Modelism - RHC Forum: a inceput cu o intamplare inedita la Iasi - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

a inceput cu o intamplare inedita la Iasi asigurari aeromodelisti reloaded....

#91 Useril este offline   Dicocodino 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 14-January 08

Postat 10 January 2009 - 08:38 PM

Poate se spune aici:
http://www.flylevel..../cod_aerian.pdf
- articolul 11-3
0

#92 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 10 January 2009 - 08:49 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Jan 10 2009, 07:12 PM, a spus:

walter,nu te supara pe mine.....stii ca am pus umarul la ideea asta cu ceva ani in urma si nu a iesit nimic,si nici nu are cum sa iasa.nici in germania nu cred ca exista club national.exista o ASOCIATIE...formata din multe cluburi marunte.
noi inca nu avem acele cluburi marunte.de fapt avem dar le numeri pe degetele de la o mana.
...

Atunci o dam clubului/asociatei membrilor forumul RHC de exemplu un "grup de interes pe plan national", dupa care membri respectivi pot sa voteze un caiet de sarcini care trebuiesc prelucrate si inaintate in directia guvernului.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 10 January 2009 - 08:57 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#93 Useril este offline   sch 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 09-January 09

Postat 10 January 2009 - 08:54 PM

Vezi postareaZOD, la Jan 9 2009, 07:30 PM, a spus:

Am incercat in Bucuresti.. pana si pe bucatica aia de la chitila suntem tolerati.... de unitatea militara.. Am fost la primarie si a zis ca o sa ne dea o bucata din groapa de gunoi dar dupa ce se acopera si se inchide..

Locsorul ala de la chitila e tare aproape de axul pistei de la baneasa... groapa de gunoi e si mai aproape... cind mai trec pe-acolo (1:1) si vad masini pe cimp sunt cu ochii-n 16... peste groapa de gunoi oricum suntem cu ochii in 16 gratie pescarusilor... din pacate locul de la chitila este plasat mai mult decit prost, acolo unde este... singura posibilitate mai nasoala este la groapa de gunoi...

Nu stiu cum se poate rezolva problema; pina una alta, cu modele si eu tot la chitila am fost si-am sa mai merg. Altceva in afara de zburat modelele jos si de multa atentie la tot ce-i 1:1 nu putem face pe cimp acolo...
0

#94 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 10 January 2009 - 09:15 PM

Vezi postareaDicocodino, la Jan 10 2009, 08:38 PM, a spus:

Poate se spune aici:
http://www.flylevel..../cod_aerian.pdf
- articolul 11-3

Articolul 11³
Art. 113 - (1) Orice activitate care nu intră în categoria activităţilor aeronautice civile, având drept efect ajungerea în spaţiul aerian a diverselor corpuri materiale care pot constitui un pericol pentru siguranţa zborurilor aeronavelor, poate fi efectuată numai în condiţiile autorizării.
(2) Activităţile prevăzute la alin. (1) şi modul de autorizare a acestora se stabilesc prin reglementari specifice comune ale Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi Ministerului Apărării Naţionale.

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 10 January 2009 - 09:17 PM

0

#95 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2009 - 02:39 PM

Si harta de la jensen suprapusa peste o harta detaliata a zonei noastre:
Fisier atasat  harta_rutiera_a_Romaniei_detaliata_iasi.jpg (494.19K)
Number of downloads: 850

PS:
Popricaniu e in raza de 25km si mai e si pe culoarul care vine din Suceava :rolleyes:
Vaz ca pe drumul spre Albita intre Cozia si Raducaneni e LINISTE!, si sunt o gasca de dealuri super in zona!
Drumul pina acolo e superOK ...

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 11 January 2009 - 02:45 PM

0

#96 Useril este offline   dr.ace 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 400
  • Inregistrat: 24-April 08

Postat 11 January 2009 - 03:29 PM

Am fost astazi la Popricani si timp de 2 ore cit am stat au trecut prin zona 3 aeronave, 2 in traversare la mai bine de 5000m si unul in procedura de aterizare la peste 500m. Avind in vedere ca aeromodelele nu ajung la mai mult de 2-300m atunci tot mai sint un pericol pentru cursele de linie? Daca stabilim cu TWR Iasi faptul ca in acea zona se zboara RC pina la 200m atunci sintem in regula? Am vorbit si cu cineva din zona despre situatia terenului si se pare ca totul e spre bine.

Fisier atasat  IMG_3009.JPG (215.08K)
Number of downloads: 787
0

#97 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 11 January 2009 - 03:57 PM

Vezi postareavlad1, la Jan 10 2009, 07:49 PM, a spus:

Legislatia se refera la AERONAVE. Aeromodelele (sub 5 kG), pasarile, licuricii si alelalte zburatoare (naturale sau artificiale) nu sunt supuse codului aerian......

Vlad 1, ai cumva idee ce dezastru poate sa faca un aeromodel de 1.5m aspirat de turbina unui jet care poate sa vina la aterizare prin zona respectiva?
0

#98 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 11 January 2009 - 04:22 PM

Vezi postareaDragut, la Jan 10 2009, 09:15 PM, a spus:

Articolul 11³ ...

Un regulament la fel de incomplet ca majoritatea din Romania, interpretabil de fiecare dupa cum doreste.
E reglementat spatiul aerian in sus nu si in jos. Orice piulita M4 poate constitui un pericol pentru siguranta aeronavelor, impingand probabilitatea spre limita. Ma indoiesc ca o aeronava are dreptul sa treaca printre casa si grajdiul meu, chiar daca are loc. Ma indoiesc ca activitatea de aruncare a discurilor frisby sau a bumerangului pe plaja la Mamaia poate fi facuta numai in conditiile autorizarii pe la ministere...
Tare as fi curios cum si cine face o expertiza tehnica, sa demonstreze ca un aeromodel de polistiren poate constitui un pericol pentru siguranta aeronavelor. Presupun ca daca vrei sa respecti legile si regulamentele, practic esti in imposibilitatea s-o faci. La fel ca si cu asigurarea...
Sper sa ajungem sa vedem si noi legi clare. Scuze de offtopic.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#99 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 11 January 2009 - 05:25 PM

Vezi postareaMADA, la Jan 11 2009, 03:57 PM, a spus:

Vlad 1, ai cumva idee ce dezastru poate sa faca un aeromodel de 1.5m aspirat de turbina unui jet care poate sa vina la aterizare prin zona respectiva?

Nici nu vreau sa-mi inchipui.

Niste persoane au fost amenintate/speriate, ceea ce nu mi se pare corect indiferent daca aia erau legal sau nu acolo, cu modelul in mina sau in porbagaj, cu masina cu zmeul sau cu copilul (fapta mi se pare gresita nu situaltia celor de pe sol).

Trebuia protestat cel putin din doua motive :
- existenta unui pericol fata de acele persoane (chiar daca nu erau legale)
- indreptarea atitudinii pilotului (sa nu repete)

Daca invocati legislatia speciala (a aviatiei), recunoasteti si subiectii de drept (cui i se aplica).

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 11 January 2009 - 05:26 PM

0

#100 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 11 January 2009 - 06:23 PM

Nu e vorba de ce invocam noi ci de ceea ce afirmi tu cu atata seninatate si anume:

"Legislatia se refera la AERONAVE. Aeromodelele (sub 5 kG), pasarile, licuricii si alelalte zburatoare (naturale sau artificiale) nu sunt supuse codului aerian...... "
0

#101 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 11 January 2009 - 07:17 PM

Referitor la incidentul petrecut la Iasi, asa cum am mai discutat pe acest forum, noi, partile implicate am ajuns de comun acord, si fara sa mai facem speculatii inutile....ca a fost o eroare de comunicare. Toti ne-am CERUT in privat si public SCUZE, noi aeromodelistii care am facut primii galagie, pentru LIMBAJUL NEPOTRIVIT folosit, pilotul pentru MANEVRA de zbor care ne-a speriat.....si vrem sa stabilim legaturi si mai solide pentru binele nostru.
Vedeti insa ca sapind prin legislatie, descoperim niste lacune la unele proceduri de zbor sau, legislative, care ne pot limita practicarea acestui sport minunat....?
Nu se poate ca printre noi sa nu fie oameni de exceptie asiguratori, juristi, membrii in guvern....daca vrem sa rezolvam ceva pentru binele acestui sport, sigur se poate face ceva, trebuie numai sa vrem sa facem........
0

#102 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 January 2009 - 10:22 PM

In limitele legislatiei cautam loc bun de planoare.
Miine seara sper sa pot atasa poze intre punctele 1 si 2 precum si coordonatele GPS pentru fiecare din aceste locatii.

Stima

Si kilometrajul pe sosea de la iesirea din Iasi!

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 14 January 2009 - 10:26 PM

0

#103 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 14 January 2009 - 11:12 PM

Salut Cristi, daca tot te-ai oferit sa cauti locuri de zbor in zona de sud-est, te rog sa precizezi si pentru ce directie a vantului se preteaza....si daca nu ti-e pre greu fa si niste poze.
Cand da caldura si "asfaltul" nu-i moale prnesc si eu cu Emil la cautat.......
0

#104 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2009 - 08:23 PM

Revin cu poze.

Distantele pe sosea masurate de la bariera de iesire din Iasi spre Tomesti ... le-am notat in agenda pe care am uitato in masina... :)

1. Inainte de Cozia cam cu 4km
Deal superb, orientare EST.
Coordonate: N47.0109970, E27.8932465

Fisier atasat  inainte_cu_4km_de_cozia.jpg (79.83K)
Number of downloads: 447

2. Dupa Cozia cam 2 km, linga Antene
Spatiu care se deschide spre cimpuri si padure
Coordonate: N47,0033332; E27.8965833
Trebe vazut cam ce se cultiva in zona
Din cite se pare terenul nu e pirloaga ...
Fisier atasat  Dupa_Cozia.jpg (66.35K)
Number of downloads: 427

3. Dupa Bohotin
Dealurile din planul indepartat mi-au facut cu ochiul
Fisier atasat  Dupa_Bohotin.jpg (104.6K)
Number of downloads: 93

4. Terenul IDEAL:
Drumul Iasi- Vaslui
Orientare V
In fata pirloaga, stina, dealul NECULTIVAT loc ca-n palma excelent daca ne intelegem cu ciobanu si mituim ciinii
N-am coordonatele GPS dar e la borna cu 41km pe sosea de Iasi, treceti de Coropceni, urcati dealul, treceti podetul si la intrarea in linia dreapta e ceea ce se vede.
Fisier atasat  DSC04804.JPG (106.81K)
Number of downloads: 98

Ideea e ca pe partea lui DN29 marea majoritate a pantelor sunt cultivate, basca ca nu stim cum stam cu distanta fata de granita, ceea ce poate constitui iar o problema.

Mai exploram!

PS: cum se calculeaza distanta intre 2 puncte pe baza de coordonate?, respectiv turnu si pct date....?

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 15 January 2009 - 08:32 PM

0

#105 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 10-March 03

Postat 15 January 2009 - 09:02 PM

Vezi postareaDragut, la Jan 15 2009, 08:23 PM, a spus:

N-am coordonatele GPS dar e la borna cu 41km pe sosea de Iasi,

Eu personal apreciez implicarea ta Cristi in gasirea unui nou teren, dar 41 de km ?!?! :) :) :)
0

#106 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 15 January 2009 - 09:43 PM

Daca tot sunteti dispusi de calatorie de placere, sunteti invitati pe la mine prin zona :D . Spatiu verde vara, alb iarna, intins cat vezi cu ochii, stalpii sunt numai pe marginea drumului, de medie tensiune, dar pe teren se poate merge cu masina si la 300-400 m distanta de drum (drum de tara, practicabil usor vara, iarna, se poate practica direct pe zapada, fara suprize neplacute pe dedesubt).

PS: Pana la urma poate organizam o intalnire si pe aici, ca zona are potential, mai ales zona aerodrom pe unde survoleaza Radu T.

Cu respect,

Catalin C.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#107 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2009 - 11:24 PM

Vezi postareaEmilare, la Jan 15 2009, 09:02 PM, a spus:

Eu personal apreciez implicarea ta Cristi in gasirea unui nou teren, dar 41 de km ?!?! :blink: :blink: ;)

n-am apucat sa intru imediat dupa "25vesel" pe drumuri laturalnice ca eram in timpul programului :) . E posibil sa gasim zone linistite si oameni intelegatori, timp sa fie
totul e sa vrem!
PS: o saratura ca aia ne-ar trebui ... si daca nu-i nici la vedere ... poate o putem chiar cumpara destul de comvenabil!
0

#108 Useril este offline   dr.ace 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 400
  • Inregistrat: 24-April 08

Postat 15 January 2009 - 11:40 PM

Cam are dreptate Emil, 80km dus-intors intr-o dupa amiaza e cam mult si ce te faci daca mai si uiti ceva acasa...
Eu zic sa punem accentul pe Popricani care este destul de indepartata de TWR Iasi si e la aprox. 21 km de casa mea {zona Bucium}. Nu cred ca e nevoie sa cumparam un teren, mai bine cautam intelegere la primarie pentru concesionarea unei fisii acolo, oricum nu e zona agricola si nici teren construibil.
0

#109 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 January 2009 - 10:08 PM

Vezi postareadr.ace, la Jan 15 2009, 11:40 PM, a spus:

Cam are dreptate Emil, 80km dus-intors intr-o dupa amiaza e cam mult si ce te faci daca mai si uiti ceva acasa...
Eu zic sa punem accentul pe Popricani care este destul de indepartata de TWR Iasi si e la aprox. 21 km de casa mea {zona Bucium}. Nu cred ca e nevoie sa cumparam un teren, mai bine cautam intelegere la primarie pentru concesionarea unei fisii acolo, oricum nu e zona agricola si nici teren construibil.

problema nu e cit e de departe .... ci faptul ca
1. se afla sub limita de 25 km fata de TWR
2. se asfla in plin culoar de zbor ... dintre Iasi si suceava. Ce te faci daca apare un ULM la joasa inaltime?
PS: inainte de Satul nou si Coropceni, adica imediat dupa zona de 25 se fac citeva drumuri laterale.
Sper sa am timp sapt viitoare sa le explorez.

Stima
0

#110 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 January 2009 - 07:58 PM

Si un CERC de 25km pentru gogu earth cu centrul in coordonatele turnului.
Inlocuiti extensia txt cu KML dupa copiere si dati OPEN la fisierul de mai jos in google earth
Fisier atasat  01_18_2009_15_25_32.txt (14.12K)
Number of downloads: 93

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 18 January 2009 - 07:59 PM

0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul