Deocamdata am un PorterCable de 2 cai jumate , de la 10.000 la 27.000 rpm , colet de 1/4 si 1/2 ( inch ). Am in vedere un
spindle Sherline ( motor , controler , spindle ) de 10.000 rpm ( vreo 500 USD la ei la alimentara ).
Scule folosite : Router CNC ( de altfel si sursa de inspiratie ) , freza CNC , strung normal . Teoretic , din momentul in care
ai proiectul gata si toate materialele , poti face asamblarea in cateva zile ( excluzand masinarea pieselor de aluminiu ) .....
Problema sunt materialele , in special suruburile , sunt scumpe si greu de gasit chiar si pe e-bay , in plus dureaza pana ajung......
Aluminiu MIC6 se gaseste la alimentara in USA , e scump dar nu ai nevoie de cine stie ce cantitate .....Sinele .....cauti pa e-bay si
stai la gaura .....licitezi si te rogi sa nu se duca pretul la padure......Si tot asa ......Chiar , am uitat motorul , ala a fost un chilipir
la 250 USD , l-a avut un tip si nu l-a mai folosit , nou nout .....
Noua ne-a luat ceva timp .....avand in vedere programul de lucru in ture si obligatiile familiale ......2 luni .....
Poza nu e asa veche , are vreo saptamana , mai am de pus placa de MDF , dupa care sa-mi fac o masa de vacuum ....
Bafta mea ( porceasca ....recunosc ) e ca fratimiu ma ajuta extraordinar de mult , practic am folosit masinile lui ......
sculele lui ......o gramada de materiale ( dupa care nu am mai fost nevoit sa astept ) , plus ca proiectul tot el l-a
facut , a amanat un proiect de-al lui pentru mine .....
In final , nu e vorba de cat utilizez masina zilnic , pentru noi e mult mai " fun " sa o construim .....
Aceasta postare a fost editata de katran: 18 July 2008 - 11:22 AM