Cred ca toti suntem cat de cat cu capul pe umeri sa ne dam seama ca acele panouri cand au fost construite nu au fost ecologice, dar daca este sa o luam asa ar trebui sa ne impuscam reciproc la cat dioxid de carbon emitem in atmosfera, sau am vazut pe discovery ca, un factor care a contribuit la incalzirea globala este chiar, poate ai sa razi daca nu ai vazut emisiunea, capra; ce facem o impuscam si p-aia? Sunt asa zisele pierderi colaterale.
Acele panouri au fost produse si stau in depozite, rafturi, etc. este timpul sa-si intoarca aportul. Acumulatorii deasemenea aceeasi poveste, eu zic sa oprim toate masinile care le vedem pe strada si sa le scoatem acumulatorul. Generalizand: absolut orice produs pe care l-ai cumpara de la magazin a adus contributia sa la poluare/incalzire globala, numai prin simplul fapt ca el a fost transportat cu tir-ul sau ce-o fi fost hardughia respectiva.
Nu vreau sa fiu mai catolic decat papa, dar ideea o rezum in felul urmator:
din instalatiile aflate pe proprietatea mea vreau sa iasa cat mai putin fum, si vreau chestii cu mentenanta apropiata de zero virgula.
Nu sunt ecologist pentru public, doar pentru sinea mea, nu fac parte din vreo organizatie green peace sau faze d-astea, dar pur si simplu vreau lucrurile subliniate mai sus.
Sunt la fel de constient ca pretul panourilor ar putea fi mai mic, dar dati-mi voi alte alternative long term.
Chestia cu randamentul panourilor, conform site-ului prezentat acum cateva pagini cu acele harti, reiese ca avem suficienta lumina pe teritoriul tarii noastre.
Daca exista vreo modalitate de a scoate electricitate din ceva, klumea, sunt dispus sa investesc pana-n 12.000 euro pentru casa mea. Casa o voi ridica peste cel putin un an, asta in caz ca nu obtin mariri peste bonusuri si alte alea, prea putin probabil vreo juma de an un an, asa ca pana atunci vad cum se aseaza treaba si cu acumulatorii aia pe carbon, panouri, etc. Oricum pot dimensiona instalatia cat sa-mi fac treaba cu ea, ca oricum pana-mi crapa acumulatorii o sa scoata baietii pe zarconiu (termen improvizat) si panouri solare de generatie gama care vor avea x avantaje, fapt care nu ma va opri sa suplimentez instalatia.
Oricum ar fi sunt perfect constient ca nu va fi super ok, si ca va trebui sa ajung la un compromis, si ca alegerile sunt dificile, calculele la fel, dar ma bucura faptul ca am alaturi o echipa de profesionisti pe care te poti baza
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif