Postat 30 May 2004 - 10:59 AM
SALUT!
Citeva pareri despre kitul Top-Flite:
- fuselajul este la o scara, aproximativ 1:7
-aripa la alta , aproximativ 1:6,5
-aripa este mutata spre inapoi cam 5 cm,
-ampenajele au dimensiuni mai mari
-daca se compara cu o poza a avionului se vor observa aceste diferente
-planul nu corespunde la capitolul detalii
-cupola cabinei este exacta.
La macheta mea am folosit planurile ca sursa de inspiratie a modului de realizare a constructiei ( panouri din doua bucati, modul de montare a aripilor, modul de montare a ampenajului orizontal) dar planurile le-am facut din nou folosind planurile avionului. Am mentinut modificarile facute de ei si macheta a zburat foarte bine. Trenul de aterizare este din sarma de otel de 4 mm peste care am imitat trenul avionului folosind diferite materiale , tabla subtire de aluminiu, hartie, carton. La macheta veche este fix.
La macheta nou am folosit planurile avionului fara nici o modificare a geometriei. Am mentinut modul de constructie al kitului Top-Flite care dupa mine este excelent pentru o constructie clasica din lemn.
Aceasta nopu macheta va avea trenul de aterizare escamotabil in totalitate ,inclusiv bechia.Actionarea trenului principal am conceput-o folosind pentru fiecare jamba cate un servo, pentru bechie un servo, total 3 servo care le voi actiona cu un singur comutator folosind cele doua mixere programabile de pe statie in final rezultand un singur mixer compus. Trenul principal este actionat de servo folosind tirantii originali de la avion si exact aceeasi geometrie , cu o singura modificare imbinare jamba, imbinare tirant ,axa servo nu trebuie sa fie pe aceeasi linie pentru a nu permite plierea trenului la aterizare. Eu am reusit sa confectionez toate piesele urmand sa le montez pe aripa saptamana aceasta.Cand voi termina aceasta operatiune voi incerca sa postez cateva poze cu tot ce am facut pana acum. Noua macheta va avea in total 9 serva astfel:
-3 la trenul de aterizare
-1 la profundor
-1 la directie
-1 la flapsuri
-1 la aceleratie
-2 la eleroane
Eu sper ca voi reusi sa o termin la anul cam pe vremea asta pentru a o putea vopsi.
Dimensiunile sunt urmatoarele:
anvergura 1680mm, lungimea 1630 mm, suprafata portanta 47 dcm , prognozez o incarcatura alara sub 100g/dcm,
profilul aripa ales Goe617, unghi de incidenta =+1grad ,profil ampenaj orizontal un NACA simetric unghi de incidenta =+1grad Constructie clasica lemn placaj dupa tehnologia Top-Flite.Cam asta ar fi. Vezi ca am pus ceva poze mai demult .
La macheta veche finisarea si vopsirea dupa tehnologia auto : balsa lacuita cu lac nito, sprit kit nitro,vopsita cu emaur auto.Acum nu stiu cum o voi vopsi pe cea noua dar stiu ca voi folosi kit pentru lemn acrilic ceva grecesc care este foarte usor de prelucrat si merge direct pe balsa fara laciuire in prealabil.
Ca vopsea voi incerca ceva nou , am gasit pe net , vopsea acrilica pe baza de apa gen ECOKOBER sau pe baza de latex pentru zugraveli exterioare gen CAPAROL.Mai trebuie sa testez.
La macheta veche vopsirea a mai agaugat cam 0,5 Kg si e cam mult.
Daca aveti alte probleme...?
Mult succes!!
MUGUREL..