hellas, la 31 Mar 2008, 06:33, a spus:
bitex, la 30 Mar 2008, 23:48, a spus:
Ai mare dreptate, dar ce te faci cand vrei sa ti construiesti o freza cu ghidaje si carucioare cu bile (sau chiar si bare rectificate si rulmenti liniari) cand ai nevoie de minim 8 carucioare sau rulmenti liniari (sau 12) + ghidajul liniar (vreo 2m minim)?
Sa facem un calcul (ghidaje + carucioare 15mm) 8 * 60€(pretul vazut in ro) =480€ (fata de 8*30€=240€ afara)
2m*120€=240 ghidajul liniar (sina)(pretul vazut in Ro) fata de 2m*55€ =110€ afara
Rezulta vreo 3-400€ in plus daca iei din ro.
Plus ca mai ai nevoie si de alti rulmenti , suruburi trapezoidale, piulite (teflon sau bronz) etc..
Hm.... as sta sa ma gandesc de 2 ori pana sa cumpar din ro.
Si ar mai fi ceva; daca pretul de transport e prea mare si ajung la acelasi pret cu cel de afara, mai adaug la comanda niste freze , niste cabluri ecranate pentru motoare .... Asa mi acopar pretul de transport si l fac sa devina convenabil.
Parerea mea e ca totul e o chestiune de timp pana cand ne invatam ca suntem in europa si ca ar fi bine sa aruncam o privire si pe afara.
Nu i totul roz nici prin magazinele straine dar, parerea mea, e totusi o alta lume ...
Salutare
(Am incercat sa mi fac o idee despre diferite utilaje si scule de prin magazinele din ro .... ma tot intreb ce o fi avand in plus produsele din ro ??? !!! poate manere poleite cu aur, sau lucreaza singure ???!!! ....) ;)(
Salutare oameni buni!!!!
sant si eu in constructia unui ruter cnc la fel ca si voi, am neste schite care sper sa va ajute,
am si eu o pb :lol: un motor pas cu pas ce rpm are ? :D stiu ca e banala intrebarea dar nu stiu...
nu reusesc sa pun atachul.... are 1.2mb :) cine il vrea sa imi dea um mail pe mayer_maryus@yahoo.co.uk
unde ai gasit freza kress la banii astia ?
Aceasta postare a fost editata de mayer_maryus: 31 March 2008 - 07:40 AM