Modelism - RHC Forum: aerograf - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

aerograf ofer experienta

#61 Useril este offline   Pizzi 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 18-August 06

Postat 19 October 2006 - 11:37 AM

radian, la 14 Sep 2006, 17:26, a spus:

si cupla asta:

dar fara furtun. Am sa incerc sa adaptez un furtun (cele din comert nu se potrivesc la iesirea compresorului). Specificatiile sunt cele de pe sit-ul PRONA (cu toate ca pe el este gravat RAXON RH-CA), iar pretul este de 50 euro (la cursul zilei) plus TVA.

furtun iei de pe liscani...400.000
0

#62 Useril este offline   ed edward 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 10-November 06

Postat 10 November 2006 - 03:34 PM

salut baieti
Am nevoie de ajutorul vostru.
As dori sa incep sa pictez cu aerograful, dar nu stiu absolut nimic despre el. Nici de unde as putea sa imi cumpar unul (si nici compresor) si nici ce mi-ar trebui. Eu pictez panouri decorative si mi-ar trebui un aerograf cu care sa pot acoperi si suprafete mai mari de culoare, dar si detafii.
Ce imi recomandati si de unde as putea cumpara asa ceva?
Va multumesc
0

#63 Useril este offline   radian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 10-June 06

Postat 15 November 2006 - 08:46 AM

Nu cred ca poti face ambele operatii cu aceeasi scula. Pentru detalii ti-as recomanda:

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1163573199.jpg

0

#64 Useril este offline   radian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 10-June 06

Postat 15 November 2006 - 08:50 AM

...iar pentru suprafete mai mari:

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1163573416.jpg

0

#65 Useril este offline   NiZ 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 895
  • Inregistrat: 19-November 06

Postat 11 December 2006 - 04:14 PM

Cine imi "picteaza" o caroserie de automodel? Se vopseste pe interior. Dimensiuni: L=400mm, l=146mm, h=114mm.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1165846498.jpg

0

#66 Useril este offline   NiZ 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2006 - 04:17 PM

Ss vrea sa o vopsesc cu nuantele din poza. Nu trebuie neaparat respectat acel desen, ne adaptam in functie de ce permite suprafata carcasei. Poate si un pret aproximativ...

Multumesc

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1165846625.jpg

Aceasta postare a fost editata de NIZ: 11 December 2006 - 05:23 PM

0

#67 Useril este offline   art_levi 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 11-December 06

Postat 11 December 2006 - 10:41 PM

http://leviairbrush.magicnet.ro
0

#68 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 11 December 2006 - 11:20 PM

art_levi, la 11 Dec 2006, 22:41, a spus:

incredibil, felicitari
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#69 Useril este offline   NiZ 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2006 - 11:10 AM

Multumesc Levi! Foarte tari realizarile tale, dar am o problema: eu sunt din Bucuresti si as prefera pe cineva de aici, imi e mult mai usor sa stabilesc cum o fac. Oricum, da-mi un pret informativ pe MI, poate iti trimit cu curierul si ne intelegem la telefon.

PS: da-mi si datele de contact pr MI, telefon si e-mail
0

#70 Useril este offline   BogdaNN 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 27-December 06

Postat 27 December 2006 - 11:36 AM

SAlutare lume si La Multi ANi tuturor!
Desi a mai fost formulata aceasta cerinta si eu am nevoie de ajutorul vostru. De ceva timp ma bate gandul sa achizitionez si eu un aerograf. Ma intereseaza un aerograf pentru detalii, ceva bunicel cu duza de 0,3mm care sa suporte diferite tipuri de vopsele (de la cele pe baza de apa pana la cele cu diluanti)

Am vazut ca Radian a dat niste exemple, dar as vrea sa stiu de unde si cum pot sa comand, daca e "din afara" sunt si taxe vamale ?

As aprecia daca aveti timp si dati un add sau mail la sorin_lnp@yahoo.com Mersi!
0

#71 Useril este offline   horelxxl 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 11 January 2007 - 12:50 PM

imi poate recomanda si mie cineva un aerograf bun ???
imi trebuie unul fin de tot cu care sa vopsesc voblere
de asemenea si niste cumori folosite
multumesc anticipat
dc puteti trimiteti mail la horelxxl@yahoo.com
0

#72 Useril este offline   tim 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 14-January 07

Postat 22 January 2007 - 08:33 PM

horelxxl, la 11 Jan 2007, 12:50, a spus:

imi poate recomanda si mie cineva un aerograf bun ???
imi trebuie unul fin de tot cu care sa vopsesc voblere
de asemenea si niste cumori folosite
multumesc anticipat
dc puteti trimiteti mail la horelxxl@yahoo.com

iti recomand un aerograf cu duza de 0.15 SATA
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#73 Useril este offline   star3 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 04-July 07

Postat 04 July 2007 - 07:43 PM

MooGoo, la 13 Nov 2003, 12:20, a spus:

;) Salut tuturor! Iata ca mi-am gasit de lucru! Multzam! Deci: Skyspy - poti face orice cu aerograful, daca ai mina si un pic de talent. Aerografele "double action", care sint cele profesionale, iti permit sa trasezi linii intre 0,3 - 0,5 mm grosime, fara sa gazeze prea mult - adica linia este destul de curata. De obicei, tehnica asta presupune mascarea in prealabil a suprafetelor pe care nu le vrei vopsite. Asta ajuta si la delimitarea ferma intre culori. Deci, fara pensula se poate, dar tehnicile mixte dau cele mai bune rezultate atunci cind e vorba de detalii. La capitolul "imbracaminte", baietii din vest lucreaza frecvent tricouri sau unghii pentru dame in aceasta tehnica. De ce nu si haine de papusi? Brichete? Pixuri? Etc? Orice. Fara sa incerci, n-o sa vezi ce merge si ce nu. Eu iti urez succes si sint sigur ca vei reusi! ;)
Z-mare - Cu un Aztec am lucrat odata demult, dar n-as putea sa-ti spun prea multe. Da-mi amanunte si poate te pot ajuta. Ce model este? Unde ai probleme cu el? E curatat bine? Ai un compresor rezonabil? E o problema de mecanica? Despre Alex, intreaba-l pe PiccoMaster, zice ca-l stie. Si eu as vrea sa iau legatura cu el. Ca veni vorba, amicul meu Gabi Barbu despre care am amintit aici ieri, imi spune ca il stie pe Alex si ca primul aerograf pe care l-a consrtuit a fost o copie dupa DeVilbiss-ul meu! Ca sa vezi! :D Deci, cred ca ar putea sa te ajute el, daca e vorba despre executarea unor repere... La zona "duze" tot el cred ca ar avea ceva de zis. E mai complicat, trebuie lucrate prin electroeroziune daca sint foarte fine, sau alte metode cu care, sincer, nu sint la curent. Asadar, da un mesaj mai departe: "Il cautam pe Alex!!!" Bafta! ;)

salut...am o intrebare...daca folosesc un compresor de masina are ceva...uite date tehnice:300 PSI PUTERE 20,4 BAR
0

#74 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1108
  • Inregistrat: 14-May 04

Postat 05 July 2007 - 07:45 AM

Compresor de masina 12v pt umflat rotile ? sau compresor auto mare multifunctional inclusiv vulcanizari.

Cel de masina nu e facut sa mearga in cotninu si se va strica destul de repede parerea mea. Cineva isi facuse din compresor de frigider.
PT aerograf iti treb undeva la 1- 3 bari.
Ideea e ca , compresorul auto cel de 12v nu are rezervor. si va functiona tot timpul... Cand ai rezervor va functiona doar la umplerea lui cu aer.
A pilota e un vis frumos..... dar devine greu o realitate
Galeria mea
0

#75 Useril este offline   star3 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 04-July 07

Postat 05 July 2007 - 10:06 AM

LooSeR, la 5 Jul 2007, 07:45, a spus:

Compresor de masina 12v pt umflat rotile ? sau compresor auto mare multifunctional inclusiv vulcanizari.

Cel de masina nu e facut sa mearga in cotninu si se va strica destul de repede parerea mea. Cineva isi facuse din compresor de frigider.
PT aerograf iti treb undeva la 1- 3 bari.
Ideea e ca , compresorul auto cel de 12v nu are rezervor. si va functiona tot timpul... Cand ai rezervor va functiona doar la umplerea lui cu aer.

din ala la 12v
0

#76 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1108
  • Inregistrat: 14-May 04

Postat 08 July 2007 - 12:39 AM

Cauta un compresor sh micutz.. sau unu special pt airbrush !
A pilota e un vis frumos..... dar devine greu o realitate
Galeria mea
0

#77 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 700
  • Inregistrat: 18-March 04

Postat 15 July 2007 - 02:17 PM

am busit duza de iesire de la aerograful din dotare.... am fortat un pic mai tare la infiletat si a cedat ... am incercat sa fac alta duza manual ... e lucru naibii asas ca as avea nevoie de un sfat ... bani de altul nu am ... si as avea mare nevoie de o duza cat mai mica (- diam ext de 2,7mm si int de 2,4 iar la varf interior de 0,2-0,3)
multumesc!

Aceasta postare a fost editata de Mamutel: 16 July 2007 - 01:29 PM

0

#78 Useril este offline   shtirlitz 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 20-July 07

Postat 20 July 2007 - 12:11 PM

Salut
Am si eu un aerograf rusesc foarte vechi dar care nu a fost folosit. Ma gandeam ca ar fi timpul sa-mi diversific lucru si sa fac si niste lucrari mixte in care sa-l folosesc. Mentionez ca am terminat si eu arte in Iasi promotia 2000.
Nu ma vazut nimic clar despre copresoare. Cum functioneaza si de care ar fi indicat, unde il gasesc si cum il cuplez de aerograf. Atasez si o poza cu aerograful si poate sa ma ajutati si la ce sunt bune componentele.
Multumesc
0

#79 Useril este offline   shtirlitz 

• Nou venit
  • Pip

Postat 20 July 2007 - 12:21 PM

poza, sper sa mearga
http://img403.imageshack.us/img403/7268/img3222og9.th.jpg
0

#80 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 20 July 2007 - 12:47 PM

Am si eu o intrebare pentru care caut raspuns. Poate cineva imi spune din experienta, ceva ce nu gasesc scris pe net.
Ce deosebiri in functionare sunt intre sculele cu rezervor deasupra si cele cu rezervor in partea de jos (care functioneaza prin absorbtie)?
Ca principii e aproape evident ca din primul curge vopseaua pe cand din cel de-al doilea trebuie trasa.
Intuiesc problemele legate de etanseitati, vascozitate sau altele usor de priceput, n-am insa idee despre usurinta in manevrabilitate a ambelor tipuri. Am folosit doar varianta cu absorbtie si stiu ce-i aia dar n-am folosit deloc varianta cu rezervorul sus. Uneori aleg o scula dupa criterii destul de ciudate, de exemplu in cazul asta imi place ca cele cu rezervorul jos pot fi lasate usor pe orice suprafata plana, nefiind necesara agatarea intr-un suport. Logica stupida... Sau faptul ca odata desfacut rezervorul pot pleca cu el la plimbare, el nefiind legat de pistol ca in cazul celalalt la care desfaci capacul in realitate. Si odata desfacut capacul nu mai poti lasa pistolul din mana.
Imi poate spune cineva daca exista ceva deoebit care le face sa fie impartite in aceste categorii? Daca este un model mai bun ca altul? E mai obositoare manipularea unui tip? Ca pret ele sunt aproape identice, unele corpuri au chiar din fabricatie posibilitatea de prelucrare a racordului pentur rezervor in partea de sus sau jos, deci si constructiv sunt identice. Cred ca sunt detalii pe care le afli numai de la cei care folosesc ambele tipuri sau lucreaza foarte mult. Sa fie vorba numai de vascozitatea si tipul vopselei folosite?
Multumesc anticipat pentru orice informatie!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#81 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 08-September 03

Postat 20 July 2007 - 02:39 PM

Ovidiu, cel mai bun aerograf este cel cu care te-ai obisnuit sa lucrezi, care se intretine usor si rapid si care scoate pe model linia de grosimea de care ai nevoie. Gravitational sa prin apsobtie ... astea sunt deja aptipilduri.
Mie, de exemplu imi este indiferent de unde vine vopseaua. Prefer aerograful gravitational pentru ca n-are probleme de etanseitate. Cel prin aspiratie, daca trage pe undeva aer fals adio vopsit.
Vino maine la intalnire la Olaf si poate ai sa te lamuresti pe viu de ceea ce spun.

@Mamutel, duzele la aerograf nu sunt pe diametrul exterior, diametru interior si diametru la varf ci pe producatori ca la aceleasi dimensiuni fiecare foloseste altceav ca nu care cumva sa iei aerograf de la unu si duze de la altul.

Bafta!
0

#82 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 20 July 2007 - 03:07 PM

Multumesc pentru raspuns. Ramanea varianta sa cumpar ambele modele sa vad daca simt diferenta la mana.
Din nefericire maine sunt la munca si nu pot ajunge la timp, dar voi vorbi si cu Olaf candva.
Distractie placuta tuturor in WE!
0

#83 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 July 2007 - 03:22 PM

bitex, la 20 Jul 2007, 15:07, a spus:

Multumesc pentru raspuns. Ramanea varianta sa cumpar ambele modele sa vad daca simt diferenta la mana.
Din nefericire maine sunt la munca si nu pot ajunge la timp, dar voi vorbi si cu Olaf candva.
Distractie placuta tuturor in WE!

In principiu stam cam pana pe la 16.
Nu stiu ce si de unde vrei sa cumperi, dar daca accepti sfatul meu, cumparal pe cel gravitational. N-ai sa ma injuri. :lol:

Bafta!
0

#84 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 20 July 2007 - 03:57 PM

Nu vreua sa cumpar un aerograf pentru lucruri fine. Am de vopsit rar, dar suprafete ceva mai mari, mai putin pretentioase (de regula structuri metalice). Nu atat dimensiunea suprafetei cat faptul ca nu lucrez detalii fine, ma tenteaza sa cumpar ceva cu duza mai mare decat a unui aerograf. Nu strica nici un rezervor pe masura. Parca as vrea sa arate putin mai bine ca atunci cand folosesc pensula. O sa caut in mai multe magazine, ceva mediu ca dimensiune. Ce-i in Praktiker sau Brico e cam mare, ce-i prin poze pe forum drept aerograf e prea mic. Parca am vazut totusi o poza cu un aerograf putin mai mare pe aici, cu ceva timp in urma. Poate ceva in genul ala sper sa gasesc. Mai degraba aduce a pistol de vopsit mic, decat a aerograf. Zic si eu... Nu e graba, am pistol de vopsit mare, dar parca merge si unul ceva mai mic (din motive de debit la compresor). Mofturi de fata mare...
Multumesc pentru raspunsuri.
0

#85 Useril este offline   shtirlitz 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 July 2007 - 03:41 PM

shtirlitz, la 20 Jul 2007, 12:11, a spus:

Salut
Am si eu un aerograf rusesc foarte vechi dar care nu a fost folosit. Ma gandeam ca ar fi timpul sa-mi diversific lucru si sa fac si niste lucrari mixte in care sa-l folosesc. Mentionez ca am terminat si eu arte in Iasi promotia 2000.
Nu ma vazut nimic clar despre copresoare. Cum functioneaza si de care ar fi indicat, unde il gasesc si cum il cuplez de aerograf. Atasez si o poza cu aerograful si poate sa ma ajutati si la ce sunt bune componentele.
Multumesc

Nu ma ajuta nimeni? :D
0

#86 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 22 July 2007 - 06:50 PM

Probabil ca pentru aerograf mai ai inca instructiunile de folosire (si chiar daca nu le ai cred ca se intelege usor cum se monteaza totul).
Rezervorul e in racordul de sus, furtunul se introduce in racordul de jos.
Cauti furtun cu diametrul potrivit si un sfert din treaba e rezolvata.
Ramane sa vezi de un compresor pentru aerograf. Nu stiu daca e mai simplu sa faci sau mai ieftin sa cumperi unul. Se gasesc compresoare prin unele magazine. Cateva atmosfere cred ca sunt suficiente, debit pentru aerograf cred ca-ti da orice compresor din comert.
Ramane sa alegi ceva potrivit. Din moment ce-l folosesti in interior ar fi preferat sa fie silentios, mic, sa nu degaje tot felul de mirosuri de ulei ars sau altele...
E bine sa aiba un mic rezervor pentru aer, presostat, supapa de siguranta si tot ce mai trebuie pe langa el, sa fie o scula sigura, daca tot o tii langa tine. Sa nu te lase fara mostenitori in caz de ceva...
Odata rezolvata treaba cu compresorul ai ajuns la jumatatea distractiei.
Cealalta jumatate e ocupata de: curatarea si intretinerea sculelor, achizitionarea vopselelor si pregatirea lor pentru lucru, indemnarea solicitata pentur un lucru bine facut si valorificarea muncii cand o fi gata.
Succes!
Despre compresoare sunt cateva discutii pe forum. Sau asteapta sfaturi de la cei cu experienta.
0

#87 Useril este offline   shtirlitz 

• Nou venit
  • Pip

Postat 23 July 2007 - 03:18 PM

Multumesc @bitex.
As vrea totusi sa cumpar un compresor, poatea are si instructiuni de utilizare http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif . Poate imi da cineva un sfat referitor la un model, marca, sa fie silentios si sigur.
Multumesc
0

#88 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 23 July 2007 - 05:31 PM

Vad ca esti din Iasi.
In Bucuresti (si prin alte locuri) gasesti compresoare mari sa zicem pentru hobby (adica neprofesionale) pe la 3 milioane lei vechi. Vorbesc de sculele alea cu rezervor mare, motor la 220V, in alternativ si compresor galagios. Isi fac treaba dar nu sunt de tinut sub perna, in dormitor.
Se gasesc in acelasi pret compresoare ceva mai silentioase dar cu debit mai mic ca alea de le laudam mai devreme, insa suficient de puternice pentru aerografe. Ziceau unii ca sunt si-n Bucuresti la magazin, prin centru. N-am fost sa verific, dar precis se gaseste un amator sa te ajute cu cumparatul si expediatul prin posta daca-i adevarat, asta in cazul in care n-ai gasit deja la vecinii nostri moldoveni, adica poporul sovietic, vecin si pretin, cum s-ar spune...
In cel mai rau caz (nu te-as sfatui, desi multi au asa ceva, dar toti au experianta in ale bibilitului la fiare) poti face ceva artizanal dintr-un compresor de frigider. Nu orice marca si orice culoare... E multa munca patriotica, dar ai satisfactie mare, dupa aia. Compresorul de frigider e o scula a dracului de interesanta daca stii s-o folosesti bine. Pana si cele mai scumpe compresoare de pe piata sunt tot din asa ceva facute, dar oarecum dedicate. Adica un rezervor serios, electromecanica pe langa la el la fel de serioasa, radiatoare pe unde se poate, ulei fain de completat cand e cazul, filtre de toate felurile, silentioase nevoie mare, si ai o scula de mii de euro care e in fond tot un compresor de frigider. La fel si pentru pompele de vacuum, cand ajungi sa ai nevoie. Platesti de te ustura buzunarul (era sa scriu c..u) si cand desfaci cutia vezi ca inauntru e un banal compresor de frigider pus pe invers...
O alta recomandare pe care as indrazni sa ti-o fac, e sa citesti ce s-a mai scris pe forum despre astea, ca ce inveti compenseaza timpul pierdut cu cetitul... Parerea mea!
Spor la treaba!
Mai vorbim! Adica asa sper eu, sa mai vorbim candva! Bafta! Incerc maine sa vad de compresorul ala laudat, prin oras, si poate revin cu "poze".
0

#89 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 23 July 2007 - 07:27 PM

1. poti incerca cu un compresor de metro... da tre vazut inante ce zgomot face...
La cit aer face cred ca ti-e suficient

2. poti incerca sa dai de Dobilan pe Mi sa vezi ce scula si-a facut si cum!

Stima
0

#90 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2007 - 07:37 PM

shtirlitz, la 23 Jul 2007, 15:18, a spus:

Multumesc @bitex.
As vrea totusi sa cumpar un compresor, poatea are si instructiuni de utilizare http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif . Poate imi da cineva un sfat referitor la un model, marca, sa fie silentios si sigur.
Multumesc

Prietene, tu ai un aerograf simpla actiune adica aerul curge tot timpul si tu opresti/pornesti doar vopseaua.
Asta inseaman ca aerograful tau este mare mancator de aer deci vei avea nevoie de un compresor care sa-ti livreze un debit de aer de ~ un bar constant sau un robinet pe furtunul spre aerograf ca sa opresti aerul atunci cand te muti de pe o suprafata pe alta.
Compresoru pe care ai putea sa-l folosesti la asta, cumparat direct din magazin nu este tocmai silentios.
Cum sa-ti faci unul cu motor de frigider/congelator gasesti tot pe la "tehnice". Am incercat sa adau de topic, dar n-am suficienta rabdare.
Poate gaseste topicul careva din colegii din echipa de moderatori.

Bafta!
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu