Modelism - RHC Forum: zbor pe vreme vantoasa - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

zbor pe vreme vantoasa ce modele,ce tehnici de zbor recomandati

#1 Useril este offline   lipitorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 29-December 07
  • Interests:Playing cards

Postat 29 December 2007 - 08:11 AM

ce modele si ce tehnici de pilotaj recomandati pentru vreme cu vant puternic? ce caracteristici ar trebui sa indeplineasca modelul pentru a face fata la vant?
0

#2 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 29 December 2007 - 08:24 AM

un mmodel cu o aripa mediana ar fi perfect pe vant, insa merge si cel cu aripa joasa.Profilul simetric cred ca se comporta cel mai bine pe vant.Preferabil un model din balsa dar merge si cel din polistiren cu putine intarituri

la ce te referi cand spui vant?cat de puternic?

in general daca ai "mana" rezista orice model pe vant :)
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#3 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 29 December 2007 - 08:46 AM

In plus un model cu incarcare alara mai mare si centrul de greutate mai in fata.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 29 December 2007 - 08:48 AM

0

#4 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 29 December 2007 - 09:02 AM

botul in jos cat mai mult posibil :)
0

#5 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 29 December 2007 - 09:38 AM

Planoare de panta?
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#6 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 29 December 2007 - 12:48 PM

da ce daca bate vantu trebe alt caricioplan :o io de 6 ani nu am aflat asta :)

cam oricei merge pa vant daca esti destul de "curajos" sa incerci ...

din cauza vantului nu cred ca am rupt ceva, si pot spune ca am zburat si pe ploaie... (deci si pe vant excesiv) ....

in poza hainele stateau asa pe mine de la vant:)) deci... se poate si asa .... :lol:

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de RedBaron: 29 December 2007 - 12:49 PM

KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#7 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 10-March 03

Postat 29 December 2007 - 03:08 PM

Dupa cum se vede in poza erai numa' bun de maneca de vant ! :))
0

#8 Useril este offline   lipitorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2007 - 05:54 PM

florin100%, la 29 Dec 2007, 08:24, a spus:

un mmodel cu o aripa mediana ar fi perfect pe vant, insa merge si cel cu aripa joasa.Profilul simetric cred ca se comporta cel mai bine pe vant.Preferabil un model din balsa dar merge si cel din polistiren cu putine intarituri

la ce te referi cand spui vant?cat de puternic?

in general daca ai "mana"  rezista orice model pe vant  :lol:

ma refeream la un vant de 12-15 m/s asa cum bate iarna in Baragan (cel cu ciulinii...stiti voi).
referitor la "mana"...cred ca ai dreptate dar eu nu am trecut inca de Easy Star asa ca ... trebuie sa ma mai ajute si modelul.
:lol:
o propunere de model ce ma poate ajuta in cazul asta?
multumesc!
0

#9 Useril este offline   lipitorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2007 - 06:01 PM

RedBaron, la 29 Dec 2007, 12:48, a spus:

da ce daca bate vantu trebe alt caricioplan  :o  io de 6 ani nu am aflat asta :lol:

cam oricei merge pa vant daca esti destul de "curajos" sa incerci ...

din cauza vantului nu cred ca am rupt ceva, si pot spune ca am zburat si pe ploaie... (deci si pe vant excesiv) ....

in poza hainele stateau asa pe mine de la vant:)) deci... se poate si asa .... :lol:

probabil aceeasi opinie as fi avut-o si eu daca as fi zburat vreo sase ani ... din pacate cred ca am cam sase ore de zbor la activ si alea doar pe Easy Star... restul modelelor (cessna, etc) doar le-am lipit ...
0

#10 Useril este offline   lipitorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2007 - 06:03 PM

Se poate si asa ?, la 29 Dec 2007, 08:46, a spus:

In plus un model cu incarcare alara mai mare si centrul de greutate mai in fata.

multumesc! un brushless ar ajuta, sau ar fi prea "nervos" pentru un incepator?
0

#11 Useril este offline   lipitorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2007 - 06:05 PM

charlie, la 29 Dec 2007, 09:02, a spus:

botul in jos cat mai mult posibil :lol:

adica centrul de greutate cat mai in fata sau cand sta in vant?
0

#12 Useril este offline   lipitorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2007 - 06:13 PM

mai demult cineva (nu stiu cat de multe bune intentii avea) mi-a recomandat un biplan pentru vreme cu vant puternic.
ce parere aveti?
daca nu...ce avantaje ar avea totusi un biplan fata de un model cu o singura aripa?
0

#13 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 29 December 2007 - 08:31 PM

Eu zic ca biplanul nu e bun pe vant, din contra este mult mai instabil.Are portanta foarte mare si face ca toate alea pe vant.
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#14 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 30 December 2007 - 10:15 PM

lipitorul, la 29 Dec 2007, 18:13, a spus:

mai demult cineva (nu stiu cat de multe bune intentii avea) mi-a recomandat un biplan pentru vreme cu vant puternic.
ce parere aveti?
daca nu...ce avantaje ar avea totusi un biplan fata de un model cu o singura aripa?

Pe vant puternic, tine cont ca inaintarea fata de sol e redusa cand ai vantul din fata, dar maaare daca ai vant din spate. Zboara (sau tine modelul ) spre partea din care bate vantul. Cu cat modelul are incarcare mai mare e mai bine, la fel si profil subtire. Tot pe vant puternic, turbulentele sunt mai accentuate, deci cam trebuie sa fii pe faza.
Daca nu ai viteza suficienta si motorizarea e redusa, singura sansa e sa-l impingi, ca sa castigi viteza, in dauna inaltimii.
Ai grija la viraje, mai ales daca ai diedru, aripa care e spre vant se va ridica mai mult decat vrei tu; sustine-o eventual cu miscari inverse, dupa initierea inclinarii/rotirii.

Un biplan ar avea rezistenta la intaintare mare si (in unele limite) s-ar putea sa zbori mai mult spre spate decat spre inainte (depinde si de motorizare). In general, la biplane ai suprafata portanta mai mare, deci incarcare redusa, viteza de inaintare mica, scuturaturi cat cuprinde si daca nu ai suprafete de comanda suficient de mari....pe de alta parte, suprafetele de comanda generoase, la incepatori pot fi un dezavantaj.

Sarbatori Fericite!
0

#15 Useril este offline   lipitorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 January 2008 - 09:48 PM

BogdanStancu, la 30 Dec 2007, 22:15, a spus:

lipitorul, la 29 Dec 2007, 18:13, a spus:

mai demult cineva (nu stiu cat de multe bune intentii avea) mi-a recomandat  un biplan pentru vreme cu vant puternic.
ce parere aveti?

Pe vant puternic, tine cont ca inaintarea fata de sol e redusa cand ai vantul din fata, dar maaare daca ai vant din spate. Zboara (sau tine modelul ) spre partea din care bate vantul. Cu cat modelul are incarcare mai mare e mai bine, la fel si profil subtire. Tot pe vant puternic, turbulentele sunt mai accentuate, deci cam trebuie sa fii pe faza.
Daca nu ai viteza suficienta si motorizarea e redusa, singura sansa e sa-l impingi, ca sa castigi viteza, in dauna inaltimii.
Ai grija la viraje, mai ales daca ai diedru, aripa care e spre vant se va ridica mai mult decat vrei tu; sustine-o eventual cu miscari inverse, dupa initierea inclinarii/rotirii.

Un biplan ar avea rezistenta la intaintare mare si (in unele limite) s-ar putea sa zbori mai mult spre spate decat spre inainte (depinde si de motorizare). In general, la biplane ai suprafata portanta mai mare, deci incarcare redusa, viteza de inaintare mica, scuturaturi cat cuprinde si daca nu ai suprafete de comanda suficient de mari....pe de alta parte, suprafetele de comanda generoase, la incepatori pot fi un dezavantaj.

Sarbatori Fericite!

multumesc foarte mult pentru sfaturile si observatiile pertinente cu adevarat! anul nou cu bine, la multi ani!
0

#16 Useril este offline   alexroad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 621
  • Inregistrat: 29-June 07

Postat 03 January 2008 - 10:52 AM

Eu n-am alt biplan decit Beech traveler-ul dar m-am comvins cit e de instabil si pe vreme buna dar'mite pe vint.Nici eu nu am cine stie ce experienta cu zburatoarele dar am invatat pe propriul EZ ca mai bine ai rabdare pina prinzi timp fara vint cit inca inveti sa zbori si dupa ce ai mina si reflexele formate poti sa mai faci si iesiri pe vint ,asta daca ai motor suficient de puternic sa-l duca :)
Hodina-i ca slanina
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
0

#17 Useril este offline   cybershot 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 04-August 08

Postat 11 August 2008 - 06:52 PM

de arscus ce spuneti ??merge bine pe vant ,ma refer la vant nu foarte puternic ..mai mult cand e racoar afar si adie vantul gen cu e la mare briza aia de dimineata ! Astept raspunsuri !MUltumesc anticipat.
Rx: Futaba T6EXP,T14MZ , Airtronics MX-3.

Robbe Arcus,Multiplex Cularis , ,TwinStar,Twist 60, Alpha 40 DSM2, Easy Star,
T-Rex 250

Team Losi 8IGHT,,Kyosho Inferno GT roller
0

#18 Useril este offline   melsoft 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 414
  • Inregistrat: 16-April 05
  • Interests:https://t.me/pump_upp

Postat 11 August 2008 - 07:07 PM

Pe orice vreme zbor SCANTEIA. Cei care au fost la RR l'au vazut cand aproape nimeni nu se incumeta sa zboare eu eram cu SCANTEIA in aer.
http://static.rcgroups.com/forums/attachments/7/3/5/7/1/a1759245-197-IMG_0003.jpg
zbor pe vant
0

#19 Useril este offline   cristila65 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 13-May 08

Postat 08 February 2010 - 09:03 PM

Vezi postareamelsoft, la Aug 11 2008, 07:07 PM, a spus:

Pe orice vreme zbor SCANTEIA. Cei care au fost la RR l'au vazut cand aproape nimeni nu se incumeta sa zboare eu eram cu SCANTEIA in aer.
http://static.rcgroups.com/forums/attachments/7/3/5/7/1/a1759245-197-IMG_0003.jpg
zbor pe vant

dami si planu plz
0

#20 Useril este offline   Real13 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 17-October 09

Postat 08 February 2010 - 09:34 PM

google ?

http://www.rcgroups....ad.php?t=826408
0

#21 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 09 February 2010 - 06:02 PM

Eu zbor in permanenta EG-ul

Daca nu-i vant si vreau termica fara solicitarea modelului pun in aripi o teava de carbon de 8 (aia originala, mai groasa in carne am dat-o lui @Dragut). Daca-i vant sau vreu sa fac acrobatie cu el, bag doua tevi de Al (una de 8 si una de 6 pe care le-am lipit cu Bison poliuretanic), astea daca se indoaie, desi rar am patit chestia asta, se indreapta pe genunchi. Daca-i vant puternic, bag o tija de otel de 8 in aripi si nu am treaba.

Motorul este de elicopter (asa l-am luat de la @Radu......sa-i dea Dumnezeu sanatate pentru zborurile placute de care am avut parte), elicea 9x6 sau 9x5, depinde de ce am la indemana (dar am zburat si cu 11x6), regulatorul de 30 A si baterii de 2500/3S...in 30 de secunde este sus de tot.........
0

#22 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 10 February 2010 - 12:40 PM

Eu am zburat cel mai bine Duplex Delta ( vant atat de puternic incat muta modelul - care nu are tren de aterizare - asezat pe sol ) . Avantaje : usor si rapid de construit ; dezavantaj ( major ) - orientarea modelului - la vreo 40 de m deja ii ghicesti atitudinea ...
0

#23 Useril este offline   rares marco 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 234
  • Inregistrat: 28-July 09

Postat 10 February 2010 - 02:50 PM

tetea poti folosi tija care tio da in kit la eg tine destuld de bine, am zburat si pe vind mare de tot ca a trbuit sa pun mult plumb in bot iar la acrobatie daca ai norcul sa nu se desfaca aripile in aer tine foarte bine tija respectiva ultimul zbor cu eg am fortat chiar tare modelul
0

#24 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 10 February 2010 - 03:56 PM

Ai foarte mare dreptate Rares cu tija din kit, dar eu am dat-o pe a mea unui foarte bun prieten asa ca am improvizat....... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
0

#25 Useril este offline   rares marco 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 234
  • Inregistrat: 28-July 09

Postat 10 February 2010 - 05:39 PM

inteleg :)
0

#26 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 13 February 2010 - 09:59 AM

Un model bun si ieftin pt zbor pe vanturi este arcus. Cu ceva mici modificari poate rezista si la acrobatii pe vanturi mari.
Pui scoci pe toata lungimea aripilor, pe intrados, bagi 2 tije de lemn in aripi, in zona unde se imbina, pentru a putea fi prinse cu elastic, ceva asemanator cu sistemul de prindere de pe trainere, la echilibrare sa faci in asa fel incat botul sa stea un pic mai jos, nu foarte mult.
modificarile astea le-am facut la arcusul meu si am zburat cu el fara motor pana l-am scos la pensie.
Nu uita sa zbori cu botul un pic in jos si contra vantului. in situatia in care vei aduce modelul cu vant de coada, da i viteza maxima, chiar un pic in picaj daca ai motor iar daca e planor vi cu el pe o panta care sa i asigure o viteza mai mare decat a vantului, in caz contrar risti sa nu mai ai nici o comanda datorita faptului ca viteza fata de curentul de aer poate fi aproape de zero.
Nu uita:
BOTUL JOS....
BAFTA
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#27 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 15 February 2010 - 12:28 AM

la planoare merg mai bine pe vant , cele cu profil mai gros , cu aripa in V simplu !
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu