurile pentru înscrierea în ARA.

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 19 March 2015 - 12:58 PM

0

#1593 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1143
  • Inregistrat: 08-May 08
  • Interests:CNC , motociclism , aviatie
    comerciala , grafica 3D .

Postat 19 March 2015 - 01:44 PM

Vezi postarearenatoa, la 16 March 2015 - 11:23 AM, a spus:

Ma intreb cine a decis aceasta acoperire... este mai mare decat TMA-ul londonez care are trafic de zeci de ori mai aglomerat... acum incep si eu sa aberez, chiar trebuie sa suportam toate deciziile luate de unii a caror competenta este contestata din ce in ce mai mult ?

Aveti atasate cele doua zone, judecati singuri...

Ha ...poze din flightradar ... zero barat , dragul meu barbat !!! Daca vrei niste poze reale , o sa urc eu cateva ... poate te lamuresti .
Deciziile se iau la alt nivel , nu unde trebuie ... crezi ca mie-mi convine cum arata prostia aia de TMA de la Cluj ? Absolut deloc ... dar pe mine ma
afecteaza non-stop , nu doar cand vreau sa zbor un aeromodel ... Da' zicea cineva sa privesti problema si altfel ... ai idee cati militari zboara p-acolo ?
Mai ales de cand au venit si americanii cu tartaretele lor ... Plus ca vorbim de 3 aerodromuri , Cluj , Sibiu si Tg. Mures , aria de acoperire trebuie
sa acopere tot ... Da' n-o sa vedeti voi prea curand TMA-ul de la Cluj in functiune ... mai dureaza cel putin 1 an . Stiu sigur .
0

#1594 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1143
  • Inregistrat: 08-May 08
  • Interests:CNC , motociclism , aviatie
    comerciala , grafica 3D .

Postat 19 March 2015 - 01:47 PM

Vezi postarearenatoa, la 16 March 2015 - 11:47 AM, a spus:

Nu o vad deloc in acel context, dar nu as vrea sa fabulez pe tema asta... au spus destul in presa sindicatele de la Romatsa zilele astea...

Chiar te rog sa nu fabulezi ... daca vrei , pur si simplu intreaba-ma pe mine , si-ti raspund ... in masura in care pot .

Thanks .
0

#1595 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 19 March 2015 - 01:55 PM

Desi citesc zilnic acest forum ( pentru ca e foarte distractiv), ma bag rar in discutie. Am doar niste mici observatii:
1. Domnule ViP_Eol, nu va cunosc dar sunt convins ca sunteti o autoritate in materie. Totusi, consider ca viata e prea scurta pentru a va citi postarile exagerat de lungi.
2. A mai iesit cineva la zbor in ultimul an ? Sau teroarea Ordinului 8 a speriat pe toata lumea ?
3. Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca ar disparea Ordinul 8 sau alte restrictii pentru aeromeodelisti, ar fi nenorocire, nu ? Oare ce se va mai discuta pe acest forum atunci, ca doar despre constructii de aeromodele, despre zburatul lor, etc, nu se mai poarta de multa vreme.
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#1596 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2396
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 19 March 2015 - 03:17 PM

Vezi postareamisumat, la 19 March 2015 - 01:55 PM, a spus:

Desi citesc zilnic acest forum ( pentru ca e foarte distractiv), ma bag rar in discutie. Am doar niste mici observatii:
1. Domnule ViP_Eol, nu va cunosc dar sunt convins ca sunteti o autoritate in materie. Totusi, consider ca viata e prea scurta pentru a va citi postarile exagerat de lungi.
2. A mai iesit cineva la zbor in ultimul an ? Sau teroarea Ordinului 8 a speriat pe toata lumea ?
3. Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca ar disparea Ordinul 8 sau alte restrictii pentru aeromeodelisti, ar fi nenorocire, nu ? Oare ce se va mai discuta pe acest forum atunci, ca doar despre constructii de aeromodele, despre zburatul lor, etc, nu se mai poarta de multa vreme.

Mihai,
mult adevar in ceea ce spui... :drinks:
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#1597 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2015 - 03:19 PM

Deschiderea celor din aviatia mare fata de noi, cei mai mici apare in primul rand datorita faptului ca foarte multi dintre cei care activeaza in Liga Mare a zborului au trecut odata (si unii inca au ramas) pe Strada Aeromodelismului. Nu in ultimul rand, ei stiu foarte bine ca aeromodelismul este o scoala nepretuita in pregatirea de altfel foarte complexa a viitorilor piloti, controlori, mecanici... din aviatia mare. Eu nu sunt de loc mirat de intelegerea dumnealor fata de problemele noastre. Mirarea mea provine de la faptul ca noi nu putem sa ne ridicam la nivelul de asteptare al dumnealor. Poate ar ajuta pentru intelegerea seriozitatii problemei zborului sa urmariti seria de emisiuni TV "Dezastre in aer", sa vedeti la ce catastrofe pot duce niste lucruri aparent lipsite de orice importanta. Poate in acest mod vom reusi sa acordam atentia cuvenita problemei. De altfel cred ca Ordinul 8 a avut ca dar mai mult punerea in discutie a problemei zborului in siguranta, decat interzicerea lui.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1598 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 19 March 2015 - 03:48 PM

Vezi postareaGigiGL, la 19 March 2015 - 03:19 PM, a spus:

Deschiderea celor din aviatia mare fata de noi, cei mai mici apare in primul rand datorita faptului ca foarte multi dintre cei care activeaza in Liga Mare a zborului au trecut odata (si unii inca au ramas) pe Strada Aeromodelismului. Nu in ultimul rand, ei stiu foarte bine ca aeromodelismul este o scoala nepretuita in pregatirea de altfel foarte complexa a viitorilor piloti, controlori, mecanici... din aviatia mare.

Cred ca va inselati, nu va exista nici un fel de deschidere a aviatiei mari fata de acest domeniu. Romatsa are tot interesul sa stie exact ce zone de zbor sunt frecventate si sa le controleze, pentru a evita orice probleme care ar putea afecta zborul 1:1. Cei despre care spuneti ca au trecut odata pe strada aeromodelismului nu cred ca au nici un fel de putere de decizie (asta daca mai sunt cumva in activitate).
Ca un mic exemplu, am vazut in urma cu cativa ani pe aerodromul de la Tuzla (fiind elev in pregatire la 1:1) atitudinea "soimilor" de la aeroclubul romaniei fata de restul lumii autohtone: de zeitati coborate din ceruri...la acest nivel erau "gazele", in timp ce pilotii din uk, ucraina, ungaria etc se comportau absolut firesc si decent.
Va las sa va ganditi cam cum este privit rc-ul de astfel de persoane.
0

#1599 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2015 - 04:10 PM

Vezi postareaMADA, la 19 March 2015 - 03:48 PM, a spus:

Cred ca va inselati...

Spre norocul nostru, multe alte intamplari din epopeea ARA ne arata ca suntem totusi macar intelesi, iar pe alocuri si ajutati. Este adevarat, toti suntem romani si destui romani sufera de mania grandorii. Dar sa nu generalizam, inca mai exista in Romania OAMENI.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1600 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2015 - 06:10 PM

Ei na belea ! Autoritate în materie. :D Ironie ? :) Măcar Renato e mai subtil.: )
Știu sigur că deranjez orgolii altfel nu ar mai avea niciun haz să scriu. De citit nu vă obligă nimeni să o faceți. Dacă e prea lung textul, poate fi ignorat. Ca la TV. Nu vă place postul, mutați din telecomandă, ori pe perioada reclamei ieșiți la o țigare. :)
Oare cărțile sunt prea lungi să fie citite ? Nu e necesar un răspuns ... e doar retorică.
Supraapreciați importanța acordată aeromodelismului. Cei care au ajuns în aviație plecând de la activitatea asta reprezintă un procent nesemnificativ.
0

#1601 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2015 - 06:13 PM

Vezi postareaGigiGL, la 19 March 2015 - 04:10 PM, a spus:

Spre norocul nostru, multe alte intamplari din epopeea ARA ne arata ca suntem totusi macar intelesi, iar pe alocuri si ajutati. Este adevarat, toti suntem romani si destui romani sufera de mania grandorii. Dar sa nu generalizam, inca mai exista in Romania OAMENI.

Vorba englezului: "Frumoasă țară. Păcat că e locuită" :D
0

#1602 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2015 - 07:02 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 19 March 2015 - 06:10 PM, a spus:

Ei na belea ! Autoritate în materie. :D Ironie ? :) Măcar Renato e mai subtil.: )
...

Asta a durut :( Subtilitate mea e de raspel tocit :)

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 19 March 2015 - 07:02 PM

0

#1603 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 20 March 2015 - 11:23 AM

https://www.aeromode...aeromodelismul/
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1604 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 20 March 2015 - 12:49 PM

Nu mi-e prea clar, noul site aeromodelism.ro este parte din RHC sau cum e ? Ca forumul RHC s-a umplut de link-uri catre celalalt site. Se inchide RHC si trebuie sa se transfere toti acolo, sau ce? Ca devine deranjant. Pe vremuri daca postai un nume de magazin, de site concurent, etc, erai pocnit in bot urgent. Am inteles ca fara ARA nu se mai poate zbura, respira, trai, dar totusi....
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#1605 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 20 March 2015 - 01:04 PM

Vezi postareamisumat, la 20 March 2015 - 12:49 PM, a spus:

Nu mi-e prea clar, noul site aeromodelism.ro este parte din RHC sau cum e ? Ca forumul RHC s-a umplut de link-uri catre celalalt site. Se inchide RHC si trebuie sa se transfere toti acolo, sau ce? Ca devine deranjant. Pe vremuri daca postai un nume de magazin, de site concurent, etc, erai pocnit in bot urgent. Am inteles ca fara ARA nu se mai poate zbura, respira, trai, dar totusi....

www.aeromodelism.ro nu apartine de rhc. Nu se va inchide RHC. ARA nu este magazin sau firma este un ONG. Multe documente nu se pot posta pe RHC ex doc mari sau anumite formate pe site putem publica. Nu intaleg care este problema? de ce te supara acest lucru?
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1606 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 20 March 2015 - 01:05 PM

misu,

E o subtilitate ardeleneasca. Cu vorbe putine...

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 20 March 2015 - 01:06 PM

0

#1607 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 March 2015 - 01:14 PM

Si nu numai aici... ARA inghite toate forumurile majore... e plin de ei si pe celalalt hobby forum ;)... Horror, ce mai... :D
Eu zic sa emigram ca sa scapam de ARA :p
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »