Aceasta postare a fost editata de fulgerica: 08 December 2009 - 05:07 AM
LiFePo4 De unde, de ce?
Postat 08 December 2009 - 05:43 AM
Concret:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...=LXYAS7&P=0
Are mufa de egalizare. Deci ar trebui sa scot afara din model doua mufe. Sa fie si estetic si functional dar si etansate....
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...=LXYAS7&P=0
Are mufa de egalizare. Deci ar trebui sa scot afara din model doua mufe. Sa fie si estetic si functional dar si etansate....
Postat 08 December 2009 - 07:50 PM
Dezechilibrele celulelor apar indeosebi atunci cand tragi din baterie curenti mari. Tinanand cont ca tu il vei folosi pe receptie unde curentii de varf ar putea atinge un max de 10A (ceea ce e chiar foarte mult) nici eu nu consider ca ai nevoie de egalizare.
Din cate imi amintesc din ce am citit la aparitia LiFePo4 se insista foarte mult pe stabilitatea acestora precum si pe robustetea superioara fata de NiMh. Ori eu NiMh cu egalizare nu prea am vazut. Evident ca rau nu face sa egalizezi insa e o chestie care tine de faptul in a fi mai catolic decat papa, sau cu alte cuvinte hai sa mai vindem niste egalizoare :rolleyes:)...
La bateriile de mars e putin alta poveste... dar nici acolo nu e absolut mandatoriu egalizorul!
Din cate imi amintesc din ce am citit la aparitia LiFePo4 se insista foarte mult pe stabilitatea acestora precum si pe robustetea superioara fata de NiMh. Ori eu NiMh cu egalizare nu prea am vazut. Evident ca rau nu face sa egalizezi insa e o chestie care tine de faptul in a fi mai catolic decat papa, sau cu alte cuvinte hai sa mai vindem niste egalizoare :rolleyes:)...
La bateriile de mars e putin alta poveste... dar nici acolo nu e absolut mandatoriu egalizorul!
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
Postat 09 December 2009 - 04:49 PM
Si eu zic fara egalizare, dar as face intai o incarcare / descarcare controlata sa vad cat de bine sunt imperecheate celulele din start.
Daca exista cumva o desperechere, sau incarcare initiala inegala, exista riscul ca tensiunea pe una din celule sa ajunga la 3.8V, unde nu ii e bine deloc acestui element.
Ce folosesc eu de propulsie, 3s 1100mah, facute de mine din celule individuale ( ca loco nu sunt pack-uri decat de 2300, nu de alta...), iau la camp cam 950mAh, incarcare rapida, nebalansata, dupa un zbor care le-a descarcat pana la decuplarea ESC-ului.
La terminare sunt incarcate destul de egal toate 3, daca le mai si balansez, mai iau inca 30mAh, nesemnificativ.
Totusi, noi vorbeam aici de trecut pe LiFe din motive de economie, nu ca sa spargi pusculite :rolleyes:
Daca exista cumva o desperechere, sau incarcare initiala inegala, exista riscul ca tensiunea pe una din celule sa ajunga la 3.8V, unde nu ii e bine deloc acestui element.
Ce folosesc eu de propulsie, 3s 1100mah, facute de mine din celule individuale ( ca loco nu sunt pack-uri decat de 2300, nu de alta...), iau la camp cam 950mAh, incarcare rapida, nebalansata, dupa un zbor care le-a descarcat pana la decuplarea ESC-ului.
La terminare sunt incarcate destul de egal toate 3, daca le mai si balansez, mai iau inca 30mAh, nesemnificativ.
Totusi, noi vorbeam aici de trecut pe LiFe din motive de economie, nu ca sa spargi pusculite :rolleyes:
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 09 December 2009 - 04:50 PM
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 09 December 2009 - 07:30 PM
renatoa, la Dec 9 2009, 05:49 PM, a spus:
La asta sunt buni prietenii: sa te bage la cheltuiei nesabuite (vezi si rotile albinutei). Si eu tot la economisirea unui UBEC ma gandeam....dar s-a ajuns la altceva.
Sa fiti iubiti.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 09 December 2009 - 07:31 PM