Modelism - RHC Forum: camera plutitoare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

camera plutitoare

#1 Useril este offline   rezeuc 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 19-August 11

Postat 20 August 2011 - 10:29 PM

lucrez la un proiect acum, o camera pe un ponton. pontonul va fi alcatuit din doua flotoare de aluminiu fiecare avand lungimea de 4 sau 5 m, ramane sa ma decid. iar pe acest ponton voi prinde o "camera", care va fi un fel de container maritim, bine cu geamuri cu doua paturi suprapuse, cu un mic aragaz inauntru ca sa gatesc pestele proaspat prins in mijlocul lacului :drinks: aceasta camera plutitoare va fi echipata si cu un motor de 40 de cp, va dispune si de o instalatie electrica pe care o voi conecta la un generator, o soba mica, tv prin cablu. pe container va fi "terasa", unde pot sa fac plaja :rofl:

la inceput am vrut sa fac scheletul din profile metalice, dar am sa optez pentru profile din aluminiu fiind mult mai usoare. asamblarea va fi prin nituire. o plachez la exterior cu tabla subtire, dupa vata de sticla pentru izolatie, dupa care la interior pun lambriuri care se folosesc la tavanele false.

ce pareri aveti? astept orice parere, sfat, cu privire la ce vreau sa fac
0

#2 Useril este offline   pic33 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 382
  • Inregistrat: 13-May 07
  • Interests:navomodele civile

Postat 21 August 2011 - 05:42 AM

:blink:

Nu te supara, dar esti sigur ca ai postat unde trebuie.
Catalin
0722634840
0

#3 Useril este offline   Bobo shipyard 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 21 August 2011 - 09:53 AM

Salutare,pentru ce te intereseaza intra pe forumul Barcaholic si sigur te va lamuri cineva fiind un forum specializat in barci 1:1.Toate cele bune si mult spor :blink:
0

#4 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 21 August 2011 - 06:06 PM

razeuc, salut. Din pacate, neavand multi pasionati de barci 1:1 (tu esti probabil al treilea sau al patrulea cel mult, daca ma includ si pe mine), nu a fost creata o sectiune speciala, ca la auto si aero. Il mut la tehnice ca poate asa mai apar si alti pasionati. Ce zici?

(mutat de la Navomodelism / Modele civile la Tehnice.)

Aceasta postare a fost editata de navigator: 21 August 2011 - 06:45 PM

0

#5 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 21 August 2011 - 07:08 PM

Vezi postarearezeuc, la 20 August 2011 - 10:29 PM, a spus:

tv prin cablu

Deci iti trebuie o rola de macar 300m <_<
It's difficult to make things simple!
0

#6 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 August 2011 - 07:14 PM

Acum serios vorbind, tu vrei un fel de iaht ...mai accesibil. Ideea e interesanta insa mai mult de pareri nu poti primi. Primul pas ar fi sa faci un model 3d sa vedem si noi.
0

#7 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 August 2011 - 07:44 PM

Fa-ti niste calcule macar aproximative, sa dimensionezi flotoarele. Era o chestie cu Arhimete la mijloc, tipul ala barbos...
E pacat sa lucrezi cu aluminiu si sa risti...
Frumoasa ideea, trebuie sa-ti iei masuri de siguranta suplimentare.
Spor la treaba!

N-o face inalta sa nu te afecteze vantul si fa-ti loc pentru 4-6 tevi demontabile, sa poti forma un mic parapet deasupra. Fie chiar pentru sprijin fie sa intinzi o mica "perdeluta" pentru intimitate sau de ce nu, chiar ceva pentru protectie solara. Dar sa fie demontabil, sa nu te afecteze la stabilitate in caz de vant puternic.

Cred ca e inutil sa-ti zic sa incep cu studiul pontoanelor gata facute...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 21 August 2011 - 07:45 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#8 Useril este offline   Bobo shipyard 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 August 2011 - 08:31 PM

Salutare,dupa parerea mea acest subiect nu-si are locul la tehnice, ar trebui creat un subforum la navo cu modele 1:1 subiectul este interesant eu am in derulare un astfel de proect cu un canoie la scara 1:1 , dar desigur este doar o parere si totusi poate mai avem colegi interesati.Acum luind subiectul in serios prezint niste imagini proaspete cu citeva pontoane de pe faleza din Braila ,aici vedeti un ponton amenajat in acest scop in care propietarul si construcorul nu atinut cont de distribuirea greutatii si dacca se observa in poze flotorul de la mal este mai afundat in apa si linga el este montat un flotor suplimentar pentru a compesa greutatea suplimentara.Dimensiunile sunt aproximativ 15 m lungime si 7m latime ,pescajul nu pot sa-l determin vizual nu are nici o marca de pescaj, dupa cum se vede este imatriculat la ANR cu indicativ de ambarcatiune.Deci mai este o problema inmatricularea lui.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC05612.JPG
  • Imagine atasata: DSC05616.JPG
  • Imagine atasata: DSC05617.JPG
  • Imagine atasata: DSC05619.JPG

0

#9 Useril este offline   Bobo shipyard 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 August 2011 - 08:44 PM

Iata si un alt ponton amenajat de dimensiuni mai mici,pontoanele respective sunt fixe adica legate la mal cu sursa de curent electricsi amenajari pentru anotimpul cald,deci nu trebuie izolatie termica suplimentara care ar icarca deplasamentul.Pesonal am vazut si pontoane autopropulsate de dimesiuni mai mici prin zona Tulcea,toate cele bune :rolleyes:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC05613.JPG
  • Imagine atasata: DSC05620.JPG
  • Imagine atasata: DSC05621.JPG
  • Imagine atasata: DSC05613.JPG

0

#10 Useril este offline   rezeuc 

• Nou venit
  • Pip

Postat 21 August 2011 - 08:45 PM

cand am fost sa ma interesez de flotoare la un depozit, cand intru in curte dau nas in nas cu un catamaran :rolleyes:) era exact ce vroiam eu, de parca ma astepta acolo. numai ca acel catamaran avea 8m lungime si 2,45 latime. acum seara am fost sa mai vad un container care avea 5 m lungime si 2,5 inaltime si mi s-a parut prea mare. pe al meu vroiam sa-l fac de 4m. dar si 4m e mult, asa ca o sa-l fac de 3m. vreau doar sa incapa un pat inauntru si o mica masuta si un aragaz, dupa mai las 1m in fata lui sa incapa o masuta pe timp de vara, si putin mai in fata o sa ma gandesc cum sa fac niste tevi demontabile care sa-mi sustina un ceaun si un gratar, sa pot gati chiar pe apa :> iar iarna o sa gatesc la aragaz inauntru.
bitex, nu o fac inalta, 2m si vreo 10 sau 20 de cm. mai mult nu am nevoie. si buna idee cu tevile demontabile deasupra ;)
mai astept si alte idei
0

#11 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 21 August 2011 - 08:47 PM

Gasim loc pe la navo, poate intr-o sectiune pentru 1:1 ca e mult de discutat. Momentan poate ramane aici dar cred ca o sa fie mutat.
Am o intrebare. Daca e vorba de un lac particular mai este necesara inmatricularea? Parca chiar lacuri n-am auzit sa fie particulare, dar exista balti foarte mari cu regimul asta. Ma gandeam ca e ca la pescuit cu permisul...
0

#12 Useril este offline   rezeuc 

• Nou venit
  • Pip

Postat 21 August 2011 - 08:51 PM

e vorba de lacul razim
0

#13 Useril este offline   Bobo shipyard 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 August 2011 - 09:17 PM

In general barcile pina la 7 m se imatriculeaza ca ambarcatiuni si nu necesita brevet de conducere si se iau in evidenta la finaciar si se plateste impozit ,modalitatea de imatriculare nu o cunosc exact,trebuie intrebat la ANR sau pe saitul lor.
0

#14 Useril este offline   rezeuc 

• Nou venit
  • Pip

Postat 23 August 2011 - 10:32 PM

cam asa as vrea sa arate

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN0700.JPG

0

#15 Useril este offline   rezeuc 

• Nou venit
  • Pip

Postat 24 August 2011 - 09:04 PM

am reconfigurat putin camera, am adaugat si o baie

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: a.jpg

0

#16 Useril este offline   Bobo shipyard 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2011 - 05:06 PM

Salutare,ai spus ca ai gasit la un depozit flotoare pentru acest proiect ceva poze cu ele,este foarte important sa stii deplasamentul acestora vei sti ce greutate vei aseza pe acest ponton si ce dotari vei face pe acesta bineinteles si dupa bugetul alocat,toate cele bune :(
0

#17 Useril este offline   rezeuc 

• Nou venit
  • Pip

Postat 30 August 2011 - 08:23 PM

Vezi postareadj.bobo, la 29 August 2011 - 05:06 PM, a spus:

Salutare,ai spus ca ai gasit la un depozit flotoare pentru acest proiect ceva poze cu ele,este foarte important sa stii deplasamentul acestora vei sti ce greutate vei aseza pe acest ponton si ce dotari vei face pe acesta bineinteles si dupa bugetul alocat,toate cele bune :blush:

salut. si cum pot afla deplasamentul? vreau sa il dotez si sunt dispus sa cheltui destul de mult pe el. dar daca firma respectiva care nu e o firma producatoare de catamarane, ci o firma de sudura sa-i zic asa, imi cere 15 mii de euro pe un ponton de 8 m lungime si 3 latime, si cu un schelet la container de 4.75 lungime si de latime deasupra flotoarelor, doar pe schelet atatia bani mi se pare enoooorm de mult. cica 6 mii de euro materialele, 4 mii mana de lucru si 2 mii consumabilele + tva rezulta 15 mii de euro. ce naiba!
0

#18 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 31 August 2011 - 12:19 AM

Buna. O definitie subtirica ar fi: DEPLASAMÉNT sn Greutatea volumului de apă pe care îl dislocă o navă ♦ Greutatea totală a unei nave [Pl -te / < fr déplacement]
Practic trebuie sa stii masa totala a constructiei tale. Revin cu ideea de a lua legatura cu barbosul ala care a dat legea care-i poarta numele. Eventual o carticica cu cateva aplicatii pe aceeasi tema. Si apoi putina imaginatie sa repartizezi masa uniform, sa stea acvariul cu pesti orizontal pe toate directiile. Cat se poate...

Scuze pentru limbaj... Bai nene, pretul de care vorbesti e mai mare decat al unui vagon cisterna care ruleaza pe calea ferata.
Cauta sa vezi ce flotoare ai de folosit, unde le faci cat mai convenabil sau de unde cumperi teava subtire si mare in diametru ieftina si discuta cu un sudor bun cu relatii pe la firmele de debitare a materialelor.
Sincer, n-am experienta, dar am lucrat cativa ani intr-o sectie de cazangerie de utilej tehnologic, unde se faceau de la vagoane pana la reactoare chimice sau poduri. Cu o tabla de aproximativ 5 mm grosime sau chiar mai putin dar rulata frumos si sudata bine iti rezolvi treaba. Intra mult material, dar iti poti face niste calcule estimative. Pune mana pe creion, calculeaza macar masa flotoarelor, uita de aluminiu si ramai la otel si vezi cat material iti intra la flotoare si platforma. Restul e distractia ta, faci de la cort de panza pana la container naval, doar sa tii cont de asta inca de la inceput.

Parerea mea sincera e sa vezi de volumul necesar pentru flotoare, de o geometrie potrivita si sa arunci un ochi si la firmele care fac recipienti din PAFS (poliester armat cu fibra de sticla). Foarte probabil sa ai mari surprize. Posibil sa poti adapta in cazul ca nu fac cilindri lungi, niste recipienti gata facuti dar montati mai multi pe aceeasi structura (foarte probabil 6 ar fi OK). E de vazut piata. dar 15.000 euro e prea mult chiar daca se apreciaza ochiometric. Daca mai gaseai cativa amici dornici de o investitie, in banii aia (de caciula) puteati avea hotel de 4 stele. Gasestri pe net detalii pentru asa ceva pana in 100.000 euro, la cheie, pe Dunare.
Desi nu-mi place cum arata, la 4000 era la vanzare un ponton aproape acceptabil. Vezi link.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 31 August 2011 - 12:24 AM

0

#19 Useril este offline   rezeuc 

• Nou venit
  • Pip

Postat 31 August 2011 - 01:46 AM

de ce sa uit de aluminiu si sa raman la otel? cu ce ma avantajeaza? ba chiar dinpotriva, imi ingreuneaza tot pontonul. iti dai seama 8m lungime cu 60cm in diametrul un flotor sa zicem la o grosime de 4 mm, compartimentat cu 4 camere inauntru, nici nu vreau si nici nu stiu sa fac un calcul :rofl:) dar sunt sigur ca depaseste cu mult greutatea fata de cele din aluminiu. plus la intretinere? nu e mai greu de intretinut otelul?

casuta aia verde e o prostie. eu m-am gandit sa-mi fac ceva de genu, am atasat poze

vorbind de calcule, patronul firmei respective aproape ca se apropie de adevar la pretul materialelor, aproape. facand un calcul mai detaliat mi-a iesit asa:
140ml profile T si U, ambele punti(cea de jos+cea de sus)
50ml profile pentru scheletul containerului unde intra dormitorul+baia
30ml profile pentru intarirea scheletului
100ml de cele mai subtiri profile de aluminiu pentru cadrele de jur imprejurul terasei de sus si de jos
50mp tabla aluminiu de 4mm pentru flotoare
30mp tabla de aluminiu de 2mm pentru etansarea partii de jos si de sus a containerului

cam tot ce scris mai sus, ca materiale, le-am foarte rotunjit, 4600 de euro, iar patronul mi-a zis 6200
dupa aia el imi cere 4000 pe manopera timp de lucru o luna
si 2000 de euro consumabile. normal mi se pare mult 4 mii manopera, un 2500 ar fi ok, iar eu unu nu cred ca ar consuma materiale in valoare de 2000 de euro

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: f2c4077a-d5f0-4ccc-8.jpg

0

#20 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 31 August 2011 - 11:17 AM

Recomandam otelul in loc de aluminiu doar din cauza pretului si din cauza faptului ca nu faci mare economie legata de greutate. O vopsea la cativa ani nu incurca tare. Daca mergi pe aluminiu, vor fi doar la table peste 700 kg de material si astea duc spre 4000 euro, fara nici o prelucrare. Nu mai pun la socoteala ca sudura acelor table de aluminiu este deosebit se scumpa. Eu credeam ca ai discutat despre o constructie clasica din otel. Dar daca vrei musai aluminiu eu zic ca pretul estimat este corect. Consumabilele ajung cam la cat spune. In manopera nu intra doar sudura adica 1-2 sudori bine platiti ci si prelucratul tablei (roluit pe masini mari adica implicit operatie scumpa, debitatul care iar nu-i ieftin la tabla groasa si multe altele, poate proiectare, si chiar sarma de aluminiu si gazul...).
Daca vrei sa fie cam ca in poza, eu zic ca pretul e mai mult decat potrivit, in fond e cam cat al unui autoturism.
Nu ma mai amestec ca nu vreau sa te incurc, dar poate ar merita sa te gandesti si la fibra armata. Cred ca e mai ieftina decat otelul si se lucreaza mai usor. Casa fie simplu, ar fibune recipiente separate, asamblate ulterior sub platforma. Dar pentru siguranta as pune 6 mai mici in loc de 4, cum ar fi suficient.
Nu stiu ce sa zic, mai bine tac. Sper sa te ajute cei care cunosc domeniul.
0

#21 Useril este offline   Bobo shipyard 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2011 - 03:31 PM

Salutare,depasamentul unei ambarcatiuni este usor de aflat si este volumul de apa deslocuit de flotoarele tale ,daca cunosti greutatea actuala a lor, sazuta din deplasamentul lor vei afla diferenta de greutate pe care o vei pute pune pe acestea si vei sti ce materiale sa alegi pentru constructie.In postul 9 pe care l-am prezentat mai sus respectivele pontoane au fost cumparate de la foste societati comerciale,reparate si amenajate de actualii proprietari .Avantajul a constat ca la cumparare respectivele pontoane aveau si acte de imatriculare la ANR. Mi se pare totusi enorm pretul dat de respectiva firma la manopera si consumabile,dar bineinteles pretul este al lor banii sunt la tine.Varianta cea mai simpla sa gasesti un pontonas gata facut la un pret bun in functie de starea lui si dupa aceia vei sti cu ce-l vei amenaja,aluminiul dupa parerea mea este scump si nu se merita cistigul din greutatea cistigata cu el,si vorba lui @bitex odata la citva ani se poate ridica pe mal si revopsi.Toate cele bune si mult spor <_<

Aceasta postare a fost editata de dj.bobo: 31 August 2011 - 03:33 PM

0

#22 Useril este offline   rezeuc 

• Nou venit
  • Pip

Postat 31 August 2011 - 09:18 PM

bitex

Citeaza

Daca vrei sa fie cam ca in poza, eu zic ca pretul e mai mult decat potrivit, in fond e cam cat al unui autoturism.

de 15 mii de euro imi iau un a6 din 2009 si are atata tehnologie pe el. in schimb, acel schelet de aluminiu ce are? doar sudura si materiale..

Citeaza

Nu ma mai amestec ca nu vreau sa te incurc, dar poate ar merita sa te gandesti si la fibra armata

nu ma incurci cu nimic, orice idee si critica constructiva e bine venita

dj.bobo
oricum voi fi nevoit sa trec si pe la un arhitect naval, doar el va fi in masura sa-mi spuna ce greutate pot sa pun pe flotoare. plus nu sunt lamurit cu geamurile astea, am atasat 2 poze. in geamuri.jpg da impresia ca sunt geamuri din sticla reflexiva. imi place mult, da senzatia de lux. dar unde pot sa fac acele garnituri care tin geamurile? la l_galley7.jpg se deschide geamul? sau e blocat mereu?

si inca ceva. in suport-motor.jpg, stiti cum este pe dedesubt suportul care sustine motorul?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: l_galley7.jpg
  • Imagine atasata: geamuri.jpg
  • Imagine atasata: suport-motor.jpg

Aceasta postare a fost editata de rezeuc: 31 August 2011 - 09:23 PM

0

#23 Useril este offline   Bobo shipyard 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2011 - 09:08 AM

Salutare,dupa cum arata in poze se pare ca ferstrele sunt ca la rulote la o scurta cautare pe gogu sunt citeva firme care realizeaza la comanda astfel de sisteme de ferestre intr-o diversitate de forme si culori cu tot sistemul de prindere si garnituri ,nu trebuie neglijata varianta. .SHIn poza ta se pare ca fereastra se poate deschide,suportul motorului se construieste in functie de motor daca este cu cizma lunga sau cu cizma scurta,cel din imagine pare cu cizma scurta.Alte dotari vezi frigiderul care obligatoriu este pe gaz si mullte din dotarile interioare le vei gasi pe la rulote sau motorhome .Toate cele bune si mult spor :good:
0

#24 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2011 - 01:16 PM

O idee trasnita, daca se porneste constructia de la o rulota de uscat? :) Se largeste sasiul, se adauga flotoare si o mica punte de jur imprejur, ar simplifica lucrurile zic si eu.

Aceasta postare a fost editata de Zen: 01 September 2011 - 01:17 PM

0

#25 Useril este offline   Bobo shipyard 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2011 - 06:25 PM

Vezi postareaZen, la 01 September 2011 - 01:16 PM, a spus:

O idee trasnita, daca se porneste constructia de la o rulota de uscat? :D Se largeste sasiul, se adauga flotoare si o mica punte de jur imprejur, ar simplifica lucrurile zic si eu.

Salutare ,ideia nu este rea poate fi un punct de plecare totusi proprietarul v-a hotari ce va construi in final,varianta constructiei in regie proprie cu un grup de prieteni Simbata si Dumineca cu o berica linga si un gratar mi se pare cea mai iftina varianta,spuneam si eu asa.Toate cele bune .
0

#26 Useril este offline   rezeuc 

• Nou venit
  • Pip

Postat 01 September 2011 - 09:53 PM

pt geamurile de rulota am aici preturile
http://www.motorhome...e%20ruloteM.jpg

si mi-a iesit asa

pt peretele din dreapta