Modelism - RHC Forum: incepator... (moto?)planor home-made - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

incepator... (moto?)planor home-made sfaturi... de oricare

#91 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 24 November 2009 - 06:11 PM

Servourile pune-le in ampenajul vertical atunci; o sa poti da o gaura prin el, prin care sa tragi o tija, pentru profundor. Pentru directie faci cum vrei, dar nu cred ca o sa castigi mult la greutate daca tragi tub bowden; mai bine tot servo in coada.
Da, am un frate care face planorism; am facut si eu vreo 2 ani, dar mai demult si nu m-am putut tine pentru ca eram cam 'batran'. El e mai tanar si mai motivat :rolleyes:
0

#92 Useril este offline   costin_branzas 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 18-December 08

Postat 24 November 2009 - 06:24 PM

Offtopic. hehe! ii calumea fratetau, mai vorbesc cu el pe messanger, tanar si motivat BINE... locu 1 la b2 acrobatie la primul lui concurs... e semnificativ:). La anu probabil o sa ma termicesc cu el la campionatu national distanta.
0

#93 Useril este offline   AnYusKa 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 19-December 09

Postat 28 December 2009 - 02:50 PM

Buna! Vreau sa fac 3d planorul I.S. 28 B2. Ma puteti ajuta va rog cu un plan? Eu am gasit 2 planuri, dar nu au sectiuni in fuselaj. Adresa mea este anyyy88@yahoo.com Multumesc!
0

#94 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 07:12 PM

Exista un model 3d pentru microsoft flight simulator; http://yokohama.cool...oo/kitai-e.html
E mai vechi, dar din cate tin minte e destul de corect, dar cam slab topologic (daca ai experienta 3d o sa intelegi). Poti sa pleci de la acesta.
0

#95 Useril este offline   costin_branzas 

• Incepator
  • PipPip

Postat 17 February 2010 - 05:14 PM

s-a terminat sesiunea... asa ca pot reincepe lucrul. Am taiat aripile din polistiren si acum urmeaza sa le plachez cu balsa de 1,5
fac un sablon din carton pentru invelisul din balsa. ceva de genul a ceea ce apare in linkul acesta: http://mackrc.net/pa.../Wing_Skins.htm
intrebarea mea este: cum decupez/tai placile de balsa la unghiurile de care am eu nevoie astfel incat sa nu ramana ciuntit/aschiat? merge cu un cutter? sau trebuie ceva cutit de precizie?
In linkul de mai sus el foloseste bison poliuretan. desi as folosi si eu f putin tot imi e frica sa nu se expandeze dubios pe sub balsa si sa deformeze aripa asa ca m-ar tenta sa incerc cu bison hobby. Ce parere aveti?
Daca a mai placat cineva aripi de polistiren cu balsa de ce probleme v-ati lovit?
0

#96 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 February 2010 - 06:27 PM

Balsa de 1.5 se taie bine cu un cutter cu lama noua (tot timpul trebuie sa ai lama noua, imediat ce ti se pare ca nu mai taie bine, o inlocuiesti sau rupi din ea). Insa nu cu un sablon din carton, ci cu o rigla metalica.
Poti sa faci teste cu poliuretanul, cu o bucata de 10x10 cm de balsa si una de depron, ca sa te convingi de lipitura. Oricum, in timpul intaririi e bine sa stea in presa (ori sub greutati, ori in vid) - trebuie sa pastrezi ce ramane cand tai polistirenul, ca sa distribui greutatea bine. Eu zic sa incerci, iese sigur mai bine decat cu universal hobby.
Bafta !
0

#97 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 February 2010 - 04:04 PM

Proiectarea unei zburatoare, este mai complicata decit credeti voi. Constructia.... la fel. (poate va trece prin cap sa-l faceti sa si zboare)

Nu v-ar fi viata mai usoara daca ati cumpara unul gata facut si care sigur zboara bine ? Eventual al unuia Kit, daca tot va imaginati constructori ?

Modelismul in forma actuala a avut un proces evolutiv lung si laborios, nu-l puteti comprima pentru ca vreti.
0

#98 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2010 - 09:37 PM

Vlad1, fiecare modelist se gaseste pe un segment de la 0% constructor si 100% zburator (piloti de ARF-uri) pana la 100% constructori si 0% zburatori (constructori de zbor liber). Nu e o rusine sa fii oriunde pe segmentul asta, dar sa spui ca un aeromodel e greu de construit si nu merita... nu-i mai bine sa-i lasam pe chinezi s-o faca ?
Chiar daca incepatorii au tendinta sa improvizeze, se vor lovi repede de probleme si vor invata sa lucreze corect. e intr-adevar greu sa faci un planor bun, dar se poate face (e mai usor daca 'furi' idei de la altele, la inceput).

LE: e o idee foarte buna sa construiesti dupa un kit, iar daca vrei sa faci dupa planuri, sa nu folosesti scurtaturi, la prima constructie. (dar incepatorii tot nu fac asta probabil, mai ales daca sunt tineri:)

Aceasta postare a fost editata de Dragos Avramescu: 21 February 2010 - 09:42 PM

0

#99 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 21 February 2010 - 09:44 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la Feb 21 2010, 09:37 PM, a spus:

...100% constructori si 0% zburatori (constructori de zbor liber).

Acestia nu ar fi mai curand cei cu machete statice ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#100 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2010 - 12:59 PM

Trebuia sa scriu piloti, in loc de zburatori.

Problema cu kit-urile e ca nu prea se mai gasesc pe la noi. Kituri de planoare, adica. Eu am inceput cu un Disco, care era un planor cam prost (greu), dar solid, bun de panta mai mult decat de HLG, dar experienta capatata... incalculabila ;)
Zborul era foarte elegant si predictibil, planorul chiar era pentru incepatori.
Dar nu l-am mai vazut pe site.
0

#101 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 22 February 2010 - 03:29 PM

Eu am re-inceput dupa ... 25 ani, valeu... cu Kleine RC UHU, la fel, o placere sa il construiesti si sa te initiezi cu el, la cat de versatil era: zbor liber, RC, moto... te trecea prin toate fazele.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#102 Useril este offline   costin_branzas 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 February 2010 - 05:49 PM

vlad1: Si daca va sfarsi prin a nu zbura, pt mine, deja, a generat mai mutla placere/bucurie decat daca as fi cumparat ceva dupa raft. intradevar exista posibilitatea unui kit, dar si asa, cand va fi gata va fi un is28b2 de 3m, cata lume dupa forumul acesta mai are asa ceva?
Nu caut neaparat ceea ce cauta majoritatea celor care vor sa intre in modelism. Doar pt ca nu aplic toate sfaturile nu inseamna ca nu le si apreciez. Pur si simplu vreau altceva...
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu