bogdanel, la 28 Apr 2008, 01:01, a spus:
http://video.google.com/videoplay?docid=89...135662197521879
Eu zic sa setez si primul meu prototip facut acum cativa ani, pentru G00 maxim si mai discutam despre bere. Nu mai vorbesc de varianta a 4-a care suporta static 3200 N si are caracteristici dinamice mai bune ca prima varianta. Doar ca nu e necesar, ba chiar e inutil. Am fost obligat sa construiesc o mecanica imensa pentru a o folosi la 1% din capacitate. Ca asa vor nemtii. Partea rea e ca nu inteleg de ce...
N-am gasit dispozitiv care sa graveze bine (nici macar LASER) la viteza pe care o poate asigura mecanica (sau electronica, depinde cum o iei...), Asa ca am fost nevoit s-o cobor la ceva accesibil.
Incerc sa postez un filmulet pe unde se poate. E un G01 la care ar putea teoretic sa lase cerneala un pen, de tip Rotring. E viteza maxima de scriere, nu viteza de deplasare maxima pe cele doua axe. Fiind setata egala pe axe, apare traiectorie curbilinie cum e si normal la axe de lungime inegala. Dar e mult sub G00. O sa incerc si un G00 in conditii optime, fara sa exagerez. In filmare cu un Canon A520 nu vezi decat capete de cursa. Mecanica si electronica pot duce foarte mult. Doar ca totul se proiecteaza cu un scop si banuiesc ca asta nu-i cel de a obtine un G00 maxim. La probleme de supradimensionare pot povesti multe ca e loc destul.
Poate zilele astea o sa fac inregistrare dupa ce poate o mecanica noua, adica o mecanica studiata 3 ani de zile. Asta daca n-am probleme cu cel care plateste :) . Sunt singurul din firma care n-a semnat nimic, asta nu inseamna ca pot sari calul...
http://video.google.com/videoplay?docid=43...026764897453322
In poza atasata ar fi pen-ul care ar trebui sa scrie dar nu poate lasa cerneala la viteza aia. Asa ca am redus-o mult. Pot veni cu detalii, dar sincer, e problema altuia cu ce setari ramane programata electronica. Eu doar fac mecanica si teste legate de partea mea. Majoritatea performantelor depind de electronica nu de mecanica, daca e sa fiu cinstit.
Vorbim.
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de bitex: 28 April 2008 - 02:47 AM