Modelism - RHC Forum: conversie rc la 2,4GHz - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

conversie rc la 2,4GHz

#1 Useril este offline   luval 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 21-May 10

Postat 25 July 2010 - 04:03 PM

Am o statie FUTABA SKYSPORT T4VF 40 MHz, cu receptorul original aferent. Stie careva daca acest model poate fi modificat si trecut in 2,4GHz cu ajutorul unui modul Assan sau Corona? Sau sa fie si in 40 si in 2,4GHz.
Multumesc!
0

#2 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 25 July 2010 - 08:41 PM

Poti sa folosesti ambele frecvente cu un swici intre modulele RF.
Iti recomand modulul DIY de la FRSKY, eu folosesc asa ceva si merge perfect si este net superior Assan si Corona, daca esti interesat de asa ceva te costa in jur de 60$.

http://www.himodel.c...p?psearch=frsky

Aceasta postare a fost editata de casper20: 25 July 2010 - 08:42 PM

Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#3 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2022
  • Inregistrat: 06-September 06

Postat 26 July 2010 - 11:19 AM

Am inteles din cititul review-urilor ca si acesta da rezultate bune(casper20 a specificat si acest modul):
Corona 2.4Ghz DIY Module & RX (DSSS)

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u..._RX_%28DSSS%29_

Asta e o alta varianta performanta/cost
Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

#4 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 26 July 2010 - 02:02 PM

FRSKY este net superior Corona, ma refeream la acest kit DIY:
http://www.himodel.com/radios/FrSky_2.4G_D...V8HT_no_RX.html
si la unul di aceste receptoare, cu 7 sau 8 ch, depinde de cate ai nevoie":
http://www.himodel.com/radios/FrSky_2.4G_7...ivers_V8R7.html
http://www.himodel.com/radios/FrSky_2.4G_8...ivers_V8FR.html

Pot sa te pun in legatura cu cel ce vinde asa ceva in Romania daca vrei.

Aceasta postare a fost editata de casper20: 26 July 2010 - 02:03 PM

Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#5 Useril este offline   luval 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 August 2010 - 03:34 PM

Vezi postareacasper20, la Jul 26 2010, 03:02 PM, a spus:

Am uitat sa verific topicul. Toate bune si frumoase,ieftinior dar nu am aflat daca e compatibil(FRSKY) cu statia mea care e in stare f. buna dar veche si nu-i pe 2,4GHz. Nu as vrea sa il iau(modulul) si sa constat apoi ca nu pot sa-l folosesc. Cum as putea sa ma lamuresc?
Eu sunt paralel cu electronica asa ca ma bazez pe ajutorul celor cu expierenta. Deci mai astept raspunsuri.
0

#6 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 04 August 2010 - 03:45 PM

Vezi postarealuval, la Aug 4 2010, 04:34 PM, a spus:

Am uitat sa verific topicul. Toate bune si frumoase,ieftinior dar nu am aflat daca e compatibil(FRSKY) cu statia mea care e in stare f. buna dar veche si nu-i pe 2,4GHz. Nu as vrea sa il iau(modulul) si sa constat apoi ca nu pot sa-l folosesc. Cum as putea sa ma lamuresc?
Eu sunt paralel cu electronica asa ca ma bazez pe ajutorul celor cu expierenta. Deci mai astept raspunsuri.

Orice statie care are o iesire PPM, externa sau interna, poate fi folosita pentru asa ceva. Deci merge.
Doar ca, parere personala, sa convertesti o asemenea statie la 2.4GHz, prin orice metoda, e ca si cum ai tuna un Trabant.
Cu cei 50$ care i-ai baga in conversie mai bine ai lua o statie cu computer decenta de 6ch tot in FM si ai fi mai castigat.
Ai putea astfel folosi receptorul Futaba in continuare, iar skysport-ul l-ai putea trece pe post de statie de simulator.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 04 August 2010 - 03:46 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#7 Useril este offline   luval 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 August 2010 - 07:31 AM

Vezi postarearenatoa, la Aug 4 2010, 04:45 PM, a spus:

Orice statie care are o iesire PPM, externa sau interna, poate fi folosita pentru asa ceva. Deci merge.
Doar ca, parere personala, sa convertesti o asemenea statie la 2.4GHz, prin orice metoda, e ca si cum ai tuna un Trabant.
Cu cei 50$ care i-ai baga in conversie mai bine ai lua o statie cu computer decenta de 6ch tot in FM si ai fi mai castigat.
Ai putea astfel folosi receptorul Futaba in continuare, iar skysport-ul l-ai putea trece pe post de statie de simulator.

Zic si eu ca rabinul: si observatia de mai sus e corecta!
Deci mai cugetam.
0

#8 Useril este offline   luval 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 08 August 2010 - 07:36 PM

Vezi postarealuval, la Aug 5 2010, 08:31 AM, a spus:

Zic si eu ca rabinul: si observatia de mai sus e corecta!
Deci mai cugetam.

Mai am o intrebare. Daca modulul FrSky de mai sus, are 7-8 canale, punand-ul pe o statie care are 4 in 40 MHz, inseamna ca statia va avea 7 sau 8 canale in 2,4 MHz ?
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2010 - 07:41 PM

Sa zicem ca ar avea... :unsure: Si cu ce le actionezi ? Ca modulul nu iti aduce si butoane noi...

Nu, ramane la 4 canale. Celelalte 4 le poti folosi in cazuri speciale, cu dispozitive care adauga canale noi, cum ar fi un headtracker.
0

#10 Useril este offline   luval 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 11 August 2010 - 06:46 AM

Vezi postarearenatoa, la Aug 8 2010, 08:41 PM, a spus:

Sa zicem ca ar avea... :D Si cu ce le actionezi ? Ca modulul nu iti aduce si butoane noi...

Nu, ramane la 4 canale. Celelalte 4 le poti folosi in cazuri speciale, cu dispozitive care adauga canale noi, cum ar fi un headtracker.

Nu se pot pune butoane,daca ai loc?
0

#11 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 August 2010 - 07:05 AM

ba se pot pune, dar butoanele alea trebuie sa dea si ele in niste controlere, care nu se cumpara, se fac, plus ca degeaba ai canale multe daca nu ai si un computer si display sa le programezi... asa ca ajungem tot la tunarea Trabantului ca sa se dea Mercedes.
Sunt pasionati care fac asta, dar o fac de placere, asa cum altii construiesc avioane, banuiesc ca dumneata urmaresti sa zbori in primul rand, nu ? Nu sa tunezi statia...
Oricum, iti zic de acum, nu vei iesi mai ieftin decat sa iei o statie second de 6-7 canale.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 11 August 2010 - 07:05 AM

0

#12 Useril este offline   luval 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 August 2010 - 09:24 PM

Vezi postarearenatoa, la Aug 11 2010, 08:05 AM, a spus:

ba se pot pune, dar butoanele alea trebuie sa dea si ele in niste controlere, care nu se cumpara, se fac, plus ca degeaba ai canale multe daca nu ai si un computer si display sa le programezi... asa ca ajungem tot la tunarea Trabantului ca sa se dea Mercedes.
Sunt pasionati care fac asta, dar o fac de placere, asa cum altii construiesc avioane, banuiesc ca dumneata urmaresti sa zbori in primul rand, nu ? Nu sa tunezi statia...
Oricum, iti zic de acum, nu vei iesi mai ieftin decat sa iei o statie second de 6-7 canale.

M-am lamurit. Numai intreband un om, o carte,un forum, se poate invata.
0

#13 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 19 August 2010 - 11:18 AM

Salut,

Am un MC19 si pentru intilniri "aglomerate" si modele mai mici, m-am gindit sa trec la 2,4 dar nu definitiv ci in paralel cu Tx ul original, cel din 35MHz.
Asadar, trecerea de pe un Tx pe celalalt se face cu doua bascule montate in orificiile special prevazute pe statie. Am fost nevoit sa procedez asa pentru ca, aveam nevoie de 3 sectiuni comutate dar nu am gasit decit comutatoare cu doua...
Modulul este un FRSKY varianta hacker (cea mai ieftina) trasa in tub termo. Atentie: dupa ce am taiat tubul ca sa montez modulul, am aflat ca am pierdut garantia. Pina la urma nu cred ca va fi nevoie.
Instalarea modulului s-a facut pe o placa de ABS (dintr-o doza aparenta mai veche), chiar pe sasiul special destinat in statie.
Antena a intrat perfect intr-o gaura de comutator auxiliar iar blocul cu Led si K binduire in alta gaura.
Nu am fost nevoit sa gauresc in carcasa statiei.
Probleme: modulul asta, nu stie PPM cu nivel mai mare de 4V sau 4 si ceva; MC19 scoate un semnal putin mai jos de tensiunea de alimentare; adica 9...10V.
Pentru adaptare, am fost nevoit sa mesteresc in aer un inversor cu un tranzistor NPN de uz general (practic, orice BC in carcasa de plastic) astfel: de la PPM MC19 o rezistenta serie de 8...12K care intra in baza tranzistorului, apoi o alta rezistenta din baza la masa de 10K. Colectorul direct la intrarea PPM din modulul 2,4. Un fel de open colector; aceasta mica mestereala a intrat intr-un tub termo ceva mai gros si are loc berechet inauntru.
Altfel. super OK; binduire din prima. Trecerea de la un modul la celalalt va fi facuta cu statia oprita.
Pentru cei ce doresc sa faca chestia asta, mai jos aveti semnificatia firelor de la intrarea TX ului original; fire ce vor trebui taiate si trecute prin comutator.
Pin 1: +6V? (red cabel) adeca cel rosu.
Pin 2: +Batt
Pin 3: Gnd
Pin 4: PPM
Pun si niste poze pentru cine doreste.

Bafta,

Bizu

PS. Sa nu se supere titularul topicului dar parca nu merita deschis altul si in plus, poate mai vin si altii cu astfel de exemple.
0

#14 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 11:20 AM

pozele...

Vezi postareabizu, la Aug 19 2010, 12:20 PM, a spus:

pozele...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00186.JPG

0

#15 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 11:26 AM

Vezi postareabizu, la Aug 19 2010, 12:20 PM, a spus:

pozele...

ultima; intra in acelasi loc in cutie.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00187.JPG
  • Imagine atasata: DSC00189.JPG
  • Imagine atasata: DSC00191.JPG

0

#16 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2396
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 19 August 2010 - 11:39 AM

Vezi postareabizu, la Aug 19 2010, 12:18 PM, a spus:

Salut,

Am un MC19 si pentru intilniri "aglomerate" si modele mai mici, m-am gindit sa trec la 2,4 dar nu definitiv ci in paralel cu Tx ul original, cel din 35MHz.
Asadar, trecerea de pe un Tx pe celalalt se face cu doua bascule montate in orificiile special prevazute pe statie. Am fost nevoit sa procedez asa pentru ca, aveam nevoie de 3 sectiuni comutate dar nu am gasit decit comutatoare cu doua...
Modulul este un FRSKY varianta hacker (cea mai ieftina) trasa in tub termo. Atentie: dupa ce am taiat tubul ca sa montez modulul, am aflat ca am pierdut garantia. Pina la urma nu cred ca va fi nevoie.
Instalarea modulului s-a facut pe o placa de ABS (dintr-o doza aparenta mai veche), chiar pe sasiul special destinat in statie.
Antena a intrat perfect intr-o gaura de comutator auxiliar iar blocul cu Led si K binduire in alta gaura.
Probleme: modulul asta, nu stie PPM cu nivel mai mare de 4V sau 4 si ceva; MC19 scoate un semnal putin mai jos de tensiunea de alimentare; adica 9...10V.
Pentru adaptare, am fost nevoit sa mesteresc in aer un inversor cu un tranzistor NPN de uz general (practic, orice BC in carcasa de plastic) astfel: de la PPM MC19 o rezistenta serie de 8...12K care intra in baza tranzistorului, apoi o alta rezistenta din baza la masa de 10K. Colectorul direct la intrarea PPM din modulul 2,4. Un fel de open colector; aceasta mica mestereala a intrat intr-un tub termo ceva mai gros si are loc berechet inauntru.
Altfel. super OK; binduire din prima. Trecerea de la un modul la celalalt va fi facuta cu statia oprita.
Pentru cei ce doresc sa faca chestia asta, mai jos aveti semnificatia firelor de la intrarea TX ului original; fire ce vor trebui taiate si trecute prin comutator.

Bafta,

Bizu

PS. Sa nu se supere titularul topicului dar parca nu merita deschis altul si in plus, poate mai vin si altii cu astfel de exemple.

Dragos,
cat te-a dus up grade-ul?Banuiesc ca ai luat modulul si un receptor,sau ,...?
cred ca e cea mai buna varianta calitate/pret!!
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#17 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 11:53 AM

Vezi postareaoachidori, la Aug 19 2010, 12:39 PM, a spus:

Dragos,
cat te-a dus up grade-ul?Banuiesc ca ai luat modulul si un receptor,sau ,...?
cred ca e cea mai buna varianta calitate/pret!!

Da, le-am luat set; Tx si Rx in 8 canale, fara telemetrie sau alte acareturi.
Nu stiu daca e cea mai buna varianta dar am vazut ca chestiile astea au presa buna pe afara.
In plus, nu eram deloc disperat sa am si 2,4 asa ca am ales ceva ieftin si care sa incapa in spatiul liber fara sa pocesc statia.
Intentionez sa-l folosesc la acrobatele mici, planoare (daca mi-oi mai lua) sau alte modele mici, unde antena de 35 arata ciudat.
Pentru FPV si scale ori modele mari, ramin pe 35.
Nu ma intreba de ce, argumentatia stiintifica va fi subtirica, e mai mult un "feeling".

Bafta

PS. uitasem pretul.. cam 170Ron setu' (aici mai intervine si cursul; de fapt e 50USD)l plus doua K uri de 2 lei (la propriu). Restul, de prin sertare.

Aceasta postare a fost editata de bizu: 19 August 2010 - 11:57 AM

0

#18 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 405
  • Inregistrat: 31-July 04

Postat 19 August 2010 - 01:25 PM

Vezi postareacasper20, la Jul 26 2010, 03:02 PM, a spus:

Salut!
Zi-mi si mie cu ce e NET SUPERIOR FRSKY fata de Corona astfel incit sa merite sa dau dublu pe acest kit?
Ca la mine merge Corona si pe electrice si pe termice fara glitch fara nimic,se binduieste imediat si mai ales bate vreo 2km la sol in cimp deschis,nu mai vorbesc in aer.Eu zic din punct de vedere costuri ca nu e mai buna alegerea FRSKY,dar poate exista si alte argumente pe care sunt bucuros sa le aflu.(de altfel au aparut o gramada de chinezarii si nici nu mai stii ce sa alegi,dar totusi mai ieftin decit Corona DIY nu am vazut...)
0

#19 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 19 August 2010 - 01:32 PM

Vezi postareabizu, la Aug 19 2010, 12:18 PM, a spus:

Salut,

Bafta,

Bizu

Care-i a treia sectiune ce trebuie comutata

Ca masa e comuna dai plusul si pepemeul !

Gresesc ?

Nu de alta dar trebuie sa intalez si eu modulul Assan pe MC-19 :)

Varsati aci dom director !
0

#20 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 01:42 PM

Vezi postareamotzu, la Aug 19 2010, 02:32 PM, a spus:

Varsati aci dom director !

Bre!
Te uitasi la mufa mea ca are 4 fire?
Vazusi ca la ala rosu e scris un 6V si semnul intrebarii?
Habar n-am ce e cu firul ala rosu si nici in sursa de unde am capatat explicatia nu zicea nimic.
Probabil ca-l puteam lasa cuplat la modulul in 35 dar n-am vrut sa risc.
Asta chiar poate fi o discutie; poate stie cineva ce-i cu firul ala si daca poate sta pe loc (sa nu mai fie decuplat in 2,4).

M-am temut ca lasind masa pe loc si intrind cu tensiune prin alta parte decit alimentarea, fiind probabil CMOS,sa nu-i dauneze.
La o adica, tin mai mult la emisia in 35 decit la asta noua in 2,4.

A?

Daca zic prostii, iertare
0

#21 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 01:43 PM

Vezi postareanitrometan, la Aug 19 2010, 02:25 PM, a spus:

Salut!
Zi-mi si mie cu ce e NET SUPERIOR FRSKY fata de Corona astfel incit sa merite sa dau dublu pe acest kit?

De unde iei Corona cu 80 de lei, ca vreau si eu...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 19 August 2010 - 01:44 PM

0

#22 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 01:54 PM

Vezi postareabizu, la Aug 19 2010, 02:42 PM, a spus:

Bre!
Te uitasi la mufa mea ca are 4 fire?
Vazusi ca la ala rosu e scris un 6V si semnul intrebarii?
Habar n-am ce e cu firul ala rosu si nici in sursa de unde am capatat explicatia nu zicea nimic.
Probabil ca-l puteam lasa cuplat la modulul in 35 dar n-am vrut sa risc.
Asta chiar poate fi o discutie; poate stie cineva ce-i cu firul ala si daca poate sta pe loc (sa nu mai fie decuplat in 2,4).

M-am temut ca lasind masa pe loc si intrind cu tensiune prin alta parte decit alimentarea, fiind probabil CMOS,sa nu-i dauneze.
La o adica, tin mai mult la emisia in 35 decit la asta noua in 2,4.

A?

Daca zic prostii, iertare

Bine ca esti tu dashtept ! :) :)

Pun voltmetru pe ea sa vad si eu minune

Ce comutatoare recomanzi ?
0

#23 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 02:06 PM

Vezi postareamotzu, la Aug 19 2010, 02:54 PM, a spus:

Bine ca esti tu dashtept ! :) :)

Pun voltmetru pe ea sa vad si eu minune

Ce comutatoare recomanzi ?

Bah

Unii zice ca ar fi semnalul PCM firul rosu, carele este

Cablage ASSAN 2.4GHz X8D avec une Graupner MC-16/20 et MC19s
Pour les possesseurs dmetteurs Graupner MC-16/20 ou MC19s comme moi, je vous propose le plan de cblage que je viens dadopter aprs quelques recherches sur des sites allemands :
N de fil MC-16/20 ASSAN X8D
1 Blanc PPM Orange PPM
2 Blanc - Marron -
3 Blanc + Rouge +
4 Rouge PCM
Ca fonctionne d'enfer!

Alti ca ar fi darea la masa a semnalului RF cand bagi mufa DSC

http://www.rcgroups....ad.php?t=319297

Si unul fericit care a convertit oratania

http://www.rcgroups....ad.php?t=844768

Pe unu l-a durut in cur de firul rosu si merge perfect

http://members.liwes.../MC19umbau.html

Na !

Aceasta postare a fost editata de motzu: 19 August 2010 - 02:06 PM

0

#24 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 02:19 PM

Stai asa!
Lista aia a mea e buna, macar ca am pus osciloscopul pe PPM si e chiar ala.
Pe cel rosu, pe o componenta continua de 6V cum zice si lista aia, e suprapus un semnal ceva. Nu stiu ce.
Asta a fost alegerea mea. Lasa-l p-ala rosu cuplat si vezi ce se intimpla.
E posibil sa fie decuplat cumva cu un condensator si atunci chiar nu conteaza.
Pur si simplu am preferat sa suflu in iaurt...

Daca aveam de unde sa cumpar o mufa s-aia de Tx nici nu mai puneam butoane, schimbam pur si simplu mufa ca nu e mare lucru.

Spor

PS. ma uitam pe linkurile alea...
Cind am cautat nu le-am gasit fir-ar sa fie. Lasa ca data viitoare fac altfel...

Aceasta postare a fost editata de bizu: 19 August 2010 - 02:23 PM

0

#25 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 02:23 PM

Vezi postareabizu, la Aug 19 2010, 03:19 PM, a spus:

Stai asa!
Lista aia a mea e buna, macar ca am pus osciloscopul pe PPM si e chiar ala.
Pe cel rosu, pe o componenta continua de 6V cum zice si lista aia, e suprapus un semnal ceva. Nu stiu ce.
Asta a fost alegerea mea. Lasa-l p-ala rosu cuplat si vezi ce se intimpla.
E posibil sa fie decuplat cumva cu un condensator si atunci chiar nu conteaza.
Pur si simplu am preferat sa suflu in iaurt...

Daca aveam de unde sa cumpar o mufa s-aia de Tx nici nu mai puneam butoane, schimbam pur si simplu mufa ca nu e mare lucru.

Spor

PS. ma uitam pe linkurile alea...
Cind am cautat nu le-am gasit fir-ar sa fie. Lasa ca data viitoare fac altfel...

Poate fi PCM-ul ?
0

#26 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 02:26 PM

Vezi postareamotzu, la Aug 19 2010, 03:23 PM, a spus:

Poate fi PCM-ul ?

Cred ca ai dreptate. Nu prea are ce altceva sa fie. Plus ca pe osciloscop e un soi de semnal acolo.
Nu mi-am batut capul; l-am lasat in aer cind merge 2,4.
Cel putin, cei ce mai fac modificarea asta scapa cu mai putina munca si matze in zona aia.
Si asa nu prea imi place trecerea asta prin comutatoare, mai ales ca nu sint cine stie ce calitate.

bafta
0

#27 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 405
  • Inregistrat: 31-July 04

Postat 19 August 2010 - 02:46 PM

Vezi postarearenatoa, la Aug 19 2010, 02:43 PM, a spus:

De unde iei Corona cu 80 de lei, ca vreau si eu...

35 usd cu tot cu posta costa modulul DIY la Hobby King.115 lei.Sa nu zici ca e scump...
0

#28 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 03:04 PM

Nu, nu zic, doar ca nu este dublu, asa cum ai afirmat mai sus.
Si nici nu merg intotdeauna pe cel mai, cel mai ieftin, mai ieftin nu exista...
Ma mai uit si ca solutia de care esti dumneata incantat este DSSS, ceeace pentru mine inseamna pass, ca Frsky in nici un an deja are niste realizari cu care nici o firma chinezeasca nu ii poate sta alaturi, cum ar fi telemetrie, care au mai scos-o si open pe deasupra, ceeace Hitec refuza sa faca, ca in 2 saptamani va scoate receptor compatibil Futaba Fasst, care nu este clonat, ci reverse engineering, ceeace presupune ca are niste cunostiinte care le-au inglobat si in propriul sistem, eu cel putin asa as face. O suma de chestii care inseamna ceva... si poate ca trebuie sa se vada in pic si in pret.
Si se mai vad si in altele. Cum ar fi range de 5.3km, care evident ca e acelasi lucru cu 2km daca nu esti FPV-ist.
Pe de alta parte Bizu a mai omis sa precizeze ca nu a cumparat din HK, ci local, din stoc, cu garantie de un an, garantie locala, nu la honolulu.

Ajunge ?
0

#29 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 03:18 PM

Vezi postarearenatoa, la Aug 19 2010, 04:04 PM, a spus:

Pe de alta parte Bizu a mai omis sa precizeze ca nu a cumparat din HK, ci local, din stoc, cu garantie de un an, garantie locala, nu la honolulu.

M-am concentrat pe partea tehnica si nici n-am vrut sa stirnesc vreo sensibilitate.
Acum ca ai mentionat, intr-adevar, garantia si asistenta loco au cintarit mult in decizie.

Bafta
0

#30 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2396
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 19 August 2010 - 03:42 PM

Vezi postarearenatoa, la Aug 19 2010, 04:04 PM, a spus:

Nu, nu zic, doar ca nu este dublu, asa cum ai afirmat mai sus.
Si nici nu merg intotdeauna pe cel mai, cel mai ieftin, mai ieftin nu exista...
Ma mai uit si ca solutia de care esti dumneata incantat este DSSS, ceeace pentru mine inseamna pass, ca Frsky in nici un an deja are niste realizari cu care nici o firma chinezeasca nu ii poate sta alaturi, cum ar fi telemetrie, care au mai scos-o si open pe deasupra, ceeace Hitec refuza sa faca, ca in 2 saptamani va scoate receptor compatibil Futaba Fasst, care nu este clonat, ci reverse engineering, ceeace presupune ca are niste cunostiinte care le-au inglobat si in propriul sistem, eu cel putin asa as face. O suma de chestii care inseamna ceva... si poate ca trebuie sa se vada in pic si in pret.
Si se mai vad si in altele. Cum ar fi range de 5.3km, care evident ca e acelasi lucru cu 2km daca nu esti FPV-ist.

Ajunge ?

Pai si pe cand FRSKY Romania?Sa vedem si noi alea alea... :) :)
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto: