Postat 23 July 2007 - 05:31 PM
Vad ca esti din Iasi.
In Bucuresti (si prin alte locuri) gasesti compresoare mari sa zicem pentru hobby (adica neprofesionale) pe la 3 milioane lei vechi. Vorbesc de sculele alea cu rezervor mare, motor la 220V, in alternativ si compresor galagios. Isi fac treaba dar nu sunt de tinut sub perna, in dormitor.
Se gasesc in acelasi pret compresoare ceva mai silentioase dar cu debit mai mic ca alea de le laudam mai devreme, insa suficient de puternice pentru aerografe. Ziceau unii ca sunt si-n Bucuresti la magazin, prin centru. N-am fost sa verific, dar precis se gaseste un amator sa te ajute cu cumparatul si expediatul prin posta daca-i adevarat, asta in cazul in care n-ai gasit deja la vecinii nostri moldoveni, adica poporul sovietic, vecin si pretin, cum s-ar spune...
In cel mai rau caz (nu te-as sfatui, desi multi au asa ceva, dar toti au experianta in ale bibilitului la fiare) poti face ceva artizanal dintr-un compresor de frigider. Nu orice marca si orice culoare... E multa munca patriotica, dar ai satisfactie mare, dupa aia. Compresorul de frigider e o scula a dracului de interesanta daca stii s-o folosesti bine. Pana si cele mai scumpe compresoare de pe piata sunt tot din asa ceva facute, dar oarecum dedicate. Adica un rezervor serios, electromecanica pe langa la el la fel de serioasa, radiatoare pe unde se poate, ulei fain de completat cand e cazul, filtre de toate felurile, silentioase nevoie mare, si ai o scula de mii de euro care e in fond tot un compresor de frigider. La fel si pentru pompele de vacuum, cand ajungi sa ai nevoie. Platesti de te ustura buzunarul (era sa scriu c..u) si cand desfaci cutia vezi ca inauntru e un banal compresor de frigider pus pe invers...
O alta recomandare pe care as indrazni sa ti-o fac, e sa citesti ce s-a mai scris pe forum despre astea, ca ce inveti compenseaza timpul pierdut cu cetitul... Parerea mea!
Spor la treaba!
Mai vorbim! Adica asa sper eu, sa mai vorbim candva! Bafta! Incerc maine sa vad de compresorul ala laudat, prin oras, si poate revin cu "poze".
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365