@Vrajitoru, nu e musai sa justifici preturile sau sa te scuzi. Personal sunt multumit ca exista o posibilitate in plus (facem probe pe parcurs :D sa vedem daca-i asa sau nu) de a achizitiona materiale in domeniul care ne intereseaza.
Din nefericire, volumul vanzarilor e mic la noi si profitul se scoate din pret nu din cantitate. Nu e vina ta.
E greu sa gasesti totul intr-un singur loc la pret bun. De exemplu eu nu gasesc la tine curele si roti de curea :) Si sunt sigur ca daca reusesti sa aduci de undeva, o sa fie tot de la unul de-al nostru care este deja reprezentant sau distribuitor al producatorului si nu vei avea pret bun. Adica de unde cumperi tu o sa iau si eu, din cauza cantitatilor mici pe care le comandam amandoi. Nu are nimeni un pret de cazut pe spate. Ca daca sunt suparat tare pot spune ca decat sa platesc adaos mare unui intermediar prefer sa platesc transport si vama direct celui de la care cumperi si tu. Ca tot la bucata cumparam si tu si eu. Nu o zic sa te supar, e discutie moka. Si te sprijin in absolut tot ce faci, atat cat pot!
Alta ar fi situatia daca am fi uniti, daca am discuta serios mai multe probleme, daca am stabili cateva dimensiuni si materiale uzuale care sa poata fi cumparate in cantitate MARE la preturi bune, si vandute cam la fel. De exemplu eu pot obtine preturi foarte bune pentru ce-i legat de cota de 12 mm pentru ca am comenzi de multe mii de bucati de rulmenti liniari sau metri de bara, de suporti de rulmenti si de ce mai e pe langa ele. Daca cineva vrea 10 sau 16, imi pare rau, nu pot sa ajut decat cu sfaturi. Bun ar fi sa ne limitam la niste dimensiuni (sa zicem la cate una din gamele 5-6, 10-12 si 16-20-25) si sa mergem pe ele. La fel e si cu rulmentii radiali. Mi-ar prinde bine sa-i vand scump, dar mi-e greu sa-i dau la pret de 10 ori mai mare ca cel pe care-l platesc eu atunci cand cumpar din China. Plus ca nici calitatea nu ajuta...
Legat de cuplaje, am luat de la cres cateva bucati (o sa le si platesc in viitorul foarte apropiat!!!!!, scuze pentru intarziere!) la un pret bun. Calitatea e OK. Nu-s eloxate dar ma lasa rece. El zicea ca ar vinde pe la 10 euro bucata. Daca tu vinzi aceeasi marfa la 40 euro eu am posibilitatea sa iau de la el tot cu 10 (sau 20 euro daca mareste pretul ca vede ca are loc), cu 30 de la ISEL sau cu 40 de la tine. Nu vorbesc de preturi exacte! O posibilitate ar fi sa comanzi tu in cantitate mai mare de la cres cu 10-15, el sa nu vanda la bucata altora, tu sa vinzi sub pretul de ISEL (dar avantajos si pentru tine) si eu sa fiu nevoit sa iau de la tine, apoi de la isel, apoi de la altii de peste hotare. Pana ma supar si le fac singur ca n-o fi un capat de tara in a freza o bucata de aluminiu. In fond e vorba de zeci de euro pentru o piesa care in China se face cu pret de sub 2 euro bucata. Si ajungem iar la cantitate ca aia nu fac 5 bucati la pret mic, sau ajungem iar la discutia cu timpul si valoarea lui, pentru fiecare. Sa zicem ca scule s-ar mai gasi...
Ca sa n-o mai lungesc mult cu prostiile, poate ar fi bine sa devenim concurentii distribuitorilor actuali, nu distribuitori ai lor. Cel putin asa as face daca m-ar tine balamalele si as avea interesul. Pana la urma e chestie de scula, care o are mai mare si mai tare. Bine ca nu-i cazul, de la o varsta ghiocelul e un bun model, ca-i aplecat cam de la jumatate :D
Raman la ideea ca e bine ca a aparut ceva nou. In timp preturile se vor aseza frumos la locul lor, activitatea se va dezvolta sau va disparea. Eu zic sa se dezvolte si o sa ajut cu ce pot. Poate n-ar fi rau candva sa avem si noi o activitate anuala, ca prin alte tari, cu o intalnire, expozitie si targ in "domeniul" HOBBY-CNC.
M-as simti prost langa un MAZAK dar parca mi-ar face placere sa discut despre maruntisuri accesibile, pentru tinut in camera si comandate de un PIII...
Mai vorbim.
Spor la treaba!
PS. Daca tot n-am somn: azi am scos din neatentie o piulita de la un surub cu bile, de pe surub. Si tot din neatentie la montare am lasat pe langa, cateva bile. Mi-a luat o ora sa le pun la loc si inca pe atat sa le pun si pe celelalte pe care le-am uitat din neatentie in alta cutie in care le-am spalat. Adica dupa primul montaj am constatat ca mai am bile si in alta cutie :D Sunt fericit ca inca mai suflu, dupa doua demontari complete ale unei axe de CNC. In rest toate bune. Daca am noroc, peste 2 zile fac cablarea electrica.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 25 March 2008 - 02:23 AM