Prototip O idee simpla sau geniala ramane o idee
Postat 19 November 2006 - 08:56 AM
''''pare un pic cam "ascutita" la pupa, nu crezi ca o sa ai probleme de stabilitate ?'''''
... s-ar putea sa ai dreptate nu stiu inca pentru ca nu am incercat-o, ideea era in schimb alta, eu am conceput-o 100% si realizat, m-am orientat dupa diferite imagini ale unora facute industrial, nu am experienta si este prima data cand fac asa ceva, poate la urmatoarea voi tine cont ata de critici cat si de sfaturi, oricum multumesc.
Aceasta postare a fost editata de OldMann: 19 November 2006 - 09:06 AM
Postat 12 December 2006 - 09:37 PM
ceva in genul prototipului prezentat in subiectul de fata.
cred ca e din acelasi material.
l-am folosit pe asta pt ca era la indemana si pentru o prima incercare am zis ca nu e rau.
si mai era vorba si de investitii minime(desi nu toata lumea e de aceeasi parere).
sper sa mearga si bine.
cu pozele mai greu.deocamdata 2
cand vor fi restul depinde de timp, aparat, ...
astept parerile voastre...critici...si sfaturi.
asta ar cam fi prima poza
Imagini atasate
Postat 12 December 2006 - 11:00 PM
OLDMAN - tu ai proiectat corpul sau ai lucrat dupa un plan? L-ai pus pe apa? Am facut si eu ceva asemanator si cand l-am pus pe apa am constatat ca erau prea multe in pupa, imediat ce le-am dat jos a mers mult mai repede. Ideea e ca am reusit sa ingreunez pupa de numa numa, si mergea apupat si foarte incet. Te rog sa imi zici cum se comporta modelul tau.
Stima,
Sorin
Aceasta postare a fost editata de nasa: 12 December 2006 - 11:05 PM
Postat 13 December 2006 - 02:42 PM
Postat 13 December 2006 - 06:29 PM
Despre partea cu plutitul te asigur ca sta foarte bine . Nici pe pupa nici pe prova. Am pus acumulatorii exact pe mijlocul barcii. Linia de plutire e exact unde incepe partea dreapta a chilei. Sa vreau sa fi nimerit din calcule si nu iesea asa bine. La capitolul viteza cred, spun cred pentru ca inca nu am iesit cu ea afara, nu va face probleme. Daca turez motorul la maxim, ceea ce am vazut in cada, era sa sara afara. Invart o elice de 40mm cu 18000 ture, la un curent de 9A. Nu am folosit un motor sofisticat si foarte scump, pentru ca totul cum am spus a fost o joaca. Nu e rusine sa recunosti.
Dupa ce voi termina si controlerul cu revers, si daca vremea va mai tine o sa fac si o incercare pe balta.
Despre centu de greutate am auzit dar de ""centu de balans al barcutei pe apa"", ba. Probabil e o noua ramura a fizicii in studierea solidului rigid, coroborat cu forta coriolis intr-o simbioza a frecarii neuronale la nivel de exprimare. :o http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Postat 13 December 2006 - 09:32 PM
iti dau voie sa-l botezi tu, cum vrea mushkyu' tau astfel incat sa intelegi ce am vrut sa spun.
nu are rost sa te superi pe comentariul meu care este la obiect. barca ta sta pe apa dar se va mishca exact cum am spus. daca printr-o intimplare ai reusit un echilibru intre cele doua: centrul de greutate al barcii si centrul de greutate al volumului de apa deplasat de greutatea barcii(centrul de balans cum m-am exprimat eu) atunci ai ochi bun si intuitie. din poze nu se vede lucrul asta.
inteleg ca esti la prima barca, si-ti aperi odorul.......
Imagini atasate
Postat 13 December 2006 - 09:41 PM
stima
Aceasta postare a fost editata de iulica_ff: 13 December 2006 - 09:43 PM
Postat 13 December 2006 - 09:58 PM
exista proiecte care aparent tin ambarcatiunea apupata, nu-i o problema pentru ca este centrata de cei doi factori si oricum peste o anumita viteza gliseaza...
uite o definitie mai buna...
Imagini atasate
Postat 13 December 2006 - 10:37 PM
Postat 13 December 2006 - 11:41 PM
orice initiativa este ok, sunt de acord ca in proiectarea unei nave sunt multe lucruri de luat in calcul, DAR
acum 30 si ceva de ani un modelist roman a facut o barcuta care avea o lungime de aproape 1 metru si care sincer mie nu-mi inspira nimic cand am vazut-o acum 20ani in revista tehnium
barcuta arata ca in poza si a luat si campionatul la viteza
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Imagini atasate
Postat 15 December 2006 - 05:18 PM
Lungimea 805mm
Latimea 210mm
Inaltimea constructiei 125mm
Partea in imersiune aproximativ 78mm
Din ceea ce reiese din calcule, fara a fi un atotstiutor ci un simplu si modest scrib al acestui forum, constat ca intuitia a fost perfecta in satbilirea dimensiunilor. Deasemenea, pentu ca realitatea sa fie maxima si a nu lasa nici o umbra de indoiala ca aceste dimensiuni ar fi fabricate pentru a-mi apara ""odorul"", nu de alta dar orgoliul avansatilor uneori poate fi daunator propriului Eu, voi publica fotografii cu masuratorile.
Multumiri celor care inteleg ca a face modelism, indiferent sub ce forma, ca dealtfel in orice domeniu importanta este comunicarea si nu critica invatacelului care incearca sa-si depaseasca profesorul.