Citeaza
ti se pare ok?
oare userul emilare nu se gandeste ca copilul lui este cu 100% mai in pericol cand zboara doar tractorul lui? nu se gandeste ca orice hartie ar fi semnat nu are nici un fel de putere juridica? nu se gandeste ca este zboara pe un aerodrom 1:1 ???...a,scuze pe marginea pistei....unui aerodrom 1:1....si mai si intreaba daca un avion are drept de survol pe aerodromul propriu...
cat despre tetea:
Citeaza
Pe de alta parte, avionul cu pricina, cunoscut dealtfel, are inregistrari ale parametrilor de zbor......
Manevrele de zbor efectuate de aeronava tip ZEFIR au fost in CONTRADICTIE cu PROCEDURILE de zbor la aterizare-decolare, in condtiile in care nu a fost vorba de defectiuni de ordin tehnic (situatii de exceptie), avionul aterizand bine mersi pe pista aerodromului IASI.
ca sa-mi dau seama cand am de-a face cu TEMBELI, nu cu OAMENI.......
Pe de alta parte,
Avem un regulament pe care l-am semnat toti astia miciii (aeromodelistii), platim niste taxe de acces pe pista etc., (cotizatia de aeromodelist), avem un protocol de zbor cu aeroclubul si aerodromul.....
-iti garantez ca aeroportul nu vede un ulm care iti survoleaza tie masina asezata pe marginea pistei...si nici nu il intereseaza sa vada intrucat fiind sub 50 de m este spatiu necontrolat unde se aplica VFR (visual flight rules)...daca ai auzit de ele...deci nu este inregistrat nimic nicaieri....
-vrei sa-mi spui ca zephyrul are cutie neagra?
-pilotul nu dorea sa aterizeze....isi survola propriul aerodrom,culmea dorind doar sa va salute;
-gandeste-te foarte bine la ce iti scriu acuma: in momentul primului incident intre un aeromodel si un 1:1 ,o sa constati cu stupoare ca nu exista nici un protocol....sau ca nu are nici o baza legala deci este nul in fata legii,indiferent daca are sau nu 3 stampile si 10 semnaturi.
repet si am mai scris odata in subiectul vostru: sunteti acolo musafiri tolerati!!! daca injurati pilotii care zboara 1:1 nu o sa aveti viata lunga pe aerodrom.
daca va intelegeti cu ei ,eu personal va mai dau cam 2 ani pana o sa parasiti zona,si o sa va cautati alt teren.
p.s. cei mai vechi cunosc scandalurile vechi cu disciplina la clinceni,aprobari,protocoale,liste,serii de buletin numere de masina si inca o gramada de mizerii si timp pierdut.
inainte eram tolerati cu protocol sau fara si in zilele bune erau cate 40 de masini in weekend,acuma aeroclubul "Aurel Vlaicu" Clinceni are sectie de aeromodelism......nu mai e nici un aeromodelist pe camp niciodata.
probabil ca o sa va suparati,dar sincer...acu e criza,au scazut preturile la terenuri,cautati repede ceva si faceti ceva.
si nu mai catalogati pilotii ca cretini,dementi....pentru ca acei piloti la prima greseala isi pierd propria viata...