Camion 1/16 constructie plecand de la tabla de fier si bara de aluminiu
Postat 14 January 2010 - 10:48 PM
Intersant proiect, ce sa mai zic.... si te misti bine.... daca nu te-as cunosate as zice ca n-o sa-ti iasa, insa sunt sigur ca va fi ceva unicat.
Uite, dau o mana de ajutor, scriptic macar, aici ai manualul de la camionul SCANIA R620. In rest, ce sa zic, se vede ca muncesti, nu gluma.
Am incercat si eu sa fac un "te citez: protap" dar nu prea mi-a iesit.... mai lucrez la el inca.....
Spor la munca in continuare!
Postat 15 January 2010 - 01:52 PM
foarte dificili .....
am incercat cu tabla stantata cu un ciocan ( se prezinta urat ! ) ,
am incercat cu zale de lant ( nu se potriveste ca dimensiune si ca look ! ) ,
ultima faza am reusit sa ma apropii , cu lamele din reglete electrice .
poze
Postat 15 January 2010 - 03:52 PM
emotional cu avatare !
scriptic cu mesaje si
fizic cu pietre , diametrul maxim 20 mm ,
este nevoie de pietris pentru remorca !
chiar daca nu am decat B -ul , promit sa invat mecanica camioanelor !
Postat 15 January 2010 - 04:21 PM
mai am de lucru la ea , acum sparge tabla , trebuie sa-i montez coloane de ghidaj si sa netezesc colturile ,
dar cu toate astea , la primele probe a rezultat o tabla cutata buna spre foarte buna !
Postat 15 January 2010 - 04:30 PM
imi pare rau ca tabla de 0,8 pe care o am acum , pentru probe este murdara si nu se vede bine !
tabla cutata va avea dimensiunile 8 x 3 x 8 x 3 mm , matrita are lungimea 500 mm,
iar pentru cei interesati sa incerce sa execute ceva similar trebuie sa tineti cont de urmatoarele:
matrita 1 are cotele profilului : 8 x 3 mm
matrita 2 are cotele profilului : 6 x 5 mm ( cea care apasa )
pentru o tabla 0,8 - 1 mm
presarea in menghina nu este suficienta ,
este necesar un surub cu fi minim 40 - 50 mm
sau un sistem hidraulic ( chiar cric )
Postat 19 January 2010 - 05:15 PM
tot maine am sa va prezint un nou model de stalp , mult mai frumos decat cel actual...
Aceasta postare a fost editata de ctc: 19 January 2010 - 05:28 PM
Postat 19 January 2010 - 07:52 PM
Acum, inainte de vopsire, vreau sa-ti sugerez sa faci si o rama interioara la obloane, ca sa nu se mai vada asa neterminate colturile si imbinarile dintre obloane. O sa-ti curga graul pe acolo. Ar fi pacat sa nu ai o finisare si pe interior.
Postat 19 January 2010 - 08:45 PM
Nu vreau sa fiu eu carcotas dar trebuie sa-i dau dreptate domnului SIR_Vaska.....remorca e superba insa mi se pare ca platforma este mult prea sus.......
Oricum, spor la treaba in continuare......
Offroad Racer: Team Associated SC10 (Novak GTB+Novak Ballistic 8.5T) RIENERGY BodyDrifter/Touring:Tamiya Ta05 (HPI SC15+LRP V10 Spec4 17x2T) VIENNA POLICE BodyRadio:Ansman W3 40MHz canal 58 For Sale
FlySky GT3B hacked and moded
Postat 19 January 2010 - 08:59 PM
trebuie sa va marturisesc, ca obloanele m-au obosit !
nu am mai lucrat pana acum cu tabla de 08 si 1 mm si se prelucreaza altfel ( greu ) ,
decat fierul brut care poate fi taiat sau indoit mult mai usor cu flex,masina de gaurit , frezat sau ciocan.
Cand ma uitam pe Discovery totul parea o joaca , dar se pare ca este mai mult decat atat.Cert este ca se poate,
cu ceva mai multa munca ( sigur mai mult de 10 minute ) , dar daca aveti pasiune si ajutoare cred ca se poate.
La noi in echipa , ajutorul de mecanic are 9 ani , este un tanar ambitios , absolvent de Universitate , cu diploma , specializarea " demontare rapida a jucariilor din prima zi de posesie " , iar ajutorul de mecanic are 7 ani , si atunci cand nu este ocupata cu papusile ne da o mana de ajutor la masini .
Postat 19 January 2010 - 09:07 PM
daniZZ, la Jan 19 2010, 08:45 PM, a spus:
Nu vreau sa fiu eu carcotas dar trebuie sa-i dau dreptate domnului SIR_Vaska.....remorca e superba insa mi se pare ca platforma este mult prea sus.......
Oricum, spor la treaba in continuare......
Eu zic ca in poza , probabil din cauza unghiului din care am facut pozele , remorca se vede altfel decat in realitate.
Cred ca vom putea sa apreciem cu totii , mai bine dupa ce-i pun anvelopele.
Daca este prea sus platforma , o modific ! asta sa fie problema
Am sa incerc sa folosesc la viitoarea constructie , tabla de aluminiu , iar ca modificari deja am desenat un stalp nou si balamale frumoase cum am vazut la Tamiya , acestea vor fi dintr-o bucata plina de aluminiu pe care o frezez si o voi prinde in suruburi pe rama.Alte modificari la obloane vor fi ramele , sus late de 5 mm si intoarse la 90 grade , vor deveni mai solide.Deja am incercat cu tabla de aluminiu 0,5 mm , din pacate casanta , de la o placa de imprimare offset , dar nu merge , crapa !
Nu stiu cum sa abordez portiunea verticala unde se intalnesc 2 obloane ! intr-adevar , curge graul la imbinarea obloanelor ....
va astept cu pareri !
Aceasta postare a fost editata de ctc: 19 January 2010 - 09:10 PM
Postat 21 January 2010 - 03:56 PM
astazi am sa postez cateva informatii in plus despre arcurile lamelare
astazi am montat inca doua randuri de arcuri lamelare la cel deja existent.Trebuie sa va spun ,
ca se simte cum s-a intarit suspensia , iar acum remorca pare mult mai serioasa .

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla