radu94, la 22 January 2015 - 09:39 AM, a spus:
Acum depinde si de constructia capacului amortizorului, daca volumum de aer ce poate ramane este mic, poate mai scapam de probleme. Dar si asa, eu la amortizoarele de Asso sc104x4 nu am umplut capacele niciodata si mereu la introducerea tijei curgea putin ulei afara. Daca e tinut ca si in clip cu gaurica in punctul cel mai ridicat si se ajunge sa curga ulei teoretic e la fel. Insa e posibil datorita vascozitatii ridicare a uleiului sa nu iasa tot aerul si atunci rabdarea, ce putini modelisti o au :)) umpli si capacul.
Da, important e sa scoti aerul de-acolo, in cazul in care concavitatea capacului e mica, merge si fara ulei in capac, bineinteles :). La buggy-uri capacul tine mai mult aer si de-aia prefer sa fac asa.
mihalyn90, la 22 January 2015 - 03:11 PM, a spus:
Trebuie sa mai spun oare ceva?
Daca tu nu ai aer, nu ai ce sa se comprime...
Eu la bore-urile mele de 18.5mm dia, iti spun eu, capacul, deasupra filetului are o gaura de vreo 0.7mm daca nu chiar mai mare... asta pentru schimbul de aer... dar ma rog... fiecare cu teoria lui... eu opresc urmarirea discutiei ca aici 5 persoane au 10 pareri... si nici unul nu mai lasa de la el...
Cred ca nu are nici un rost sa dam explicatii, detalii... toti umplem amortizoarele cum dorim... deci... bafta...
Ai urmarit clipul si discutia? Pur si simplu vorbeam de una din etapele umplerii, in care aerul trebuia scos din corpul amortizorului. Intamplator in acel moment pistonul este deja in punctul de compresie maxima, asa ca dupa ce se pune surubul care etanseaza totul, chiar nu comprimi mai mult de-atat in orice etapa a functionarii.
La amortizoarele tale (de 18.5mm, pentru exactitate :p) ai cumva o membrana care separa uleiul de aer? Asta ar explica gaura din capac, daca intr-adevar aceasta e deasupra filetului ;).