Modelism - RHC Forum: Discutii pe tema concursului F3A - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii pe tema concursului F3A Discutii pe tema concursului F3A

#91 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 06 September 2010 - 06:14 AM

Revin: de ce nu avem echipa de F3A? Pentru ca (si) la noi, ca mai peste tot unde sovietizarea s-a lasat adanc amprenta, statul, prin exponentii lui (aici feremede), cultiva si incurajeaza mediocritatea, nu se vrea concurat de oameni inteligenti, pregatiti.
Ca mai peste tot, "faceti tovarasi lucruri simple, caldute, sa ne aduceti medalii, nu va obositi, nu riscati, ca ne riscati noua painea". Vorba lui RD, planoare cu ceas, ca sunt simple si nu vrem complicatii riscante.
Daca statul asta ordinar, si-ar da seama ca arunca bani pentru "educarea" pseudomodelistica in salarii (proaste, ce-i drept) pentru o puzderie de "profesori" de dat inutil cu smirghel pe balsa, in loc sa investeasca in centre in care se gandeste, ar fi in mare pericol posturile caldute si lipsite de complicatii ale generatiei care trebuie sa iasa, linistita, la pensie, dupa ce si-a facut datoria de imbecilizare cu prisosinta. Ca mai mult, chiar daca nu putea, nu i se cerea: tara te vrea prost!
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#92 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 06 September 2010 - 07:26 AM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 6 2010, 07:14 AM, a spus:

... planoare cu ceas, ca sunt simple...

Aici ai fost rau si deplasat si generator de pule mici... aaaa... pardon! am vrut sa zic polemici.
Te urasc!
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#93 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 07:31 AM

Nu minimizam ramura, ci incercam sa arat ca dpdv interes, ca nu costa asa ca un antrenament F3A, sunt pe un loc fruntas. Da, sa ma contrazica Dan Mitea, ca nu ma supar.
Pe de alta parte, il citam pe RD. Eu nu stiu ce sunt alea si nici nu ma intereseaza.

Si eu, care credeam ca "tara te vrea prost" ar fi generat mai multe polemici...

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 06 September 2010 - 07:32 AM

0

#94 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 06 September 2010 - 08:12 AM

Cum era sa avem si noi asa ceva :

Si sa nu uitam ca Bulgarii au iesit pe ultimul loc ! ........ dar in final TOTI participantii sunt CASTIGATORI prin simpla prezenta !
Numa si o simpla poza d'asta si tot ar trebui sa reprezinte o mandrie pentru noi !

P.S.

Iar a castigat Frantuzu ! Eu zic ca la anu Silvestri si aialalti sa nu mai participe , ca e o " rusine " sa ii bata mereu ala cu modelele lui si ciudate pe deasupra !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: _mg_7200.jpg
  • Imagine atasata: _mg_7193.jpg

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 06 September 2010 - 08:16 AM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#95 Useril este offline   Bloodhound 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 408
  • Inregistrat: 23-April 08

Postat 06 September 2010 - 08:28 AM

Cred ca pasiunea pentru F3A trebuie sa vina din interiorul fiecaruia, nu are nimic de-a face cu incurajarea ramurii de catre federatie sau cu dorintele patriotice de a pune Romania pe harta F3A-ului international. Daca incepi cu genul asta de motivatie, cu siguranta nu te va tine mult.

E usor sa intrebi de ce nu avem o echipa F3A, dar atata timp cat tu insuti nu esti pregatit sa investesti mii de euro intr-un model competitiv, echipament si antrenamente intensive, nu vad cum ai putea pretinde altora sa o faca doar asa, pentru mandria noastra colectiva.

In al doilea rand, e greu sa atragi oameni noi. Incepatorii vor fi intotdeauna mai impresionati de un 3D care se da peste cap la cativa metri de sol intr-un nor de fum decat de eleganta si precizia unei evolutii F3A.

Cu toate astea, cred ca incepem sa ne indreptam intr-o directie buna. Programul de anul asta, desi vazut de multi ca fiind prea dificil, este apropiat de nivelul competitiilor internationale. Ne va fi mai greu la inceput, cu siguranta, dar numai incercand sa depasim nivelul nostru de comfort personal putem evolua.

Aceasta postare a fost editata de Bloodhound: 06 September 2010 - 08:30 AM

0

#96 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4092
  • Inregistrat: 01-January 09

Postat 06 September 2010 - 08:46 AM

Bineinteles,domnule Stancu,ca" tara ne vrea prosti".O tara de prosti e usor de carmuit si jumulit.Toate oranduirile au creeat mase de prosti ,unicalificati,docili,speriati prin toate metodele,incartiruiti in legi
confuze( adica fara regulamente de aplicare),indatorati financiar avand ca hobby" papica si pasarica".Pe fondul debusolarii si confuziei se naste parazitismul sub toate formele.Parazitii sunt animale puternice
pentru ca traiesc pe medii voit inbolnavite ,slabit de divizarea organelor componente cu atentia distrasa de evenimente minore(kitch,derizoriu).Modelismul trebuie ferit de parazitismul birocratic.Consider exploatarea unui hobby o marsavie.Ne uitam la oameni si-i acuzam ca nu fac una sau alta.Daca sti ce vrei ,daca ai o idee mai buna,nu vad ce impedimente sunt sa schimbi sistemul.Banul de la buget e
problema!E usor sa folosesti cum te taie capul banul moca!Eu am fost comunist insa iubesc capitalismul curat,"deploshnitzarit",decapusherit".Americanii-s de vina,f....tui in.....sa-i f...! Coruptia n-am inventat-o noi romanii.Va stimez mult pentru opinii,pentru tarie si franchete!
Bine ca zboara si....insectele !
0

#97 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 09:00 AM

Vezi postareaflypol, la Sep 6 2010, 09:46 AM, a spus:

Bineinteles,domnule Stancu,ca" tara ne vrea prosti".O tara de prosti e usor de carmuit si jumulit.Toate oranduirile au creeat mase de prosti ,unicalificati,docili,speriati prin toate metodele,incartiruiti in legi
confuze( adica fara regulamente de aplicare),indatorati financiar avand ca hobby" papica si pasarica".Pe fondul debusolarii si confuziei se naste parazitismul sub toate formele.Parazitii sunt animale puternice
pentru ca traiesc pe medii voit inbolnavite ,slabit de divizarea organelor componente cu atentia distrasa de evenimente minore(kitch,derizoriu).Modelismul trebuie ferit de parazitismul birocratic.Consider exploatarea unui hobby o marsavie.Ne uitam la oameni si-i acuzam ca nu fac una sau alta.Daca sti ce vrei ,daca ai o idee mai buna,nu vad ce impedimente sunt sa schimbi sistemul.Banul de la buget e
problema!E usor sa folosesti cum te taie capul banul moca!Eu am fost comunist insa iubesc capitalismul curat,"deploshnitzarit",decapusherit".Americanii-s de vina,f....tui in.....sa-i f...! Coruptia n-am inventat-o noi romanii.Va stimez mult pentru opinii,pentru tarie si franchete!

Banzai!
In aceeasi ordine de idei, dar de data asta ontopic, va anunt ca nu am gasit pe siteul federatiei nicio modificare privitoare la concursul F3A. Daca tovarasii s-au suparat, nu-i veti mai prinde scriind aici, dar nici acolo?! (aici doar citesc, se minuneaza si ne injura).

0

#98 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 06 September 2010 - 09:06 AM

Vezi postareaBloodhound, la Sep 6 2010, 09:28 AM, a spus:

In al doilea rand, e greu sa atragi oameni noi. Incepatorii vor fi intotdeauna mai impresionati de un 3D care se da peste cap la cativa metri de sol intr-un nor de fum decat de eleganta si precizia unei evolutii F3A.

Nu e nimic elegant sa faci avionu punct pe cer la 150 m distanta de tine. Concursul in sine e gresit , arbitrii arbitreaza distructiv cautand fiecare mm de deviatie a avionului de la trasa ideala. Nu se puncteaza niciun fel de eleganta. Se depuncteaza eventual iar punctajul vine din rigurozitatea figurilor nicidecum din eleganta.

Mai demult cineva mi-a zis ca e mult mai greu la F3A decat la 3D ... Io zic ca nu.. Ca sa faci un looping corect e mai simplu decat sa faci o figura corecta 3D .. nu orice smucire a avionului inseamna 3D . Eleganta dintr-un program de 3D necesita dupa parerea mea mult mai mult antrenament decat la f3a .. vorbesc de lucru facut bine nu de figuri aruncate pe cer aiurea. La f3a componenta materiala are o pondere mult mai mare decat talentul pilotului pe cand la 3D se castiga concursuri cu avioane pe care poti sa le cumperi de la lindinger deci dupa parerea mea e mult mai multa munca la 3D decat la F3a . Daca te uiti pe camp la hobisti (noi astia care suntem aici) o sa vezi ca loopinguri si 8 cuban inversat facem cu totii mai bine sau mai rau.. dar un looping in rolling harier care sa se termine cu un harier pe spate din care sa iesi UNDE VREI TU NU UNDE VREA AVIONU ... nu face decat un om.

Nu subestimez sub nicio forma volumul de munca necesar pentru a executa corect programul F3A dar nu vad sub nicio forma niciun fel de eleganta.... e doar rigurozitate germana nicidecum eleganta.

Cu privire la concurs si la echipa nu va opreste nimeni sa faceti echipa romaniei de f3a . Unde ati gasit obstacolul ca io nu il vad ? Cine v-a oprit ? imi scapa mie ceva ? Gigi .. ia-l de mana pe domn profesor si pe inca 3-4 care ii vad io pasionati asa faceti-va ecusoane cu Echipa Romaniei de F3A ... cine va opreste ?

Ii tot dati cu concursul cu echipa cu toate astea. Pt prima oara nu mai sunt deacord cu poporu... Voi va intrebati cum va motiveaza federatia ... voi cum motivati federatia ca la penultimul concurs cand am fost acolo Marius Conu tipa panicat la un nene sa aterizeze inainte sa omoare pe cineva . Atunci cand oamenii aia vor sa aloce fonduri pt orice ... vin si va intreb pt cine ? Sunt destule cluburi in romania , cluburi de stat care in loc sa caute pasionati si sa construiasca ceva trimit baragladine la concurusuri de dragul indemnizatiei si promoveaza tot felul de sporturi apuse... dar Federatia nu cred ca are legatura cu asta.

Da atitudinea federatiei lasa de dorit dar chiar si in contextul asta dar mai baieti.. inainte de concurs sunt calificari.. hai sa ne calificam si atunci s-ar putea sa existe cumva cineva care zice ca merita sa faca ceva ca poate vedem vreun rezultat. Indiferent de scopul federatiei (scop pe care io nu il inteleg pe deplin in momentul asta) logic este ca miscarile pe care le face federatia sa aiba ca unic scop obtinerea de rezultate. Cand esecul sau rezultatele proaste sunt o certitudine ce anume doriti sa faca federatia? Io daca eram in locul conducatorului iubit al federatiei nu as fi alocat mai mult de 10 ron pt F3A in conditiile in care din 15 concurenti doar 5 pot sa faca o linie dreapta corect si doar 3 fac programul corect .. restul de 10 nu au certitudinea ca vor ateriza.

Da sunt deacord ca ar trebui sa ne impinga prin diverse alte actiuni si sa faca scouting pt copii talentati sa impinga cluburile de stat din romania sa nu mai trimita baragladine la concursuri si sa incerce sa ii motiveze pe ei sa formeze o noua generatie de aeromodelisti , dar in rest ce sa faca ? As avea idei cum sa puna pe cei 2-3 oameni buni din Romania sa tina seminarii despre F3A sa impartaseasca din experienta lor . Daca tot nu fac decat sa rezerve un aerodrom sa il rezerve dracu de 6-7 ori pe an sa nu lase tot f3a-ul intr-o singura etapa . Sunt sigur ca arbitrii se gasesc si ca locuri de zbor se gasesc. Dar cand mizezi totul pe o singura carte si avand in vedere ca suntem marea majoritate hobisti .. s-ar putea ca in acele 2-3 zile sa fim ocupati cu viata noastra de zi cu zi.

Sunt multe de discutat si de zis si noi avem dreptate si ei au dreptate. Cine isi inchipuie ca e perfect si ca are dreptate 100% e un pic dus..

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 06 September 2010 - 09:08 AM

DT
0

#99 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 09:42 AM

Zodele, nu te contrazic decat ca eleganta de la F3A vine din precizia cu care sunt facute figurile. Si mie imi place uneori cand vad la altii ca o figura e figura, nu caca imprastiat pe cer.
In rest, da. Vrem poze cu echipa romaniei la eftreia, in spielhoseni. Si restul!

0

#100 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 09-September 08

Postat 06 September 2010 - 10:28 AM

Vezi postareaflypol, la Aug 24 2010, 02:59 PM, a spus:

Din considerente de apreciere a talentului Flypol sponsorizeaza transportul lui BIG foot , cu o cursa aero interna Baia Mare-Bucuresti si retur .De la Bucuresti sigur i-l preia cineva pana la Ploiesti.
SUNA-MA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! la Feldioreanu/0744532747 Banzai! si..ne vedem la Ploiesti

Ca persoana complet neimplicata in spalarea de rufe care are loc aici, va dau cuvantul meu ca, pe un topic unde s-a facut public gestul asta de mai sus, discutiile ulterioare arata foarte urat.

In plus, cine citeste nu intelege mare lucru: cei de la federatie si-au luat jucariile si au plecat cand au vazut ca sunt luati mai tare la intrebari, iar Bogdan Stancu &Co zau ca n-au reusit sa explice pe intelesul publicului larg ce anume ii supara exact si, mai ales, ce anume ar trebui facut. Chestiile gen "de ce nu i-ai pus pe aia sa faca curat inainte sa plece", spuse pe tonul pe care sunt spuse, nu prea au cum sa permita desfasurarea unui dialog civilizat.

Acestea fiind spuse, poate se deranjaza cineva sa coboare din sferele inalte ale discutiilor despre echipe nationale care nu exista, si sa explice clar, pe intelesul tuturor, cum se ajunge la locul unde se desfasoara evenimentul. Desi poate parea bizar, nu toti ne plimbam toata ziua prin Strejnic... :rolleyes:
Align T-rex 450 SE V2, Gaui Hurricane 200 V2 FES, Blade MSR,
Starmax He-162, V-Mar Do-335, Parkzone P-51D ultra-micro
Spektrum Dx7
0

#101 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 10:48 AM

Eu acum in parte m-am lamurit de ce nu avem echipa ! Nu s-a dorit caci nu avem oameni pregatiti si decat sa ne facem de ras mai bine rad ei de noi ca nu ne ducem si uite asa
Bucurestiul o se fie confundat in continuare cu Budapeste iar unii nu or sa gaseasca in continuare Stejnicul sau Tariceniul desi exista net, google sau GPS - NO PROBLEM !

Ma repet - am intrebat pur si simplu din naivitate crezand ca :
- trebuie sa ai terenuri OMOLOGATE ca la footbal
- sa existe membrii, sa fie legitimati la clubri de specialitate si sa fie anuntati la forumurile internationale ca reprezinta Romanica !
- sa existe competitii anterioare de calificare si sa se obtina un minim de punctaj ca sa poti particapa
.
.
.
.

si ma rog , chestii d'astea !

P.S.

Referitor la dificultate :

In general dificultatea este mai mare atunci cand sunt chestii impuse , stricte - la " libere " unde fiecare foloseste talentul nativ si apare si placerea lucrurile vin de la sine !
( ca la ptinaj artistic - libere si impuse )
Oricum , si orice ai face in momentul in care doresti sa te numesti sportiv de performanta asta se obtine asa cum a spus John doar prin sute, mii de ore de antrenament ( fie el 3D fie F3A , fie Captive, fie Planoare sau orice altceva ) si tot acest efort sprijinit de o inclinatie nativa ..... nu este talent din nascare ... atunci poti sa faci de 3 ori mai multe mii de ore ca plafonarea tot apare.

Dar haideti sa depasim momentul ca nu este problema noastra a nelegitimatilor - adica a incepatorilor, care nici nu cunoastem dedesubtul greutatilor intampinate de federatie
in activitatea de zi cu zi !

Sa critici e simplu - ca la bloc ... dar nici unu nu vrea sa ia functia de administrator - poate doar unu care a doua zi are de gand sa fuga cu banii de intretinere ... asa ca - STOP JOC !

Sa curete cineva ( autorizat ) subiectul si sa aflam unde se tine concursul - si pentru cei legitimati si pentru nelegitimati iar ca sa evitam ratacirea pe meleagurile patriei a celor interesati poate o harta si ceva indicatii cu locatia ar fi de folos !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 06 September 2010 - 10:53 AM

0

#102 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 11:43 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Sep 6 2010, 11:48 AM, a spus:

iar unii nu or sa gaseasca in continuare Stejnicul sau Tariceniul desi exista net, google sau GPS - NO PROBLEM !

Evident ca poti ajunge la locul desfasurarii concursului si intreband din om in om, la o adica. Strejnic e pe harta, iar la fata locului o sti baiatul cu vacile unde-i aeroportul, nu?

Avand insa in vedere ca exista useri ai acestui forum care ajung des in zona, nu stiu de ce i s-ar parea cuiva ciudat ca se cer niste indicatii clare. Eventual si niste coordonate GPS, in cazul in care indicatiile tip "a treia ulita dupa fantana" risca sa devina confuze. (Sigur ca poate la fata locului te duce drumul direct in aerodrom, iar pista unde se tine concursul se vede din strada, asa ca intrebarea poate parea absurda celor care frecventeaza locul. Dar cineva care n-a mai calcat acolo n-are de unde sa stie chestia asta, nu>? :rolleyes: )
Spektrum Dx7
0

#103 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 11:52 AM

Vezi postareaGerula, la Sep 6 2010, 11:28 AM, a spus:

In plus, cine citeste nu intelege mare lucru: cei de la federatie si-au luat jucariile si au plecat cand au vazut ca sunt luati mai tare la intrebari, iar Bogdan Stancu &Co zau ca n-au reusit sa explice pe intelesul publicului larg ce anume ii supara exact si, mai ales, ce anume ar trebui facut. Chestiile gen "de ce nu i-ai pus pe aia sa faca curat inainte sa plece", spuse pe tonul pe care sunt spuse, nu prea au cum sa permita desfasurarea unui dialog civilizat.

Acestea fiind spuse, poate se deranjaza cineva sa coboare din sferele inalte ale discutiilor despre echipe nationale care nu exista, si sa explice clar, pe intelesul tuturor, cum se ajunge la locul unde se desfasoara evenimentul. Desi poate parea bizar, nu toti ne plimbam toata ziua prin Strejnic... :rolleyes:

Nu noi trebuie sa explicam de ce, ci cei 2 secretari plus contabila lor ar trebui sa explice de ce nu. Adica, ce tot fac ei acolo. 5 zile pe saptamana, 8 ore pe zi. Se tot lauda ca organizeaza diverse F1... :huh: noroc cu autoritatile locale, or mai fi ramas din vechea garda sa-i cunoasca...cine stie cum se aranjeaza treburile in provincie, intelege ce vreau sa spun.

Cat despre abilitatea mea de a purta cu tine un dialog civilizat, uite niste raspunsuri pertinente:
cautare cu google; maps.
Strejnicu.
Uite si indicatiile de navigatie; daca nu merge mai bine, e pentru ca in armata, la fel ca in alte parti, lucreaza tot niste mosi basinosi, care nu vor sa dea din mana secretul teritoriului patriei lor multilateral dezvoltate.

Daca tot se (va) face curat, sa notam ca pe acest (cel mai mare) forum de modelism, cu ramura aero, se poate la fel de bine comunica, ca si prin siteul slab actualizat al federatiei. Nu s-a obosit dl Pitts sa scrie nici aici de cand s-a suparat, nici dincolo (pe siteul lui) ca nu il pune nimeni. Acolo pune numai rezultatele, iar comunicarile le face cum si cu cine vrea el, ca de aia e pus la carma.
Repet, e vorba de respectul pentru niste hobbisti, respect dealtfel inexistent, devreme ce noi nu venim cu voturi, bani pt taxe, etc. ci doar cu mofturi si cereri. Cat despre transparenta, noroc ca ministerul asta al tineretului si sportului (sau cum s-o mai chema el acum, ca de ei ar trebui sa depinda aceasta entitate, daca n-o fi trecut direct sub fostul minister al presedintelui federatiei...sau inca mai e ministru?!) aluneca in fiecare zi in alta denumire si nu e asa de usor sa urmaresti cum se cheltuie banii... Dar nu e imposibil...

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 06 September 2010 - 11:58 AM

0

#104 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 12:44 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 6 2010, 12:52 PM, a spus:

Nu noi trebuie sa explicam de ce, ci cei 2 secretari plus contabila lor ar trebui sa explice de ce nu. Adica, ce tot fac ei acolo. 5 zile pe saptamana, 8 ore pe zi. Se tot lauda ca organizeaza diverse F1... :rolleyes: noroc cu autoritatile locale, or mai fi ramas din vechea garda sa-i cunoasca...cine stie cum se aranjeaza treburile in provincie, intelege ce vreau sa spun.

Daca tot se (va) face curat, sa notam ca pe acest (cel mai mare) forum de modelism, cu ramura aero, se poate la fel de bine comunica, ca si prin siteul slab actualizat al federatiei. Nu s-a obosit dl Pitts sa scrie nici aici de cand s-a suparat, nici dincolo (pe siteul lui) ca nu il pune nimeni. Acolo pune numai rezultatele, iar comunicarile le face cum si cu cine vrea el, ca de aia e pus la carma.
Repet, e vorba de respectul pentru niste hobbisti, respect dealtfel inexistent, devreme ce noi nu venim cu voturi, bani pt taxe, etc. ci doar cu mofturi si cereri. Cat despre transparenta, noroc ca ministerul asta al tineretului si sportului (sau cum s-o mai chema el acum, ca de ei ar trebui sa depinda aceasta entitate, daca n-o fi trecut direct sub fostul minister al presedintelui federatiei...sau inca mai e ministru?!) aluneca in fiecare zi in alta denumire si nu e asa de usor sa urmaresti cum se cheltuie banii... Dar nu e imposibil...

Ma refeream la faptul ca un cititor neimplicat deja in aceasta disputa nu prea are cum sa inteleaga ceva din cele scrise aici. Ca esti revoltat de ce fac (sau nu fac) cei din federatie e foarte evident, dar cam aici se termina partea clara a discutiei si incep dedesubturile neexprimate.

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 6 2010, 12:52 PM, a spus:

Cat despre abilitatea mea de a purta cu tine un dialog civilizat, uite niste raspunsuri pertinente:
cautare cu google; maps.
Strejnicu.
Uite si indicatiile de navigatie; daca nu merge mai bine, e pentru ca in armata, la fel ca in alte parti, lucreaza tot niste mosi basinosi, care nu vor sa dea din mana secretul teritoriului patriei lor multilateral dezvoltate.

Mersi de linkuri. Nu m-am referit la abilitatea ta de a purta un dialog civilizat cu mine, cu x sau cu y, ci la faptul ca mesajul pe care incerci sa-l transmiti nu este deloc evident pentru cititorul neavizat.

P.S. Vezi ca linkurile sunt identice si trimit amandoua spre google maps.
Spektrum Dx7
0

#105 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 01:15 PM

La al doilea link deschisesem tabul (inutil pentru noi, dealtfel) cu indicatii; vezi ce aiurea e, nici macar nu indica DN1.

Un cititor care nu stie ce coace federatia asta (ca dealtfel, mai toate federatiile romanicii), care vasazica, nu e interesat. Daca nu il intereseaza, nu citeste, decat ca sa se afle in treaba.
Pentru ai interesati, restul e cancan.

Ca tot veni vorba, foarte off topic: candva urmarisem subiectul facerii publice informatiilor despre sosele, drumuri, etc, ca sa se faca si in romania harti rutabile pt gps. Atunci incepuse Garmin, dar acei basinosi de care iti spusesem, au tras sforile ca aceste informatii sa nu fie puse la dispozitia publica, ci tinute la armata, deoarece era mare secret...; nu stiu cum au rezolvat altii, dar Garmin au apelat la voluntari si au facut ceva destul de prost, cel putin la nivel de 2006.
La fel, acei mosulici din armata, spuneau (in gluma, jocurile erau deja facute) daca nu ne vreti, noi ne retragem si lasam pe altii mai tineri... imi e cunoscuta chestia, incurcasera destul itele ca sa nu mai poata fi clarificate lucrurile cu usurinta. Vreo similitudine?
Odata, cand o sa am timp (???) o sa explic, din statutul acestei federatii de ce lucrurile, asa "democratic" cum par facute, nu pot functiona. Decat cand vor dori EI.

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 06 September 2010 - 01:22 PM

0

#106 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 01:25 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 6 2010, 02:15 PM, a spus:

Un cititor care nu stie ce coace federatia asta (ca dealtfel, mai toate federatiile romanicii), care vasazica, nu e interesat. Daca nu il intereseaza, nu citeste, decat ca sa se afle in treaba.
Pentru ai interesati, restul e cancan.

Pui problema ingrozitor de gresit.

Oricine are treaba cu forumul asta (mai mult decat 1-2 mesaje pe sectiunea vanzari, evident) ar trebui sa aiba treaba cu ce face federatia de specialitate. Daca n-are treaba (cazul meu, de pilda) e fix pentru ca federatia nu-si face treaba asa cum ar trebui. Pentru ca in loc sa zburam pe ce coclauri da Dumnezeu, la gramada elicoptere cu EDF foamies si cu modele termice de 2m, ar trebui sa facem fiecare parte dintr-un club afiliat, sa zburam pe terenuri amenajate, de preferinta nu aflate la Cuca Macaii etc.

Faptul ca si persoanele care contesta vehement federatia (cazul tau de pilda) ii considera pe cei ca mine tot cantitate neglijabila, arata ca, de fapt, o eventuala schimbare ar produce rezultatul clasic romanesc: "vin ai nostri, pleaca ai nostri, noi ramanem tot ca prostii".
Spektrum Dx7
0

#107 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 01:46 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 6 2010, 02:15 PM, a spus:

La fel, acei mosulici din armata, spuneau (in gluma, jocurile erau deja facute) daca nu ne vreti, noi ne retragem si lasam pe altii mai tineri... imi e cunoscuta chestia, incurcasera destul itele ca sa nu mai poata fi clarificate lucrurile cu usurinta. Vreo similitudine?
Odata, cand o sa am timp (???) o sa explic, din statutul acestei federatii de ce lucrurile, asa "democratic" cum par facute, nu pot functiona. Decat cand vor dori EI.

Asta e deja altceva. Ai editat in timp ce scriam deja mesajul, si n-am luat in calcul partea asta.

Oricum, in mare, ceea ce am spus este valabil: cine vrea sa schimbe conducerea federatiei trebuie sa arate ca poate schimba din temelii felul in care merg lucrurile pentru modelistul obisnuit. Alminteri, intr-adevar, genul asta de "revolutii de palat" nu-i intereseaza decat pe cei direct implicati.
Spektrum Dx7
0

#108 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 01:50 PM

Parerea ta.
A mea, e un pic altfel: nu federatia tre sa ne puna telecomanda in mana, ci ea ar (fi ) trebuit sa reglementeze asta, la fel ca AMA. Terenurile nicaieri nu le da vreo federatie. Ea, insa, prin structurile caduce ale statului, mentine o secta intreaga de cluburi, cu oamenii lor, care se sprijina unii pe altii. Vezi ca voturile pentru birouri se dau de catre cluburi; daca nu ai rezultate, nu te mai justifici ca si club; dar participi, ca te ajuta federatia, ca sa votezi bine la anul.

Terenurile sunt private, facute dupa sfatul competent al federatiei, care ar trebui sa se preocupe de miscare in general si de miscarea sportiva (NU hobbystica!) in special. Ai vazut tu vreo regula buna facuta in romanica de ei? Iau sfatul FAI si gata, de restul li se rupe. Nici macar tradus nu e, ca pentru asta au nevoie de bani. Se interpreteaza cum vor ei si daca te duci mai sus, te intalnesti cu omologii lor, despre care scriam aici; postul #69.

Nu tre sa te bage nimeni in vreun club, tre sa nu mai ai dreptul sa zbori daca nu te pricepi, decat sub obladuirea unuia care se pricepe, pe barba lui. NU mi-as dori sa trebuiasca sa ma duc la zbor in N.R. Blgaria, doar pentru ca unuia dintre ei i se pune painea si mai ales cutitul in mana din acest punct de vedere.
Ar fi trebuit ca aceasta federatie sa faca lobby pe langa legiuitor ca sa se instituie, ca si in alte tari civilizate asigurarea pentru modelism; utilizarea fara probleme a combustibililor; motoarele pt rachete. etc. etc.

Ma stric de ras, citind din statutu-te lu' federatia in cauza:

Citeaza

scopul si obiectivele frmd
I). Colaborează cu autorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi cu alţi factori interesaţi, pentru dezvoltarea modelismului pe întreg teritoriul României şi pentru dezvoltarea bazei materiale pentru practicarea acestui sport;

j). asigură reprezentarea României în competiţiile sportive şi în federaţiile internaţionale la care F.R.Md. este membră;

Bre, ce alti factori interesati mai avem? Politia, sa stie cine are combustibil, ca sa ne frece ridichea, ca s-au terminat talhariile din tara.

federatia nu are nicio procedura pentru nimic, pun pariu, ei au totul in maneca, din experienta si la nimereala, noroc ca Conu a participat, asa e. Dar daca Conu maine emigreaza in Gore'nlanda? Ei, se duce p***ulii de suflet toata miscarea modelistica? Ei au crescut pe vreunul? Doar (din cate stiu eu)2 arbitri si niciun om tanar care sa vrea sa faca ceva ca organizator.

Eu nu spun ca noi suntem cantitate neglijabila, noi suntem zero: nu platim taxe (deci nu suntem sursa de venituri pentru organizarile acelea cu surse extrabugetare, asa zisele fonduri atrase...) si, neavand ce pierde, nu putem fi tinuti sub vreun papuc. Ni se rupe si de aia suntem si asa tratati.

Sunt curios, daca se va intampla ceva la vreun concurs, cu toate asigurarile alea obligatorii, daca asiguratorul ala pana la urma va plati ceva, de vreme ce modelismul, ca risc, nu exista la romanica. Atunci sa ii vad! Vor fugi ca soarecii, la pensie, sa nu raspunda ca n-au facut mai nimic in privintele astea...

Gerula, si tu ai postat in timp ce eu postasem si editam iar mesajul;

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 06 September 2010 - 02:03 PM

0

#109 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 02:28 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 6 2010, 02:50 PM, a spus:

Parerea ta.
A mea, e un pic altfel: nu federatia tre sa ne puna telecomanda in mana, ci ea ar (fi ) trebuit sa reglementeze asta, la fel ca AMA. Terenurile nicaieri nu le da vreo federatie. Ea, insa, prin structurile caduce ale statului, mentine o secta intreaga de cluburi, cu oamenii lor, care se sprijina unii pe altii. Vezi ca voturile pentru birouri se dau de catre cluburi; daca nu ai rezultate, nu te mai justifici ca si club; dar participi, ca te ajuta federatia, ca sa votezi bine la anul.

Terenurile sunt private, facute dupa sfatul competent al federatiei, care ar trebui sa se preocupe de miscare in general si de miscarea sportiva (NU hobbystica!) in special. Ai vazut tu vreo regula buna facuta in romanica de ei? Iau sfatul FAI si gata, de restul li se rupe. Nici macar tradus nu e, ca pentru asta au nevoie de bani. Se interpreteaza cum vor ei si daca te duci mai sus, te intalnesti cu omologii lor, despre care scriam aici; postul #69.

Pardon?

Eu sper ca traim in aceeasi Romanie... Ca in Romania pe care o vad eu in jur sigur n-ar putea eixsta prea multe cluburi sportive de modelism. Pur si simplu nu ai cum sa separi partea hobbystica de partea sportiva, nici acum si nici in viitorul previzibil. Cu atat mai mult cu cat nivelul sportiv este foarte scazut, si granita dintre hobby si sport poate fi trecuta relativ usor de amatorii care se pot sustine financiar si care, ne place sau nu, trebuie incurajati.

Nu tre sa te bage nimeni in vreun club, tre sa nu mai ai dreptul sa zbori daca nu te pricepi, decat sub obladuirea unuia care se pricepe, pe barba lui. NU mi-as dori sa trebuiasca sa ma duc la zbor in N.R. Blgaria, doar pentru ca unuia dintre ei i se pune painea si mai ales cutitul in mana din acest punct de vedere.

Dreptul de a zbura pe o tarla proprietate privata nu ti-l poate lua nimeni prin nici o lege. (si chiar, prin absurd, daca ti l-ar lua, legea nu ar fi aplicabila) .
Problema e alta: nu exista baza materiala corespunzatoare pentru practicarea modelismului nici macar la nivel de hobby, in conditiile in care oricum baza de mase e sublima dar lipseste cu desavarsire. Cam toate federatiile sportive din tara asta au baze de antrenament proprii, unde se pot pregati in liniste loturile nationale samd. Spune ce sport vrei tu, de la rugby ( stadionul Arcul de triumf si baza aferenta) pana la Federatia de oina! (care s-a aciuat pe stadionul de rugby al clubului Farul Constanta).

E, acum as vrea sa-mi iei si mie ceata de pe ochi si sa-mi spui care este aerodromul federatiei noastre de modelism? Ce sa mai vorbim de cluburi care sa aiba terenuri in proprietate (sau concesionate pe termen lung) si pe care sa poata face investitiile necesare?

Eu nu spun ca noi suntem cantitate neglijabila, noi suntem zero: nu platim taxe (deci nu suntem sursa de venituri pentru organizarile acelea cu surse extrabugetare, asa zisele fonduri atrase...) si, neavand ce pierde, nu putem fi tinuti sub vreun papuc. Ni se rupe si de aia suntem si asa tratati.

Sunt curios, daca se va intampla ceva la vreun concurs, cu toate asigurarile alea obligatorii, daca asiguratorul ala pana la urma va plati ceva, de vreme ce modelismul, ca risc, nu exista la romanica. Atunci sa ii vad! Vor fugi ca soarecii, la pensie, sa nu raspunda ca n-au facut mai nimic in privintele astea...

La faza asta e foarte posibil sa ai dreptate, nu cunosc suficient de bine problema. E posibil ca riscul sa fie trecut, de comun acord cu asiguratorul, intr-o categorie acoperitoare gen "si altele" :rolleyes:

Dar zau ca nu despre asta discutam (chiar daca si subiectul asta are legatura cu speta mai larga, evident).
Spektrum Dx7
0

#110 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 06 September 2010 - 02:33 PM

Bogdane, cu tot google, cele mai bune/precise harti ale Romaniei sunt cele rusesti. PUNCT.
Modelismul ESTE un risc, mare, de aceea nu-l asuma NICI un asigurator. In absenta oricarei reglementari/omologari a cadrului modelistic extra-cluburi.
Incetati cu discutia asta fara finalitate. Pregatiti-va dupa program si gata.
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#111 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 764
  • Inregistrat: 02-November 08

Postat 06 September 2010 - 08:02 PM

Vezi postareaflypol, la Sep 6 2010, 09:46 AM, a spus:

...... Coruptia n-am inventat-o noi romanii.Va stimez mult pentru opinii,pentru tarie si franchete!

Asa e, au inventat-o stramosii nostri DACII :))
0

#112 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 08:23 PM

Raman la ideea ca cel mai bun sef peste treaba asta cu zborul ar fi dna.Udrea si ministerul pe care-l conduce.Dama bine.Unde se bat"gogonelele "intre ele numai o tipa bine rezolva situatia.Mi-ar place sa fiu sub asa sefa macar pentru un "zbor de proba".
0

#113 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 08:30 PM

A ! Si mai e o chestie.Sigur seful dumneaei o sa fie de acord doar e navomodelist.
0

#114 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 08:47 PM

O dam in diverse.... sa se scofalceasca gogonelele lu' sefa daca nu-i asa.... da pana la urma unde se tine concursul? Unii cauta Strejnicul pe harta , altii deja au plecat in recunoastere sa caute Tariceniul, altii mai au putin si pun mana pe arcuri gata sa inceapa marea schimbare la nivel de federatie.... eu cat sa mai am rabdare ca am dat in clocot. Sau te pomenesti ca celor de la FRMD le tremura mainile si nu nimeresc tastele ...o fi de la batranete sau de la ce oare?
0

#115 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 08:56 PM

Mortal! In naivitatea mea notorie am aflat ca aeromodelismul este un sport.Asa se explica domnilor de ce e nevoie de federatii,de nasi,gigi,piti,corleoni,oracoli
ca la sportul ala...cum se cheama..fotbal(bani multi rezultate ioc,ghiolbanime si cioclasie).Eu am crezut ca aeromodelismul e ceva legat de stiintele exacte si de
tehnica,multa tehnica si...iesit in natura pentru a planta bunului simt pe cer.Ca de obcei: 2 "glaji" de Jack Daniels la o parola tete en tete cu impricinatii de mai sus pe care-i rog sa cada la pace.
0

#116 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 09:06 PM

Sa cada la pace sau sa se odihneasca in pace?
0

#117 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 10:17 PM

Haideti sa terminam polemica !
Sa fim constructivi !
Chiar va rog !
... Cu echipa s-a inteles si chiar rezolvat intre timp !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: post_11201_1283753538.jpg

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 06 September 2010 - 10:17 PM

0

#118 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 06 September 2010 - 10:42 PM

Vezi postareaflypol, la Sep 6 2010, 08:46 AM, a spus:

Coruptia n-am inventat-o noi romanii.

Vezi postareaadyc, la Sep 6 2010, 08:02 PM, a spus:

Asa e, au inventat-o stramosii nostri DACII :D)

Nop. Coruptia vine de la fratii nostri, turci. Ati uitat de Fanar?
Domnule Bogdan Stancu, pur si simplu nu ma asteptam de la dumneavoastra. Este deplasat sa jigniti o seama de oameni si cateva sporturi aeromodelistice. Imi permit sa va reamintesc, ca, aeromodelismul nu inseamna, doar, F3A si 3D. Daca vi se pare atat de simplu, va rog sa castigati un campionat mondial de planoare cu comanda magnetica, sau de micromodele in salina. Este floare la ureche, dupa cum v-ati exprimat.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 06 September 2010 - 10:43 PM

0

#119 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 September 2010 - 05:30 AM

Vezi postareadan_mitea, la Sep 6 2010, 11:42 PM, a spus:

Nop. Coruptia vine de la fratii nostri, turci. Ati uitat de Fanar?
Domnule Bogdan Stancu, pur si simplu nu ma asteptam de la dumneavoastra. Este deplasat sa jigniti o seama de oameni si cateva sporturi aeromodelistice. Imi permit sa va reamintesc, ca, aeromodelismul nu inseamna, doar, F3A si 3D. Daca vi se pare atat de simplu, va rog sa castigati un campionat mondial de planoare cu comanda magnetica, sau de micromodele in salina. Este floare la ureche, dupa cum v-ati exprimat.

Ce sporturi a jignit si despre care oameni e vorba? Daca "Sporturile Aeromodelistice" practicate de dumneavoastra sunt sustinute de acei indivizi pe care dumneavoastra ii numiti oameni asta nu inseamna ca si noi ceilalti trebuie sa ii tratam cu aceeasi recunostinta. Din punctul nostru de vedere acesti indivizi sunt niste jivine expirate depasite de vremuri care ar face bine sa lase locul altora mai capabili. Dupa cum vedeti nici macar nu se sinchisesc sa ne raspunda la niste intrebari simple. Puteti sa spuneti orice si sa veniti cu oricate argumente doriti insa nu veti reusi sa ma convingeti ca lucrurile stau altfel. Tineti minte un lucru domnilor Dan Mitea, Gerula, Gicosu, a lua apararea unor indivizi impartiali va baga automat in aceasi oala....haideti sa incercam sa fie bine pentru toata lumea nu numai pentru unii.
0

#120 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 07 September 2010 - 05:43 AM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 6 2010, 06:14 AM, a spus:

Revin: de ce nu avem echipa de F3A? Pentru ca (si) la noi, ca mai peste tot unde sovietizarea s-a lasat adanc amprenta, statul, prin exponentii lui (aici feremede), cultiva si incurajeaza mediocritatea, nu se vrea concurat de oameni inteligenti, pregatiti.
Ca mai peste tot, "faceti tovarasi lucruri simple, caldute, sa ne aduceti medalii, nu va obositi, nu riscati, ca ne riscati noua painea". Vorba lui RD, planoare cu ceas, ca sunt simple si nu vrem complicatii riscante.
Daca statul asta ordinar, si-ar da seama ca arunca bani pentru "educarea" pseudomodelistica in salarii (proaste, ce-i drept) pentru o puzderie de "profesori" de dat inutil cu smirghel pe balsa, in loc sa investeasca in centre in care se gandeste, ar fi in mare pericol posturile caldute si lipsite de complicatii ale generatiei care trebuie sa iasa, linistita, la pensie, dupa ce si-a facut datoria de imbecilizare cu prisosinta. Ca mai mult, chiar daca nu putea, nu i se cerea: tara te vrea prost!

Dragul meu, eu m-am referit la mesajul domnului Bogdan Stancu. Ca sa nu fie neintelegeri am atasat mesajul integral. Consider ca nu este frumos ca domnia sa ia in deradere ramuri ale aeromodelismului si sa-i eticheteze drept neinteligenti pe cei care le practica.
De asemeni, sintagma "dat inutil cu smirghel pe balsa" mi se pare deplasata.

PS. Imi cer scuze pentru formularea neinspirata. Nu "sporturi" ci ''ramuri ale aeromodelismului''.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 07 September 2010 - 05:52 AM

0

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou