Modelism - RHC Forum: Probleme cu un incarcator - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Probleme cu un incarcator

#1 Useril este offline   soso_ph 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 10-December 08

Postat 12 June 2009 - 07:06 PM

Salutare!
Am o nelamurire. Am pus la incarcat un acumulator 2S la un incarcator ca cel din imagine. L-am lasat vreo 2 minute, dupa care masor tensiunea pe o celula in tipul incarcarii. imi arata 5,1V. L-am deconectat. Vad ca acumulatorul e rece. Stiu de pe forum ca nu e normal sa se incarce cu atat. Ce pot sa fac?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: incarcator.jpg

0

#2 Useril este offline   pe3scu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 31-March 08

Postat 12 June 2009 - 08:44 PM

Vezi postareasoso_ph, la Jun 12 2009, 08:06 PM, a spus:

Salutare!
Am o nelamurire. Am pus la incarcat un acumulator 2S la un incarcator ca cel din imagine. L-am lasat vreo 2 minute, dupa care masor tensiunea pe o celula in tipul incarcarii. imi arata 5,1V. L-am deconectat. Vad ca acumulatorul e rece. Stiu de pe forum ca nu e normal sa se incarce cu atat. Ce pot sa fac?

Fi mai exact, unde si cum ai masurat, cum arata mufa de egalizare, ce capacitate are bateria, era descarcata, ai mai incarcat-o cu acelasi incarcator ?
Sunt inclinat sa cred ca problema e la baterie. Incarcatorul nu are atata putere ca sa ridice tensiunea unei baterii bune, descarcate intr-un timp asa de scurt.
_
0

#3 Useril este offline   soso_ph 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 June 2009 - 09:26 PM

Vezi postareape3scu, la Jun 12 2009, 09:44 PM, a spus:

Fi mai exact, unde si cum ai masurat, cum arata mufa de egalizare, ce capacitate are bateria, era descarcata, ai mai incarcat-o cu acelasi incarcator ?
Sunt inclinat sa cred ca problema e la baterie. Incarcatorul nu are atata putere ca sa ridice tensiunea unei baterii bune, descarcate intr-un timp asa de scurt.

Am masurat in timpul incarcarii, dupa doua minute asa cum am spus. E prima data cand am folosit atat incarcatorul cat si bateria. Am primit bateria incarcata de la cineva cu care am zburat vreo 20 minute, apoi m-am gandit sa o incarc chiar daca nu se descarcase complet. E un 2S de 2200. Incarcatorul e ca cel din imagine cum am mai spus, iar mufa cu 3 pini. Nu stiu cum se numeste. Incarca pack-ul prin acea mufa. Daca bateria nu ar fi buna e normal sa se incarce atat? Cred ca daca o mai lasam...se mai incarca. Ce ma uimeste e faptul ca ramane totusi rece....

Aceasta postare a fost editata de soso_ph: 12 June 2009 - 09:30 PM

0

#4 Useril este offline   pe3scu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 31-March 08

Postat 12 June 2009 - 09:35 PM

Vezi postareasoso_ph, la Jun 12 2009, 10:26 PM, a spus:

Am masurat in timpul incarcarii, dupa doua minute asa cum am spus. E prima data cand am folosit atat incarcatorul cat si bateria. Am primit bateria incarcata de la cineva cu care am zburat vreo 20 minute, apoi m-am gandit sa o incarc chiar daca nu se descarcase complet. E un 2S de 2200. Incarcatorul e ca cel din imagine cum am mai spus, iar mufa cu 3 pini. Nu stiu cum se numeste. Incarca pack-ul prin acea mufa. Daca bateria nu ar fi buna e normal sa se incarce atat? Cred ca daca o mai lasam...se mai incarca. Ce ma uimeste e faptul ca ramane totusi rece....

Te-am intrebat deoarece mufa de egalizare are + si - invers decat la multe alte egalizoare. rosu tebuie sa fie la plus, negru la minus. Ceva nu este in regula in masuratoarea ta la 5,1V o baterie buna (fosta) se umfla. 2S este formata din doua celule. 5,1V pe o celua e o treaba 5,1V pe 2 celule alt ceva.

Aceasta postare a fost editata de pe3scu: 12 June 2009 - 09:47 PM

_
0

#5 Useril este offline   soso_ph 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 June 2009 - 10:09 PM

Vezi postareape3scu, la Jun 12 2009, 10:35 PM, a spus:

Te-am intrebat deoarece mufa de egalizare are + si - invers decat la multe alte egalizoare. rosu tebuie sa fie la plus, negru la minus. Ceva nu este in regula in masuratoarea ta la 5,1V o baterie buna (fosta) se umfla. 2S este formata din doua celule. 5,1V pe o celua e o treaba 5,1V pe 2 celule alt ceva.

Imi pare rau ca am postat degeaba. Multimetrul avea bateria descarcata si indica aiurea.
Topic inchis! As prefera sa fie sters daca se poate.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu