Modelism - RHC Forum: Setari quad cu DJI NAZA - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Setari quad cu DJI NAZA

#1 Useril este offline   AlexStudio 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 22-October 13

Postat 16 March 2014 - 02:50 PM

Buna .. deschid acest topic deoarece as avea nevoie de ajutorul celor mai experimentati in domeniu pentru a reusi sa imi reglez quad-ul meu construit ( kit dji F450 ). Configuratia quad-ului este kit dji F450 cu controler dji naza m litle baterie de 3300 3S + tren de aterizare achizitionat separat deoarece in final va trebui sa montez si o camera pt filmari ( acesta este defapt scopul final)+radiocomanda un turnigy 9X.
Problemele cu care ma cofrunt sant reglajele din sectiunea autopilot de la DJI NAZA.Ele au avut o valoari initiale care le-am si notat dar am pus totul pe default.Problema este ca eu fiid incepator nu inteleg defapt ce se intampla cand se modifica acele valori .Asa pe default am facut un test de zbor dar nu am reusit sa ridic quadul decat in modul manual si atunci doar cam 4 metri altitudine cu acceleratia la max. din radiocomanda... acum fac o precizare ... acumlatorul a fost incarcat la max in luna noiembrie si nu a fost folosit decat pt a alimenta quadul in timp ce era legat de laptop pt configurare,dar cu aceasi baterie in modul ALT si GPS quadul se ridica 1 m dupa care pierdea din inaltime avea tendinta sa se deplaseze in fata fara sa primeasca alta comanda decat de a se ridica adica doar turam motoarele ,dupa care cadea la sol si din cauza inertie si a trenului de aterizare se rasturna in fata .Acum intrebarea mea este: Ce rol au acele setari din sectiunea autopilot ?
Ce reglaje ar trebui sa fac si unde ca atunci cand dau comanda sa se ridice in aer adica accelaratie quadul sa se ridice pe verticala fara sa se deplaseze in vreo directie ... am incercat sa fac teste in spatiu inchis si in timp ce se ridica se deplasa fie inainte sau lateral apropiiduse prea aproape de peretii laterali ai incaperi
Astept un raspuns de la voi ... mersi anticipat ... Alex...
Atasez si niste fotografii cu Quad-ul

Fisiere atasate

0

#2 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 16 March 2014 - 03:10 PM

calibrarea statiei ai facut-o ? dar a busolei ? dupa cum pui problema se vede ca nu ai studiat cum trebuie manualul Naza.
0

#3 Useril este offline   benny.trex 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 04-July 13

Postat 16 March 2014 - 03:12 PM

Cam cat te-a ajuns toata treaba asta? fara statie
0

#4 Useril este offline   AlexStudio 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 March 2014 - 04:00 PM

Vezi postareabenny.trex, la 16 March 2014 - 03:12 PM, a spus:

Cam cat te-a ajuns toata treaba asta? fara statie

aprox 1500 lei fara radiocomanda
0

#5 Useril este offline   AlexStudio 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 March 2014 - 04:08 PM

Vezi postareaAndyned, la 16 March 2014 - 03:10 PM, a spus:

calibrarea statiei ai facut-o ? dar a busolei ? dupa cum pui problema se vede ca nu ai studiat cum trebuie manualul Naza.

sal ... statia mi-a ramas de la un alt quad cumparat secondhand care a zburat de tot anul trecut ... nu am calibrat nimic la statie avea o setare pt quad facuta ... calibrarea cu NAZA am facut-o adica manetele sa fie in regula altceva nimic
0

#6 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2014 - 04:18 PM

In Atti nu-ti sta la punct fix, orice curent il duce cum vrea el, in schimb cu mansa la jumate si cu ledul portocaliu clipind o singura data isi mentine altitudinea. in GPS mode la fel, ledul verde clipind o singura data ai GPS lock. Daca face drift si aici nu ai calibrat busola sau ai prea putini sateliti. Ledurile ce-ti indica ? revin, reia manualul cap coada.
Naza lite e Plug and Fly fara sa-l bibilesti mai deloc asta daca spui ca in soft mansele sunt pe zero. Tot in soft ai setat pozitia modului GPS fata de controller ? valori cu "-" daca este mai sus decat controllerul pe X Y Z, zice tot in manual. Controllerul sta drept ? sau e inclinat ? face drift de fiecare data in aceeasi directie ? calibreaza senzorii tot din soft. cam atat pentru inceput.
0

#7 Useril este offline   AlexStudio 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 March 2014 - 04:45 PM

Vezi postareaAndyned, la 16 March 2014 - 04:18 PM, a spus:

In Atti nu-ti sta la punct fix, orice curent il duce cum vrea el, in schimb cu mansa la jumate si cu ledul portocaliu clipind o singura data isi mentine altitudinea. in GPS mode la fel, ledul verde clipind o singura data ai GPS lock. Daca face drift si aici nu ai calibrat busola sau ai prea putini sateliti. Ledurile ce-ti indica ? revin, reia manualul cap coada.
Naza lite e Plug and Fly fara sa-l bibilesti mai deloc asta daca spui ca in soft mansele sunt pe zero. Tot in soft ai setat pozitia modului GPS fata de controller ? valori cu "-" daca este mai sus decat controllerul pe X Y Z, zice tot in manual. Controllerul sta drept ? sau e inclinat ? face drift de fiecare data in aceeasi directie ? calibreaza senzorii tot din soft. cam atat pentru inceput.

sal si mersi de ajutor ... controlerul este drept modulul gps nu i-am setat cei drept am citit si stiu de treaba asta am sa ii introduc valorile - fata de controler... acum controlerul o fi el plug and fly dar eu am setat parametri din autopilot pe default deci nu mai are valorile introduse de fabrica si as dori sa stiu defapt ce rol au acele valori cand conteaza ... eu am montat acel tren de aterizare pe quad poate conteaza si treaba aceasta atunci cand se intervin la acele valori din sectiunea pilot automat din NAZA
0

#8 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2014 - 08:16 PM

intreb daca e drept controllerul pentru ca daca sta inclinat foarte putin, giroscoapele au tendinta sa corecteze si astfel quadul se inclina si merge intr-o directie. banda dublu adeziva groasa nu e buna din cate am citit, prea mult amortizare strica sau exista riscul sa nu stea drept controllerul.

valorile default sunt practic cele introduse de fabricant, cand iti prinzi urechile in ele dai reset si e ca "brand new". vezi ca zice tot in manual ce face fiecare valoare gain, cand sa le schimbi, cum sa le schimbi cu ajutorul unui potentiometru pentru a afla valoarea corecta. daca faci calibrarea si setarea de gain pentru o anumita incarcatura iar pe urma adaugi o diferenta mare de greutate s-ar putea sa ai vibratii si oscilatii, atunci modifici valorile pana se stabilizeaza.

nu e destul sa introduci coordonatele modulului gps ci si calibrarea busolei pe axa orizontala si cea verticala, asa ca renunta la a zbura in gps pana nu e gata si aspectul asta, altfel ai sa zici ca majoritatea ca ai avut parte de flyaway sau ca ai busit quadul etc.

vezi cum sta in atti pentru inceput, daca isi mentine altitudinea cand ledul clipeste o singura data, daca face drift serios trebuie sa calibrezi senzorii din soft, daca in schimb se misca usor in directii diferite cand schimbi locatia de zbor, e normal, curenti de aer, precizia hardware-ului etc.

revin, reciteste manualul, acolo scrie ce face fiecare valoare si efectele modificarii ei. as scrie cu majuscule dar se interpreteaza. cam atat si spor la zbor.

LE. era sa uit, dupa fiecare modificare in soft, apasa WRITE !

Aceasta postare a fost editata de Andyned: 16 March 2014 - 08:18 PM

0

#9 Useril este offline   Para 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 462
  • Inregistrat: 20-December 11

Postat 16 March 2014 - 09:22 PM

Vezi postareaAlexStudio, la 16 March 2014 - 02:50 PM, a spus:

Buna... acum fac o precizare ... acumlatorul a fost incarcat la max in luna noiembrie si nu a fost folosit... mersi anticipat ... Alex...

noiembrie 2011 ?? :D
0

#10 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 16 March 2014 - 10:15 PM

Si se mai zice ca naza zboara singur si e pentru incepatori... :unsure:
... cu picioarele pe pamant ...
0

#11 Useril este offline   AlexStudio 

• Incepator
  • PipPip

Postat 17 March 2014 - 02:41 AM

Vezi postarearenatoa, la 16 March 2014 - 10:15 PM, a spus:

Si se mai zice ca naza zboara singur si e pentru incepatori... :unsure:

:)
0

#12 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 17 March 2014 - 09:57 AM

Ai aici setarile pentru 9x si naza. #####topic/921-totul-despre-dji-naza-cum-se-seteaza-un-multicopter-dji-naza-etc/page-6

Nu ai cum sa zbori interior sa-ti stea la punct fix.Chestia cu punctul fix o face numai GPS-ul.

Iar toate setarile plus calibrarea mag,etc le faci afara pe camp.

Da se pare ca nu mere linkul

Hai ca dau cu copy-paste

Hai sa-ti spun cum am eu.

Mai intai canalele.

1.AILE
2.ELE
3.TRO
4.RUD
5.U
6.P1
7.P2

Canalul 5 care este pe .U. l-am pus pe comutatorul cu 3 pozitii la MIXER astfel.

70% HALF ID0 GPS Pozitia de sus
3% FULL ID1 ATI Mijlocul
-60% HALF ID2 M JOS

Dupa care la fail safe am facut asa.

AI un meniu in statie care se numeste SAFETY SWITCHES unde pe canalul 5 am pus dedesupt la.. voice.. un comutator care era mai la indemana pentru mine.Eu l-am pus pe. ELE. si in continuare pe rind l-am reglat pana a cazut pe FAILSAFE adica 37%.In felul asta am vazut ca intra in failsafe ori de cate ori actionez . ELE. indiferent de ce pozitie au toate celelalte comutatoare.Probabil ca sunt o mie si ceva de modalitati de a programa comutatoarele astea.Eu varianta asta am gasit-o.Iar chestia cu FAILSAFE e provizorie tot asa pana-mi vine frsky-ul :crazy:

Pe canalele 6 si 7 am pus p1 si p2 provizoriu pentru ca vroiam sa reglez in zbor pitch si rol.Nu a fost nevoie zboara bine si asa cu toate date la 100%(default).Nu mi-am pus inca IOC.Dar nu ma intereseaza momentan la fel si ghimbal-ul.

NU am pus nici un dualrate sau expo pe nimic.Astea sunt toate setarile facute de mine pentru NAZA

Toate cele bune

Aceasta postare a fost editata de EBA: 17 March 2014 - 09:59 AM

SUNTEM FUDULI
0

#13 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1253
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 17 March 2014 - 07:28 PM

Incarca acumulatorul,fiind incarcat de mult timp,nu mai are putere.Asa am patit si eu din cauza ca era incarcat cu multe saptamani inainte,nu reuseam sa ridic quadul decat 2-3m si venea jos,chiar daca eu dadeam comanda sa urce.
0

#14 Useril este offline   AlexStudio 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 March 2014 - 09:35 PM

Vezi postareaEBA, la 17 March 2014 - 09:57 AM, a spus:

Ai aici setarile pentru 9x si naza. #####topic/921-totul-despre-dji-naza-cum-se-seteaza-un-multicopter-dji-naza-etc/page-6

Nu ai cum sa zbori interior sa-ti stea la punct fix.Chestia cu punctul fix o face numai GPS-ul.

Iar toate setarile plus calibrarea mag,etc le faci afara pe camp.

Da se pare ca nu mere linkul

Hai ca dau cu copy-paste

Hai sa-ti spun cum am eu.

Mai intai canalele.

1.AILE
2.ELE
3.TRO
4.RUD
5.U
6.P1
7.P2

Canalul 5 care este pe .U. l-am pus pe comutatorul cu 3 pozitii la MIXER astfel.

70% HALF ID0 GPS Pozitia de sus
3% FULL ID1 ATI Mijlocul
-60% HALF ID2 M JOS

Dupa care la fail safe am facut asa.

AI un meniu in statie care se numeste SAFETY SWITCHES unde pe canalul 5 am pus dedesupt la.. voice.. un comutator care era mai la indemana pentru mine.Eu l-am pus pe. ELE. si in continuare pe rind l-am reglat pana a cazut pe FAILSAFE adica 37%.In felul asta am vazut ca intra in failsafe ori de cate ori actionez . ELE. indiferent de ce pozitie au toate celelalte comutatoare.Probabil ca sunt o mie si ceva de modalitati de a programa comutatoarele astea.Eu varianta asta am gasit-o.Iar chestia cu FAILSAFE e provizorie tot asa pana-mi vine frsky-ul :crazy:

Pe canalele 6 si 7 am pus p1 si p2 provizoriu pentru ca vroiam sa reglez in zbor pitch si rol.Nu a fost nevoie zboara bine si asa cu toate date la 100%(default).Nu mi-am pus inca IOC.Dar nu ma intereseaza momentan la fel si ghimbal-ul.

NU am pus nici un dualrate sau expo pe nimic.Astea sunt toate setarile facute de mine pentru NAZA

Toate cele bune

.... Sal ... mersi de info ...c-am asa am si eu doar ca in loc de canalele 5,6,7 am 6,7,8.
Azi mi-a venit Frsky -ul modul de emisie si receptie si fac modificarile de rigoare dupa care fac reglajele ca la carte si trec la teste. Pe mine ma interesau daca modific acele setari c-am ce se intampla acu voi vedea cum se comporta cu setarile de 100% . Nu am pre avut curaj sa zbor cu quad-ul acesta pana acum ca sant stan patitul ... anul trecut am pierdut un quad.. nu sa mai intors nu stiam ca turnigy nu intra in safemod daca pierde semnalul radio ... acum cu frsky voi avea failsafe care se va activa daca pierde semnalul radio ... dupa teste voi sti mai multe ... :)
0

#15 Useril este offline   AlexStudio 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 March 2014 - 09:42 PM

multumesc tuturor pentru informatii :)
0

#16 Useril este offline   Tealk 

• Fly Low, Go Fast, Turn Left
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 13-May 09
  • Interests:Aero, Navo

Postat 25 January 2015 - 10:18 PM

iti recomand setarile astea pentru inceput...si atentie ca daca e activa functia de low voltage si bateriea e sub nivelul setat la low voltage quadul va cobora la sol .. acea baterie dupa atata timp ar trebuii sa o incarci si iti recomand sa setezi low voltage daca nu vrei sa ai cut-off de la Esc-uri...vezi imaginile atasate

setarile de la Basic Pitch si Roll le poti creste cate 10 procente ...zbori putin.mai cresti 10 procente pana quad-ul incepe sa oscileze dupa care cobori 15 procente si cam acolo ar fi

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Tealk: 25 January 2015 - 10:22 PM

Cessna 182 2.2m
-------------------------
DJI Mini 4 PRO
Hornet Tunel Hull Sprint F1
Fly Low. Go Fast. Turn Left.
Do. Or do not. There is no try.
0

#17 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 332
  • Inregistrat: 05-September 14
  • Interests:Moto

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 31 January 2015 - 09:54 PM

Vezi postareaTealk, la 25 January 2015 - 10:18 PM, a spus:

iti recomand setarile astea pentru inceput...si atentie ca daca e activa functia de low voltage si bateriea e sub nivelul setat la low voltage quadul va cobora la sol .. acea baterie dupa atata timp ar trebuii sa o incarci si iti recomand sa setezi low voltage daca nu vrei sa ai cut-off de la Esc-uri...vezi imaginile atasate

setarile de la Basic Pitch si Roll le poti creste cate 10 procente ...zbori putin.mai cresti 10 procente pana quad-ul incepe sa oscileze dupa care cobori 15 procente si cam acolo ar fi

valorile astea fata de cele stoc,cum sunt ? il mai " linistesc" sau tot" zmucit " zboara? le-as incerca pe un phantom 1.
0

#18 Useril este offline   Tealk 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 31 January 2015 - 10:26 PM

Vezi postareafoxbat, la 31 January 2015 - 09:54 PM, a spus:

valorile astea fata de cele stoc,cum sunt ? il mai " linistesc" sau tot" zmucit " zboara? le-as incerca pe un phantom 1.

fara probleme ... poti sa le folosesti linistit...zboara foarte lin
Cessna 182 2.2m
DJI Mini 4 PRO
0

#19 Useril este offline   Tealk 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 31 January 2015 - 10:33 PM

desi in manual zice asa la F450:

Recommended
Basic Gain
Pitch-150 Roll-150 Yaw-100 Vertical-105

Atitude Gain
Pitch-150 Roll-150

am sa le mai cresc si eu putin desi mie imi place zborul mai lin
Cessna 182 2.2m
DJI Mini 4 PRO
0

#20 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 31 January 2015 - 11:27 PM

Vezi postareaTealk, la 31 January 2015 - 10:33 PM, a spus:

Recommended
Basic Gain

Atitude Gain
Pitch-150 Roll-150

stai un pic :)

multumesc pentru raspuns. deci . pentru zbor lin si pentru a sta "linistita" ,fara zmucituri, ce varianta recomanzi ? ( cele standard sunt ceva cu 125 125.., vorbim de phantom 1 )
0

#21 Useril este offline   Tealk 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 01 February 2015 - 10:55 AM

Phantom 1 are 350mm pe diagonala parca ...mai mic decat f 450 si mai usor....eu zic ca poti sa incepi cu setarile acelea, nu are ce sa se intample... daca ti groaza eu zic sa descarci manualul si sa folosesti setarile recomandate din manual si mai poti ajusta cate 10 procente +/- la Basic Pitch si Roll deodata pana iti place cum functioneaza.

si vezi ca sunt o gramada de videoclipuri pe youtube despre phantom 1 ....poti sa te inspiri si de acolo ...eu asa am procedat ...searile din manual nu imi plac ...oricum sunt si in functie de ce incarcare ai pe el

Aceasta postare a fost editata de Tealk: 01 February 2015 - 10:56 AM

Cessna 182 2.2m
DJI Mini 4 PRO
0

#22 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 01 February 2015 - 12:38 PM

Vezi postareaTealk, la 01 February 2015 - 10:55 AM, a spus:

Phantom 1 are 350mm pe diagonala parca ...mai mic decat f 450 si mai usor....eu zic ca poti sa incepi cu setarile acelea, nu are ce sa se intample... daca ti groaza eu zic sa descarci manualul si sa folosesti setarile recomandate din manual si mai poti ajusta cate 10 procente +/- la Basic Pitch si Roll deodata pana iti place cum functioneaza.

si vezi ca sunt o gramada de videoclipuri pe youtube despre phantom 1 ....poti sa te inspiri si de acolo ...eu asa am procedat ...searile din manual nu imi plac ...oricum sunt si in functie de ce incarcare ai pe el

am terminat de mult cu manualul , merci.

m-am uitat pe net , e ok . am intrebat aici pentru ca e mult mai "aproape" si mai " de incredere"

respecte
0

#23 Useril este offline   YO2BTW 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312
  • Inregistrat: 02-January 15
  • Interests:Radioamatorism, Ceasornicarie, Modelism, Astronomie, Foto/Video, Bijuterii HandMade, Parfumerie, OffRoad, Tir cu arcul olimpic...etc

Postat 17 February 2015 - 02:28 PM

Vezi postareaTealk, la 31 January 2015 - 10:33 PM, a spus:

Recommended
Basic Gain

Atitude Gain
Pitch-150 Roll-150

Am incercat si eu aceste valori, sunt ok...
Si mie imi place zborul mai lin, avand gimbal si filmari este normal.

Adrian - YO2BTW
YR - BTW
EASY STAR II
Phoenix 2000 EPO Composite R/C Glider
Tarot 680 Pro NAZA M V2 - GoPro 4 Black
DJI F450 NAZA-M V2 - GoPro 4 Black
FrSky TARANIS Plus-OpenTX
0

#24 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 18 February 2015 - 11:47 PM

Vezi postareaYO2BTW, la 17 February 2015 - 02:28 PM, a spus:

Am incercat si eu aceste valori, sunt ok...
Si mie imi place zborul mai lin, avand gimbal si filmari este normal.

Adrian - YO2BTW

pe ce configuratie te rog frumos ?
0

#25 Useril este offline   Tealk 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2015 - 08:28 AM

Eu am trecut pe hexa ... inca am aceeasi configuratie la Naza la gains ca pe fostul quad ... merge bine ... imi place
Cessna 182 2.2m
DJI Mini 4 PRO
0

#26 Useril este offline   YO2BTW 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312
  • Inregistrat: 02-January 15
  • Interests:Radioamatorism, Ceasornicarie, Modelism, Astronomie, Foto/Video, Bijuterii HandMade, Parfumerie, OffRoad, Tir cu arcul olimpic...etc

Postat 23 February 2015 - 02:27 PM

Vezi postareafoxbat, la 18 February 2015 - 11:47 PM, a spus:

pe ce configuratie te rog frumos ?

Pe un DJI F450, motorizare clasica, elici DJI 1038, gimbal, gopro 4, acumultor 5000 25C, ESC Afro.
Normal si NAZA V2 ...
YR - BTW
EASY STAR II
Phoenix 2000 EPO Composite R/C Glider
Tarot 680 Pro NAZA M V2 - GoPro 4 Black
DJI F450 NAZA-M V2 - GoPro 4 Black
FrSky TARANIS Plus-OpenTX
0

#27 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 23 February 2015 - 05:37 PM

merci. nu prea vad diferente intre cele 2( 110 vs 125 ).dar..zbora bine :)

multumesc inca odata
0

#28 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 09 August 2015 - 09:19 AM

intreb aici, caci din manual nu rezulta
naza V2 combinat cu ground station mai necesita Rx/Tx?
intreb, deoarece mi se pare straniu sa am ambele sisteme de control pornite si operand amandoua in 2,4 GHz. De linkul bluetooth care si el e in 2,4 GHz sa nu mai vorbim...

deci cum e?
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu