Modelism - RHC Forum: colectia Mari corabii! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »

colectia Mari corabii!

#227 Useril este offline   tom cat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Interests:modelismul

Postat 19 February 2011 - 07:41 PM

Ca tot a crescut ratingul acestui topik, ca tot sunt multi entuziasti, si mai multi colegi care au inceput lucrul la minunea de galion publicat de catre De'Agostini, i-mi permit , daca se poate , sa fac o propunere care consider ca este binevenita; daca se poate, daca se doreste, daca nu se incalca regulamentul, pentru a aveea o vizualizare cat mai ampla si cat mai concreta a lucrului la galion, cred ca cel mai bine ar fii ca unul dintre moderatori sa creeze un nou topik ceva de genul.... Group-Building, in care fiecare dintre colegi sa-si creeze propriul sub-topik in care sa posteze evolutia lucrarii.
Ca tot exista un kit pe piata, la care sa aiba accesul mai tot poporul, ca tot exista multi colegi de forum care au abordat acest subiect, consider ca un GROUP-BUILD este binevenit.
Voi ce parere aveti ??
Imagine postata
......si poate totusi
0

#228 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 19 February 2011 - 08:37 PM

Nici nu stiti cat ma bucur cand vad entuziasmul ce a cuprins multi pasionati de constructii de corabii. Am vazut ca s-au cam amestecat corabiile pe aici. Nu stiu daca mai trebuie creat un "group-build" dar sigur ar fi bine ca fiecare sa-si deschida un topic separat in cadrul sectiunii "Nave de epoca". Apoi voi muta postarile ce constituie faze ale constructiei, ce deja au aparut aici, pe fiecare unde-i e locul, sau la indicatiile exprese ale autorilor, care pot sa-mi indice pe PM numarul postarii ce trebuie mutata, indicat in dreapta sus la fiecare post, de exemplu #244 care este numarul acestei postari.

Si acum o veste buna.
Ca sa vedeti ce amploare a luat aceasta pasiune pentru corabii pe care unii comercianti de modelism au observat-o, tocmai ce am primit un mail de la un magazin - reprezentanta de machete germane de plastic din tara, de la care eu am cumparat printre altele si frumoasa corveta Snowberry, prin care ei anunta ca vor sa comercializeze si kituri de corabii din lemn si imi cer sa votez cam ce mi-ar place sa aduca. Preturile kiturilor am vazut ca variaza intre 614 lei si 2059 lei. Dar mai bine gugaliti voi pe pagini romanesti si "Votati care produse v-ar interesa cel mai mult".

Aceasta postare a fost editata de navigator: 19 February 2011 - 08:40 PM

0

#229 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 17-February 11
  • Interests:recondiÅ£ionări, grafică, pictură

Postat 19 February 2011 - 09:53 PM

Vezi postareanavigator, la 19 February 2011 - 08:37 PM, a spus:

Nici nu stiti cat ma bucur cand vad entuziasmul ce a cuprins multi pasionati de constructii de corabii. Am vazut ca s-au cam amestecat corabiile pe aici. Nu stiu daca mai trebuie creat un "group-build" dar sigur ar fi bine ca fiecare sa-si deschida un topic separat in cadrul sectiunii "Nave de epoca". Apoi voi muta postarile ce constituie faze ale constructiei, ce deja au aparut aici, pe fiecare unde-i e locul, sau la indicatiile exprese ale autorilor, care pot sa-mi indice pe PM numarul postarii ce trebuie mutata, indicat in dreapta sus la fiecare post, de exemplu #244 care este numarul acestei postari.

Si acum o veste buna.
Ca sa vedeti ce amploare a luat aceasta pasiune pentru corabii pe care unii comercianti de modelism au observat-o, tocmai ce am primit un mail de la un magazin - reprezentanta de machete germane de plastic din tara, de la care eu am cumparat printre altele si frumoasa corveta Snowberry, prin care ei anunta ca vor sa comercializeze si kituri de corabii din lemn si imi cer sa votez cam ce mi-ar place sa aduca. Preturile kiturilor am vazut ca variaza intre 614 lei si 2059 lei. Dar mai bine gugaliti voi pe pagini romanesti si "Votati care produse v-ar interesa cel mai mult".

Buna seara,
Nu va pot spune in cuvinte ce bucurie mare mi-a adus "vestea buna"
De mai vine de două luni caut un magazin în românia cer sa aibă absolut toate ustensilele şi alte cele de trebuinţă navomodelismului, mai ales pe partea de navomodelism clasic (la cel pe lemn fac referire)
Am o rugăminte, dacă acel magazin se leagă la cap cu machete "la gata", la operele de artă fac referire.
Să ştiţi că şi în românia sunt navomodelişti mai buni decât mellpapa sau alţii care fac înconurul forumurilor din lumea largă.
Pe acestă cale doresc şi eu să laud forumul dvs, care eu în consider foarte bun.
vă multzumesc,
cu respect
Cu respect,

Detaliile fac diferenţa...
0

#230 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 20 February 2011 - 09:24 AM

Bun venit Cosmin.
Ca sa afli daca un magazin de modelism aduce ce-ti doresti, cel mai bun lucru este sa-i intrebi tu direct caci nu pierzi nimic. Chiar daca iti raspund pe moment ca nu, daca or sa-i mai intrebe si altii, vor cadea pe ganduri si daca vor fi destui doritori, vor aduce. De exemplu, www.autorc.ro este receptiv in acest sens. E bine insa sa te documentezi bine caci nu vor sta ei sa caute pe net in locul tau producatorul ( n-are rost sa le indici tot magazine).

0

#231 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 248
  • Inregistrat: 07-February 11
  • Interests:new things

Postat 20 February 2011 - 10:43 AM

Vezi postareanavigator, la 19 February 2011 - 08:37 PM, a spus:

... dar sigur ar fi bine ca fiecare sa-si deschida un topic separat in cadrul sectiunii "Nave de epoca". Apoi voi muta postarile ce constituie faze ale constructiei, ce deja au aparut aici, pe fiecare unde-i e locul, sau la indicatiile exprese ale autorilor, care pot sa-mi indice pe PM numarul postarii ce trebuie mutata ...

Eu deja mi-am creat un topic nou! Rog sprijin in mutarea (sau copierea) posturilor care trebuie sa faca parte din el.
Am sa indic eu care cred ca vor fi posturile ce vor putea face parte din topicul meu. In principiu, doar posturile mele ...
Multumesc! :ph34r:
"What we do in life echoes in eternity!"
0

#232 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 20 February 2011 - 07:41 PM

Am vazut deja, m-am si apucat sa-ti citesc si marchez postarile in vederea mutarii, numai ca am observat o problema. Foarte multe postari sunt in stransa legatura cu postarile altora, deci alege-le cu mare grija.

0

#233 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2011 - 08:20 PM

Posturile pe care as vrea sa le mut in topicul meu sunt: 109, 115, 119, 131, 141, 145, 147, 150, 151, 152, 154, 155, 158, 162, 194, 195, 198, 242. Multumesc! :lol:
0

#234 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 11
  • Interests:recondiÅ£ionări, grafică, pictură

Postat 20 February 2011 - 09:07 PM

Vezi postareanavigator, la 20 February 2011 - 09:24 AM, a spus:

Bun venit Cosmin.
Ca sa afli daca un magazin de modelism aduce ce-ti doresti, cel mai bun lucru este sa-i intrebi tu direct caci nu pierzi nimic. Chiar daca iti raspund pe moment ca nu, daca or sa-i mai intrebe si altii, vor cadea pe ganduri si daca vor fi destui doritori, vor aduce. De exemplu, www.autorc.ro este receptiv in acest sens. E bine insa sa te documentezi bine caci nu vor sta ei sa caute pe net in locul tau producatorul ( n-are rost sa le indici tot magazine).

Bună seara,
Cei de la autorc.ro, stau foarte slab la capitolul navmodele. Ei, din câte îmi dau eu seama, vând machete ce nu au legătură cu navomodelismul în sine.
Din câte ştiu eu navomodelismul este o artă ce nu-i la îndemâna oricui, pe când ei percep navomodelismul ca "orice numai motor să fie". Trăiască kitt-urile, fie el şi din plastic, turnat ori alte materiele matriţate.

M-am tot uitat pe site-urile din lumea largă şi am văzut că forumurile dedicate, în general sun legate de magazine de profil, ce scot la bătaie absolut tot ce înseamnă navomodelism, pe când la noi trebuie să la cauţi în foarte multe locuri. Şi totuşi la comanzi iar când calculezi transportul la toate suma totală ajunge chiar şi la jumătate din preţul acestora.
Cu respect,

Detaliile fac diferenţa...
0

#235 Useril este offline   ccosti69 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 20 February 2011 - 11:26 PM

salutare. si daca tot este vorba de galionul cu pricina, ii intreb pe cei care s-au apucat de el, daca au gasit piese lipsa, pentru ca pe alte forumuri se vaita baietii ca au piese lipsa.
eu inca nu am desfacut pungulitele pt ca nu vreau sa ia praf. mai astept pana la 15.desi ma macina asteptarea asta, sper sa am rabdare. in rest spor. :drinks:
0

#236 Useril este offline   radu_me 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 14-February 11

Postat 21 February 2011 - 03:51 AM

Vezi postareaccosti69, la 20 February 2011 - 11:26 PM, a spus:

mai astept pana la 15.desi ma macina asteptarea asta, sper sa am rabdare. in rest spor. :good:

Va salut pe toti....colegul citat are dreptate :) Stau cu ochii pe colectia de la rusi si pana la nr 14-15 poti sa gresesti. Comform instructiunilor poti sa incepi de la nr1 dar daca te uiti la ei (nr 56) gandesti ca la sah: cateva mutari in fata.
Sfat de incepator: nu va grabiti !!!!!!!
0

#237 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2011 - 07:19 AM

Vezi postareaccosti69, la 20 February 2011 - 11:26 PM, a spus:

... ii intreb pe cei care s-au apucat de el, daca au gasit piese lipsa, pentru ca pe alte forumuri se vaita baietii ca au piese lipsa...

La mine nu a fost cazul. Tot ceea ce trebuia sa contina, continea. Chiar mi-au si ramas vreo 5-6 scandurele pentru punte ...

Aceasta postare a fost editata de gl_mmm: 21 February 2011 - 07:20 AM

0

#238 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 21 February 2011 - 08:36 AM

si eu am desfacut pungile..problema este ca toate piesele sunt strambe..asa ca le-am pus la indreptat..mai dureaza pana ma apuc de constuit
0

#239 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 21 February 2011 - 06:34 PM

si coastele din pachetele mele erau strambe, acum sunt puse la indreptat

intre timp m-am apucat de punte, arata asa cum vedeti in imagini.am gandit ca nu era puntea unei nave iesita din cutie(data la apa ieri) ci o nava care strabatuse marile deci...indiferent cat frecau marinarii la ea, se vedea uzura.

astept pareri sincere ca sa stiu daca o pastrez sao o arunc si fac alta.primele poze sunt probele facute.nu este lacuita, eventualul luciu este de la obiectiv.va fi lacuita mat.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN3995.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4005.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4016.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4023.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4025.JPG

Aceasta postare a fost editata de Teddy: 21 February 2011 - 06:36 PM

0

#240 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 February 2011 - 06:35 PM

si aici finalul

deci...merg sau ma apuc de traforat altele?ori vin cu alt furnir deasuprea?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN4027.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4028.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4029.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4030.JPG

0

#241 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2011 - 07:54 PM

Desi este un pic cam prea stringenta aceasta solutie pentru gusturile mele, as fi curios cum ai realizat acea patina. :rolleyes:
Trebuie sa recunosc ca nu este rea deloc ideea! Bravo! :yahoo:
0

#242 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 February 2011 - 08:00 PM

cred ca separat de restul pare stringenta, in intreg poate nu va mai arat asa

SPER:))

restul...cu patina...un creion pt grafitii, dungile de "separare" la scanduri ingrosate, duci degetul la calimara(in gura sau tusiera) si radiezi cu buricul degetului innainte-innapoi pe lungimea scadurei.

restul vine de la sine, o usturime de deget si o punte pestrita.

maine incerc alta varianta, sa fac scanduri separate si sa le lipesc, innainte sa incerc sa le creionez ca pe un lemn vechi.va fi mult mai greu dar poate iese
0

#243 Useril este offline   rkiss 

• Junior
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 01-February 11

Postat 21 February 2011 - 08:06 PM

Teddy, eu zic sa te gandesti cum va arata cand pui si cealalta bucata de punte... nu mai bine astepti sa ai toata puntea? Parerea mea...
Dar ca exercitiu arata foarte bine, fata de a mea... :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de rkiss: 21 February 2011 - 08:07 PM

0

#244 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 February 2011 - 08:20 PM

pai...asta incerc sa-mi imaginez

nu vreau sa arate ca scoasa din cutie, vreau sa arate a lemn trecut prin multe, a lemn muncit

culmea ca nu-mi ajung filele pentru puntea urmatoare, sunt mai putine cu 5-6 si mai sunt si striate,se vad falduri pe material.mi-am cumparat balsa si ma apuc sa tai eu altele ca nu merge.pe astea le tin de teste,mai incerc sa le modelez si altfel, poate iese mai bine
0

#245 Useril este offline   Paul Razvan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 11-September 09

Postat 21 February 2011 - 08:25 PM

rkiss acelasi lucru i l-am zis si lui gl_mmm....lasati loc unde se imbina puntile
"Pilotii nu mor niciodata.Ei decoleaza si nu se mai intorc..."
Doru Davidovici
0

#246 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 February 2011 - 09:38 PM

si...coastele vopsite, fara lac, un colorant pe baza de apa.

il aveti in poza, nu-i reclama, s-ar putea sa fie chiar prost calitativ la 16ron

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN4031.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4032.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4033.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4034.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4035.JPG

0

#247 Useril este offline   GeorgeTulcea 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 20-February 11

Postat 21 February 2011 - 09:42 PM

felicitari prietene !!! coastele arata minunat !!!sper sa se ajunga la un rezultat cat mai minunat in cazul acestei nave la toti .....din cate am auzit pe forum colectia a mai fost intrerupta odata ? asa este ?
0

#248 Useril este offline   Paul Razvan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 February 2011 - 09:43 PM

Foarte frumos au iesit.
Bafta in continuare
Doru Davidovici
0

#249 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 February 2011 - 09:47 PM

Vezi postareaGeorgeTulcea, la 21 February 2011 - 09:42 PM, a spus:

felicitari prietene !!! coastele arata minunat !!!sper sa se ajunga la un rezultat cat mai minunat in cazul acestei nave la toti .....din cate am auzit pe forum colectia a mai fost intrerupta odata ? asa este ?

George, daca o opresc, facem petitie, sa ne dea planurile pieselor macar.Ne descurcam noi si fara lasere.

Mercy Razvan, inca sunt de parere ca e usor de vopsit ce a taiat altul.Ma bate gandul sa iau ceva de la zero ,doar planuri dar..inca nu am curaj.mi-e ca ma inpotmolesc din lipsa de timp.
0

#250 Useril este offline   GeorgeTulcea 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 20-February 11

Postat 21 February 2011 - 09:48 PM

aham......ok.....cei drept ne descurcam si fara ele dar mai greu :wacko:
0

#251 Useril este offline   tom cat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Interests:modelismul

Postat 21 February 2011 - 10:05 PM

Domnilor...... i-mi permit o remarca. Daca se trece cu publicatia de NR 5 , atunci merge pana la capat. Daca se ajunge cu revista pana la NR 5 ...ma arunc si eu cu capul inainte, dar pana atunci, i-mi permit sa raman sceptic. Nu mi-o luati in nume de rau, dar..... eu sunt patit cu firma asta, de 3 ori in Romania, si de 2 ori peste hotare. :wacko: :D
Imagine postata
......si poate totusi
0

#252 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 February 2011 - 10:09 PM

pai..dupa calculele mele mai ai 2 saptamani pana "ma arunc si eu cu capul inainte"

glumesc,bineinteles.

totusi, ce nu le-ar putea convenii, abia de mai gasesti vreun numar din urma.cred ca se vand ok.dar sa nu dezvoltam, devenim OFF TOPIC
0

#253 Useril este offline   bestiuta1 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 27-October 10

Postat 22 February 2011 - 08:17 AM

Mie imi plac. Ai facut totul cu un creion?

S-a mai discutat pe aici de problema imbinarii sectiunilor de punte si de faptul ca se observa foarte bine ca se trece de la o sectiune la alta. Ar fi mai bine sa taiem sipcile in bucati de 7cm si sa le lipim in asa fel incat in zona de imbinare sa treaca de pe o sectiune pe cealalta(ascunzand astfel linia de imbinare)?
0

#254 Useril este offline   ccosti69 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 22 February 2011 - 08:24 AM

felicitari, puntea aiesit foarte bine .imi place patina .este interesanta. la imbinarile dintre punti este bine sa le ai pe toate. :drinks:
in rest ... spor..
0

#255 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 22 February 2011 - 11:51 AM

ce vedeti postat nu sunt imbinari
sunt file de furnir lungi, acelea date de revista.au iesit asa din creion.

gandeam sa incerc separat si varianta filelor taiate la 70mm si grafitarea lor innainte de lipire.ma apuca insa groaza ca va fi foarte mult de munca si nu e vorba doar de puntea asta ci de toate.
0

#256 Useril este offline   Paul Razvan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 February 2011 - 11:54 AM

Vei vedea cand vor aparea si celelalte numere :drinks:
Doru Davidovici
0