Modelism - RHC Forum: colectia Mari corabii! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »

colectia Mari corabii!

#347 Useril este offline   BUGHY12 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 05-August 10
  • Interests:sa lipesc carbon pe nave, eventual sa trag si o banda de izoler rosie, exact cum facea vecinul meu acum 20 de ani la dacie

Postat 02 March 2011 - 10:42 AM

Sunt cel putin 50 metode de a construi galionul, si e foarte probabil sa fie toate corecte, eu zic sa ne limitam la sfaturi si fiecare face cum vrea el, nu cred ca aceasta macheta se preteaza pentru concursuri ci doar la cat de bine da in sufrageria noastra
"cont de sters" deoarece sunt singurul fara licenta in modelism si fara master in pescuit.
0

#348 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 02 March 2011 - 05:48 PM

Vezi postareadan49, la 01 March 2011 - 02:41 PM, a spus:

se discuta atita de imbatrinire uzura si metode de a le obtine,dar si-a pus probleme cineva ca se umple piata de o macheta,nu cumva ar fi bine ca fiecare sa isi puna cumva amprenta personala pe lucrarea care o face.Despre punti v-ati intrebat cam ce dimensiune ar avea capul cuielor desenate.0.5mm la scara 1/50=2.5cm,cam mari cuie.Scindurile punti se bateau pe cantul scinduri asa ca urmatoarea scindura acoperea floarea, ca sa nu mai spun ca se foloseau mai mult cuie din lemn,contactul dintre fier si aerul marin plus taninul existent in toate esentele de lemn ducea la ruginirea rapida a cuielor.In plus la majoritatea corabiilor puntea se facea din esente de lemn ieftin brad,molid,pin.Doar la coaste si bordaj se folosea stejar,mahon sau chiparos.Fiecare din aceste esente de lemn reactioneaza altfel la contactul cu marea luind diverse nuante in functie de vechime.Insa daca se vrea obtinerea unui efect de spectacol OK insa trebuie tinut cont si de scara modelului,pentru culori se pot fece incercari pe bucati de lemn (cel folosit de corabieri) se aplica ulei de in(folosit dupa sec.XVII)sau gudron,si afli ce culoare capata fiecare parte a navei,in plus din motive sanitare puntile inferioare ereau varuite.Deci parerea mea fiecare sa incerce sa faca ce vrea,o nava copie fidela a ce se prezinta in revista , o macheta care sa prezinte realitatea sau o combinatie a celor doua ,asa ca la final chiar cu 100 de modele sa gasesti mai greu doua la fel.Cu stima si incercati sa fiti originali nu imitatori.

da,"cuiele"cum le spunem noi,in realitate piroane de bronz sau fier erau de 2,5cm.un site foarte interesant care merita studiat,pe epoci si metode de constructie :
http://www2.rgzm.de/...me/NoFrames.htm

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: dark-ship-deck-used-for-background.jpg
  • Imagine atasata: romannail2.jpg
  • Imagine atasata: PICTUREclinch.jpg

Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#349 Guest_ionutz15_*

• Grup: Guests

Postat 02 March 2011 - 07:34 PM

Salut,
Vreau sa va intreb si eu ceva. La voi dupa ce ati asamblat primele 4 numere cum se aliniaza gaurile pentru catarg sau cum se numeste.
La mine cele doua punti inferioare sunt ok dar obsev ca daca pun puntea superioara, gaura pentru catarg nu mai este pe aceeasi linie.
0

#350 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 248
  • Inregistrat: 07-February 11
  • Interests:new things

Postat 02 March 2011 - 08:23 PM

Si la mine se intampla exact acelasi lucru. De ce oare?
"What we do in life echoes in eternity!"
0

#351 Useril este offline   GORDON 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 09-February 11

Postat 02 March 2011 - 10:11 PM

In legatura cu gaurile de pe punti pt catarg eu m-am gandit k poate acel catarg nu va trebuii sa stea chiar la 90 de grade cu puntea.Din poze nu mi-am dat seama si asta este doar o parere.Cred ca va trebuii sa asteptam pana sa rezolvam problema.
0

#352 Useril este offline   radu_me 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 14-February 11

Postat 03 March 2011 - 03:19 AM

Vezi postareaGORDON, la 02 March 2011 - 10:11 PM, a spus:

In legatura cu gaurile de pe punti pt catarg eu m-am gandit k poate acel catarg nu va trebuii sa stea chiar la 90 de grade cu puntea.Din poze nu mi-am dat seama si asta este doar o parere.Cred ca va trebuii sa asteptam pana sa rezolvam problema.

Nici puntea nu este dreapta daca o consideri de la un cpat la celalat (de la prova la pupa) deci un 90 perfect nu cred ca e credibil. Nu masurati cu echerul unde nu trebuie.
0

#353 Useril este offline   dumuzi 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 02-March 11

Postat 03 March 2011 - 09:10 AM

Incepator cu entuziasm moderat in scadere.

Vreau sa fac si eu cateva observatii cu privire la colectie.
Intai punctele tari: elementul de noutate, faptul ca promoveaza modelismul (destul de putin cunoscut la noi in tara).

Puncte slabe: comunicare insuficienta cu clientii via site (prin comparatie cu DeA Grecia, Italia, etc.; lipsa unui forum oficial), calitatea pieselor.

Calitatea pieselor este insa, de departe, cea mai grava problema din punctul meu de vedere. Am intalnit:
- piese strambe: eu nu am avut pana acum nici o bucata de punte care sa fie dreapta, iar unele (puntea teuga) au avut deviatii de 3-4 mm; am avut coaste strambe cu deviatii de 1-1,5mm.
- fantele pentru imbinari intre chila si coaste sunt prost taiate. La mine coastele 12 si 13 sunt mai subtiri cu aproape 1 mm decat fantele din partea medie a chilei, motiv pentru care piesele n-au nici un pic de stabilitate, iar pentru lipire nu mi se pare ca ar fi suficient aracetul pentru lemn in acest caz (ma gandesc sa introduc in acel spatiu o bucata de lemn de balsa).
- scanduri pentru punte insuficiente

In final imi permit si un sfat: sa nu va grabiti sa lipiti puntile si sa asteptati pana aveti structura completa a chilei.

O zi cat mai buna!
0

#354 Useril este offline   ovidiusc23 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 09-December 05

Postat 03 March 2011 - 10:24 AM

Catargul de la prova (prora),arborele trinchet, vine inclinat spre prova.
Ovidiu
0

#355 Useril este offline   bestiuta1 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 27-October 10

Postat 03 March 2011 - 12:03 PM

Daca ati lipit deja puntile...o sa fie destul de complicat sa faceti corectii. Cel mai bine ar fi sa nu continuati sa lipiti si bucatile de punti din numerele urmatoare pana nu primim catargul. Atunci o sa se vada daca intra corect sau trebuie pilit ceva.

De asemenea aveti grija cu puntile(cel putin cea de jos) ca am impresia ca nu o sa se imbine perfect cu sectiunile urmatoare(prima parte vine in unghi, mijlocul vine drept si apoi iarasi in unghi). Mai bine sa asteptam sa vedem exact si cred ca putem corecta din "scanduri" unghiul de imbinare(cel putin vizual). Cineva cu mai multa experienta ne poate lamuri si asupra acestui aspect.

Pe undeva pe forum am citit ca se pot desprinde piesele daca sunt lipite cu aracet. O sa caut si cand gasesc procedura o sa o postez si aici.

Aceasta postare a fost editata de bestiuta1: 03 March 2011 - 12:05 PM

0

#356 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 248
  • Inregistrat: 07-February 11
  • Interests:new things

Postat 03 March 2011 - 12:53 PM

In inconstienta mea :angry2: eu continui sa lucrez la barcuta mea. Si ce-mi mai place! ... Dar, ce vreau eu sa va zic, nu vreau sa sperii pe nimeni, dar eu cred ca asteptatul asta pana la nu stiu ce numar, nu va va scuti de micile probleme tehnice. Practic nu faceti decat sa amanati momentul in care veti da piept cu ele. Ma-ndoiesc teribil ca va merge totul "ca si uns". Dar, ma rog, asta e doar parerea mea. :good:(Recunosc insa ca exista o mare sansa de a iesi o lucrare mai calumea.)
Constructiv acuma, in legatura cu aliniatul gaurilor pentru catarg, eu cred ca se rezolva prin pozitionarea cu multa atentie a puntii teuga. Observati in prima poza de mai jos pozitia "catargului" si mai ales pozitia teuga in raport cu prima coasta. Am masurat o dezaxare de 3-4 mm a gaurii, fata de celelalte 2 gauri. In cea de-a 2-a poza, cu catargul inca petrecut prin toate cele 3 gauri, am pozitionat provizoriu puntea teuga, fortand usor atat puntea cat si prima si a 3-a coasta a.i. sa se realizeze imbinarea corecta a puntii pe coaste. De fapt aceasta problema cu alinierea gaurilor nu exista ... secretul este sa montezi puntea teuga odata cu "catargul". Asa se va putea realiza alinierea celor 3 gauri. Problema ar fi atunci cand, dupa uscarea aracetului si desfacerea sforii, sa se dezlipeasca! B)
Imagine atasata: 0027.JPGImagine atasata: 0028.JPGImagine atasata: 0029.JPG
Catargul are diametrul de 8mm.

Aceasta postare a fost editata de gl_mmm: 03 March 2011 - 12:57 PM

"What we do in life echoes in eternity!"
0

#357 Useril este offline   Malabar 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 15-February 11

Postat 03 March 2011 - 04:31 PM

[quote name='gl_mmm' timestamp='1299149581' post='464319']
Nu stiu daca nu este doar o iluzie optica, dar coastele nu par a fi lipite in plane paralele. Masoara in mai multe locuri distanta dintre 2 coaste, graba asta te poate face sa ajungi sa dezlipesti tot cand vei avea mai multe piese.
0

#358 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 26-March 08

Postat 03 March 2011 - 06:22 PM

nu o sa ajunga sa dezlipeasca nimic,deoarece se vor dezlipi singure in citeva luni.la ce se vede in poze ,puntea de sus are foarte putin aracet pe ea.
nu ii spune unui om ca este idiot,pt ca va face tot posibilul sa iti dovedeasca ca ai avut dreptate.
0

#359 Useril este offline   radu97 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 25-February 11

Postat 03 March 2011 - 10:25 PM

O intrebare . In ce ma sfatuiti sa tin corabia in timp ce lucrez la ea , vad ca cavaletul se da pe bucati ... probabil ca o sa il dea pe tot pe la sfarsitul numerelor . Se poate cumpara de undeva sau trebuie improvizat ? Daca trebuie improvizat .. cum?
0

#360 Useril este offline   radu97 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 March 2011 - 10:31 PM

Ma gandeam la cleme de metal din acelea pentru foi dar este posibil ca mai tarziu sa nu poata tine greutatea
0

#361 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 March 2011 - 11:33 PM

normal chila falsa a navei ii bine sa stea fixata pe toata lungimea ei intre doua bucati de lemn,sau doua corniere de aluminiu,pina la fixare definitiva a coastelor si a primelor baghete(sau pina se umple golul dintre coaste cu lemn).fixarea chilei false in doua puncte este dupa parerea mea gresita.in felul acesta se evita curbarea ei si implicit a navei.cei care au ales optiunea sa astepte sa primeasca toate coastele si chila falsa complecta,au facut un lucru bun.restul risca sa construiasca o nava serpuita.cei care nu dau atentie de la inceput tuturor detalilor,vor avea probleme in viitor cu finalizarea navei.am sa caut o poza sau doua cu sistemul de prindere de care am vorbit.
nu ii spune unui om ca este idiot,pt ca va face tot posibilul sa iti dovedeasca ca ai avut dreptate.
0

#362 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 March 2011 - 11:37 PM

poza de care ziceam.
0

#363 Useril este offline   dandare 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 18-December 09
  • Interests:Modelism

Postat 04 March 2011 - 06:13 AM

Cavaletul de lucru o sa fie complet la nr 10 ( la nr 9 se termina piesele de lemn)
IL-2 Fan
0

#364 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 04 March 2011 - 09:47 AM

Scuze ca ma bag.Nu era mai bine ca lucrarea sa inceapa cand ai cavaletul de lucru?.Eu astept pana la nr 10 si ma apuc de treaba.Mi-am scos toata hartogaraia dintr-un sertar de la servici, si am depozitat toate numerele. :)

Aceasta postare a fost editata de EBA: 04 March 2011 - 09:49 AM

SUNTEM FUDULI
0

#365 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 17-February 11
  • Interests:recondiţionări, grafică, pictură

Postat 04 March 2011 - 03:46 PM

Vezi postareaEBA, la 04 March 2011 - 09:47 AM, a spus:

Scuze ca ma bag.Nu era mai bine ca lucrarea sa inceapa cand ai cavaletul de lucru?.Eu astept pana la nr 10 si ma apuc de treaba.Mi-am scos toata hartogaraia dintr-un sertar de la servici, si am depozitat toate numerele. :lol:

EBA, ai perfectă dreptate.
Dar, cavaletul de lucru se poate face fără a mai aştepta pe cel din revistă.
Lemnul din care e făcut cavaletul din DeA. este de balsa şi se poate folosi la alteceva.
Cât despre aşteptare, am mai zis şi eu că graba nu-şi are locul încă.
Cu respect,

Detaliile fac diferenţa...
0

#366 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 17-February 11
  • Interests:recondiţionări, grafică, pictură

Postat 04 March 2011 - 06:45 PM

care sunteţi din Iaşi?
La vară mă duc în iaşi şi nu ştiu dc sunt magazine de navomodele în Iaşi?
Cu respect,

Detaliile fac diferenţa...
0

#367 Useril este offline   dan49 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 24-February 11
  • Interests:navomodelism

Postat 04 March 2011 - 07:23 PM

cel mai bine este sa incepi cind ai toate piesele pentru scheletul navei,chila,coaste, punti,asa obti o culoare uniforma la toate piesele vopsindule pe toate o data.pentru piesele eventual defecte cred ca cel mai bine este sa le refaci copiindule,iar piese lipsa comanzi un numar suplimentar la D.A sau faci altele.Pentru o aliniere buna a coastelor daca nu vrei sa masori tot timpul se pot folosi bucati de lemn de balsa dreptunghiulare fixate temporar intre coaste,astfel se lipesc perpendicular daca prima este pusa bine dar atentie la alinierea lor in vederea montari bordajului o coasta deplasata stinga sau dreapta umfla sau lasa un gol in bordaj plus inclinarea puntilor mare atentie masurati de trei ori si lipiti o data.Cavaletul de lucru se poate face usor din citeva scindurele si patru holtzsuruburi sper sa intelegeti ceva din poza atasataFisier atasat  sm.BMP (225.05K)
Number of downloads: 324

Aceasta postare a fost editata de dan49: 04 March 2011 - 07:25 PM

0

#368 Useril este offline   BUGHY12 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 05-August 10
  • Interests:sa lipesc carbon pe nave, eventual sa trag si o banda de izoler rosie, exact cum facea vecinul meu acum 20 de ani la dacie

Postat 04 March 2011 - 09:29 PM

Vezi postareacoszmin.art, la 04 March 2011 - 03:46 PM, a spus:

EBA, ai perfectă dreptate.
Dar, cavaletul de lucru se poate face fără a mai aştepta pe cel din revistă.
Lemnul din care e făcut cavaletul din DeA. este de balsa şi se poate folosi la alteceva.
Cât despre aşteptare, am mai zis şi eu că graba nu-şi are locul încă.

As prefera sa posteze un modelist mai vechi cateva trucuri in care sa putem deosebi si noi esentele de lemn. In prostia mea credeam ca balsa e lemnul ala moale in care poti sa-ti infingi unghia, as fi spus ca acel cavalet ar putea fi din lemn de fag, bambus, cocotier, da nu balsa, poate gresesc da cred ca e omeneste sa mai si gresesti
"cont de sters" deoarece sunt singurul fara licenta in modelism si fara master in pescuit.
0

#369 Useril este offline   radu97 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 March 2011 - 07:55 PM

Pentru cei care tot dau sfaturi si spun ca nu e buna graba ... ok , eu nu stiu dar am cateva intrebari :
1. Iti trebuie cel putin 10 ore pana cand vopseaua intra in lemn pe o parte , daca voi aveti solutii sa vopsiti pe ambele parti e foarte bine , deci trebuie sa astepti foarte mult , plus ca trebuie sa iti asezi piesele pe numere etc
2. ce va face sa credeti ca daca le vopsesti acum sau daca le vopsesti pe toate odata o sa ai aceasi culoare?
0

#370 Useril este offline   Malabar 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 March 2011 - 08:08 PM

Tu stii ce vopsea folosesti de intra in 10 ore in lemn... Sunt vopsele si vopsele, oricum mi se pare impropriu sa folosesti o vopsea care sa ascunda fibra lemnului, atat cat se vede la placajul din care sunt decupate reperele machetei. Sunt destule baituri si lacuri cu uscare rapida. Si da, poti vopsi / lacui ambele fete ale coastelor in acelasi timp. Infigi un ac cu gamalie sau un cuisor de diametru mic in cantul piesei de vopsit, de ac/ cui legi o ata sau o sarma si spanzuri piesa de ceva,o vopsesti si o lasi sa se usuce in voie.
Floare la ureche.
0

#371 Useril este offline   radu97 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 March 2011 - 08:19 PM

Unii sa sti ca stau in apartament nu in depozit .
0

#372 Useril este offline   Malabar 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 March 2011 - 08:31 PM

In apartament stau si eu, desi mi-ar prinde bine sa am un depozit la dispozitie, chiar si unul bancar. Aici e vorba despre niste bucati de placaj cat palma, nu despre usi de sifonier. Dintr-o sipca sau o coada de matura sprijinita pe doua picioare in forma de A ai improvizat o capra. Nu este inginerie spatiala... O culoare acrilica se usuca in cateva minute, la fel si un vernis acrilic, nici nu au miros, poti lucra linistit in interior.
0

#373 Useril este offline   radu97 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 March 2011 - 08:37 PM

Asta e romanul stie sa faca din toate ... dar din pacate nimic bine !
PS . Astept sa imi arati si mie pe cutia de vopsea pe care o folosesti ca se usuca in cateva minute ( cateva minute inteleg maxim 10-15)
0

#374 Useril este offline   Malabar 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 March 2011 - 08:56 PM

Cu atitudinea asta , e pierdere de vreme sa iti raspunda cineva. Nu stau sa caut poze cu borcane de culori, sunt inconjurat de ele, cu culori lucrez de muulti ani, bine sau rau ca romanul care stie sa faca de toate si nu face nimic bine... nu mai stau sa pun ghilimele la citat (culmea, din asta traiesc, din pictura! modelismul e doar un hobby). Daca ai in orasul tau un magazin cu materiale pt pictura vei gasi o multime de vopsele, acrilice, vinilice etc, toate cu uscare rapida, mai rapida decat cele 10-15 minute de care vorbesti.Nu dau nume, sa nu se considere reclama.

Aceasta postare a fost editata de Malabar: 05 March 2011 - 08:57 PM

0

#375 Useril este offline   radu97 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 March 2011 - 09:05 PM

Sti care e treaba "expertule" vopseaua de care vorbesti tu costa ceva bani ... eu vorbesc de vopsea pentru cei de rand la un pret acceptabil! ( mi se pare o absurditate sa dau pe vopsea cat costa 3-4-5 numere din revista)
Daca e o pierdere de timp nu te mai baga in seama . Forumurile sunt pentru discutii constructive numai ca aici vad ca sunt numai experti si profesionisti ... dupa toti se intreaba de ce romanul nu are si aceasta pasiune !

Aceasta postare a fost editata de radu97: 05 March 2011 - 09:06 PM

0

#376 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 March 2011 - 09:07 PM

eu personal folosesc aceasta gama de vopsele acrilice.timpul de uscare este de maxim 20 de minute.de fiecare data cind vopsesc ceva bag aracet in vopsea pt o priza mai buna.aceste vopsele se gasesc la toate magazinele de materiale de zugravit,dar si in marile magazine de gen dedeman,obi,baumax,etc.pretul unui asemnea flacon este de 14 lei.probabil ca sint si vopsele mult mai bune,dar eu sint multumit de ele.alte tipuri de vopsele se gasesc pe site-urile de modelism.
0

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi