Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#1488 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 March 2015 - 08:44 PM

Vezi postareawabo1, la 05 March 2015 - 04:09 PM, a spus:

... Vrei se ajuti la cauza sau nu?
Daca vrei o poti face si acest mic efort.

Domnule "Wabo" Ati pus oarecum punctul pe I. Am vrut si vreau sa ajut "cauza". Dar am ocazia sa comentez liber, adica sa vorbesc singur. Imi este greu sa inteleg anumite lucruri. Si nu lucrurile in sine care ma deranjeaza, cat explicarea sau argumentarea lor. Cred ca nu-mi dau seama daca problema este la mine sau la "tipul de la cablu". Nevasta este cu comanda cartilor pe net, deci am "insarcinat-o" cum trebuie si sper sa faca treaba buna cu comanda acelei carti.
Din ce va cunosc, va garantez ca o sa citesc, nu e nevoie sa-mi trimiteti poza ca sa am incredere indumneavoastra sau sa va intreb de...!:clapping:

Fara nici un regret o sa fac tot ce trebuie sa ma inscriu, o sa ajut cum o sa pot, dar ideea este ca se putea mult mai bine. Puteam fi inscris de mult timp, la fel ca multi altii.
Tocmai de asta n-am comentat aiurea prin alte parti si am scris doar cand am dat de probleme, exact in subiectul de discutii libere, legate de ARA si in ideea ca toata lumea are si respectul meu pentru tot ce face.
Am eu un defect ca sunt mai inclinat spre partea practica a problemelor? Ca o paranteza, legat de legitimatie. Sunt legitimat la un club (au fost doua in realitate) afiliat la FRMD, din 1985 si nu cred ca am atins legitimatia de modelist de 5 ori de cand o am (ca sa fiu exact, au fost tot doua legitimatii). Chiar nu inteleg logica complicatiilor de acum, din simplul motiv ca nu ajuta pe nimeni. Adica era greu sa fie facute lucrurile simplu de la inceput?
Poate gresesc, dar dupa ce fac eu un mic efort pentru completare, adica tiparire formular, completare, semnare, scanare, facut poza sau scanare una existenta, trimiterea lor pe mail, mai are cineva de facut alt efort la destinatie: tiparire, semnare, scanare si trimitere inapoi pe mail. Si suplimentar, exista inutil alt efort de trimitere inapoi de obiecte fizice? Si din nou suplimentar cineva are de copiat manual a datele din cerere in format electronic intr-o baza de date interna? Care este sau unde este logica in acestor operatii inutile? Rezultatul final: membri putini si bani cheltuiti ineficient. Ma inscriu cu 50 lei, primesc inapoi ceva de aproape 40, doi oameni pierd timpul (si ce este mai rau este ca cel mai mult timp pierde cel de la ARA), se consuma in final inutil si ienficient bani. Sper din toata inima ca activitatea desfasurata sa nu fie la fel productiva.
Imi amintesc de unele sedinte anuale ale FRMD in care se aproba cheltuirea bugetului din anul trecut de activitate. Parca recent am scapat de aceasta ciudatenie, dar vedem anul asta daca a fost o scapare...

Doar de fandoseala as incerca varianta precizata la punctul 8, desi este absurda formularea chiar si acolo. Din start ARA iese pe minus financiar cu fiecare membru inscris. Ce sperante pot sa-mi pun in astfel de initiativa, daca ar fi sa judec corect totul?

PS. Cel mai bun comentariu din partea cuiva, putea fi: "Cat ai scris cele 2-3 mesaje lungi, completai cererea de inscriere si terminai cu tot balamucul." Mie nu-mi place cum se procedeaza...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 March 2015 - 08:56 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#1489 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 09-January 14

Postat 05 March 2015 - 08:58 PM

In timpul care l-ai petrecut scriind postul, puteai sa descarci PDF-ul, sa instalezi driverele de imprimanta, sa printezi, completezi de mana, scanezi si atasa la un mail aproximativ 278 de cereri de aderare.
Atata teorie pentru CE? Daca consideri ca nu vrei sa divulgi acele informatii, lasa spatiul gol.

Vorba multa, saracia omului......

Vezi postareabitex, la 05 March 2015 - 10:14 AM, a spus:

Buna ziua.
O sa trunchiez putin mesajul din care citez, las doar pasajele despre care vreau sa discut pe scurt, cu speranta ca sensul lor ramane neschimbat.

"Pana la urma principalul obiectiv al acestei asociatii este obtinerea unui cadru legislativ permisiv acestui hobby, astfel ca intelegem cu totii sa dirijim putinele resurse de care dispunem in aceasta directie pentru moment."
Toata lumea pricepe asta si tocmai de aceea nu inteleg de ce va incurcati de lucruri marunte inca din cererea de inscriere.

"Daca considerati ca procedurile pot fi simplificate, veniti in asociatie, propuneti solutii concrete si apucativa de treaba pentru implementarea lor."
In asociatie tot sper sa vin dar ma scoate din sarite procedura de inscriere. M-as apuca cu drag de treaba daca ar intelege cineva ce vreau sa spun.

"De ce trebuie sa trimiteti o fotografie? Pentru ca orice entitate respectabila care emite legitimatii ataseaja fotografie acestora. "
Cu tot respectul, entitatea este la inceput si are cativa membri. Nu ca n-ar fi respectabila. Dar emiterea unei legitimatii nu are nici o logica in conditiile de fata. Sa-mi foloseasca la ce? Momentul putea fi amanat pana cand conditiile o permiteau.

Absolut toate lucrurile pe care le amintiti sunt laudabile si suna frumos, dar nu fac parte din obiectivul principal al asociatiei in acest moment.

Formularul de inscriere si inscrierea trebuiau facute simplu, toate celelalte ramanand sa fie completate ulterior, nefiind urgente. Pentru ca totul presupune o legatura la net, nu era nevoie de mult personal sa faceti ulterior sau separat de formularul de inscriere o baza de date (sau un banal fisier usor de completat) cu absolut tot ce doreati. Si acolo nimic nu parea exagerat sau anormal. Ca sa nu mai spun ca scuteati multa munca. Era munca celor care se inscriau, nefiind necesara existenta unei persoane care sa rescrie manual de pe cererile de inscriere toate datele: adresele, codul, sexul numarul de tricou... Ati inteles aluzia, acum cineva din acel putin personal consuma timp sa rescrie in format electronic tot ce exista. Ca in mod sigur nu aveti echipamentul capabil s-o faca automat.
Nu e cazul de emis legitimatii ca nu aveti unde sa va legitimati cu ele.

Va spun eu cum se putea proceda in situatia de fata.
Varianta lunga ar fi fost: O singura pagina cu prezentarea ARA pe scurt (obiective, etc...) si in josul paginii o singura fraza prin care se solicita aderarea la ARA urmata de o data si semnatura a celui care o solicita. Atat si nimic mai mult, Asta ca sa aveti un nume si o semnatura, desi nu era importanta in acest caz.
Varianta scurta ar fi fost, asa cum fac multi altii: dovada platii in cont a sumei de inscriere reprezenta exact cererea de inscriere. Acolo erau mult mai multe date pe care le puteati folosi direct in format electronic. Si ramanea ca ulterior, in functie de timpul si posibilitatile tuturor sa se treaca la detalii. Daca peste 6 luni primiti sponsorizare pentru incaltaminte sport? Se completeaza alt formular cu numarul de la pantofi?

"De ce profesia? Pentru ca multii din membrii asociatiei inteleg sa ajute mai mult decat prin simpla inscriere punandu.si la dispozitia asociatiei cunostinntele si aptitudinile dobandite inclusiv pe plan profesional. "
Asta o pot face si daca nu completeaza acea rubrica sau daca o completeaza nu inseamna ca vor si ajuta sau ca informatia va foloseste la ceva. Este ca si cum la scoala te-ar intreba invatatoarea la inceputul anului ce este mama si ce este tata? Daca cineva poate ajuta o face si fara sa fie rugat.

"De ce se solicita marimea tricoului? Simplu in urma unei sponsorizari ARA a facut un obicei din a face cadou un tricou fiecarui nou membru si daca tot il primiti conform obiceiului, cred ca a-ti prefera totusi marimea potrivita. "
N-as vrea sa par rautacios, ma simt ca si cand auzeam de vanzarea votului pe cate o galeata de plastic inscriptionata sau nu. Sincer, m-as fi simtit mandru sa primesc un tricou cu 3 numere mai mari sau mai mici obtinut in urma unei activitati depuse, organizata de sau in asociatie, nu doar ca m-am inscris.
Felicitari pentru sponsorizare! Presupun ca existau mult mai multe variante in care sa fie folositi acei bani. Inteleg ca poate asa este natura sponsorizarii, dar trebuie avuta mai multa grija cu sponsorizarile, uneori paguba cu ele este mai mare decat beneficiul. Ce pot crede cand dau 50 lei pentru inscriere si primesc ceva in valaoare de 40 inapoi (legitimatie, pliante, tricou)? V-ar avantaja sa va sponsorizez cu 3 kg de cuie, sa le inscriptionati si sa trimiteti noilor membri cate un cui, la inscriere?

Indiferent cum este inteleasa sau nu semnatura elctronica, faptul ca eu trimit un document semnat de mana dar scanat si tiparit ulterior de dumneavoastra, tot la semnatura electronica se numeste ca ati ajuns. Adica dumneavoastra o aveti doar in format electronic fie ca vreti, fie ca nu. Si mai mult, daca tipariti acea hartie, nimeni sau nimic nu poate stabili sursa semnaturii. Adica n-ati inlaturat problema legala. Intelegeam ce spuneti daca trimiteam formularul de inscriere semnat de mana si o poza in format pe hartie. Ca sa nu mai zic ca dumneavoastra tipariti formularul, il semnati, il scanati iar si mi-l trimiteti pe mail. Unde o fi semnatura de mana? CA m-am referit la o semnatura de mana pusa in format electronic nu orice maimutarie facuta din pixeli... Si ca sa fiu tot sincer, asa puteam primi si legitimatia, tot pe mail.

O sa-mi fac timp si o sa completez cererea, poate daca n-am suparat prea tare o s-o si vad semnata, o sa vad ce pot face in continuare sa sprijin "cauza", dar va rog sa nu-mi trimiteti niciun tricou. Si nici legitimatia prin posta. O sa fac efortul sa ne intalnim personal, sa va strang mana pentru tot ce faceti si sa ma bucur de ea atunci. Stau si ma intreb la ce-mi foloseste sa tiparesc hartia "aprobata" tiparita de mine la final si la ce-mi foloseste legitimatia si stau si ma intreb daca toata munca pentru ele nu putea fi folosita mai eficient in momentul asta.

O sa ma multumesc doar cu sigla (logo-ul) in format electronic, acceptul dumneavoastra sa o folosesc la imprimare si-mi imprim singur la un centru specializat, tricoul dorit.

Spor la treaba tuturor si sa auzim numai de bine!
Ovidiu.

Va inteleg si nu este grav... Dar daca tot ati amintit "pentru ca vrem sa va trimitem legitimatia prin posta, nu prea sunt bani de curier rapid" vedeti ca in formularul de inscriere e precizat invers si nu o singura data. Adica si eu pot trimite actele de inscriere prin curier rapid cuplata la destinatie si dumneavoastra o sa trimiteti ce aveti tot prin curier. Si mai este o problema cu formularul. N-ati precizat la inceput pentru ce este adresa si mai toata lumea intelege ca trebuie sa completeze adresa de domiciliu, cum se face in acte. Adresa de corespondenta este de multe ori diferita. Daca e un act, cum se modifica in cazul schimbarii datelor? Aproape aceeasi procedura? Si mai spuneti ca nu este complicat... Inscrierea e inscriere si baza de date e cu totul altceva.

0

#1490 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 09:00 PM

Cu 2 minute ai raspuns iun urma mea. Nu se pune. Stiam ca multi gandesc ca tine. Multumesc pentru sfat, stiam de el. Asta nu schimba realitatea.
0

#1491 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 09:05 PM

"Atata teorie pentru CE?"Pentru ca este gresit cum se procedeaza. De aia.
Si ca este ineficient si neproductiv cum se lucreaza acolo si nu ma incanta cu nimic sa fac ceva in acest mod.
DESI IDEALUL ESTE NOBIL.

PS. Si ca sa nu te simti ignorat, am facut aproape tot ce ai scrisc acolo. Am copiat de pe net formularul si l-am tiparit pe hartie. L-am completat in format electronic. L-am semnat tot asa. N-am avut o poza sa scanez si asta inseamna sa-mi fac una si nu este marea mea pasiune, sa ma fotografiez pentru facut legitimatii.
N-am avut timp sa scanez si sa trimit.
Chiar nu intelegi ca de 100 de ori imi era mai simplu sa completez datele direct pe pagina ARA, in loc sa umblam cu documente scanate pentru ca in final cineva sa refaca toata munca? Nu mai stiu in ce secol suntem dar vorbim de evolutie.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 March 2015 - 09:10 PM

0

#1492 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 05 March 2015 - 09:06 PM

Vezi postareatibko, la 05 March 2015 - 08:58 PM, a spus:

In timpul care l-ai petrecut scriind postul, puteai sa descarci PDF-ul, sa instalezi driverele de imprimanta, sa printezi, completezi de mana, scanezi si atasa la un mail aproximativ 278 de cereri de aderare.
Atata teorie pentru CE? Daca consideri ca nu vrei sa divulgi acele informatii, lasa spatiul gol.

Vorba multa, saracia omului......

Am expus aici forma complet electronica in care se poate completa PDF-ul direct pe ecran, fara printare, fara faxare, fara trimis prin posta, si care permite ARA sa preia din PDF datele fara retastare.
Reamintesc doar pentru cei care au ratat postarea.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#1493 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 05 March 2015 - 09:18 PM

m-am tot abtinut sa scriu, dar, o fac totusi, pentru ca in mica masura cunosc cam ce se intampla inside ARA. parte din sponsorizari au fost facute nu in bani, ci in servicii. eu de ex, nu mi-am permis sa sponsorizez in bani, fizic, dar in colaborare cu alta firma, am gasit un mod de a ajuta ARA, prin diverse servicii. asa ca nu vad o mare pirdere financiara din partea ARA. cu timpul, poate se va reusi trecerea la un alt nivel.

taxa de aderare platita prin virament, inscrieri on-line, ceea ce duce automat la o baza de date (se elimina omul care baga manual datele de la cererile venite pe mail. adevarat, ca in mom de fata, legitimatia ARA nu prea is are rostul, dar mai tarziu, cand totul va fi pus la punct cat de cat (ma refer la legislatia de KKO), poate sa ne fie de folos.

legat de tricou, sincer, l-am purtat odata si acum e in rama (la propriu), langa cel al DT-ului.

nimic nu este perfect, dar, totul se poate perfectiona, insa nu peste noapte. si aici ARA trebuie sa invete din greselile facuta si sa corecteze pe parcurs ceea ce nu este OK. ce vad eu aici, este un pic de mentalitate corporatista, proceduri si alte alea (ce sa-ti fac Andras, daca lucri in multinationala?????). hai sa ajutam, care cum putem asociatia. pentru ca e singura entitate juridica care incearca sa faca ceva pt hobisti.

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#1494 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 09:20 PM

Doar ca n-au precizat ei asta de la inceput si prefera calea cea mai complicata. Multi editeaza in ce format pot si ARA nu mai poate refolosi informatia direct. In cel mai fericit caz, trebuie fiecare camp folosit individual, cu copy/paste. Nu este eficient. Puteam sa-mi trec eu direct datele in oarece tabel... Formularul completat, vad ca trebuia semnat si datat de ARA apoi retrimis pe mail. Inutil pentru cel ce se inscrie, nu-i foloseste la nimic, nu are valoare de contract. Nu are rost sa mai comentez, o sa urmez pasii recomandati in formular, dar raman la ideea ca mai complicat de atat nu se putea.
0

#1495 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 March 2015 - 09:29 PM

Vezi postareabitex, la 05 March 2015 - 09:00 PM, a spus:

Cu 2 minute ai raspuns iun urma mea. Nu se pune. Stiam ca multi gandesc ca tine. Multumesc pentru sfat, stiam de el. Asta nu schimba realitatea.

Intr-adevar, cam proasta sincronizarea, in defavoarea mea.
Tu ai postat la 8:44, iar eu la 8:58, desi am inceput compunerea mai devreme.

Parerea mea este ca inscrierea pur electronica ar fi viabila doar cand va exista posibilitatea de a achita direct pe site taxa de inscriere/anuala.
Pana ajungem acolo, procesarea formularelor pentru aprox. 100 de membri nu cred ca dureaza o vesnicie, mai ales ca au fost doar cativa/zi.

Nu cred ca refuzul/amanarea ta de a te inscrie in ARA se bazeaza pe refuzul de a completa un formular. Sau ai 11 ani? :)
0

#1496 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 09:31 PM

Vezi postareaALLEN, la 05 March 2015 - 09:18 PM, a spus:

...parte din sponsorizari au fost facute nu in bani, ci in servicii. eu de ex, nu mi-am permis sa sponsorizez in bani, fizic, dar in colaborare cu alta firma, am gasit un mod de a ajuta ARA, prin diverse servicii. asa ca nu vad o mare pirdere financiara din partea ARA. cu timpul, poate se va reusi trecerea la un alt nivel.

taxa de aderare platita prin virament, inscrieri on-line, ceea ce duce automat la o baza de date (se elimina omul care baga manual datele de la cererile venite pe mail. adevarat, ca in mom de fata, legitimatia ARA nu prea is are rostul, dar mai tarziu, cand totul va fi pus la punct cat de cat (ma refer la legislatia de KKO), poate sa ne fie de folos.

legat de tricou, sincer, l-am purtat odata si acum e in rama (la propriu), langa cel al DT-ului.

nimic nu este perfect, dar, totul se poate perfectiona, insa nu peste noapte. si aici ARA trebuie sa invete din greselile facuta si sa corecteze pe parcurs ceea ce nu este OK. ce vad eu aici, este un pic de mentalitate corporatista, proceduri si alte alea (ce sa-ti fac Andras, daca lucri in multinationala?????). hai sa ajutam, care cum putem asociatia. pentru ca e singura entitate juridica care incearca sa faca ceva pt hobisti.

Nu stiu cum sa fac sa-mi cer scuze fata de cei pe care-i supar si cum sa fac sa se inteleaga ca apreciez initiativa ARA si efortul celor care isi irosesc resursele acolo. N-am nici o rea intentie.
Banuiam ca unele sponsorizari se fac mai degraba in servicii sau alte alea si ca ori le accepti la pachet, ori deloc. Dar trebuiesc si astea calculate. Nu ma ajuta cu nimic daca primesc un tricou (poate gata inscriptionat) de 20 lei dar eu cheltuiesc tot 20 lei sa-l trimit la destinatie. Si nu revin cu alte exemple.
Nu neg importanta unei legitimatii in general, afirm doar ca nimeni nu murea daca un o primea acum. Sunt absolut sigur ca toti ar fi inteles situatia si ar fi putut astepta vremuri mai bune... Daca sunt atat de multi membri, imi spune careva daca e o legitimatie de plastic, card? Un LIKE de la mine pentru toata lumea, daca raspunsul e pozitiv.
Se pierde inutil timpul unor oameni care puteau face lucruri mai importante pentru ARA si e greu de trecut peste asta.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 March 2015 - 09:38 PM

0

#1497 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 09:37 PM

Vezi postareatibko, la 05 March 2015 - 09:29 PM, a spus:

Intr-adevar, cam proasta sincronizarea, in defavoarea mea.
Tu ai postat la 8:44, iar eu la 8:58, desi am inceput compunerea mai devreme.

Parerea mea este ca inscrierea pur electronica ar fi viabila doar cand va exista posibilitatea de a achita direct pe site taxa de inscriere/anuala.
Pana ajungem acolo, procesarea formularelor pentru aprox. 100 de membri nu cred ca dureaza o vesnicie, mai ales ca au fost doar cativa/zi.

Nu cred ca refuzul/amanarea ta de a te inscrie in ARA se bazeaza pe refuzul de a completa un formular. Sau ai 11 ani? :)

Proasta sincronizarea, nu contest. Dar te rog sa ma crezi ca stiam ca cineva imi va spune candva ce ai spus tu, si te rog sa ma crezi ca n-am citit inainte de a scrie ce scriai tu.
Parerea mea este ca inscrierea putea fi facuta doar pe baza datelor din extrasul de cont. Restul erau fleacuri pe care le puteam completa fiecare online, extrem de usor. Dupa ce am precizat ce ma deranjeaza la acel formular de inscriere care pare orice numai a formular de inscriere nu, ma tine in loc fotografia. Trebuie sa-mi fac una sau sa caut una mai veche, si nu-mi face placere. Sau trebuie sa merg la un centru specializat si iar ma enerveaza.

Gresesti, amanarea de a ma inscrie in ARA este tocmai formularul de inscriere. Pot transfera 50 lei in contul recomandat oricand dar nu inteleg logica celorlalte lucruri. E ca si cum as vrea sa merg din Bucuresti la Constanta si trebuie sa ma urc in singura masina care merge acolo dar nu are cauciucuri. Asta este problema.

Si alt PS. Daca doar in prima legatura pe care o am cu cineva gasesc atatea defecte, cum crezi ca ma simt? N-as vrea sa rapund. Partea rea e ca vreau sa merg la Constanta si n-am cu ce, asa ca aleg orice se misca...

PS. daca maine imi schimb adresa sau meseria sau numarul de tricou, cum procedez? Trimit un alt formular de inscriere? Sau mai corect era sa pot trimite niste date actualizate in oarece fisier? Adica un anumit format de fisier care sa poata fi folosit la o baza de date.
Si departe de mine ca informatiile solicitate sunt multe sau indecente sau private. Trebuiesc mai multe, dar nu era "momentul" in cererea de inscriere.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 March 2015 - 09:49 PM

0

#1498 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 05 March 2015 - 09:41 PM

man, nu cred ca ai suparat pe cineva. ai un punct de vedere si e normal sa-l expui. aici ar trebui ca staff-ul ara sa fie pe receptie si sa traga niste concluzii. eu cred ca entuziasmul a fost mai mare si ca de acum incolo treburile vor intra pe un fagas normal. si auite, pentru tine am facut un PDF care se auto trimite

Fisier atasat  Cerere_Aderare_Membru_ARA_V6.pdf (138.88K)
Number of downloads: 7

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 05 March 2015 - 09:42 PM

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#1499 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 March 2015 - 09:51 PM

Vezi postareabitex, la 05 March 2015 - 09:37 PM, a spus:

........... Pe langa ce am precizat ca ma deranjeaza la acel formular de inscriere care pare orice numai a formular de inscriere nu, ma tine in loc fotografia. Trebuie sa-mi fac una sau sa caut una mai veche, si nu-mi face placere. Sau trebuie sa merg la un centru specializat si iar ma enerveaza.
...........

daca nu utilizezi un Nokia 3310, fa-ti un selfie si totul e in grai!

:)
0

#1500 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 March 2015 - 09:56 PM

Dar nu mai bine le trimit eu o poza pe hartie format 3x4 impreuna cu cererea scrisa de mana cu un curier rapid cu plata la destinatar, sa le scaneze singuri? Pentru ca instructiunile permit si asta...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 March 2015 - 09:57 PM

0

#1501 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 06 March 2015 - 01:15 AM

Vezi postareabitex, la 05 March 2015 - 09:56 PM, a spus:

Dar nu mai bine le trimit eu o poza pe hartie format 3x4 impreuna cu cererea scrisa de mana cu un curier rapid cu plata la destinatar, sa le scaneze singuri? Pentru ca instructiunile permit si asta...

Asteptam cererea de aderare cu cea mai mare placere, indifferent de procedura folosita, atat timp cat aceasta este mentionata in cererea de aderare.
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#1502 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 March 2015 - 01:22 AM

Stimati Aeromodelisti,

Este necesar sa gasim urgent solutii commune in rezolvarea acestei probleme https://www.aeromode...rile-noastre-2/
In continuare asteptam propuneri de la dumneavoastra pe link-ul http://www.rhcforum....0972-propuneri/ sau pe adresa de e-mail info@aeromodelism.ro

Va multumesc,

Andras Babos
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1503 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 06 March 2015 - 09:15 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 06 March 2015 - 01:22 AM, a spus:

...
Este necesar sa gasim urgent solutii commune in rezolvarea acestei probleme https://www.aeromode...rile-noastre-2/
In continuare asteptam propuneri de la dumneavoastra pe link-ul http://www.rhcforum....0972-propuneri/ sau pe adresa de e-mail info@aeromodelism.ro
...

Asi dori se aflu care este implicarea actuala a lui BIG in chestiunea cu Romatsa? Nu ar fi el in tematica?
Iar in legatura cu ISU se pare ca exista o echipa?
Exista in ambele cazuri consilieri legali din partea ARA?
Este corect ca ambele tematici sint legate de multiple deplasari in Bucuresti?

De ce pun intrebariile astea?
Am sentimentul ca toata sarcina se afla pe un singur umar si ca costurile cam depasesc bugetul disponibil.
Si daca am dreptate ar fi cazul se ne oprim se tot cerem unul altul, se avem pretentii ci in loc se mai adaugam ajutor practic si pecuniar.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1504 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 March 2015 - 10:44 AM

Vezi postareawabo1, la 06 March 2015 - 09:15 AM, a spus:

Asi dori se aflu care este implicarea actuala a lui BIG in chestiunea cu Romatsa? Nu ar fi el in tematica?
Iar in legatura cu ISU se pare ca exista o echipa?
Exista in ambele cazuri consilieri legali din partea ARA?
Este corect ca ambele tematici sint legate de multiple deplasari in Bucuresti?

De ce pun intrebariile astea?
Am sentimentul ca toata sarcina se afla pe un singur umar si ca costurile cam depasesc bugetul disponibil.
Si daca am dreptate ar fi cazul se ne oprim se tot cerem unul altul, se avem pretentii ci in loc se mai adaugam ajutor practic si pecuniar.

Buna Walter,

Ovidiu Bora (BIG) va fi si el implicat in proiectele pe partea de legislatie (Romatsa; AACR; MT). Pana in prezent sa muncit mult pentru a putea facilita inceperea acestor proiecte si nu a fost necesara implicarea lui.
Da, cu IGSU avem echipa nu avem problem de resurse pe acest proiect.
"Exista in ambele cazuri consilieri legali din partea ARA?" sincer nu am intales mesajul clar.
Da toate proiectele sunt 100% lipite de Bucuresti. Si vor necesita multiple deplasari. Pana in prezent am reusit sa le rezolvam fara costuri. :) (cu exceptia unei zile de concediu din partea mea.)
Cea ce pot sa va spun ca am un suport 24 din 24 din partea lui Daniel Iorga (Xorg) care este alaturi de mine 100% si prin aceasta cale doresc sa ii multumesc enorm de mult pentru suportul acordat pana in prezent si cele care vor mai fi. Tot odata pe aceasta cale doresc sa multumesc membrilor ARA care sau implicat pana in prezent in proiectul cu IGSU si a altor membri ARA care ajuta punctual la cererile ARA.
Lucrurile vazute putin de mai sus din partea mea arata ca aeromodelistii au inceput sa intalega rolul ARA, iar implicarea membrilor este una promitatoare dar nu suficient pentru proiectele pe care le avem incepute in prezent care sunt urgente si critice pentru aeromodelism.

O zi buna,

Andras

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 06 March 2015 - 11:25 AM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1505 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 11:42 AM

consilier legal = o persoana cu background profesional in ale legii care se aplica pe tematica respectiva...de acea plural consilieri
intAles acum sefu?
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1506 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 06 March 2015 - 11:55 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 06 March 2015 - 01:22 AM, a spus:

Stimati Aeromodelisti,

Va multumesc,

Andras Babos

Dupa cum vedeti autoritatile ne promit suport si sprijin in rezolvarea problemelor, dar acum este randul nostru sa sprijinim rezolvarea acestor probleme. La toate discutiile am fost intrebati de numarul membrilor, asta cantareste foarte mult in ochii autoritatilor si cred ca nu va inchipuiti vreodata ca o asociatie cu 120 de membrii va reusi sa obtina suficiente zone segregate la nivel national pentru a satisface necesitatea de zbor pentru toti aeromodelistii din tara. Practic acum avem sansa de a obtine libertate de zbor pentru zonele pe care le dorim a fi segregate, sper sa nu ratam aceasta ocazie mai ales pt. zonele CTR/TMA, zone ce greu vor mai putea fi segregate in viitorul apropiat. In zonele CTR/TMA locatiile vor putea fi activate/dezactivate de maximum 2 persoane responsabile de acea zona. Atat timp cat acordul este semnat intre ARA si Romatsa automat acele persoane vor trebuii sa fie membre ARA, mai mult pentru fiecare astfel de zona vor fi specificate in anexa distincta conditiile specifice de utilizare. Asta inseamna ca avem nevoie de informatiile specifice acelei zone de zbor, avem nevoie de persoane care-si asuma responsabilitatea utilizarii acelor zone. Ma mira insa ca pentru Bucuresti din cate stiu nu avem inca declarata nici o zona de zbor, desi CTR-ul Bucuresti acopera mare parte din locurile de zbor din jurul capitalei. Domnilor daca acum cand ni se ofera sanse nu ne dovedim capabili macar sa cerem cea ce vrem, sincer nu stiu cine sau cum ne va mai putea ajuta in cauza noastra.
0

#1507 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 March 2015 - 12:45 PM

Vezi postareawabo1, la 06 March 2015 - 11:42 AM, a spus:

consilier legal = o persoana cu background profesional in ale legii care se aplica pe tematica respectiva...de acea plural consilieri
intAles acum sefu?

Nu avem consilier legal 100% pe tematica noastra dar avem destul de aproape
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1508 Useril este offline   lrbc 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 56
  • Inregistrat: 14-September 13

Postat 06 March 2015 - 02:20 PM

Vezi postareaxorg, la 06 March 2015 - 11:55 AM, a spus:

...desi CTR-ul Bucuresti acopera mare parte din locurile de zbor din jurul capitalei...

Mă bag ca musca-n lapte. Nu știu unde-s zonele de zbor la București, dar dacă nu-s în zona de nord (vezi imaginea), nu cred că aveți vreo problemă. În rest e TMA București, de la 2000ft în sus (adică de la 600m), care e spațiu aerian de clasa A, adica interzis VFR-urilor. Nu cred că voi zburați mai sus de 600m.

Aceasta postare a fost editata de lrbc: 06 March 2015 - 02:21 PM

0

#1509 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 03:28 PM

...In zonele CTR/TMA locatiile vor putea fi activate/dezactivate de maximum 2 persoane responsabile de acea zona. Atat timp cat acordul este semnat intre ARA si Romatsa automat acele persoane vor trebuii sa fie membre ARA, mai mult pentru fiecare astfel de zona vor fi specificate in anexa distincta conditiile specifice de utilizare. Asta inseamna ca avem nevoie de informatiile specifice acelei zone de zbor, avem nevoie de persoane care-si asuma responsabilitatea utilizarii acelor zone. ...

Puteti detalia partea asta ? Ce implica faptul ca intr-o comunitate de 5-6 zburatori activi unul singur e membru ARA? Ce responsabilitate va avea respectivul, ce inseamna locatie activata ? Va fi necesara prezenta membrului responsabil ARA la fiecare iesire a colegilor sai ?

Caz neamintit inca in postarile de pana acum, ce relatie va fi intre acel membru ARA responsabil si comandantul aeroclubului, daca locatia de zbor este un teren afiliat Aeroclubul Romaniei ?
Ar fi cazul ca membrul ARA responsabil sa inceapa informarea comandantului de acum? sau sa astepte pana cand acesta va primi informarea de la Bucuresti ?
Putem pasa aceasta locatie catre ARA ca sa o discute cu Romatsa fara informarea (si acceptul) comandantului ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 06 March 2015 - 03:29 PM

0

#1510 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 04:57 PM

Renato, aceste locatii daca sint pe lista pot fi discutate mai intii si pe urma se discute procedura si restul.
Daca intodeuna intram in amanunt inainte se ne miscam atunci sigur nu ajungem nicaieri.
In stilul aceasta ma mira ca mai face cineva ceva.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 06 March 2015 - 04:57 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#1511 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 05:41 PM

Vezi postarealrbc, la 06 March 2015 - 02:20 PM, a spus:

Mă bag ca musca-n lapte. Nu știu unde-s zonele de zbor la București, dar dacă nu-s în zona de nord (vezi imaginea), nu cred că aveți vreo problemă. În rest e TMA București, de la 2000ft în sus (adică de la 600m), care e spațiu aerian de clasa A, adica interzis VFR-urilor. Nu cred că voi zburați mai sus de 600m.

Opinia ta este mai mult decat binevenita, din cate situ este chiar printre cele autorizate. Nu sunt chiar familiarizat cu hartile, dar am inteles practic ca zona CTR este definita de un cerc cu raza de 20Km avand centrul pe mijlocul pistei. Pe harta intr-adevar pare a fi mai mult o jumatate de cerc in partea de nord. In nord erau totusi cateva locatii din cate stiu.
0

#1512 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 06:06 PM

Vezi postarearenatoa, la 06 March 2015 - 03:28 PM, a spus:

Puteti detalia partea asta ? Ce implica faptul ca intr-o comunitate de 5-6 zburatori activi unul singur e membru ARA? Ce responsabilitate va avea respectivul, ce inseamna locatie activata ? Va fi necesara prezenta membrului responsabil ARA la fiecare iesire a colegilor sai ?

Caz neamintit inca in postarile de pana acum, ce relatie va fi intre acel membru ARA responsabil si comandantul aeroclubului, daca locatia de zbor este un teren afiliat Aeroclubul Romaniei ?
Ar fi cazul ca membrul ARA responsabil sa inceapa informarea comandantului de acum? sau sa astepte pana cand acesta va primi informarea de la Bucuresti ?
Putem pasa aceasta locatie catre ARA ca sa o discute cu Romatsa fara informarea (si acceptul) comandantului ?

Wabo are perfecta dreptate, unele detalii le vom stabili din mers. Mai mult ca sigur vor fi discutate distinct detalile specifice fiecarei zone in parte. Zborul din incinta aeroclubului face obiectul unui alt acord ce se doreste a fi semnat cu Aeroclubul Romaniei.
0

#1513 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 08:56 PM

Inca o problema care am detectat-o zilele astea cu adresa... am remarcat pe lista in orasul meu un numa familiar... sun ca sa fiu sigur, si am confirmarea ca el este, doar ca... s-a inscris in ARA cu domiciliul de acasa, si el este student la telecom in Bucuresti !
Unde credeti ca va zbura ?
Plus ca ARA a pierdut deja aceasta informatie ca el se afla in Bucuresti 11 luni pe an si l-ar putea folosi... la ARA a ajuns informatia (falsa) ca ar avea domiciliul acasa la parinti...
0

#1514 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 06 March 2015 - 09:32 PM

Vezi postarearenatoa, la 06 March 2015 - 08:56 PM, a spus:

Inca o problema care am detectat-o zilele astea cu adresa... am remarcat pe lista in orasul meu un numa familiar... sun ca sa fiu sigur, si am confirmarea ca el este, doar ca... s-a inscris in ARA cu domiciliul de acasa, si el este student la telecom in Bucuresti !
Unde credeti ca va zbura ?
Plus ca ARA a pierdut deja aceasta informatie ca el se afla in Bucuresti 11 luni pe an si l-ar putea folosi... la ARA a ajuns informatia (falsa) ca ar avea domiciliul acasa la parinti...

Cârcotaşule ! :clapping: :D

Nu poate omu' să plece de acasă, că-l dai de gol.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#1515 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 06 March 2015 - 09:39 PM

[...] In zonele CTR/TMA locatiile vor putea fi activate/dezactivate de maximum 2 persoane responsabile de acea zona. Atat timp cat acordul este semnat intre ARA si Romatsa automat acele persoane vor trebuii sa fie membre ARA, mai mult pentru fiecare astfel de zona vor fi specificate in anexa distincta conditiile specifice de utilizare. [...]

O mică eroare. Zonele nu vor fi activate/dezactivate doar de membrii ARA. Deja se întâmplă asta şi cei care "activează/dezactivează" legal sunt doar membri ai unui club privat afiliat FRMd.
Având în vedere că membri ARA sunt destui de puţini, o politică de genul ăsta ar fi în dezavantajul ARA. Posibil să mai primiţi câteva cereri, dar foarte probabil să vă ridicaţi foarte mulţi în cap.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#1516 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 March 2015 - 09:45 PM

Buna seara tuturor.
Am discutat despre problema adresei trecuta in formularul de inscriere si cred ca am ajuns la oarece consens, ca ar fi sanse si de mai bine.
In toate actele se trece adresa de domiciliu sau in caz exceptional adresa de rezidenta.
In formularul ARA exista campurile pentru adresa, dar in final se sugereaza ca ar fi nevoie de completat acolo adresa de corespondenta (aia in care se pot primi si colete, respectiv tricoul si legitimatia). De aici apar confuziile. Desi este logic de pastrat legatura prin mail si de stabilit acolo detaliile, nu se intelege din cererea de inscriere sau de pe pagina ARA cum ar fi normal de procedat cu adresa.
Sunt putine cazuri dar sunt milioane in tara in care adresa de domiciliu este una, adresa de resedinta este alta si pentru ca omul sta de dimineata pana seara la job, adresa la care poate primi un eventual pachet este adresa unei firme.

Multumesc membrilor ARA pentru clarificari...

PS. Sau si mai rau, daca cineva citeste: "7. Vei primi din partea ARA legitimaia, pliantul şi tricoul cu logo ARA prin curierat rapid la adresa menionată mai sus de către dumneavoastră. " si nu doreste sa primeasca tricou, nu completeaza deloc adresa.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 March 2015 - 09:54 PM

0

#1517 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 10:00 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 06 March 2015 - 09:39 PM, a spus:

O mică eroare. Zonele nu vor fi activate/dezactivate doar de membrii ARA. Deja se întâmplă asta şi cei care "activează/dezactivează" legal sunt doar membri ai unui club privat afiliat FRMd.
Având în vedere că membri ARA sunt destui de puţini, o politică de genul ăsta ar fi în dezavantajul ARA. Posibil să mai primiţi câteva cereri, dar foarte probabil să vă ridicaţi foarte mulţi în cap.

ARA poate delega doar din proprii membrii personae care vor activa/dezactiva zonele prin acest acord. Cu siguranta exista si alte entitati care prin acorduri de acest tip au desemnate persoane pe aceasta problema.
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis