pe3scu, la 16 June 2012 - 12:37 PM, a spus:
Ca sa nu arzi ESC-ul pui in serie cu firele de la motor trei rezistente cu valoarea in jur de 1 ohm, si-l alimentezi preferabil cu Lipo 2S. Daca se invarte (fara elice) normal, totul e OK. Cred ca ai pus cam mult 20-30 RON sarma. Bobineaza 8 spire masoara si calculeaza cati metri ai nevoie. La Turnigy ai uitat sa pui transportul. Si apoi ROXXY nu-i tot una cu TGY. Eu am 2 motoare TGY si la amandoua le-am schimbat rulmentii ca zornaiau.
E o munca migaloasa, dar pe langa bani mai este si satisfactia lucrului facut cu mana ta. Totusi, daca nu esti dotat cu multa rabdare (si mana fina) renunta.
Curaj.
................................
Ieri am gasit prin debara un electromagnet mare (D=30 mm)...bobinat cu sarma de 0,22 mm (3000 spire) in stare perfecta :yahoo:...Cred ca imi ajunge sarma din el...
...Am aproximat pretul sarmei la 20...30 RON, pt. ca nu prea mai vezi preturi sub nivelul asta prin magazine....In plus stiu ca cuprul e destul de scump...In fine...nu mai conteaza...
...O sa incerc sa-l bobinez cu 3 sarme in paralel...8 spire...cum spui tu...
.....................
Mana fina zic eu ca am...Problema e ca am f. multe de facut si nu prea mai am rabdare...Trebuie sa gasesc un moment in care sa am chef sa ma ocup de asta...
.....................
Nu stiam de faza cu rezistentzele inseriate...Trebuie sa fie rezistentze de putere (pe suport ceramic...de 1...2...5 Watt)sau merg rezistentze obisnuite ?!?
.....................
Mai e o problema...Motorul are un magnet lipsa...Nu stiu in ce conditii a disparut, dar cert e ca nu mai exista...Ai cumva asa ceva?!? Dimensiunile lui sant 17x4x1,5 mm...Chiar daca e mai mare, il pot ajusta eu...Eu n-am reusit sa gasesc asa ceva in BR...la cunoscuti... :pardon: