Cum sa continui motorizarea ??
Postat 31 August 2011 - 05:03 PM
E-FLY 100B 4 canale 2.4 GHz, bulk
Motor Electric POWER 755/ 40 ( doua motoare )
Servo Futaba S3003 Standard
Le voi folosi pentru motorizarea Bismarck
Acum motoare am, servo pentru carme am, Telecomanda si receptor am, va rog frumos avand in vedere configuratia sa imi spuneti de ce mai am nevoie, nu ma pricep deloc la electronica si nu stiu ce imi mai trebuie:
1 . Ce inseamna ESC ( de care imi trebuie) ??? Ce inseamna regulator ( de care imi trebuie) ??? sunt acelasi lucru ??
2. ESC-ul sau regulatorul sunt programabile ? adica daca am un acumulator de 17 Volti si 50 de amperi ( e doar un exemplu ), pot sa il fac ca la iesiri sa imi scoata cati volti si cati amperi vreau eu pe canale diferite ??
3. M-am gandit la acest regulator http://www.sierra.ro...0-A-p4550p.html e bun pentru ce am eu ? Am vazut ca este pentru doua motoare la fel ca si ale mele, nu pateste nimic daca la un motor merg cu portocaliu pe un pin, albastru pe celalalt iar la celalalt motor inversez firele ( pentru ca vreau ca elicile sa aiba sensuri de rotatie diferite ) Mai trebuie ceva ca sa il programez ?
3. Ce fel de baterii sa cumpar avand in vedere configuratia?
4. Pentru carme am cumparat servo-ul Futaba , de unde il alimentez ? din regulator/ESC ?
In speranta ca ma va ajuta cineva va multumesc anticipat
Postat 31 August 2011 - 05:40 PM
2.In general regulatoarele sunt programabile.O sa iti scoata tensiune in functie de mansa de gaz.
3.Nu are nimic.Doar ca,motoarele se vor invarti in sensuri opuse,astfel iti vor trebui 2 elici,una de dreapta si una de stanga.
3b.Pe site la sierra se recomanda un acumulator pe plumb,12 v si 7,5 Ah.Eu iti recomand 1 sau 2 acumulatori LIPO 3s 5000 mah sau capacitate cat mai mare.Avantajele lipo sunt bine cunoscute,poti sa cauti pe forum.Daca iei 2 lipo ii conectezi in paralel(+ la + si - la -).Astfel vei avea o barcuta mai usoara si cu autonomie mai mare.
4.Servo si receptorul se alimenteaza din ESC.ESC-ul are functia BEC(batery eleminator circuit)care alimenteaza servo-urile si receptorul.
Numai bine
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 31 August 2011 - 05:55 PM
pilo, la 31 August 2011 - 05:40 PM, a spus:
2.In general regulatoarele sunt programabile.O sa iti scoata tensiune in functie de mansa de gaz.
3.Nu are nimic.Doar ca,motoarele se vor invarti in sensuri opuse,astfel iti vor trebui 2 elici,una de dreapta si una de stanga.
3b.Pe site la sierra se recomanda un acumulator pe plumb,12 v si 7,5 Ah.Eu iti recomand 1 sau 2 acumulatori LIPO 3s 5000 mah sau capacitate cat mai mare.Avantajele lipo sunt bine cunoscute,poti sa cauti pe forum.Daca iei 2 lipo ii conectezi in paralel(+ la + si - la -).Astfel vei avea o barcuta mai usoara si cu autonomie mai mare.
4.Servo si receptorul se alimenteaza din ESC.ESC-ul are functia BEC(batery eleminator circuit)care alimenteaza servo-urile si receptorul.
Numai bine
Multumesc pentru raspuns, acum am inteles :drinks:
Am sa iau acel regulator :yahoo: pentru ca e exact ce imi trebuie.
Acesti acumulatori sunt buni ? http://sierra.ro/Acu...25C-p4504p.html
Postat 31 August 2011 - 06:04 PM
Postat 31 August 2011 - 06:28 PM
Incarcator-asa si asa,incearca unul mai rapid de 50W.Cu ala dureaza mult incarcarea.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 31 August 2011 - 09:25 PM
pilo, la 31 August 2011 - 06:28 PM, a spus:
Incarcator-asa si asa,incearca unul mai rapid de 50W.Cu ala dureaza mult incarcarea.
Nu inteleg ce inseamna "Pack nu-3s la 12 v iti va da o putere mai mare."
Se poate sa imi dati un link cu acumulatorii care imi trebuie ( vreau sa fie 2 ), si cu un incarcator bun pentru acumulatori. Sa fie raport calitate/pret bun .
Multumesc anticipat :drinks:
Postat 31 August 2011 - 09:41 PM
si un deasta http://phoenixmodels...icd-p-2003.html
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 01 September 2011 - 08:49 AM
pilo, la 31 August 2011 - 09:41 PM, a spus:
si un deasta http://phoenixmodels...icd-p-2003.html
Multumesc.
;)
Postat 01 September 2011 - 01:29 PM
In paranoia mea, as renunta la doua baterii in paralel. Mai bine doua independente si le schimbi pe lac...zic si eu.
Multa, multa bafta.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 01 September 2011 - 01:29 PM