Modelism - RHC Forum: LiFePo4 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

LiFePo4 De unde, de ce?

#121 Useril este offline   vld 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 29 June 2009 - 03:34 PM

Este adevarat ca acumulatorii LiFe sunt mai grei, dar au avantaje care nu sunt de neglijat si care a facut din acesti acumulatori preferatii mei(daca conteaza asta). Nu s-au incalzit nici o clipa, nici la incarcare, nici la descarcare, au fost tot timpul reci. Sunt solizi ca un tanc , nu mai esti nevoit sa te porti cu grija cu ei, ca se inteapa, ca se turtesc. Se pot descarca accidental pana aproape de zero fara sa pateasca ceva. Nu mai stai cu grija ca se umfla, ca ia foc, ca trebuie depozitati in frigider. La nivelul nostru de performanta chiar nu conteaza greutatea in plus. Atunci cand o sa fim la concurs, poate ca o sa renuntam la LiFe si o sa cumparam Kokam. Pana atunci preferam siguranta si trainicia oferita de acesti acumulatori. Este adevarat ca au si dezavantaje : forma rotunda care e consumatoare de spatiu, locasele din avioane sunt facute pentru LiPo de obicei, nu se gasesc decat de doua capacitati si in consecinta nu se pot folosi oriunde.
0

#122 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 29 June 2009 - 06:29 PM

Dragii mei, voi chiar ma faceti sa cumpar LiFe. Care sunt cele doua capacitati care se gasesc?
0

#123 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 29 June 2009 - 06:50 PM

Dragule, nu am zis ca LiFe merge oricand si oriunde !
Plus ca trebuie alt charger, sau macar un adaptor de 30$ de la Astro... care il are la Tower, si care nu m-am lamurit cum lucreaza, adica ce face ca sa poti incarca LiFe cu un charger de LiPo.
In primul rand m-as uita daca incape in spatiul meu disponibil!
Cele mici, de 1100mAh cum am eu, au diametrul de 18mm, asa ca doua alaturate intra la fix in spatiul dedicat intr-un avion in mod normal pentru lipo, care are latimea de 37-38mm. Cel de-al treilea vine desaupra intre cele doua, daca spatiul permite.
Pentru un hotliner le-as vedea chiar inseriate, ca un baston, rezultand lungimea de 3 * 65mm = 200mm aprox cu lipituri. Un exemplu de amplasare care lipo deocamdata nu il permite :)
Cele mari, de 2300mAh, au tot 65mm lungime, dar 26mm diametru si amplasarea lor este chiar problematica daca avionul este un ARF/RTF cu spatiul dimensonat la fix pentru lipo, pentru ca doua alaturate au 52mm, imposibil de indesat in maxim 40mm cat se lasa pentru un lipo. Chiar am facut niste scenarii cu Ave pentru un Acromaster si era un ... mare de tot acolo in burta lui.
Daca ai rezolvat cu spatiul, mai ramane greutatea. 40grame / cell la 1100mAh respectiv 70 grame / cell la 2300mAh.
Iti faci socotelile si te decizi daca iti iese balanta de putere / greutate.
2s LiFe nu cred ca se poate folosi, pentru ca un ESC de 6.6V pe intrare eu nu am gasit.
Cam astea ar fi cateva chestii de luat in seama, poate revii cu niste date concrete pe ce avion vrei sa pui.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#124 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 July 2009 - 08:34 PM

Vezi postareadan_mitea, la Jun 29 2009, 07:29 PM, a spus:

Dragii mei, voi chiar ma faceti sa cumpar LiFe. ...

Noi ca noi, dar uite aici un om fericit...

http://www.rcgroups....d.php?t=1073724

30 min cu lipo 3s 3300 274 grame
60 min cu life 4s 2300 312 grame
maxi swift flying wing.
0

#125 Useril este offline   p990i 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 218
  • Inregistrat: 18-November 06

Postat 03 September 2009 - 11:50 PM

Se apropie momentul achizitiei numai ca ma uit pe site si vad ca pack-ul este prevazut cu mufa PolyQuest iar incarcatorul meu este un Thunder T6 care are mufe pentru egalizare dar nu se specifica de care. Intrebarea mea catre cei care au experienta cu incarcatoare, mufe, acumulatori, este: credeti ca pot incarca pack-ul cu acest incarcator sau trebuie sa caut un anume conector / adaptor ?
Multumesc.
0

#126 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 03 September 2009 - 11:55 PM

Vezi postareap990i, la Sep 4 2009, 12:50 AM, a spus:

Se apropie momentul achizitiei numai ca ma uit pe site si vad ca pack-ul este prevazut cu mufa PolyQuest iar incarcatorul meu este un Thunder T6 care are mufe pentru egalizare dar nu se specifica de care. Intrebarea mea catre cei care au experienta cu incarcatoare, mufe, acumulatori, este: credeti ca pot incarca pack-ul cu acest incarcator sau trebuie sa caut un anume conector / adaptor ?
Multumesc.

eu nu le-am egalizat vreodata. vad ca sunt ok si acum, dupa vreo 30 de incarcari. cel mai simplu e sa schimbi mufa de egalizare a bateriei. poti scoate pinii, unul cate unul, si ii montezi in plasticul de la mufa care se potriveste incarcatorului. deobicei merge.
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#127 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 September 2009 - 06:13 AM

La ce mod sunt OK ? Ai masurat fiecare celula in parte si au 3.6V la terminarea incarcarii?
A fost pack fabricat sau le-ai lipit tu?
Eu mi le-m facut singur, pentru ca pack-uri de 1100mAh nu exista, si nu a rezultat ceva foarte echilibrat. La ambele pack-uri incarcarea decurge cam asa:
- pana la 1050mAh, deci aprox 95% din capacitate, tensiunile pe cele 3 elemente cresc destul de echilibrat, pana la aprox 3.45v
- in acest moment, tensiunea unuia din elemente o ia inaintea celorlalte si atinge rapid pragul de 3.6V, la care incarcarea trebuie sa se opreasca
- daca incarc fara balansare, incarcatorul are ca tinta de atins 3 * 3.6 = 10.8V si continua sa pompeze, dar in final cei 10.8V sunt distribuiti la modul 3.5, 3.5, 3.8v.
- daca incarc cu balansare, incarcatorul scade cureantul la 0.3A, cat este maximul pentru egalizare si urmeaza o faza de incarcare lenta pentru ceilalti doi "codasi", in final fiind adusi toti 3 la 3.6V.
Nu egalitatea tensiunii ma preocupa, pentru ca oricum dupa decuplare de la charger tensiunea scade pe toate 3 celulele la aprox 3.4V, ci faptul ca unul ia mult peste limita admisa.
Nu am idee cat de grav este ca unul din ei ajunge la 3.8V, adica 0.2V si chiar mai mult peste maxim, fata de lipo, acestia par mai toleranti, un lipo fortat permanent la 4.4V nu stiu cat i-ar place... dar prefer sa fiu sigur ca nu risc fortandu-l pe acela la 3.8V, asa ca incarc balansat intotdeauna, pe camp cand e graba am capacitate cu 5% mai mica, iar acasa ii las sa se incarce complet.

Un alt aspect interesant este ca la descarcare, nu cel care a atins 3.6V primul si te-ai astepta ca a luat energia cea mai mica, este cel caruia ii scade tensiunea cel mai mult cand pack-ul este golit.
0

#128 Useril este offline   VasiM 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 24-July 08

Postat 04 September 2009 - 07:02 AM

Vezi postareap990i, la Sep 4 2009, 12:50 AM, a spus:

Multumesc.

Cel mai simplu e sa schimbi mufa, sau daca vrei ti-o schimba furnizorul. Sau exista cablu adaptor Poliquest-Align prin care poti conecta packul la incarcatorul tau.

@Renatoa
A123 e mult mai tolerant la supraincarcare si descarcare adanca. Celula aceea poate a suferit o supraincalzire cand ai confectionat packul prin lipire si de aceea se comporta mai ciudat. Din pacate la lipire manuala e greu de controlat temperatura, si in mod special celulele de 1100 fiind mai mici pot ajunge la temperatura nedorita.
0

#129 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 September 2009 - 08:26 AM

Vezi postareaVasiM, la Sep 4 2009, 08:02 AM, a spus:

@Renatoa
A123 e mult mai tolerant la supraincarcare si descarcare adanca. Celula aceea poate a suferit o supraincalzire cand ai confectionat packul prin lipire si de aceea se comporta mai ciudat. Din pacate la lipire manuala e greu de controlat temperatura, si in mod special celulele de 1100 fiind mai mici pot ajunge la temperatura nedorita.

La descarcare stiam ca se merge si sub 2V, la supra nu prea am gasit specificatii clare cat e de grav.
La lipire au fost infasurate in carpa uda si s-a incalzit foarte scurt doar zona de lipire.
Doar prin sudura in puncte se putea mai bine. Iar in specificatii scrie clar ca suporta lipire.
De aceea as fi interesat sa aud de la cineva cu un pack "de fabrica" care este comportamentul la incarcare balansata, daca exista si acolo o celula care o ia inainte in faza terminala.
Eu inclin sa cred ca mai curand chargerele B6 nu sunt foarte bine programate pentru genul asta de incarcare. Nu inteleg de ce limitarea la 0.3A a curentului de balansare, cand mufa de egalizare suporta 1A si sunt multe chargere care incarca direct prin ea...
0

#130 Useril este offline   sonic xz 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 26-October 07

Postat 04 September 2009 - 11:26 AM

Vezi postarearenatoa, la Sep 4 2009, 07:13 AM, a spus:

La ce mod sunt OK ? Ai masurat fiecare celula in parte si au 3.6V la terminarea incarcarii?
A fost pack fabricat sau le-ai lipit tu?
Eu mi le-m facut singur, pentru ca pack-uri de 1100mAh nu exista, si nu a rezultat ceva foarte echilibrat. La ambele pack-uri incarcarea decurge cam asa:
- pana la 1050mAh, deci aprox 95% din capacitate, tensiunile pe cele 3 elemente cresc destul de echilibrat, pana la aprox 3.45v
- in acest moment, tensiunea unuia din elemente o ia inaintea celorlalte si atinge rapid pragul de 3.6V, la care incarcarea trebuie sa se opreasca
- daca incarc fara balansare, incarcatorul are ca tinta de atins 3 * 3.6 = 10.8V si continua sa pompeze, dar in final cei 10.8V sunt distribuiti la modul 3.5, 3.5, 3.8v.
- daca incarc cu balansare, incarcatorul scade cureantul la 0.3A, cat este maximul pentru egalizare si urmeaza o faza de incarcare lenta pentru ceilalti doi "codasi", in final fiind adusi toti 3 la 3.6V.
Nu egalitatea tensiunii ma preocupa, pentru ca oricum dupa decuplare de la charger tensiunea scade pe toate 3 celulele la aprox 3.4V, ci faptul ca unul ia mult peste limita admisa.
Nu am idee cat de grav este ca unul din ei ajunge la 3.8V, adica 0.2V si chiar mai mult peste maxim, fata de lipo, acestia par mai toleranti, un lipo fortat permanent la 4.4V nu stiu cat i-ar place... dar prefer sa fiu sigur ca nu risc fortandu-l pe acela la 3.8V, asa ca incarc balansat intotdeauna, pe camp cand e graba am capacitate cu 5% mai mica, iar acasa ii las sa se incarce complet.

Un alt aspect interesant este ca la descarcare, nu cel care a atins 3.6V primul si te-ai astepta ca a luat energia cea mai mica, este cel caruia ii scade tensiunea cel mai mult cand pack-ul este golit.

Aceiasi problema am si eu cu un pack de 4 celule de 2300 mah facut acasa. Inainte de a fi lipite am masurat fiecare celula si erau la tensiuni aproximative. Cand le-am lipit am avut grija sa am ce mai mica durata de incalzire.

Celulele sunt balansate perfect intre 10% si 90% capacitate. Dupa ce trece de 90% din capacitate voltajele o iau razna, fie ca incarc cu egalizare sau nu. O celula atinge 3.75v in timp ce restul raman pe la 3.5v - 3.65v . La fel se intampla la descacare o celula se descarca la 1.7v in timp ce restul raman la 2.9v- 3.1v. E chiar enervant :rolleyes: Daca nu incarc peste 2000 mah si nu descarc sub 200 mah, atat eu, cat si pacul suntem fericiti. In rest nu am nimic reprosat. In sarcina pe un brushless 3650 pe la 40-50 amperi merge 5-7 minute in functie de gaz. Se incalzeste pe la 50 grade si parca tot mai vrea. Nu cere indurare, vrea mult abuz.
0

#131 Useril este offline   p990i 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 218
  • Inregistrat: 18-November 06

Postat 12 September 2009 - 08:37 PM

Am vazut acest produs: http://shop.conrad.at/ce/de/product/235284...APTERROBBEAUFPQ
Credeti ca s-ar potrivi la thunderul t6 si la un pack lifepo4?
Mii de multumiri.
0

#132 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 September 2009 - 08:47 PM

Cablurile la lifepo4 sunt la fel ca la lipo, nu au ceva specific.
Mai curand mufele sunt specifice diferitelor modele de incarcatoare.
Asta ar trebui sa aflii, si ma tem ca nu te putem ajuta, daca acel cablu este compatibil cu Thunderul tau.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 12 September 2009 - 08:47 PM

0

#133 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 27 November 2009 - 12:07 AM

Azi am vorbit un un reprezentant de la Firma Yalco, unic distribuitor in tara a produselor DeWalt, si mia zis ca noile scule prduse de DeWalt cu acumulatori nano-phosphate lithium-ion cell technology sunt de fapt LiFePo.
http://www.dewalt.co.uk/attachments/produc...s/catno/DE9360/
Acest acc. spunea ca este la noi 240euro.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#134 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 November 2009 - 07:30 AM

Noile de vreo cativa ani buni...
De fapt DeWalt reprezinta "marea schisma" in lumea lifepo4, au preluat o parte din knowhow-ul si liniile de fabricatie ale dezvoltatorului original si de atunci A123systems proclama ca numai ale lor sunt "adevarate" :D
In pack-ul ala sunt 10 celule, ceeace face pretul neatractiv fata de pretul de sub 15 eur/cel la cre se pot procura din surse de modelism, sau 10$ de pe eBay. In Anglia pack-ul ala poate fi gasit si la aprox 150 Euro (132 lire), ceeace aduce pretul per cell la nivelul celui din tara.
Aici vedeti cum se desface:
http://www.slkelectr...eWalt/packs.htm

Vezi postareacasper20, la Nov 27 2009, 12:07 AM, a spus:

...noile scule prduse de DeWalt cu acumulatori nano-phosphate lithium-ion cell technology sunt de fapt LiFePo....Acest acc. spunea ca este la noi 240euro.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 27 November 2009 - 07:31 AM

0

#135 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 November 2009 - 06:06 AM

Renatoa, uite peste ce mi-au dat astazi ochii:
http://www3.towerhob...wti0093p?&C=MCD
0

#136 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 November 2009 - 08:30 AM

Ce sa zic, sunt convins ca pentru tine ce scrie la tower e sfant... dupa mine sunt fake.
Nu exista LiFe "adevarati" la capacitatile alea, dar... mai ales... la 10C !!!
0

#137 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 November 2009 - 04:31 PM

Eu nu am zis si nu am comentat nimic. Doar v-am semnalat un fapt. Oricum forma...par plate....si cei 10C m-au frapat si pe mine.
In definitiv de ce neaparat sa fie cilindrici?
Baftaaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#138 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 November 2009 - 05:56 PM

Pentru ca singurii adevarati arata asa:
http://www.a123systems.com/products
si ei pretind ca au patent pe tehnologie.
0

#139 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 29 November 2009 - 08:17 PM

...eu i-am gasit pe astia:http://www.bigsquidrc.com/maxamps-green-se...ell-technology/, tot fake or fi?!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#140 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 November 2009 - 08:27 PM

Nu, aceia sunt buni, au in interior 4 celule de 2300 legate 2s2p, ca si acestia:

http://www.rokemodel...gr7682.2s2p.htm

Precizeaza si la incarcare, ca se face pe programul de LiFePo4, pe cand la tower, nimic legat de incarcare.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 29 November 2009 - 08:28 PM

0

#141 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 29 November 2009 - 08:28 PM

Daca ratele sunt adevarate din ce scrie acolo, adica:

â€Â¢ Up to 60C discharge rating(1700+ surge watts)
â€Â¢ Up to 15C charge rate(67 amps)

inseamna ca sunt.

Dar cei de pe tower, sunt o incercare amarata de a imita tehnologia LiFe

Aceasta postare a fost editata de protheus: 29 November 2009 - 08:29 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#142 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 November 2009 - 10:30 PM

As spune asa: clone sau nu...in definitiv toate bateriile NiMhd care nu sunt Sanyo sunt imitatii...copii sau nu, dar daca am 6,6V, 1 100mAh la 85g si nu mai necesita BEC, la 25$ parca m-ar tenta pentru receptor.
PS. Totusi se precizeaza ca:"ALWAYS use a LiFe cell balancing charger or a LiFe cell balancer".

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 29 November 2009 - 10:33 PM

0

#143 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 November 2009 - 08:22 AM

@ ipsihi & protheus, si oricare altii potential interesat...
pam, pam... si iata ca intra si chinezu mic harnic in scena, la un pret care nu numai ca "sfideaza orice concurenta"... dar e pur si simplu daramator:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...0C_LiFePo4_Pack

Pacat ca trebuie desfacut si transformat in 4s...

@dan

Cred ca m-am inselat si se pare ca tehnologia a fost licentiata si la altii... cel putin dimensiunile si capacitatile nu mai sunt doar cele doua care le stiam pana acum ca unice. Sper ca Hyperion nu fac glume din astea... http://media.hyperion.hk/dn/fg3radio/

Iata si preturi, mai mici ca la tower :rolleyes:
http://www.aircraft-world.com/shopdisplayp...ery+%2D+LiFePO4
0

#144 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 November 2009 - 02:03 PM

Asta:
http://www.aircraft-...exd.asp?id=6765
mi se pare potrivita pentru receptor....cu toate ca si cea de 850mAh....sunt convins ca mi-ar fi suficienta. Dar paranoia lucreaza.
0

#145 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 November 2009 - 02:29 PM

Vezi postarearenatoa, la Nov 30 2009, 09:22 AM, a spus:

pam, pam... si iata ca intra si chinezu mic harnic in scena, la un pret care nu numai ca "sfideaza orice concurenta"... dar e pur si simplu daramator:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...0C_LiFePo4_Pack

Pacat ca trebuie desfacut si transformat in 4s...

@dan

Cred ca m-am inselat si se pare ca tehnologia a fost licentiata si la altii... cel putin dimensiunile si capacitatile nu mai sunt doar cele doua care le stiam pana acum ca unice. Sper ca Hyperion nu fac glume din astea... http://media.hyperion.hk/dn/fg3radio/

daca te uiti mai atent, acelasi chinez mic si harnic vinde si packurile originale a123 la un pret de 4 pri mai mare. pam pam. oare de ce?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...ack_Lithium_ion
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#146 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 November 2009 - 07:09 PM

Mi-as permite sa fac o supozitie. Celulele care au o rezistenta interna ceva mai mare nu sunt bune pentru curenti mari. Deci sunt marcate cu 10C, vandute...si sunt perfecte pentru asa ceva...pentru receptie. Oricum cei 10C sunt arhisuficienti aplicatiei date...parea mea.
0

#147 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 30 November 2009 - 08:02 PM

Vezi postareafulgerica, la Nov 30 2009, 02:29 PM, a spus:

daca te uiti mai atent, acelasi chinez mic si harnic vinde si packurile originale a123 la un pret de 4 pri mai mare. pam pam. oare de ce?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...ack_Lithium_ion

...sa ne spuna renatoa ,pam pam, el le stie pe toate, pam pam!!! :D
...tabula crasa, mortua est!
0

#148 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 December 2009 - 02:01 AM

Dupa ce am muscat din fructul oprit (LiPo pe Petrica) m-am hotarat sa persist in greseala. Si anume sa pun LiFePo4 pe Ultimate. Dupa ce am spart puscutita copiilor (marile proiecte cer sacrificii) si mi-am luat un charger destept, m-am lovit de urmatoarea problema: Cum voi incarca o baterie ce neceasita egalizare? O dau de fiecare data jos de pe model? Termicele cu prea sunt concepute pentru un acces atat de facil la bateria de receptie. Voi cum procedati?
0

#149 Useril este offline   VasiM 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 24-July 08

Postat 07 December 2009 - 07:52 AM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 7 2009, 02:01 AM, a spus:

Voi cum procedati?

Foarte simplu. Faci un cablu prelungitor corespunzator mufei de egalizare. Poate fi si de 2 metri.

Aceasta postare a fost editata de VasiM: 07 December 2009 - 07:53 AM

0

#150 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 December 2009 - 05:01 AM

nu-i trebuie egalizare :unsure:
Laser frate!