Vreau mai mult..prostie,nerabdare sau prostie
Postat 09 June 2009 - 08:51 AM
Zborul merge binisor m-am antrenat Sambata<Duminica si ieri in 2 reprize dimineta pana a inceput ploaia si seara pana a inceput ploaia cate 20 min.
i-mi place teribil mai ales ca nu l-am izbit deloc .Simulator nu am mai bagat deloc de vreo 7-8 zile ca nu mai gasesc unde am pus cablu.Piciarele au inceput sa tremure mai rar.
Fratilor nu dati cu pietre dar as dori sa trec pe Acromaster....asta sa nu va zic ca ma bate gandul la Penguin termic de 7.5 cc (frumusel foc).Am aruncat si io ieri pe Chitila doleanta mea
si sa uitat lumea ciudat la mine,cica sa mai exersez vreo 1 un an pe Easy Gliderul meu.
Voi ce parere aveti in legatura cu nebunia mea ? O intrebare sfioasa ar fi, daca zbor......... usor cu Acromasterul sau Penguinul e posibil sa invat mai repede sa zbor sau sa cad ?
Postat 09 June 2009 - 09:16 AM
crocodilu07, la Jun 9 2009, 09:51 AM, a spus:
daca tu esti tipul pe care l-am ajutat pe chitila sambata trecuta esti ok. ia un acromaster. poti folosi motorul de pe glider. la termic mai asteapta un pic, dar nu 1 an cum zice lumea. ala are viteza mai mare si trebuie sa sti sa il aterizezi. sau poti trece direct la un trainer termic. dar numai cand o sa sti sa folosesti toate cele 4 comenzi pe glider. adica sa sti sa corectezi pozitia avionului si din deriva, nu numai eleroane cu profondor.
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 09 June 2009 - 09:56 AM
Ma asteptam la asta eram aproape sigur de rasp vostru. hash84 eu sant cel ajutat prin amabilitatea ta si a altor baieti de acolo. Acromasterul banuiam si eu ca este raspunsul la alegerea din cele 2.L-am vazut la Dragos_avramescu de vreo 2 ori si mi-a placut este mai usor parca , si poti face jonglerii cu el,nu eu binenteles si nu la joasa inaltime.Cu Easy Gliderul daca vreau sa fac un mers pe spate sau un looping pierd inaltime si cam tremur pana il stabilizez.Ma mai antrenez la zbor pe Chitila o saptamana si cred ca ma voi decide catre Acromaster dar tare frumos e Penguinul ,mi-a ramas gandul la el.
Postat 09 June 2009 - 10:31 AM
Daca aveti amabilitatea as dori niste pareri despre configuratia necesara pentru Penguin.
Adica detaliat cu ce-i trebuie sa poata zbura,ca eu in afara de kitul respectiv,nu stiu mai nimic despre cele termice
(ce servouri ar fi bune sa nu se rupa rotitele si ce -i mai trebuie unui motor sa poata zbura)sa-mi fac un calcul teoretic
cat m-ar costa?Tu mi-ai recomandat acest motor dar recomandarea constructorului este un
Magnum XL-46S ABC (7.46 cc)
Cu amabilitatea voastra as sti la ce pret ma duce sa stiu si eu detaliat si cum ar fi mai optim si de ce,poate mi-l fac cadou de ziua mea
ca tot este peste 1 luna.(sa-l vad facut acolo in casa sa ma ,motivez sa invat mai repede)Cu mutzumiri Cristi
Postat 09 June 2009 - 10:49 AM
si dupa aia... dupa acromaster, iti recomand un termic. sau un trainer termic in locul acromaster-ului. dar nu polecat, e prea vitezoman si agresiv. tre sa ai reflexele formate bine pt el.
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 09 June 2009 - 11:13 AM
allen_g30, la Jun 9 2009, 11:49 AM, a spus:
si dupa aia... dupa acromaster, iti recomand un termic. sau un trainer termic in locul acromaster-ului. dar nu polecat, e prea vitezoman si agresiv. tre sa ai reflexele formate bine pt el.
Merci 'allen_g30' Am citit review-ul lui Romulus excelent,am sa ma mai antrenez cu siguranta iar saptamana ce vine am sa achizitionez Acromasterul,Referitor la Penguin sincer m-am gandit ca nu este pt.mine ..dar doream sa stiu cat ma duce echipat complet si ce-i mai trebe in afara de kit avion ,motor si sevouri ,receptor ,acumulator(adica ce-i mai trebuie motorului pe langa).
Acum parca m-as duce pe Chitila sa mai zbor vreo ora dar e un soare teribil si m-am ars pe Spate Sambata si Duminica.VREAU sa ma antrenez cat mai mult. Spuneti-mi va rog echiparea completa
Merci.
Postat 09 June 2009 - 11:31 AM
http://www.rhc.ro/fo...showtopic=18598
PS: TE ROG ,MODELUL ASTA PT MULT MAI TARZIU TOTUSI . BAFTA MARE! SI SA AUD CA AI EVOLUAT CU BRIO! :lol:
Postat 09 June 2009 - 11:46 AM
Acromasterul e un avion splendid, eu mi-am luat unul si mai trebuie sa-l echipez (motorizare + servo). Poate fi foarte cuminte sau salbatic (depinde cum configurezi mana si statia), e distractiv si nu trebuie sa stai juma' de ora sa cureti la el ca la un termic (desi aparatele cu toba jos se curata cam in jumate din timpul in care se curata celelalte, gen Calmato). Dezavantajul e ca motorizarea + packurile costa de te usuca, fata de combustibilul pe care dai in medie cam 100 de lei pe luna (+/- 50 de lei, depinde foarte mult de cat si cum zbori, si de combustibilul pe care-l folosesti). E drept, odata bagati banii in partea electrica nu prea mai ai surse de cheltuieli, daca nu ti se umfla packurile.
Postat 09 June 2009 - 01:53 PM
TUROK, la Jun 9 2009, 12:31 PM, a spus:
http://www.rhc.ro/fo...showtopic=18598
PS: TE ROG ,MODELUL ASTA PT MULT MAI TARZIU TOTUSI . BAFTA MARE! SI SA AUD CA AI EVOLUAT CU BRIO! :rolleyes:
Am studiat postul tau si se pare ca treaba nu sta asa cum am crezut eu.Dupa ce am citit cu interes aproape toate comentariile .M-am calmat ...chiar nu sunt de asa ceva acum
oricat de mare ar fi dorinta mea .Multzam ..gandul sa indreptat automat spre Acromaster,deci nu va mai bat la cap cu Pinguinul .aveti perfecta dreptate(chiar si eu am ajuns la concluzia asta)
indiferent cat sunt de optimist trebui sa mai fiu si realist.
Am cateva zile la dispozitie sa studiez problema Acromasterului , ca totusi e Elapor.daca va...................................... cadea (NU VREAU ASTA)sa nu fiu deprimat.
Va tin la curent cu decizia care o voi lua.Sper sa mai pot zbura de cateva ori cu easy gliderul pana cumpar kitul.
O zi buna tuturor.
Postat 09 June 2009 - 01:58 PM
De acrobat o sa fii cam dupa 4-5 luni de planor, dar luni in care sa te si "joci" cu el, nu doar sa-l lasi in voia lui. Incet-incet se formeaza mana, cu rabdare si mult exercitiu.
Postat 09 June 2009 - 02:31 PM
Adica nu trebe sa-l urc sus ca pe planor si sa ma joc.Pana fac o intoarcere pe spate cu glideru pierd juma'de altitudine si de multe ori
fiind sus nu-mi dau seama in ce pozitie este.
Postat 09 June 2009 - 02:49 PM
- regula inaltimii de 3 greseli se pastreaza; AM-ul este mic, deci va trebui sa-l tii mai aproape, deci pericol mai mare sa cobori sub limita de siguranta;
- viteza mica => angajare rapida, mai ales la o chestie care-l franeaza (un viraj mai strans).
Dar are marele avantaj ca e spuma, si se repara mai usor decat balsa.
Planorul poate fi intors pe spate intr-o jumatate de looping (in urcare), in care folosesti si motorul; nu e obligatoriu sa faci un semitonou sau o jumatate de looping invers (adica in jos).
Postat 09 June 2009 - 04:35 PM
Ce vreau sa spun e ca acromasterul mi se pare mai vizibil si mai cuminte decat gemini, daca ii setezi efectul comenzilor destul de mic. Am vazut mai multe pareri pe diverse forumuri si reviewuri, care recomandau AM ca al doilea avion.
Eu zic ca ai putea sa mai stai vreo 2 saptamani - o luna sa te hotarasti (cine stie... eu in toamna eram innebunit dupa blizzard, acum nu ma mai intereseaza), apoi ia-l si monteaza-l. Ranforseaza bine botul, si poate ai bafta sa scape.
Postat 10 June 2009 - 08:40 AM
Mai treci pe la Chitila, ca de mine e prea departe, inca mai am parcul.
Postat 10 June 2009 - 11:02 PM
motorizare ASP 9 cmc 330 ron
5 x servo futaba s3003 250 ron
pack receptie nimh 6 volti 2000mAh 60 ron
Cred ca o sa faci aproape cum am facut si eu.Am avut un Arcus,tu ai un EG,apoi mi`am luat un Acromaster pe care puteam sa fac orice vroiam dupa o perioada de timp.Dupa asta am trecut la termice si mi`am luat polecatul.Daca te descurci bine pe Acromaster poti incerca si polecatul.Mie cel putin mi`a placut si imi place la nebunie cum zboara.Este avionul care mi`a deschis apetitul pentru viteza si catre celelalte modele vitezomane.Depinde acum ce iti place dar iti spun de pe acum:nu te astepta sa poti faci cine stie ce figuri acrobatice cu pinguinul.In mers pe spate sta foarte frumos,ranversare poti sa faci,vrie poti sa faci,luping si cam atat.Unele nu le`am incercat si eu dar nu te lua dupa distribuitor unde spune ca este 3D.Gresit!!Spor la zbor !
later edit : si nu o mai lua ca o prostie.e ceva normal.fiecare dintre noi vrea din ce in ce mai mult.intotdeauna principalele probleme au fost timpul si banii.daca esti sigur pe tine ca poti avansa nu lasa pe nimeni sa te contrazica.fa ce crezi tu mai bine si ce te face sa te simti mai bine dar cand o sa dai cu modelul de pamant sa nu iti para rau.e un lemn..se repara sau se inlocuieste nu e sfarsitul lumii.O viata ai traieste`o la max!
Aceasta postare a fost editata de shogi: 10 June 2009 - 11:17 PM