Dirijabile A construit cineva unul functional ?
Postat 07 November 2003 - 11:24 PM
Sti povestea cu drobu de sare. Daca nu citeste Creanga.
E logic ca iti iei masuri de precautie.
Ai citit tot ce s-a scris in aceasta discutie? ca la un moment dat se vorbeste si despre masurile de protectie in caz de vant sau ... etc.
Postat 12 November 2004 - 07:11 PM
Aceasta postare a fost editata de Iepurila: 15 November 2004 - 11:58 AM
Postat 19 December 2004 - 02:21 PM
AM CU CE, la 7 Jul 2003, 11:47, a spus:
revin
am fost ieri in cora si iar am cascat gura la dirijiabilul cu reclama ......................BANK pe el.
nu are decat 2,5 m lungime si cam 1,5 diametru
de catre ori trec pe acolo casc gura la el si ma intreb de ce isi automentine pozitia :) (co motoare pe cele 3 axe...)
ieri intamplator am dat peste un baiat care (presupun) ii schimba bateria...
avea pa masa o mare statie futaba 6exa... :)
io intreb:cum sta singur?
el zice: nu sta, stau io ascuns toata ziua la o masa la Mc D' si mestec in stickuri...
io intreb: cu ce e umplut?
el zice:HELIU
....de la o firma din bucuresti...
va urma!
Postat 20 December 2004 - 05:57 AM
Postat 23 December 2004 - 02:02 AM
Are cineva idee de unde se poate procura folie de mylar lat, la metru?
mersi,
cezar
p.s. - un pusti in elvetia a facut chiar anvelopa dirijabilului din mylar.
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 23 December 2004 - 02:05 AM
Postat 23 December 2004 - 04:37 PM
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 24 December 2004 - 01:13 PM
pentru inceput mai bine (va) faceti cadou pentru mezinul familiei de mos craciun un un dirijabil la 1 milion si pe care experimentati
mai sunt si alte chestii interesate pe site..sper ca nu intra in conflict cu rhc ca au alte produse
Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 24 December 2004 - 03:01 PM
Postat 24 December 2004 - 03:58 PM
am sters linkul din mesajul tau de mai sus din urmatoarele motive:
-ala este un sait care vine jucarii cu telecomanda;
-nu pot spune ca face concurenta rhc deoarece alea de le vand ei sunt jucarii,nicidecum modele
-pericolul cel mai mare consta in faptul ca cei incepatori o sa-si achizitioneze de acolo ceva produse si o sa se prezinte cu ele pe camp zicand ca au informatia de pe acest forum.Si daca ai mai urmarit si alte subiecte ai sa vezi ca demult ne chinuim sa scapam prin toate modalitaile de telecomenzile alea fantoma care bruiaza tot.
vezi:generalitati:frecventele radio si mai sunt si altele.
sa-ti dau un singur exemplu:i-a adus moshu lu fimiu un hovercraft rc de la o firma mai serioasa care a costat destul de multi bani;in instructiuni scrie ca statia e in 45MHz si pe spatele statiei are un abtibild pe care scrie 27M !
inca nu am incercat daca imi bruiaza mie statia da o sa te anunt cand incerc cu toate ca rezultatul il cunosc.
ASA CA CONFORM REGULAMENTULUI NU MAI INTRODUCETI LINKURI CATRE MAGAZINE.RO INDIFERENT CE VAND ELE.FOLOSITI MAILUL ,YM-eul SAU CE DORITI DVS.
cu stima,
Postat 24 December 2004 - 11:46 PM
shi scuze mari dac voi fi greshit ..... din cite cunosc eu orce spatiu public folosit pentru (brand..publicitar ) trebue
1.documentat....(spatiile verzi, politia rutiera, primaria, arhitectura) de la ashtea trebue de cerut voie ....shtampile.... shi tot felu de batae de cap...
2. ori arendat..
3. ori cumparat...
dar luind in consideratie ca cu asha fel de publicitate nu se cam practica in orash dar la o benzinarie ar fi ceva ce sar intreba ...... imaginativa mergi cu mashina shi nu vezi benzinaria , dar balonul e vizibil de departe :D
shi inca una dece sa fie cu radio comanda dac poti sal faci fix... :D
Postat 06 January 2005 - 02:03 PM
Citeaza
Stie cineva, materialul din care se fac baloanele alea metalizate in forma de inimioara, steluta, sunt din mylar cumva? Ca am impresia ca nu e chiar asa bun. A cumparat nevasta-mea pentru fetita un balon din ala si in dimineata urmatoare am asistat neputinciosi la tragedia provocata de prabusirea balonului pe covor peste noapte. Acum nu stiu, trece heliul prin balon ca e molecula mica? Sau rasufla pe la mustiuc? Daca l-as umfla cu metan cred ca ar rasufla cam tot asa si in plus ar mirosi urat. Treaba e ca daca ai bani, poti orice. Daca nu, te carpesti si nu iese nimic.
P.S. (offtopic)
Citeaza
Postat 06 January 2005 - 02:43 PM
Cu respect, Alexandru B.
Postat 07 January 2005 - 06:24 PM
Citeaza
Da, sunt din mylar. Materialu e bun, de fapt stratul subtire de aluminiu folosit la metalizare retine foarte bine heliul. Asta e un fel de a spune ca-i mai putin prost... Heliul fiind gaz monoatomic isi face loc cam prin orice.
Orice alt gaz (si la metan mai ales molecula e "uriasa" in comparatie cu atomul de heliu) se pastreaza mult mai bine.
Daca balonul tau s-a desumflat repede e probabil din cauza ca pierde pe undeva - ori la mustiuc ori pe la lipitura celor doua folii care nu e perfecta.
----------
Legat de reflexia in balon, buna intrebare: Pot sa ma uit la o oglinda a.i. sa nu vad si fata mea acolo?
cezar
Postat 10 January 2005 - 03:10 PM
Hidrogenul este exclus. O impurificare de - se zice dar mi se pare mult - 3% pe zi cu aer face ca in 7-8 zile sa ai acolo 20% aer si asta e periculos. Ar trebui schimbat gazul la 2-3 zile!
Metanul (si hidrogenul la fel) - unde il umfli? Inauntru nu mai merge ca asta nu e un mic balon; daca se sparge, ai incurcat-o. Asa ca trebuie umflat si tinut numai afara; nu il poti baga in nimic. Devine complicat.
In privinta reflexiei, o chestie convexa ar trebui sa acopere tot. Nu prea ai cum sa iesi din zona reflectata.
Postat 11 January 2005 - 06:59 PM
Nici nu e greu. Foita aia din paturile de salvare are 20-25 grame / m2. Se pot impanzi si planoare micute cu ea.
Impurificarea aia cu aer nu-i chiar asa, aeru nu prea intra.. 3%/zi se pierde probabil la un balon mai mic din poliuretan, a.i. se fleshcaie si trebuie completat cu cate putin heliu la cateva zile. Prin re-completarea asta intra si aer inauntru, astfel cu timpul se aduna suficient a.i. sa afecteze flotabilitatea si sa necesite schimbarea completa a heliului.
Daca n-ai cum sa-l depozitezi/transporti asa umflat, si nu poti sa-l tii decat cateva ore dupa care tre sa-l desumfli ca sa pleci acasa poti sa-l faci si din folie de polietilena, ca cea pentru sacii de gunoi.
Astia care au baloane mari pentru reclame au si o remorca speciala pentru ele. Reumflatu la un balon de cativa (zeci de) metri cubi e cam scump. Asa ca tin balonu in remorca.
Poate un balon/dirijabil cu aer cald din nylon?
cezar
Postat 17 January 2005 - 01:01 PM
Mie chestia asta mi se pare mai periculoasa decat hidrogenul sau metanul.
Fisiere atasate
-
dirijabil.jpg (17.68K)
Number of downloads: 163
Postat 17 January 2005 - 04:56 PM
cezar
Postat 18 January 2005 - 06:33 PM
Fisiere atasate
-
DSC00845.JPG (119.8K)
Number of downloads: 157
Postat 18 January 2005 - 06:47 PM
cezar
P.S. m-am uitat si pe site-ul lor si nu dau prea multe detalii.. in afara de faptu ca n-are lipici. Lipiciu-l intinde clientu cu pensula unde are nevoie.
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 18 January 2005 - 07:02 PM
Postat 18 January 2005 - 07:23 PM
dar poza e sugestiva.adica se poate face!
Postat 18 January 2005 - 07:24 PM
Daca cineva are bani si timp sa-l faca, ma bucur. Dar cred ca iese urias. Exista motor cu reactie asa, micut? Sau tre' sa ti-l cam faci?
Caut inlocuitor de heliu. Sa fie ieftin, mai usor decat aerul, cu molecula mare si neinflamabil.
P.S. Cel putin in Elvetia (airshipsimon) asta este situatia:
Citeaza
There are no exact building regulations and determinations of "small and light" aerostats. when planning a craft of more than 20 kg total mass, sketches and calculations should be shown, however, to the authorities for permission.
Aceasta postare a fost editata de Iepurila: 19 January 2005 - 03:27 PM
Postat 07 February 2005 - 11:06 PM
Postat 09 June 2008 - 07:10 PM
Am incercat in sfarsit sa umflu un balon cu metan. Nu are presiune! S-a umflat cam cat o lamaie si atat. Care ati reusit cum ati procedat?
Postat 09 June 2008 - 07:38 PM