Asa ca citeste.
Picatot e un dulce! A batut el drum Iasi - Mangalia (sper ca doamna nu citeste forumul :lol: ) si in trecere prin CT nu s-a lasat pana nu mi-a vazut mutra si mi-a lasat o foaie de polistiren cu un planor gata desenata pe el. Adica mura-n gura! Fara cuvinte, parca m-a simtit ca ma zbat in incertitudini. Acum parca am iar suflu. Multumesc Picatot.
Tehnic acum: polistirenul asta (care de fapt se cheama...am uitat) s-a decupat frumos de tot cu foarfeca sau cu cuterul pe unde erau locuri mai "stranse".
Prima greseala pe care am facut-o e ca am decupat exact pe linie si ca sa fac cele doua parti de fuselaj sa se suprapuna perfect o sa trebuiasca sa le micsorez putin din glashpapir...
Intrebari:
1. Dupa cum se vede in poza, cele doua fuselaje de jos trebuie lipite una peste alta. Cu ce sa le lipesc? Am facut proba cu aracet si cam dureaza, o sa tina lipite?
2. Daca lipesc cu aracet, ce tehnica exista ca sa tina cele doua parti stranse una peste alta pana prinde lipeala? Am incercat cu cateva carti si dupa aia am observat ca partile glisasera putin. Hmmm...pe masura ce scriu vine ideea, am sa pun picaturi de superglue in cateva locuri ca sa le tina impreuna. Dar nu se vor curba oare in final?
3. Cu ce e mai bine sa slesufuiesc sa le aduc la acelasi nivel? Cum arata o scula din asta?
4. profundorul e putin stramb, cum se indreapta un material din asta fara sa se crape?
5. Aripa mi se pare foarte...subtire. Trebuie sa o mai intaresc cu ceva? Picatot, spuneai ceva de balsa?
Fisiere atasate
-
decupaj_planor.jpg (76.67K)
Number of downloads: 214
Aceasta postare a fost editata de Alex Baccilu: 17 December 2004 - 11:16 AM