Numele meu este Radu. Sunt pe aici de prin 2004 ( acesta este un cont nou ). Pe atunci ma benoclam dupa chestii zburatoare mai putin controlate ( rachete ) ocazie cu care m-am imprietenit cu Vlad ( Dexter_Jr ) si Bitex. De atunci mi-au tot fugit ochii de la rachete la avioane, la elicoptere, iar la avioane si tot asa ... indiferent de ce "febra" am avut clar este ca ma pasioneaza domeniul. Am fost si pe la palatul copiilor la Aeromodelism insa organizarea de acolo nu mi-a placut si in consecinta am parasit cursurile. De atunci m-am mai prostit pe acasa cu balsa incercand diverse chestii si desi nu pot spune ca s-a concretizat ceva am deprins cateva abilitati si rabdare http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif ce mi-au folosit si la prima macheta de la facultate ... aceasta fiind totusi ceva mai pamanteana ... o casa.
Trecand la subiect vreau sa incep sa pun si eu mana pe o telecomanda si ceva care zboara si am amintit mai sus de toata treaba cu balsa, macheta, etc. pentru a va face sa intelegeti de ce as vrea sa incep cu un kit Guppy ( Ultima "febra", recenta, motiv pentru care l-am batut mult pe Vlad la cap a fost sa incep cu heli dar am realizat ca e o intentie prea fantezista, grea, costisitoare si mai bine ma domolesc ) Bineinteles aceasta este gandirea si argumentarea mea si nu inseamna ca nu doresc sfaturi ... ba chiar din acest motiv va scriu http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif Deci ... nu m-ar deranja si chiar mi-ar face placere sa stau sa asamblez un astfel de kit stiind ca am rabdarea necesara si un pic de manutza la executat asa ceva. Pana acum l-am tocat la cap foooooooarte mult pe Vlad ( Dexter_Jr ) dar cum intrebarile se multiplica si interesul creste am nevoie de ajutor si din alte parti :)
Bun, deci cu avionul de inceput v-am spus cam ce as intentiona dar nu refuz orice sfat. Cu telecomanda am inteles ca MX12, Optic 6 parca si Spektrum DX6i ar fi posibile alegeri cu prima fiind cea mai indicata. Au mai aparut alternative mai bune intre timp (pret/performanta) ? Sa merg pe MX12 ?
Cu motorizarea si electrica avionului Vlad m-a sfatuit la un Motor BL Outrunner ROXXY 2827/34 , ESC Brushless Roxxy Bl Control 818 (2-3Li). Ar fi ok acestea pentru un guppy ? Aveti idee ? De asemenea nu a mai stiut ce sa imi zica de servo-uri. De baterie nu am apucat sa discutam si nici nu stiu ce ar merge, pe forumul cu guppy majoritatea foloseau pack-uri NiMh, nu Li-Po. Referitor la elicie ... ei foloseau 6x3 pliabila dar tot asa, pentru brushless. Pentru motorul asta am vazut ca sunt recomandate altele ... 10 x 6, 11 x 7, 12 x 6, ce trebuie sa fac ? :)
Ca o ultima chestie as avea nevoie sa imi indicati niste magazine ( fie de aici, fie din afara ) cu preturi bunicele. Cum nu o sa le achizitionez pe toate o data nu se prea poate vorbi de un buget fix ... e mai degraba flexibil :) As putea spre ex sa imi cumpar telecomanda intr-o luna si restul in urmatoarea.
Cam atat. Merci de atentie si astept completari si indicatii daca aveti.
Am citit cat am putut de pe la sectiunile de incepatori si o sa mai citesc :)
Radu.
Aceasta postare a fost editata de Vucea Radu: 22 April 2009 - 01:04 AM