Modelism - RHC Forum: Probleme cu dimensiunea aripilor la Bixler HK, Sedona si Sonic - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Probleme cu dimensiunea aripilor la Bixler HK, Sedona si Sonic

#1 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 658
  • Inregistrat: 13-September 11

Postat 17 December 2011 - 10:13 PM

De curand am inceput sa mai lucrez la asamblarea avioanelor pe care le aveam prin cutii. Una din problemele de care m-am lovit: dimensiunea aripilor. Pe rand:
1. La Sonic Trainer si Sedona, in manualul lor scrie ca aripile se lipesc una de alta. Toate bune si frumoase numai ca unul are 133 cm anvergura, iar altul are 180 cm anvergura. Intervine problema transportului, aripile fiind lungi nu incap in Loganul (berlina) al meu. Daca cea de 133 de cm se mai poate pacali, cu cea de 180 e mai greu ... Ce solutie ar fi pentru "lasarea" aripii in doua bucati si asamblarea ei pe camp? Vreau o solutie "solida" sa nu ma trezesc ca se dezintegreaza cele doua aripi in zbor.
2. La Bixler (copie HK dupa Easy Star) problema e si mai spinoasa. Acolo in manual se recomanda lipirea aripilor una de alta "in fuselajul modelului". Practic dupa ce s-au lipit aripile, acestea nu mai pot fi demontate de pe model, iar acesta trebuie transportat cu aripile montate (aripile au anvergura 140 cm). Nici nu am avut curajul sa incerc daca modelul cu aripile montate incape in masina. Voi cei care aveti acest model, sau modelul Easy Star (care am inteles ca e cam la fel) cum le transportati?
Va multumesc anticipat, si astept solutii. Din start va spun ca solutia cu inlocuirea masinii pica (nu am bani de alta :good: )

Aceasta postare a fost editata de lazardominte: 17 December 2011 - 10:14 PM

Modele montate:
Aeromodele: Cessna 182 Arttech, Wing Dragon 3 Arttech, Hobby King Bixler Epo 1400,Hobby King EPO Seaplane, Thunder Tiger Dragon Fly .15;
Navomodele: Robbe Sea Diamond;
Automodele: Turnigy 1/16 Brushless 4WD Short Course Truck;
Modele aproape montate: Sedona-Black Horse;
Modele nemontate(in cutie):Extra 300S-Electrifly;
Statie: Turnigy 9X, Hobbyking HK310 (navo si auto);
Simulator Real Flight Basic (original) pentru antrenament;
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 17 December 2011 - 10:53 PM

La Bixler e o aberatie ce scrie in manual, cine stie de la ce model au facut copy-paste "chinezeste"...
EZ* si toate clonele lui, de cand se stiu au aripi demontabile.

NU cunosc modelul de 180cm sa propun o solutie de (de)montare, dar as zice ca posibilitatea de transport e unul din primele criterii la cumparare, pot sa iti planga toate celelalte simturi dupa un model, daca nu incape, nu il iei.
Dar ca sa fiu constructiv, deasupra, transportata ca o placa de ski, ce are ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   Adi-GVA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 17 December 2011 - 11:08 PM

180 cm intra in Logan.
Pusa in spate, de sub scaunul fata sprijinita pe spatarul banchetei pana in geamul de la luneta.
Asa transport eu aripa de 160 cm, si schiuri de 1.80 m.
Fly Extreme! __EXTREME FLIGHT
0

#4 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 December 2011 - 07:59 AM

Adi-Gva: Multumesc de raspuns. Nu am probat daca intra la mine, dar daca spui tu ca intra e ok.
Renatoa: Cu Bixlerul chiar e o problema. Nu cred ca au copiat aiurea chinezii, chiar trebuie lipite aripile de fuselaj. Deoarece ies foarte usor. Nu m-as risca sa il zbor doar cu aripile bagate acolo. Ma gandesc la o solutie cu banda de lipit ceva ...
Dar pe forum sunt cativa propietari de Bixler, astept sa vad ce spun si ei.
referitor la transportul aripii deasupra ... nu am portbagaj exterior. Iar ca sa o las in vant ... aripa e acoperita cu folie ... in timp sigur se va deteriora. O solutie ar fi portbagaj exterior dar e al naibii de scump. O sa ma mai gandesc.
Modele montate:
Aeromodele: Cessna 182 Arttech, Wing Dragon 3 Arttech, Hobby King Bixler Epo 1400,Hobby King EPO Seaplane, Thunder Tiger Dragon Fly .15;
0

#5 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 18 December 2011 - 08:46 AM

Vezi postareaAdi-GVA, la 17 December 2011 - 11:08 PM, a spus:

180 cm intra in Logan.
Pusa in spate, de sub scaunul fata sprijinita pe spatarul banchetei pana in geamul de la luneta.
Asa transport eu aripa de 160 cm, si schiuri de 1.80 m.

Si eu la fel duc o aripa de 1.80m, intra.
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#6 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2109
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 22 February 2012 - 03:52 PM

Am o veste buna! Bixlerul meu 1400, pe care l-am zburat ieri prima data, intra intreg in Matiz in pozitie oblica in spatele soferului intre banchete sprijinit cu botul pe bancheta din spate, desi puteam sa-l demontez la nevoie, avand montati doi magneti de HDD in capetele interioare ale aripilor (nu i-am lipit aripile cum au recomandat chinezii). Fiind vorba si de primul meu zbor, am fost extrem de multumit ca l-am adus la sol intreg, desi n-a fost o prima aterizare profesionala. La a doua incercare am ajuns cu el cred eu pe la vreo 800m de mine pentru ca deabia se mai zarea si a trebuit sa-i predau statia mea t9x lui Gunmann ca sa-l aduca inapoi intrucat nu-mi mai dadeam seama daca se apropie sau se departeaza! Si nu-mi doream de fel sa ajunga din prima zi in Siret, desupra caruia cred ca ajunsese! Oricum la intoarcere, in contra vantului, era o placere sa-l vezi cum zbura la punct fix ca un Harrier! :rolleyes:
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#7 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2867
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 22 February 2012 - 07:38 PM

Vezi postareaGigiGL, la 22 February 2012 - 03:52 PM, a spus:

Am o veste buna! Bixlerul meu 1400, pe care l-am zburat ieri prima data, intra intreg in Matiz in pozitie oblica in spatele soferului intre banchete sprijinit cu botul pe bancheta din spate, desi puteam sa-l demontez la nevoie, avand montati doi magneti de HDD in capetele interioare ale aripilor (nu i-am lipit aripile cum au recomandat chinezii). Fiind vorba si de primul meu zbor, am fost extrem de multumit ca l-am adus la sol intreg, desi n-a fost o prima aterizare profesionala. La a doua incercare am ajuns cu el cred eu pe la vreo 800m de mine pentru ca deabia se mai zarea si a trebuit sa-i predau statia mea t9x lui Gunmann ca sa-l aduca inapoi intrucat nu-mi mai dadeam seama daca se apropie sau se departeaza! Si nu-mi doream de fel sa ajunga din prima zi in Siret, desupra caruia cred ca ajunsese! Oricum la intoarcere, in contra vantului, era o placere sa-l vezi cum zbura la punct fix ca un Harrier! :D

...pai bine bree nea GIGI ..nu spui ca te duci la zbor>>??..mergeam si noi ..
0

#8 Useril este offline   didip 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1502
  • Inregistrat: 28-January 09
  • Interests:Aero & Auto
    Acvaristica

Postat 22 February 2012 - 07:46 PM

Se mareste grupa de zburatori . Un lucru bun, dar problema este ca fiecare iese pe cont propriu, Nici Marian nu mai spune cand iese. Cand ne mai adunam ?

Scuze de poluarea.
Traxxas TMaxx 3.3
E Revo brushless T8
Hpi Sprint 2
Hpi E10
Extra 300
Beaver
Blade Red Bull 130x
Blade Mcpx
Carbon Cub SS
0744 562746
0740183627
0

#9 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4699
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Interests:AEROMODELE

Postat 22 February 2012 - 07:50 PM

Daca rabatezi scaunul din dreapta fata nu intra aripa din fata pana in spate?
Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#10 Useril este offline   didip 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1502
  • Inregistrat: 28-January 09
  • Interests:Aero & Auto
    Acvaristica

Postat 22 February 2012 - 07:58 PM

Eu am un Beta 1400, cu anvergura de 140 cm care intra perfect intr-un Gof 5 pe bancheta din spate, fara sa demontez aripile ( sunt montate pe model permanent). Cu botul pe sezut si profundorul rezemat de spatar.
Traxxas TMaxx 3.3
E Revo brushless T8
Hpi Sprint 2
Hpi E10
Extra 300
Beaver
Blade Red Bull 130x
Blade Mcpx
Carbon Cub SS
0744 562746
0740183627
0

#11 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 03:21 PM

Vezi postareaincepatoru, la 22 February 2012 - 07:38 PM, a spus:

...pai bine bree nea GIGI ..nu spui ca te duci la zbor>>??..mergeam si noi ..

A fost incognito... Mi-a tunat si l-am luat cu mine la marginea orasului unde ma intalnisem cu prietenul meu, nu pe terenul de zbor. Si daca tot era cu mine, i-am dat drumul in zbor! Abia am vazut si eu ca e mult mai nervos decat Easy Star-ul de pe RealFlight cu care ma antrenasem! De aici si multumirea mea ca l-am adus totusi intreg acasa! Probabil vom merge mai multi la un zbor, dar nu stiu cand. Voi hotarati, acum eu sunt doar un catelus de companie! :cray:
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#12 Useril este offline   flaviu p 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 452
  • Inregistrat: 21-February 11
  • Interests:tel. 0723940142

Postat 23 February 2012 - 07:06 PM

Vezi daca merge cu asa ceva http://phoenixmodels...ron-p-2810.html
0

#13 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1253
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 23 February 2012 - 07:48 PM

Lazar,aripa de 180cm,o poti transporta in interior,asa cum am auzit de la alti colegi,legand niste corzi intre manerele din interior de pe marginea plafonului. O s-o ai deasupra capetelor.
0

#14 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1253
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 23 February 2012 - 07:57 PM

La bixler poti sa pui niste magneti la aripi si sa le pui niste scoci din cel de hartie,care se desface fara sa lase urme urate pe fuselaj si aripi.Asa am vazut la colegi pe camp.
0

#15 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 08:02 PM

Am Logan Berlina. Pe pavilion in interior nu incape sigur. Poate la MCV ... Deocamdata nu am asamblat-o ... o sa vad cand va fi asamblata.
Modele montate:
0

#16 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 619
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Aeromodelismul, e un hobby pe care de mult l-am admirat.

Postat 23 February 2012 - 08:34 PM

Al meu cel de 187 cm incape intreg in Honda Civic. Rabatez scaunele din spate si gata :angry:
Am sa-i fac totusi o cutie in care sa stea fix, cu aripile demontate, si cu ampenajele in siguranta.
Cand va fi gata revin cu foto.
Numai bine.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
0

#17 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2012 - 08:53 AM

Vezi postareaflaviu p, la 23 February 2012 - 07:06 PM, a spus:

Vezi daca merge cu asa ceva http://phoenixmodels...ron-p-2810.html

Cred ca ar merge, cu ceva modificari. Aripile se muleaza acum frontal una pe alta fara spatiu intre ele. Multumesc.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#18 Useril este offline   cristash 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 22-February 12

Postat 01 April 2012 - 07:32 PM

Vezi postarealazardominte, la 17 December 2011 - 10:13 PM, a spus:

2. La Bixler (copie HK dupa Easy Star) problema e si mai spinoasa. Acolo in manual se recomanda lipirea aripilor una de alta "in fuselajul modelului". Practic dupa ce s-au lipit aripile, acestea nu mai pot fi demontate de pe model, iar acesta trebuie transportat cu aripile montate (aripile au anvergura 140 cm). Nici nu am avut curajul sa incerc daca modelul cu aripile montate incape in masina. Voi cei care aveti acest model, sau modelul Easy Star (care am inteles ca e cam la fel) cum le transportati?
Va multumesc anticipat, si astept solutii. Din start va spun ca solutia cu inlocuirea masinii pica (nu am bani de alta :D )

Nu stiu daca este prea tarziu, dar poti vedea la secunda 21 de pe link-ul:

Am cumparat si eu de curand tot un Bixler RTF dar inca nu m-am apucat sa il montez. Bafta!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu