aerograf ofer experienta
Postat 08 July 2006 - 12:58 PM
Postat 11 July 2006 - 12:46 AM
Sunt in cautarea unui aerograf, si vreau sa va cer niste sfaturi. Ca prima utilitate a lui ar fi desenarea unor canvasuri (un fel de graffiti transpus pe panza, sau ceva asemanator). Ulterior, daca am sa ma descurc precum eu sunt increzator ca o voi face, vreau sa desenez si pe masini, motociclete...etc
Pana acum am gasit pe Lipscani la magazinele cu vopseluri si acuarele pt pictori. Au aerografe de la 800 000 la 7 000 000. Eu zic ca ar merge si cel de 800 000(duza 0.35, si 80% este din plastic ) pt inceput, dar dc cunoasteti produsele de acolo si credeti ca ala este prost, as da mai mult. Sa zicem 2 500 000. Dar sa fie cat de cat bun.
Ce vreau eu sa stiu:
1. sunt aerografe diferite in functie de vopsea? (pt cele de pe lipscani mi-a zis doamna respectica ca au tus special acrylic) Eu am de gand sa folosesc vopseluri auto, sau asemanatoare....alchidice cred ca se numesc.
2. Ce inseamna cu dubla actionare(parca asa ii zice)?
Domnule Diesel Power daca stiti un loc cu produse mai bune si mai ieftine :) v-as ruga sa-mi ziceti si mie.
Apoi compresorul. Am cautat pe la Metro si am gasit cel mai ieftin la peste 4 milioane. Este si foarte mare si nu vreau sa dau atatia bani pt ca este posibil sa nu ma descurc cu aerograful....si atunci investitia e de prisos. Pe Lipscani cele speciale pt aerograf incepeau de la 7 000 000, deci nu se pune problema acum. Pe alt thread zicea cineva ca ar fi pe la 50 de euro special aerograf. Nu-mi vine sa cred, dar dc stie mai multe, astept sa ma ajute cu informatii.
Solutia pt moment ar fi sa-mi fac unul din motor de frigider (sau dintr-un compresor, adica motorul fara butelia sub presiune, pe care il detin---------nu stiu specificatiile pt ca il am la tara da am sa revin cu date exacte). Daca se poate sa ma ajutati cu un "HOW TO......" mai detaliat ar fi super. Cam cat m-ar duce o astfel de "instalatie"? Si in varianta in care am motor si in varianta in care trebuie sa cumpar unul de frigider.
Va multumesc anticipat
Postat 11 July 2006 - 01:23 AM
Da eu stiu ca am vazut pe lipscani de la 2.5 mil la 7 mil, doar ca....
ala de 2.5 mil este bun si double action adica daca apesi pe "buton" iese doar aer si daca mai si tragi spre tine de el iese si vopsea...
iar ala de 7 mil este de jucarie, pardon este chiar pt jucarii, matrite si alte chestii, si este single action adica cu cat apesi mai tare iese aer cu vopsea
si eu m-am mirat in privinta pretului, dar chestia este ca omu le-a cumparat la vremea lor cand au aparut si a ramas cu ele, la cel de machete ma refer, d-aia a ramas scump pt ca nush permite sa-l ieftineasca...
poze si alte chestii mai in detaliu chiar nu am acum dar iti voi da daca esti interesat si la propunerea ta, daca a fost in gluma ignora ce zic acum, da ne-ar interesa inca cineva de ce nu, macar si pt o colaborare sau mai multe....ca tocmai se anunta un client cu un ibiza nou negru si vrea pe ea....:).... niste margarete si un bondar pe ele
ca mai a zis unu ca vine si inca il astept cu un mini one si vrea steag deasupre pe plafon....acuma ce sa zic....inca astept
Postat 11 July 2006 - 01:27 AM
parerea mea, ori iti faci unul artizanal, cu reglaj (desi sper pt tine sa nu fie periculos) ori iti iei unu cum ai zis la 4 mil si mai mare, chiar daca este mai galagios iti face treaba super bine....
Postat 11 July 2006 - 08:46 AM
Nu mi-ai zis cum e treaba cu vopseaua. Merg mai multe feluri de vopsea? Tu ce vopseluri folosesti?
In legatura cu compresorul tre sa mai vad dc gasesc alternative ca momentan nu sunt dispus sa dau 4 milioane+.
Imagini atasate
Postat 11 July 2006 - 12:39 PM
Am vazut si eu la o firma Larius unu cum e in poza si firma vinde special pentru auto! La ei e 50 euro+TVA. cu duza de 0.3 mm!
Si doua intrebari pentru cunoscatori!
1.Este bun cu duza de 0.3 de facut desene pe autoturisme?Sau trebuiesc mai mici!Mi-ar fi de ajutor si o marime.
2.Pana acum am intrebat si eu in stanga si in dreapta si majoritatea mi-a spus ca merge cu vopsea auto normala. Dar am mai auzit si pareri ca sunt vopsele speciale si lac special. Aveti vreo idee de unde se gasesc?
Postat 11 July 2006 - 01:03 PM
in ceea ce priveste duza, daca aerograful este cu double action iti confera cata grosime vrei, dar in principiu duza trebuie sa fie mica, de ingrosat jetul de vopsea nu se pune problema, de subtiat este vb, si da merge sa vopsesti orice fel de chestii pe masina
aerograful din poza nu l-am vazut dar are o denumire speciala gravity nustucum parca, pt ca are recipientul pt vopsea deasupra, eu le am pe tuate 3 cu recipientul dedesubt si nu este in forma de cupa (am si una asa pt cazurile in care vreau doar f putina vopsea) ci este in forma de borcanash
Postat 11 July 2006 - 03:49 PM
In prospect spune ca pistolul nu "sufera" decit vopsele diluabile cu apa.
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de Skyspy: 11 July 2006 - 03:52 PM
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 11 July 2006 - 04:07 PM
Este proxxon mk230 cu airbrush AB100. Pretul pare mai bun decat cel de la noi din tara si firma e mult laudata. Dar mie nu imi face impresie tare buna airbrushu fiindca e din plastic si nu cred sa reziste la diluanti, iar compresorul baga presiune cam mica si nu pare sa aibe vas tampon si regulator de presiune
Cred ca cel mai rentabil e cel facut din compresor de frigider.
Si eu is interesat sa-mi fac , deja am achizitionat airbrush Tamiya cu vf de 0.3 ,
compresor frigider , presostat , doua manometre.
Mai trebuie sa caut un regulator , filtru ulei , eventual unu si pentru apa , si ceva furtunase plus mufe.
Ca recipient cred ca o sa folosesc unu sau doua pet-uri de 2l .
Am testat si a explodat la 12 atm. Banuiesc ca ar trebui sa se comporte bine daca bag numai 7atm.
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 11 July 2006 - 04:12 PM
Postat 11 July 2006 - 05:20 PM
ca ar fi pistonul sau segmentii din teflon sau ceva material asemanator si dupa aceea bucsa sau rulmentul de la sistemul biela manivela.Dar cred ca s-ar putea face artizanal la un atelier mecanic.Costa 115€.
Imagini atasate
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 11 July 2006 - 10:31 PM
LarryG spune mai in detaliu ce ai gasit la firma Larius. Model, locatia magazinului (sau siteul)...etc
Sir_Vaska ce model de la Tamiya ti-ai luat? De unde si la ce pret? Si eu sunt interesat sa-mi fac compresor artizanal precum tu iti faci. Zi-mi si mie de unde ai luat compresor de frigider, preostat, manometru.......pret si model (am idee cum functioneaza un astfel de "utilaj" dar nu as putea sa-mi dau seama ce sa cumpar...) Apoi cu piesele voi merge la cineva care se pricepe si sa ma ajute sa fac un compresor.
Diesel Power ai mesaj pe private
Postat 11 July 2006 - 10:54 PM
diaconu, la 11 Jul 2006, 22:31, a spus:
Sir_Vaska ce model de la Tamiya ti-ai luat? De unde si la ce pret? Si eu sunt interesat sa-mi fac compresor artizanal precum tu iti faci. Zi-mi si mie de unde ai luat compresor de frigider, preostat, manometru.......pret si model (am idee cum functioneaza un astfel de "utilaj" dar nu as putea sa-mi dau seama ce sa cumpar...) Apoi cu piesele voi merge la cineva care se pricepe si sa ma ajute sa fac un compresor.
.......
aerografu' de la www.etamiya.com , a costat fro 80$ , parca
Compresoru si restu de pe la prieteni, fara lei.
Cred ca poti gasi pe la ateliere de reparatii instalatii frigorifice.
Imagini atasate
Postat 13 July 2006 - 07:47 AM
Este facut de Prona si modelul este RH-C.
La ei pe site nu stiu sigur daca apare... www.larius.ro. Adresa: Bd. Luptatorilor, nr.56C, Sector1, este prin Bucurestii Noi. Tel: 6.68.56.49.
Eu pe luna viitoare ma duc sa imi iau...daca nu o fi bun aste e.
Postat 11 August 2006 - 12:39 PM
Se cheama ceva cu "Mecafer".
Ii trebe 3 bari si stie 0,4mm.
Costa 70 RON.
Io nu ma pricep cine stie ce si de aia va intreb pe voi:
O fi ciuruc, la banii astia?
Pt. aplicatii triviale, o fi ceva de capul lui?
Nu am gasit mare lucru pe net despre el...
Postat 07 September 2006 - 02:52 PM
LarryG ti-ai luat modelul de la prona? Cum merge? E single sau double action? la ei pe site nu scrie si eu din poza nu-mi dau seama
http://www.prona-tw.com/air_brush.htm aici modelul
De la firmele de renume pe la ce preturi sunt in Romania si unde se gasesc?
Suma pe care o am e cam 2 mil +/- cateva sute.
Astept pareri
Postat 14 September 2006 - 05:17 PM
diaconu, la 7 Sep 2006, 14:52, a spus:
LarryG ti-ai luat modelul de la prona? Cum merge? E single sau double action? la ei pe site nu scrie si eu din poza nu-mi dau seama
Astept pareri
Iata ce am cumparat eu:
Imagini atasate
Postat 14 September 2006 - 05:26 PM
dar fara furtun. Am sa incerc sa adaptez un furtun (cele din comert nu se potrivesc la iesirea compresorului). Specificatiile sunt cele de pe sit-ul PRONA (cu toate ca pe el este gravat RAXON RH-CA), iar pretul este de 50 euro (la cursul zilei) plus TVA.
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de radian: 14 September 2006 - 05:30 PM
Postat 19 October 2006 - 11:37 AM
diaconu, la 7 Sep 2006, 14:52, a spus:
Astept pareri
De la firmele de renume nu prea gasesti in Romania... ce arati tu acolo se gasesc si pe lipscani numai ca nu scrie prona pe ele....aerografele sunt ok numai ca o sa se strice mai repede...asta e singura diferenta....si sa ai grija de ele ca se infunda imediat.