colectia Mari corabii!
Postat 25 February 2011 - 11:14 AM
Ce sa zic de revista nu cred ca era o problema daca se oprea la nr 4 caci se faceau multe reclamatii,in rest cred ca o sa continue,sa nu faca vre-o prostie si sa ne trezim ca am dat atata amar de bani iar la nr 70 se opresc..totusi cei care au experienta se descurca sa o continue.
Doru Davidovici
Postat 25 February 2011 - 04:07 PM
radu97, la 25 February 2011 - 01:54 PM, a spus:
Aveti idee de unde se poate cumpara un scalpel sau ceva in genul?
..pisele le-am de indreptat umezindule putin dupa care le-am pus intre doua placi de pal..
..iar un scalpel bun gasesti in targul vitan ..daca esti din bucuresti..este un nene acolo pe care il gasesti in fieacre duminica
Postat 25 February 2011 - 04:51 PM
radu97, la 25 February 2011 - 01:54 PM, a spus:
Aveti idee de unde se poate cumpara un scalpel sau ceva in genul?
Am eu o reţetă, te interesează?
Detaliile fac diferenţa...
Postat 25 February 2011 - 06:40 PM
Postat 25 February 2011 - 06:52 PM
Dacă pare o soluţie scârboasă, ea se plică în cazurile sculpturilor aplicate, care sunt făcute din lemn ce nu a stat la uscat cel puţin 2 ani.
Lemnul udat cu acestă soluţie, se îndreaptă fără a face presiune pe el.
În cazul folosirii apei curate, aceata desprinde foietajul placajului pe care este aplicată.
Poţi încerca, o apă pe bază de saramură, cu o concentraţie mică de sare.
Asta se poate în cazul în care ai cunoştinţe că, adezivul cu care a fost lipit placajul, nu este afectat de aceasta.
P.S.
Rog colegii de pe forum să nu mai facă comentarii, pe baza reţetelor pe care le postez.
Execut lucrări de restaurare, recondiţionare a obiectelor care în cea mai mare parte, sunt din lemn ce are vechime de până la 90 de ani
Postat 25 February 2011 - 06:56 PM
Sfatul meu este să cauţi la distribuitorii de tehnică dentară. Acolo ai să găseşti şi pensete, precum şi alte ustensile folositoare procesului de construcţie.
Postat 25 February 2011 - 07:00 PM
Postat 25 February 2011 - 07:12 PM
1 se lasă lemnul la afumat, după ce în prealabil se umezeşte.
2. metoda cea mai la îndemână, plastic, cu ajutorul jocului de baitzuri, pensulaţie pe lungimea fibrei lemnului.
Baitzurile la metoda nr. 2 este exclusiv pe bază de apă, fără alţi solvenţi chimici.
Procesul de îmbătrânire a lemnului, este o tehnică pe care nici modeliştii experţi nu o stăpânesc în totalitate.
Mai sunt deasmenea şi alte tehnici care, datorită secretului profesional nu pot să vi le dezvălui, îmi pare sincer rău.
Postat 25 February 2011 - 07:21 PM
coszmin.art, la 25 February 2011 - 07:12 PM, a spus:
Mai sunt deasmenea şi alte tehnici care, datorită secretului profesional nu pot să vi le dezvălui, îmi pare sincer rău.
altfel trebuie sa ne ucizi,nu-i asa?
modelistii "experti"cum ii numesti tu,nu "imbatranesc" lemnul ci folosesc diverse soiuri sau specii sau cum vrei sa le spui,pentru a scoate in evidenta anumite piese de pe nava.
un exemplu la indemana orcui.aici pe forum.
http://www.rhcforum....__1#entry176995
Aceasta postare a fost editata de stamy: 25 February 2011 - 07:25 PM
user vechi:stamy
Postat 25 February 2011 - 08:04 PM
Simplu nu?
Postat 25 February 2011 - 08:13 PM
Eu făceam referire la situaţiile în care, trebuie să fi expert să îmbătrâneşti lemnul, iar apropo de lemnul nobil, dacă ai bani ai lemn nobil, dacă nu, îl faci.
Care e mai expert, care cumpără la gata sau care-l face?
P.S.
Nu intenţionez prin postările mele să aduc jignire cuiva, sau ceva, până la urmă produsul final contează.
Am folosit în contextul în care, pe acest forum nu trebuie să ne simţim unii sau alţii, complexaţi de faptul că în dreptul numelui apare "nou", postări puţine..., n-am mai făcut..., sau nu ne pricepem foarte bine...
Postat 25 February 2011 - 08:23 PM
De ce aş dezvălui alte tehnici, atâta timp cât, se tot comentează aiurea pe marginea lor.
Rolul acestui topic este de a ne ajuta nu de a ne tot comenta una sau alta.
Dacă foloseşti lemn natural de esenţă nobilă, exotică, etc., n-ai decât să ignori alte tehnici, cât despre alte reţete, eu le-am învăţat în decursul anilor de practică şi timpul nu-mi permite să stau să fac, pe master yoda cu ele.
Postat 25 February 2011 - 08:23 PM
coszmin.art, la 25 February 2011 - 08:13 PM, a spus:
Eu făceam referire la situaţiile în care, trebuie să fi expert să îmbătrâneşti lemnul, iar apropo de lemnul nobil, dacă ai bani ai lemn nobil, dacă nu, îl faci.
Care e mai expert, care cumpără la gata sau care-l face?
P.S.
Nu intenţionez prin postările mele să aduc jignire cuiva, sau ceva, până la urmă produsul final contează.
Am folosit în contextul în care, pe acest forum nu trebuie să ne simţim unii sau alţii, complexaţi de faptul că în dreptul numelui apare "nou", postări puţine..., n-am mai făcut..., sau nu ne pricepem foarte bine...
Postat 25 February 2011 - 09:25 PM
Aceasta postare a fost editata de dan49: 25 February 2011 - 09:27 PM
Postat 25 February 2011 - 09:57 PM
Sunt făcute prin patină, este prima etapă de îmbătrânire, fără baiţuri cumpărate, fără pensulă
Nu sunt două la fel, fiecare este patinată în parte.
Domnule "ipsihi", mai multe beţe nu am, sorry.
Aceasta postare a fost editata de coszmin.art: 25 February 2011 - 09:58 PM
Postat 26 February 2011 - 01:40 PM
Dan Stroie, la 26 February 2011 - 12:49 AM, a spus:
rezultatul este spectaculos. O intrebare: baghetele sunt toate din acelasi lemn iar diferentele de nuanta sunt date de baituire sau este un singur bait si lemn de esente diferite?
Baghetele sunt toate din revistă
Postat 26 February 2011 - 02:01 PM
În unele imagini se observă un oarecare luciu, ele nu sunt lucioase, sunt sidefii, fibra lemnului este scoasă în evidenţă.
Tratarea acestora s-a făcut cu ulei de in, pe care l-am aplicat cu beţişoare pentru urechi, patru starturi, iar după fiecare strat, sa efectuat o patinare uşoară, cu o cârpă de bumbac.
Fiecare scândurică este tăiată separat, la capetele acestora am făcut o tăietură oblică, iar cuiele sunt făcute cu un maker profi, de 0,5mm.
DE REŢINUT
lemnul nu poate fi învechit excesiv, deoarece construcţia navei este nouă, eu sunt de părere că lemnul de pe punţi, poate fi făcut oarecum diferit unul de altul.
Nuanţele folosite la scândurele sunt, roşu englez, ocru, galben lemnon, umbră naturală, caturile la fiecare scândurică sunt făcute cu un burete înmuiat în umbră naturală.
Ca sfat, să nu folosiţi culoarea negru, pe cât posibil
Postat 26 February 2011 - 03:16 PM
Eu am inceput sa cumpar de la D'Agostini - Lumea Aviatiei si am ajuns la numarul 55. Revista costa 7,5 lei si apare saptamanal. Deja sunt 3 bibliorafturi pline si 412,5 lei cheltuiti.
Si ce idee imi vine? Sun la ei si intreb cate numere vor fii?
Raspunsul 180 numere... Am ramas masca ptr. ca se dorea o colectie accesibila... Eu voi merge pana la capat, mai sunt 2 ani jumatate si pana la final colectia va costa 13.500 lei si 9 bibliorafturi pline (cam mult cred pentru oricine) Cred ca este cea mai scumpa colectie din Romania!
Eu lucrez in publicitate si ideea mi se pare buna (doar ptr. ei nu ptr. client) mi se pare o chestie neserioasa sa nu spui din start cate numere va avea. Cred ca daca erau cinstiti multi nici nu ar fi inceput sa o cumpere... eu da :D
Ideea este ca la aceasta colectie daca nu o iei toata nu este nici o problema - te opresti unde poti. Dar sa nu ai toate reperele unei corabii si sa nu poti sa o termini pana la urma este cam trist.
In locul vostru daca nu as fi un elicopterist inrait, la banii pe care-i veti da pana la final mi-as lua un chit de corabie si as stii ca macar daca nu-l termin este vina mea nu a altora.
Mult spor la construit :D
HELI:
Spirit L16 Robbe in fuselaj Agusta 109 | Spirit L16 Robbe - clasa 550 | Taurus 50 electric clasa 600 |
Trex 600E FBL Custom Frame V.2 | Trex 600E FBL Custom Frame V.3 | Trex 600E FBL Custom Frame V.4 |
AUTO:
2buc. Buggy - ANSMANN Master Smacker 1:10 4WD electic
3buc. Truggy - ANSMANN Royal Flash 1:10 4WD electic
TX - RadioLink RC3S 2.4GHz
Proiectele mele:
Trex600E custom frame V1 - http://www.rhcforum....e/page__st__240 --- --- --- Trex600E custom frame V2 - http://www.rhcforum....e/page__st__480
Trex600E custom frame V3 - http://www.rhcforum....e/page__st__570 --- --- --- Trex600E custom frame V4 - http://www.rhcforum....e/page__st__600
Postat 26 February 2011 - 03:55 PM
Ionel, la 26 February 2011 - 03:16 PM, a spus:
Raspunsul 180 numere... Am ramas masca ptr. ca se dorea o colectie accesibila...
O cumpar in dublu exemplar. Macar stiu ce ma asteapta!
Dau o bere daca nu suni sa intrebi cate numere sunt din Interiorul corpului uman, Animalele planetei, Comorile pamantului si Cursul de pictura. Sau macar nu-mi spune!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 26 February 2011 - 04:05 PM
Telefon: 0721 385365